Οι ανθισμένοι θάμνοι προσθέτουν χρώμα και δομή σε κάθε κήπο. Μπορούν να χρησιμεύσουν ως κάλυμμα εδάφους ή οθόνη ιδιωτικότητας και είναι πάντα ένα υπέροχο βλέμμα στη μέση του κήπου. Επιπλέον, το άρωμα των ανθισμένων θάμνων κήπου είναι ένα άλλο μπόνους. Μπορείτε να απολαύσετε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα των ανθισμένων θάμνων από την άνοιξη έως τα τέλη του φθινοπώρου. Μετά την πρώτη ανθοφορία της άνοιξης, πολλοί ανθισμένοι καλοκαιρινοί θάμνοι εξασφαλίζουν ότι ο κήπος σας είναι πολύχρωμος και γεμάτος χρώμα το καλοκαίρι.

10 ανθισμένοι θάμνοι που θα μετατρέψουν τον κήπο σας σε φλόγα χρώματος το καλοκαίρι

Ανθισμένοι θάμνοι θάμνοι κήπου καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι Daphne caucasica λουλούδια λευκά

Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά ανθισμένα πολυετή φυτά για να αναπτυχθούν στον κήπο σας. Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις και βρείτε τους καταλληλότερους θάμνους για τον δικό σας εξωτερικό χώρο.

Τι θάμνοι κήπου ανθίζουν το καλοκαίρι?

Ανθοφόροι θάμνοι Κήποι θάμνοι Θερινοί ανθισμένοι θάμνοι Buddleia davidii Πεταλούδα θάμνος

Δημοφιλείς ανθισμένοι θάμνοι που δείχνουν τη λαμπρότητα τους το καλοκαίρι

Θάμνος πεταλούδας

Ο θάμνος της πεταλούδας (Buddleja davidii) είναι δημοφιλής παντού. Σκοράρει με τα λεπτά πράσινα φύλλα του, τα υπέροχα χρώματα των λουλουδιών και το υπέροχο άρωμά του. Αυτός ο ανθισμένος θάμνος χρειάζεται πλήρη ήλιο. Αναπτύσσεται γρήγορα και είναι πολυετές. Ωστόσο, είναι ένα από εκείνα τα φυτά που μερικές φορές πεθαίνουν χωρίς λόγο. Η περίοδος ανθοφορίας ξεκινά το καλοκαίρι και συνεχίζεται στα τέλη του φθινοπώρου.

Απολαύστε το μαγικό άρωμα του θάμνου της πεταλούδας!

Ανθισμένοι θάμνοι Θάμνοι κήπου καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι Buddleia davidii λουλούδια

Πραγματικός θάμνος μπαχαρικών

Ο πραγματικός θάμνος μπαχαρικών (Calycanthus floridus) είναι ένας θάμνος κήπου με εύκολη φροντίδα που χρειάζεται μια ηλιόλουστη έως ελαφρώς σκιερή τοποθεσία. Αυτός ο καλοκαιρινός ανθισμένος θάμνος έχει ένα συγκεκριμένο άρωμα ξύλου και φλοιού και ως εκ τούτου συχνά ονομάζεται γαρύφαλλο πιπέρι. Η περίοδος ανθοφορίας ξεκινά στα τέλη της άνοιξης στα τέλη Μαΐου και διαρκεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ένα καλοκαιρινό λουλούδι πολυετές με μοναδικό άρωμα

Ανθισμένοι θάμνοι Θάμνοι κήπου Θερινοί ανθισμένοι θάμνοι Πραγματικά λουλούδια θάμνων μπαχαρικών

Γαρύφαλλο πιπέρι στον δικό σας κήπο

Ανθοφόροι θάμνοι Κήποι θάμνοι Θερινοί ανθισμένοι θάμνοι Calycanthus floridus

Καυκάσια δάφνη

Η καυκάσια δάφνη (Daphne caucasica) είναι λιγότερο γνωστή ξαδέρφη της διάσημης αρωματικής Δάφνης από τους κήπους των γιαγιάδων μας. Τα λευκά άνθη της καυκάσιας ντάφνης είναι ανθεκτικά και έντονα αρωματικά. Αυτός ο θάμνος ανθίζει το καλοκαίρι και η ανθοφορία του συνεχίζεται μέχρι τους φθινοπωρινούς μήνες, μερικές φορές μέχρι τον πρώτο σκληρό παγετό. Το καλά στραγγιζόμενο χώμα και ο πλήρης έως μερικός ήλιος είναι όλες αυτές οι πολυετείς ανάγκες αυτού του ανθισμένου κήπου.

Η καυκάσια δάφνη είναι εύκολη στη φροντίδα και ανθεκτική

Ανθισμένοι θάμνοι Θάμνοι κήπου καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι Καυκάσιος δάφνη

Κρέπα μυρτιά

Η κρέπα μυρτιά (Lagerstroemia indica) ευδοκιμεί στην Κεντρική Ευρώπη τόσο ως θάμνος κήπου όσο και ως φυτό δοχείο. Το διακοσμητικό ξύλο, που προέρχεται από την Κίνα και την Κορέα, είναι ένα δημοφιλές δέντρο δρόμου στη νότια Ευρώπη. Η κρέπα μυρτιά ανθίζει από τα τέλη Ιουλίου έως τον Οκτώβριο μόνο με μακράς διάρκειας ζέστη. Χρειάζεται λοιπόν πλήρη ήλιο.

Τα άνθη της κρέπας μυρτιάς μοιάζουν κάπως με αυτά της πασχαλιάς

Ανθισμένοι θάμνοι θάμνοι κήπου καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι κρέπα μυρτιά Lagerstroemia indica

Η Lagerstroemia indica είναι ένα όμορφο καλλωπιστικό δέντρο

Ανθισμένοι θάμνοι θάμνοι κήπου καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι κρέπα μυρτιά

Σπουργίτια

Οι λόγχοι (spirea) ανθίζουν πρακτικά συνεχώς από τα τέλη της άνοιξης έως τα τέλη του καλοκαιριού. Πανέμορφα ροζ ή ματζέντα λουλούδια σε πράσινα σχεδόν νέον φύλλα καθιστούν αυτά τα πολυετή φυτά έναν υπέροχο θάμνο για εύκολη φροντίδα για κάθε τοπίο.

Τα σπουργίτια μπορούν επίσης να ανθίσουν σε λευκό χρώμα

Ανθισμένοι θάμνοι Θάμνοι κήπου καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι Spier θάμνοι

Losbaum

Το Losbaum (Clerodendrum trichotomum) είναι ένας άλλος ανθισμένος θάμνος με έντονα λευκά ή ροζ, έντονα αρωματικά άνθη που ανοίγουν το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, τα λουλούδια αντικαθίστανται από σκούρα μπλε μούρα, τα οποία τελικά γίνονται μαύρα. Αλλά αυτός ο θάμνος κήπου χρειάζεται άφθονο ήλιο και καλά στραγγισμένο χώμα.

Το παρτέρι είναι ένα όμορφα αρωματικό διακοσμητικό δέντρο

Ανθισμένοι θάμνοι Θάμνοι κήπου καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι Losbaum Clerodendrum trichotomum

Μικρόφυλλο φθινοπωρινό λιλά

Μικρόφυλλο φθινοπωρινό λιλά (Syringa microphylla) είναι ένας εύχρηστος, ανθεκτικός στο χειμώνα και ταυτόχρονα ανθεκτικός στη θερμότητα θάμνος κήπου που αναπτύσσεται επίσης καλά ως φυτό δοχείο στο μπαλκόνι. Ωστόσο, χρειάζεται μια ηλιόλουστη τοποθεσία για να ανθίσει άφθονα από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Τα ροζ λουλούδια βγάζουν ένα υπέροχο, ελαφρώς πικρό άρωμα.

Το φθινοπωρινό λιλά εξασφαλίζει ένα υπέροχο άρωμα στον κήπο σας μέχρι το φθινόπωρο

Ανθισμένοι θάμνοι Θάμνοι κήπου Καλοκαίρι Ανθισμένοι θάμνοι Μικροφυλλώδες φθινοπωρινό πασχαλιά Syringa microphylla Ανθισμένοι θάμνοι Κήποι θάμνοι καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι Μικροφυλλώδη φθινοπωρινά λιλά Syringa microphylla λουλούδια

Ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς

Η ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς (Hydrangea quercifolia) ανθίζει άφθονα με λευκά λουλούδια τον Ιούνιο και στη συνέχεια συνεχίζει τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα λουλούδια να γίνονται μωβ το φθινόπωρο. Αυτός ο θάμνος ευδοκιμεί σε άφθονο οργανικό έδαφος. Του αρέσει τόσο ο ήλιος όσο και η σκιά, γεγονός που το καθιστά ένα τέλειο φυτό για σχεδόν κάθε κήπο.

Οι ορτανσίες ανήκουν επίσης στους καλοκαιρινούς ανθισμένους θάμνους

Ανθοφόροι θάμνοι Κήποι θάμνοι Καλοκαίρι ανθοφόρα πολυετή φυτά Δρυς-φύλλων ορτανσία Ορτανσία quercifolia

Θάμνος δακτύλων

Ο θάμνος των δακτύλων (potentilla) ανήκει στην οικογένεια των τριαντάφυλλων και ανθίζει υπέροχα σε διάφορες αποχρώσεις από κίτρινο έως ροζ. Το κλάδεμα νωρίς την άνοιξη για να διατηρηθεί ο θάμνος συμπαγής επεκτείνει την περίοδο ανθοφορίας του από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Ο θάμνος των δακτύλων χρειάζεται πλήρη ήλιο

Ανθοφόροι θάμνοι Θάμνοι κήπου καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι Μικροφυλλώδης θάμνος δακτύλων Potentilla

Κανέλα με φύλλα από γέροντα

Η κανέλα (Clethra alnifolia) είναι επίσης πολύ αρωματική ανθοφορία. Αυτό το ανθισμένο πολυετές έχει είτε ροζ είτε λευκά άνθη. Ο θάμνος του κήπου χρειάζεται υγρό, κάπως όξινο χώμα. Η περίοδος ανθοφορίας αρχίζει στα τέλη της άνοιξης και διαρκεί μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Το ξύλο είναι επίσης γνωστό με το όνομα Scheineller ή Silberkerzenstrauch

Ανθισμένοι θάμνοι Θάμνοι κήπου καλοκαιρινοί ανθισμένοι θάμνοι Κανέλα Clethra alnifolia

Ανθισμένοι θάμνοι, που δείχνουν την ανθισμένη τους λαμπρότητα το καλοκαίρι, θα μετατρέψουν τον ηλιόλουστο κήπο ή το μπαλκόνι σας σε μια πολύχρωμη ατμόσφαιρα, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης αμέσως.

Οι θαυμάσια ανθισμένοι θάμνοι είναι πάντα εντυπωσιακοί στον κήπο

Ανθισμένοι θάμνοι Θάμνοι κήπου Θερινοί ανθισμένοι θάμνοι Spiera θάμνοι