Είναι σίγουρα καιρός να φέρετε τον δικό σας κήπο σε φόρμα. Επειδή βρέχει ή όχι, η νέα περίοδος κηπουρικής έχει ξεκινήσει πραγματικά τώρα. Φέτος οι κήποι έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και συνεχίζουν να προσφέρουν μια αδιαμφισβήτητη ατμόσφαιρα με καλή αίσθηση και θεραπευτική ηρεμία σε περιόδους κορώνας και κλιματικής αλλαγής. Ανάλογα με το γούστο και το στυλ σας, μπορείτε να διακοσμήσετε τον κήπο σας με τα λουλούδια και τα φυτά που θέλετε και να τον εξοπλίσετε με άνετα έπιπλα κήπου. Για τους περισσότερους από εμάς, μια λίμνη με ψάρια και νούφαρα, ζεστές αιώρες ή ξαπλώστρες και ένα φιλόξενο καθιστικό είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία σχεδιασμού κάθε κήπου. Η αντιστοίχιση διακοσμήσεων κήπου, παρτέρια και οι άκρες του γκαζόν παρέχουν περισσότερη δομή και αυτό σίγουρο. Το έχουμε σκεφτεί σήμερα και θα θέλαμε να σας υποστηρίξουμε με πολλές δημιουργικές και ανέξοδες ιδέες σε αυτό το θέμα. Δείτε τα παρακάτω και, όπως πάντα, εμπνευστείτε μαζί μας!

Με τις σωστές ιδέες για κλινοσκεπάσματα μπορείτε να φέρετε περισσότερη τάξη στον δικό σας κήπο

φθηνες ιδεες κρεβατιων ξυλο

Γιατί τα περιθώρια κρεβατιών και οι άκρες του γκαζόν είναι καλά για τον κήπο?

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα σύνορα γκαζόν και κρεβατιού κάνουν μεγάλη διαφορά όταν πρόκειται να φαίνονται όμορφα στον κήπο. Μπορούν να σχεδιαστούν με διαφορετικούς τρόπους και να είναι ίσια, καμπύλα ή στρογγυλά. Φυσικά, αυτά έχουν πρωτίστως πρακτικό ρόλο.

Δηλαδή, τα περιθώρια του κρεβατιού χρησιμεύουν για να αποτρέψουν την εξάπλωση του γκαζόν στο κρεβάτι και αντίστροφα. Με αυτόν τον τρόπο, τα όμορφα λουλούδια και τα πολυετή φυτά μεγαλώνουν ανενόχλητα και, με τη σειρά τους, δεν απλώνονται σε όλο το γρασίδι. Είναι, να το πω έτσι, μια αισθητική win-win κατάσταση για τον ιδιοκτήτη του κήπου και του κήπου.

Μπορείτε να δημιουργήσετε όποιο σχήμα ή γραμμή θέλετε 

ιδέες για μπορντούρα στο κρεβάτι με πέτρες

Υπάρχουν φυσικά πολλά τελικά προφίλ και στοιχεία για τις άκρες του γκαζόν και τα περιβλήματα κρεβατιών κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά όπως ξύλο, μέταλλο, πέτρα ή πλαστικό σε εξειδικευμένα καταστήματα. Αλλά αν ψάχνετε για μια μοναδική και φθηνή παραλλαγή, τότε θα ήταν ιδανικό να φτιάξετε μόνοι σας περιθώρια κρεβατιού και άκρες γκαζόν. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι απίστευτα γρήγορο και εύκολο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φτυάρι, λαστιχένιο σφυρί, γραμμή τάνυσης για καλύτερη ευθυγράμμιση και πιθανώς κονίαμα για μεγαλύτερη πρόσφυση όταν εργάζεστε με πέτρες ή τούβλα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε απλά ξύλινα κουφώματα για κρεβάτια σε ελάχιστο χρόνο

Φτιάξτε τον εαυτό σας από ξύλο

DIY κουφώματα από ξύλο ή μέταλλο

Ανάλογα με το διαθέσιμο υλικό ή τις προσωπικές προτιμήσεις, μπορείτε να περιορίσετε τα πολυετή φυτά και τα λουλούδια σας με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, εάν έχετε διαθέσιμα κλαδιά ιτιάς ή άλλα εύκαμπτα κλαδιά, το να τα πλέξετε σε ξύλινους στύλους θα ήταν μια καλή ιδέα. Τέτοια σύνορα κρεβατιών προσδίδουν στον κήπο μια ήσυχη, ρουστίκ γοητεία και σας προσκαλούν να παραμείνετε.

Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις και οι κήποι διατίθενται για αυτό 

πλεκτό περίγραμμα από ξύλο

Οι λεπτές, ορθογώνιες ξύλινες σανίδες είναι επίσης τέλειες για DIY περιθώρια κρεβατιού 

ιδέες για κλινοσκεπάσματα ξύλο

Στρογγυλά κομμάτια ξύλου παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο μοιάζουν ακόμη πολύ πιο ωραία 

φτιάξτε μόνοι σας ξύλο

Και γιατί να μην εισάγουμε λίγο χρώμα στον μικρό κήπο? 

ροζ περίγραμμα από ξύλο

Ο χάλυβας Corten είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μεταλλικά υλικά 

σκουριασμένο μεταλλικό πλαίσιο κρεβατιού

Ιδέες ανακύκλωσης για πρωτότυπα παρτέρια

Αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το δημιουργικό περίγραμμα γκαζόν και κρεβατιών κατασκευασμένα από μεταχειρισμένα αντικείμενα. Αυτά όχι μόνο φαίνονται μοναδικά, αλλά είναι επίσης βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον. Τα αχρησιμοποίητα πράγματα δεν πετιούνται, τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν είναι για τίποτα ότι τα έργα ανακύκλωσης υλοποιούνται πολύ συχνά και με χαρά από πολλούς λάτρεις των τεχνών. Ο κήπος είναι το ιδανικό μέρος για αυτό, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει αρκετός χώρος για μεγαλύτερα αντικείμενα καθώς και για εκείνα που απλά δεν ταιριάζουν στο σαλόνι από άποψη υλικού.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα σκελετό κρεβατιού από άδεια μπουκάλια κρασιού 

δημιουργικό περίγραμμα λουλουδιών με γυάλινα μπουκάλια

Τα μπουκάλια εξακολουθούν να είναι κατάλληλα ως αποτελεσματικές άκρες γκαζόν 

κομψά γυάλινα μπουκάλια surround

Και ίσως έχετε μερικές παλιές μπάλες μπόουλινγκ στο υπόγειο?

ιδέες για σύνορα κρεβατιών μπάλες μπόουλινγκ

Με ένα σετ πορσελάνης που δεν χρησιμοποιείται, μπορείτε να μεταμορφώσετε τον κήπο σας σε ένα ξεχωριστό μέρος για να θαυμάσετε

κλινοσκεπάσματα ιδέες πιάτα πορσελάνης

Αυτό είναι το πόσο γρήγορα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν οι παλιές ζάντες του αυτοκινήτου 

ζάντες surround κάλυμμα ζάντας

Οι σπασμένες γλάστρες δεν ανήκουν πολύ στα σκουπίδια

αρχικό περίγραμμα από γλάστρες

Και με τα τούβλα που περισσεύουν μπορείτε να δώσετε στο κρεβάτι μια απλή βιομηχανική πινελιά 

οικοδομικά τετράγωνα ιδέες για κλινοσκεπάσματα

Με λίγη περισσότερη φαντασία και δημιουργικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας περιθώρια κρεβατιού και άκρες γκαζόν μόνοι σας καθόλου. Χρησιμοποιήστε τα υπέροχα παραδείγματά μας από τη συλλογή εικόνων ως πρόταση και απολαύστε τη νέα περίοδο κηπουρικής στο έπακρο!

Φέρτε λίγη θαλάσσια αίσθηση με θαλάσσια σαλιγκάρια 

μπορντούρα από κοχύλια σαλιγκαριών και μύδια

Γύρω από το γρασίδι μπορούν να τοποθετηθούν πέτρες γύρω από τον ποταμό 

περίγραμμα κρεβατιού με στρογγυλές πέτρες

Κλαδιά και κλαδιά ιτιάς μπορούν να πλεγθούν ως περίγραμμα σε ελάχιστο χρόνο 

κλινοσκεπάσματα πλεκτά κλαδιά ιτιάς

Σχεδιάστε ξενοδοχεία και γκαμπόν με έντομα σε ένα 

κλινοσκεπάσματα ξενοδοχείων εντόμων

Μην ξεχνάτε: “Κάθε ταξίδι ξεκινά με τα πρώτα βήματα!”

πέτρες από κλινοσκεπάσματα από ξύλο περίγραμμα ξύλου κλινοσκεπάσματα από ξύλο ιδέες για κλινοσκεπάσματα ξύλινες σανίδες κλινοσκεπάσματα ιδέες ανακύκλωσης ζάντες ζάντας απλό περίγραμμα με γυάλινα μπουκάλια ιδέες για ξύλο τεύτλων για να φτιάξετε τον εαυτό σας ιδέες για ξύλινα κλινοσκεπάσματα δημιουργικές ιδέες για μπορντούρα με λουλούδια με κοχύλια πρωτότυπες ιδέες για κλινοσκεπάσματα για να φτιάξετε τον εαυτό σας σύνορα μπουκαλιών κατοικίδιων ζώων μπουκάλια κατοικίδιων για ανακύκλωση κλινοσκεπασμάτων ιδέες για κλινοσκεπάσματα ζάντες τροχών ράβδοι ιτιάς πλεγμένα σύνορα παρτέρι