Εδώ, στο Freshideen, έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τα οφέλη του μπαμπού. Το παρακάτω θέμα σχετίζεται με τον φράκτη μπαμπού ως μέρος του μοντέρνου σχεδιασμού κήπου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με αυτό που ακούτε ή διαβάζετε σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι αυτονόητο, γιατί το μπαμπού είναι ένα φυτό με τον δικό του χαρακτήρα. Μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και να κατακτήσει νέες περιοχές. Αλλά όπως μπορείτε να μαντέψετε μόνοι σας, αυτή η ιδιότητα έχει και μια καλή και μια σκοτεινή πλευρά. Η γνώμη μας είναι ότι με τη σωστή φροντίδα μπορείτε να επωφεληθείτε μόνο από έναν φράκτη μπαμπού. Θέλετε να μάθετε πώς να το κάνετε; Θα χαρούμε να συνοψίσουμε τις πιο σημαντικές πληροφορίες για εσάς!

Η οθόνη απορρήτου από μπαμπού μπορεί να φαίνεται τόσο όμορφη

Μπαμπού κήπου ιδέες μπαμπού φράκτη

Μια επισκόπηση των πλεονεκτημάτων του φράκτη μπαμπού

Ας ξεκινήσουμε με μια λίστα παρακίνησης για τα οφέλη του φράκτη μπαμπού στον κήπο:

  • Ένας πυκνός και υψηλός φράκτης μπορεί να δημιουργηθεί από μπαμπού σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Ένας φράκτης από μπαμπού είναι αδιαφανής και προστατεύει καλά την ιδιωτικότητά σας.
  • Μπορεί να αυξηθεί πολύ ψηλά και να χρησιμεύσει ακόμη και ως οθόνη απορρήτου για τον πρώτο όροφο.
  • Ο φράκτης από μπαμπού είναι αειθαλής και το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό το χειμώνα.
  • Ένας τέτοιος φράκτης δεν θα παράγει κανένα απόβλητο με τη μορφή μούρων.

Επικοινωνήστε με το μπαμπού εάν θέλετε να εξασφαλίσετε μια οθόνη ιδιωτικότητας πολύ γρήγορα

Σχέδιο πράσινου κήπου φράκτη μπαμπού

Κατάλληλη φροντίδα

Φράγματα ριζώματος

Τώρα φτάνουμε στο δύσκολο σημείο. Εξοικειωθείτε με τον χαρακτήρα του μπαμπού και φροντίστε τον ανάλογα! Θα πρέπει να βάλετε κάποια φράγματα ριζώματος εκ των προτέρων από αυτά τα φυτά σε τυχαία ανάπτυξη. Πράγματι, είναι απολύτως απαραίτητο. Διαφορετικά δίνεις μεγάλη ελευθερία σε αυτό το «τέρας» και αυτό θα μπορούσε πολύ σύντομα να γίνει πραγματικό πρόβλημα. Ορισμένοι κηπουροί υποτιμούν αυτόν τον κίνδυνο επειδή δεν είναι πραγματικά αισθητός τα πρώτα δύο χρόνια. Αλλά στον τρίτο χρόνο θα το δείτε καθαρά και θα το νιώσετε. Τα φράγματα ριζώματος πρέπει να είναι μεταξύ 60 και 80 cm. Μπορούν να παραγγελθούν στην καλύτερη ποιότητα από το Διαδίκτυο.

Οι φράκτες από μπαμπού μπορούν να φαίνονται πολύ διαφορετικοί

Μπαμπού πέτρες φράχτη και άλλες ιδέες

Φροντίδα ρίζας

Τα εμπόδια ριζώματος είναι υποχρεωτικά μέτρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα κρατήσουν υπό έλεγχο την ανάπτυξη του φράκτη μπαμπού σας. Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να σκάβετε τακτικά το χώμα του κήπου γύρω τους. Θα χρειαστεί επίσης να κλαδέψετε μερικές από τις ρίζες τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Ο φράκτης μπαμπού σε υπερυψωμένο κρεβάτι θα ήταν επίσης μια επιλογή

Μπαμπού φράκτης ιδέες κρεβάτι μπαμπού κήπο ιδέες

Μεταγενέστερα μέτρα

Εάν έχετε ήδη φυτέψει τον φράκτη μπαμπού χωρίς τα περιοριστικά μέτρα, μην πανικοβληθείτε. Υπάρχουν μέτρα που πρέπει ακόμη να ληφθούν. Θα πρέπει απλώς να παρακολουθείτε τον φράκτη μπαμπού και να κλαδεύετε τις ρίζες τουλάχιστον μία φορά, αλλά κατά προτίμηση δύο φορές το χρόνο. Αυτό το μέτρο είναι υποχρεωτικό και μπορείτε επίσης να σκάψετε το χώμα γύρω από τον φράκτη.

Ένα σπίτι με έναν φράκτη μπαμπού μπροστά του φαίνεται αρκετά γοητευτικό 

Ιδέες σπιτιών σχεδιασμός κήπου μπαμπού φράκτη

Μπαμπού σε γλάστρες

Θα έχετε πολύ λιγότερο άγχος αν φτιάξετε τον φράκτη σας από μπαμπού με τη βοήθεια γλάστρες. Μόλις τα δοχεία των φυτών τοποθετηθούν στο έδαφος το ένα δίπλα στο άλλο, μαζί σχηματίζουν έναν φράκτη μπαμπού. Ωστόσο, οι ρίζες τους είναι υπό έλεγχο επειδή περιορίζονται από τα σκάφη στα οποία βρίσκονται. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να απαιτήσει μεταμόσχευση μετά από λίγο. Διαφορετικά, οι γλάστρες θα γίνουν πολύ στενές για τις ρίζες και τελικά αυτό θα βλάψει επίσης το ίδιο το φυτό.

Μπορείτε να αγοράσετε ήδη ψηλά φυτά μπαμπού σε γλάστρες

Ασφαλής ιδιωτική προστασία από μπαμπού φράχτη

Επιλέξτε τον σωστό τύπο μπαμπού για το στυλ σχεδιασμού του κήπου σας!

Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά φυτά μπαμπού. Φυσικά, δεν εκπροσωπούνται όλοι στην αγορά μας. Αλλά έχουμε επίσης μια ορισμένη ποικιλία από την οποία θα μπορούσατε επίσης να επωφεληθείτε με καθαρά πρακτικό τρόπο. Για παράδειγμα, υπάρχουν ορισμένα είδη που εξαπλώνονται στην επιφάνεια του εδάφους. Υπάρχει όμως και το μπαμπού αναρρίχησης, το οποίο πιθανότατα θα ήταν μια καλύτερη επιλογή για πολλούς από εσάς. Θα μπορούσατε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ Εμπειρος!

Έτσι μπορείτε να φτιάξετε έναν φράκτη μπαμπού από γλάστρες 

Συμβουλές φράκτη μπαμπού για τον κήπο

Πότε είναι λοιπόν φθηνή η ιδέα για έναν φράκτη μπαμπού;?

Ο φράκτης δεν είναι κατάλληλος για άτομα που δεν έχουν χρόνο για τακτική συντήρηση κήπου. Εάν κάποια στιγμή χάσετε τον έλεγχο των ριζών αυτού, θα αντιμετωπίσετε ένα πραγματικό πρόβλημα. Θα ήταν πόνος να επανορθώσω! Ωστόσο, αν σας αρέσει να περνάτε λίγο χρόνο στον κήπο και θέλετε να έχετε έτοιμη την οθόνη ιδιωτικότητας γρήγορα, τότε ο φράκτης από μπαμπού θα ήταν ιδανικός. Επιπλέον, ο φράκτης από μπαμπού θα ήταν επιτυχής αν θέλετε να δώσετε στον κήπο σας έναν εξωτικό ή λίγο εκκεντρικό χαρακτήρα.

Ας ελπίσουμε ότι έχετε αρκετές πληροφορίες για να αποφασίσετε εάν ο φράκτης μπαμπού είναι για εσάς ή όχι. Οι συνημμένες εικόνες μπορεί να χρησιμεύσουν ως πρόσθετη έμπνευση.

Το μπαμπού βρίσκεται επίσης μερικές φορές σε πάρκα 

Οι ιδέες σχεδιασμού κήπου χρησιμοποιούν φράκτη μπαμπού

Τα φυτά μπαμπού αναπτύσσονται κάτω από τις πιο ποικίλες συνθήκες

Συμβουλές συντήρησης κήπου μπαμπού φράκτη

Ένας φράκτης από μπαμπού θα ήταν καλή ιδέα και για εσάς?

Ιδέες κήπου λιβαδιών σχεδιασμός κήπου μπαμπού φράκτη