Με λίγο προγραμματισμό, αυτά τα όμορφα χειμωνιάτικα φυτά θα επαναφέρουν το χρώμα στον κήπο σας κατά τους πιο κρύους μήνες του χρόνου.

Mayσως έχετε ήδη προετοιμάσει τον κήπο σας για τις κρύες θερμοκρασίες του χειμώνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε χωρίς υπέροχα ανθισμένα ή ακατέργαστα φυτά. Υπάρχουν πολλές όμορφες ανθοφορίες που μπορούν να αντέξουν την ερχόμενη χειμερινή περίοδο. Είτε ονειρεύεστε φωτεινά μοβ λουλούδια είτε πράσινα κλαδιά, είναι ακόμα δυνατό ένα πολυτελές ωδείο. Απλά διαβάστε για να μάθετε ποια χειμερινά φυτά θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν και στον κήπο σας.

Τα όμορφα χειμωνιάτικα φυτά προσθέτουν χρώμα στον κήπο

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά

12 πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά

Με λίγο προσεκτικό σχεδιασμό, τα παρακάτω χειμερινά φυτά κάνουν υπέροχες προσθήκες στον κήπο σας τους πρώτους μήνες του έτους, όταν λαχταρούμε τόσο τη φυσική ομορφιά και το χρώμα.

κρόκος

Ενώ αυτό το λουλούδι φαίνεται όμορφο, μπορεί να αντέξει απόλυτα τις σκληρές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Φυτέψτε τον κρόκο πριν παγώσει το έδαφος – για παράδειγμα τον Οκτώβριο στο βορρά και τον Νοέμβριο στο νότο.

Ποια ανθεκτικά φυτά γνωρίζετε?

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά κρόκου

Χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο

Φυσικά, το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο, γνωστό και ως hellebore, είναι ένα φανταστικό φυτό που ανθίζει όλο το χειμώνα. Αυτά τα λουλούδια είναι τα καλύτερα για βεράντες, όπου έχουν ένα προστατευμένο, σκιερό σπίτι για να ευδοκιμήσουν καλύτερα και να προσφέρουν ένα θερμό καλωσόρισμα στους επισκέπτες.

Δημιουργήστε μια έξτρα εορταστική διάθεση με ανθισμένα φυτά όπως το τριαντάφυλλο των Χριστουγέννων

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά Χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο

Ranunculus

Αυτά τα υπέροχα λουλούδια χρησιμοποιούνται συχνά από σχεδιαστές λουλουδιών, αλλά είναι λιγότερο συνηθισμένα στον κήπο του σπιτιού. Ωστόσο, αυτό που είναι γνωστό ως πεταλούδα είναι μια ζωντανή προσθήκη στα λουλούδια του κήπου σας. Τα καταφέρνει καλύτερα το χειμώνα όταν μπορεί να απολαύσει τον ήλιο. Αγαπάμε αυτό το ιδιόμορφο χειμωνιάτικο φυτό που μπορεί να χαμογελάσει στο πρόσωπο του καθενός.

Ένα υπέροχο ανθισμένο χειμερινό φυτό

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά ranunculus

Πρίνος

Το πουρνάρι είναι το απόλυτο χειμερινό φυτό για να διαδώσει το χριστουγεννιάτικο κέφι. Ευτυχώς, αυτό το φυτό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει τις σκληρές θερμοκρασίες του χειμώνα και ανταμείβεται με λευκά λουλούδια την άνοιξη. Αν θέλετε ένα πουρνάρι με την κλασική κόκκινη και πράσινη εμφάνιση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι φυτεύετε μια θηλυκή ποικιλία καθώς μόνο το θηλυκό πουρνάρι θα μούρα.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τα κόκκινα μούρα πουρνάρι στον δικό σας κήπο

πολύχρωμα και στιβαρά χειμωνιάτικα φυτά πουρνάρια

Ιαπωνικές καμέλιες

Η ιαπωνική καμέλια είναι ένα ισχυρό χειμερινό φυτό με υπέροχα λουλούδια που ανθίζουν από το χειμώνα έως την άνοιξη. Αυτά μπορεί να έχουν ύψος μεταξύ 1,5 και 5 εκατοστών και να ανθίσουν σε λευκό και κόκκινο χρώμα.

Οι ιαπωνικές καμέλιες δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα το χειμώνα

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά Ιαπωνικές καμέλιες

Κλίβιεν

Το Klivien, γνωστό και ως φύλλο ζώνης, είναι μια εξαιρετική επιλογή για το ωδείο καθώς έχουν τροπική αίσθηση, αλλά δεν χρειάζονται τροπικό κλίμα για να ευδοκιμήσουν. Το φυτό της Νότιας Αφρικής ευδοκιμεί καλύτερα σε εύκρατα κλίματα και αρχίζει να ανθίζει στα τέλη του χειμώνα. Εάν θέλετε να ανθίσει η clivia αυτό το χειμώνα, τότε είναι σκόπιμο να αγοράσετε ώριμα φυτά, διαφορετικά θα χρειαστεί να περιμένετε μερικά χρόνια για την πρώτη άνθηση.

Μια τροπική νότα

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά clivia

Διακοσμητικό και λάχανο

Τα διακοσμητικά και το λάχανο είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά από όλα. Μερικοί μπορούν να ανεχθούν ακόμη και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Εάν επιλέξετε μια ποικιλία διακοσμητικών λάχανων, θα φέρει όμορφα χρώματα και δομή στον κήπο σας. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα λαχανικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες και στιφάδα, θα πρέπει να επιλέξετε μια διαφορετική ποικιλία. Τα καλά νέα είναι ότι ένας μικρός παγετός θα κάνει μόνο το λάχανο πιο νόστιμο.

Το διακοσμητικό λάχανο δημιουργεί έναν πολύχρωμο χειμερινό κήπο

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά διακοσμητικά λάχανο και λάχανο

Bluestars

Η λεκάνη, γνωστή και ως σκουλί, είναι το τέλειο λουλούδι που φροντίζει εύκολα για να φέρει ηρεμία στο ωδείο σας. Τα όμορφα χρωματιστά λουλούδια είναι πολύ ανθεκτικά.

Η λεπτή σκίουλη ευδοκιμεί επίσης το χειμώνα

πολύχρωμα και στιβαρά χειμωνιάτικα φυτά ψαλιδίζουν

Πανσές

Αυτό το πολυετές αγαπημένο είναι σίγουρο ότι θα κάνει μια υπέροχη προσθήκη στο ωδείο ή στο κιβώτιο λουλουδιών σας. Οι πανσέτες αναπτύσσονται καλύτερα σε πλήρη ηλιοφάνεια έως μερική σκιά και έρχονται σε ποικιλία χρωμάτων – από κίτρινο έως δραματικό μοβ. Αυτό το χειμερινό φυτό μπορεί να ανθίσει ήδη από τον Δεκέμβριο – ιδανικό για να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας!

Ωστόσο, δεν λειτουργεί χωρίς πανσέδες!

πολύχρωμες και στιβαρές χειμωνιάτικες πανσέδες

Monkshood

Φαίνεται να υπάρχει τόση χαρά και ελπίδα σε αυτά τα ζωντανά λουλούδια. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι θα είναι μια ωραία προσθήκη στον χειμερινό σας κήπο και θα σας ενθουσιάσουν ακόμη και τις πιο γκρίζες μέρες.

Το μοναχικό έχει όμορφα κίτρινα λουλούδια

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά Monkshood

Daylily

Τα Daylilies ευδοκιμούν ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες και εξακολουθούν να γίνονται μεγαλύτερα και μεγαλύτερα κάθε χρόνο. Αυτό το φυτό έρχεται σε μια ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών και μπορεί να αρωματίσει τον κήπο σας ακόμα και τους πιο κρύους μήνες.

Τα πράσινα φύλλα των ημερών αναζωογονούν αισθητά την εξωτερική περιοχή

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά ημέρας

Αλγερινή ίριδα

Η ίριδα της Αλγερίας μπορεί να αρχίσει να ανθίζει ήδη από τον Νοέμβριο και θα φέρει ένα γλυκό άρωμα στον κήπο σας όλο το χειμώνα. Αυτά τα λουλούδια χρειάζονται πλήρη ήλιο για να φωτίσουν το σέρα σας.

Η ίριδα της Αλγερίας ανθίζει τους πιο κρύους μήνες του χρόνου

πολύχρωμα και στιβαρά χειμερινά φυτά Αλγερινή ίριδα