Παραμελείτε τον κήπο σας το φθινόπωρο και το χειμώνα; Μπορείτε να το αλλάξετε φέτος. Είστε πραγματικά σε θέση να διατηρήσετε τον εξωτερικό σας χώρο φρέσκο ​​και πολύχρωμο ακόμη και όταν η θερμοκρασία πέσει επιλέγοντας τα σωστά φθινοπωρινά φυτά. Αν δεν το πιστεύετε, απλώς διαβάστε και δείτε μόνοι σας. Με αυτά τα φθινοπωρινά φυτά, ο κήπος σας θα ανθίσει επίσης το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Ποια φθινοπωρινά φυτά γνωρίζετε?

Ντάλια ανθισμένα φθινοπωρινά φυτά ανθεκτικά φυτά κήπου

Τα φθινοπωρινά φυτά δημιουργούν μια εξέγερση χρώματος στον κήπο

ανθεκτικός αστέρας λουλούδια φυτά κήπου το φθινόπωρο

Είναι ο Σεπτέμβριος η κατάλληλη στιγμή για φύτευση; Ναι, οι καιρικές συνθήκες είναι πραγματικά ευνοϊκές για αυτό. Το χώμα είναι ακόμα ζεστό και βρέχει αρκετά για να φυτέψει φθινοπωρινά φυτά. Δημιουργήστε λοιπόν έναν πολύχρωμο κήπο με ανθισμένα ανθεκτικά φυτά και απολαύστε τη λαμπρότητα τους. Παρακάτω προτείνουμε μερικά φθινοπωρινά φυτά που είναι υπέροχα για τον προορισμό σας.

Ανθισμένα φυτά κήπου που είναι ανθεκτικά

Κυκλάμινα φυτά κήπου φθινόπωρο φθινοπωρινά φυτά ανθεκτικά

Τα φθινοπωρινά φυτά προσθέτουν χρώμα στον κήπο

Το χρώμα είναι λίγο πιο δύσκολο στα τέλη του φθινοπώρου, αλλά τα φθινοπωρινά αστέρια θα δείξουν μπλε πέταλα με λεβάντα με έντονο κίτρινο στο κέντρο. Και προσπαθήστε να βρείτε χώρο για να ανθίσουν οι καμέλιες το χειμώνα. Τα Χριστούγεννα αυτά φέρνουν απροσδόκητα εξωτικά λουλούδια που είναι ιδιαίτερα όμορφα. Ωστόσο, χρειάζονται όξινο χώμα, οπότε ίσως χρειαστεί να γεμίσετε το εξωτερικό δοχείο με κατάλληλο κομπόστ.

Μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά των ανθισμένων φυτών κήπου όλο το χρόνο

Φθινόπωρο κυκλάμινο φυτά ανθεκτικά φυτά

Εκτός από τις προτάσεις μας παραπάνω, υπάρχουν και άλλα φυτά που ανθίζουν το φθινόπωρο που μπορείτε να φυτέψετε στον δικό σας κήπο. Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος κηπουρός, αυτά τα φθινοπωρινά φυτά θα μετατρέψουν τον κήπο σας σε μια ανθισμένη φθινοπωρινή όαση. Τα φθινοπωρινά φυτά και θάμνοι μπορούν να αντέξουν τον μεταβαλλόμενο καιρό και να αψηφήσουν το κρύο και τον άνεμο για να φέρουν ένα χρώμα και να φωτίσουν τις κρύες φθινοπωρινές μέρες.

Μια ορμή χρωμάτων το φθινόπωρο

Dahlia aster ανθισμένα φθινοπωρινά φυτά ανθεκτικά φυτά κήπου

7 φθινοπωρινά φυτά που ανθίζουν υπέροχα

κρόκος

Ο πιο σκληρός καιρός του φθινοπώρου ωθεί τους κρόκους στο έδαφος, καθιστώντας τους το τέλειο φυτό ανθεκτικό στο χειμώνα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα εικονικά λουλούδια σε σχήμα μπολ φαίνονται υπέροχα στον κήπο καθώς και σε γλάστρες στο μπαλκόνι. Ωστόσο, εάν θέλετε να φυτέψετε κρόκους απευθείας στον κήπο, είναι καλύτερο να το κάνετε κάτω από ένα δέντρο ή κοντά σε έναν θάμνο, όπου προστατεύονται από τη δυνατή βροχή.

Ο κρόκος είναι ανθεκτικός και μπορεί να ανθίσει όμορφα ακόμη και στο χιόνι

Φθινόπωρο κίτρινα ανθεκτικά φυτά

Μωβ λουλούδια στη μέση του χειμώνα

Φθινόπωρο κρόκος μωβ ανθεκτικά φυτά χιονιού

Κυκλάμινο

Ο δημοφιλής ήρωας του φυτικού κόσμου, το κυκλάμινο, μπορεί να ανθίσει από το φθινόπωρο έως την άνοιξη. Τα άνθη του έχουν αποχρώσεις του κόκκινου, του ροζ και του λευκού και φαίνονται καταπληκτικά σε γλάστρες ή κάτω από δέντρα. Το Cyclamen hederifolium είναι η συνήθης επιλογή για τα φθινοπωρινά λουλούδια, επειδή θα επιβιώσει το χειμώνα καιρός σχετικά άθικτος.

Τα κυκλάμινα ανθίζουν ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες

Κυκλάμινα φυτά κήπου πέφτουν φθινοπωρινά φυτά

Monkshood

Παρόμοια με την πεταλούδα, το μοναχικό έχει όμορφα κίτρινα λουλούδια και είναι το πιο κατάλληλο για καλλιέργεια κάτω από φυλλοβόλα δέντρα και θάμνους. Το κίτρινο μοναχικό προτιμά πλούσιο, υγρό χώμα σε σκιερά μέρη του κήπου.

Το μοναχικό μπορεί να ανθίσει σε διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος

Aconite monkshood φθινοπωρινά φυτά ανθεκτικά φυτά κήπουMonkshood φθινοπωρινά φυτά ανθεκτικά φυτά κήπου

Πανσές

Ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες πανσέ δεν θα ανθίσουν όταν κάνει πολύ κρύο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε ειδικές ποικιλίες ανθοφορίας χειμώνα που ανθίζουν καλά μέχρι αργά την άνοιξη. Έτσι, μπορείτε να βιώσετε μια ορμή χρωμάτων στον δικό σας κήπο όλο το χρόνο.

Οι πανσέδες μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν το χειμώνα

Τα φυτά κήπου πανσέ πέφτουν φθινοπωρινά φυτά

Το χιόνι και το κρύο δεν αποτελούν πρόβλημα για τη λεπτή πανσέ

Pansy φυτά κήπου πέφτουν φθινόπωρο φυτά ανθεκτικό χιόνι

Ερείκη

Η ανθεκτική ρείκι βρίσκεται συχνά σε έλη, καθώς είναι ένα ευπροσάρμοστο φυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει τις κακές καιρικές συνθήκες. Αυτό το ανθεκτικό φυτό έχει ροζ, λευκά και μοβ πέταλα και είναι ιδανικό τόσο για φυτά κήπου όσο και για γλάστρες στο μπαλκόνι.

Ανθισμένα φυτά κήπου το φθινόπωρο

Heather φυτά κήπου πέφτουν φθινοπωρινά φυτά ανθεκτικά

Φθινοπωρινά αστέρια

Τα μικρά λεβάντα-μπλε άνθη του είναι αισθητά στα τέλη του καλοκαιριού και του φθινοπώρου και ζωντανεύουν μόνο το βράδυ. Ο αστέρας αγαπά πολύ ήλιο και καλά στραγγιζόμενο χώμα. Επομένως, δεν πρέπει να φυτέψετε αυτό το φθινοπωρινό φυτό σε σκιερό μέρος.

Τα μπλε λεβάντα δημιουργούν μια χαρούμενη διάθεση το φθινόπωρο

Τα φυτά κήπου Aster πέφτουν φθινοπωρινά φυτά ανθεκτικά

ντάλια

Παρόλο που οι ντάλιες αρχίζουν να ανθίζουν τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να απολαύσετε τα υπέροχα λουλούδια τους από αργά το φθινόπωρο έως το χειμώνα. Είναι τα καλύτερα για φυτά κήπου και έρχονται σε ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών.

Οι ντάλιες είναι όμορφα φυτά κήπου

Ανθίζει Ντάλια ανθισμένα φθινοπωρινά φυτά ανθεκτικά φυτά κήπου

Απολαύστε τη λαμπρότητα των ανθισμένων φθινοπωρινών φυτών και δημιουργήστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στον κήπο σας ή γιατί όχι στο μπαλκόνι σας. Είναι ακόμα νωρίς για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι …

Αφήστε τον κήπο σας να ανθίσει υπέροχα το φθινόπωρο και απολαύστε την επόμενη σεζόν!

Φθινόπωρο ερείκη κήπο φυτά ανθεκτικά φυτά