Ο σύγχρονος κήπος είναι μινιμαλιστικός και τα φυτά παίζουν πρακτικά έναν δευτερεύοντα ρόλο σε αυτόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αρχιτεκτονικά στοιχεία έρχονται από μόνα τους. Ο φράκτης σχηματίζει το πλαίσιο του κήπου και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του. Προκειμένου να διατηρηθεί η σύγχρονη εμφάνιση, υπάρχουν ορισμένα υλικά που είναι ιδιαίτερα κατάλληλα. Μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες σχεδιασμού σύγχρονων περιφράξεων κήπων στο ακόλουθο άρθρο.

Οι φράκτες κήπου από τσιμέντο από ίνες μπορούν να έχουν διάφορα χρώματα

ίνες από τσιμέντο κήπο φράχτες σύγχρονο κήπο

Fiνες από τσιμέντο φράχτες κήπου

Το τσιμέντο ινών είναι ένα πολύ μοντέρνο υλικό για την εξωτερική επένδυση κτιρίων. Είναι επίσης εξαιρετικό για τη δημιουργία φράχτες κήπου. Η υφή του είναι πολύ ελκυστική και θυμίζει ξύλο. Έτσι, το τσιμέντο από ίνες είναι ένας ιδανικός συμβιβασμός μεταξύ της φύσης και του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Αυτή η οθόνη απορρήτου συνδυάζει το σκυρόδεμα και τη φύση

τσιμεντένιο κήπο περιφράξεις φύση

σκυρόδεμα

Με σκυρόδεμα επιτυγχάνετε πάντα ένα σύγχρονο στιλ με μια βιομηχανική αίσθηση. Σας δίνει τη βιομηχανική εμφάνιση και είναι επίσης ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για πλούσιο πράσινο. Ο συγκεκριμένος φράχτης θα ήταν τέλειος για τον τρέχοντα φυσικό κήπο.

Ακόμα και οι μινιμαλιστικές έννοιες κήπου που περιλαμβάνουν σαφή γεωμετρικά σχήματα θα εμφανίζονταν πριν από αυτό.

Το χρώμα του Kortensteel αποτελεί εξαιρετικό υπόβαθρο για πράσινα φυτά

corten ατσάλινο πράσινο μπροστά του

Ατσάλι Corten

Με το υπέροχο κοκκινωπό χρώμα του, ένας τέτοιος φράχτης από χάλυβα είναι το ιδανικό υπόβαθρο για έναν κήπο σε ρουστίκ στιλ. Θα ήταν ένα κατάλληλο υπόβαθρο τόσο για τις ξεχωριστά τοποθετημένες συνθέσεις όσο και για να περικλείει ολόκληρες αυλές.

Το πιάτο Checker είναι ένα τέλειο ουδέτερο υπόβαθρο για τον μοντερνιστικό πράσινο κήπο

Ζεν σχέδιο κήπου με λοξότμητο φράχτη

Πινακίδα ελέγχου

Με το πιάτο πούλι δίνεις στην αυλή μια μοντέρνα εμφάνιση σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Το όλο πράγμα φαίνεται κλειστό και πολύ μοντέρνο. Η δομή του υλικού φέρνει δυναμισμό στη σύνθεση με έναν λεπτό τρόπο. Ο γαλβανισμός είναι ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για μια μεγάλη ποικιλία φυτών.

Τα γυάλινα πάνελ δημιουργούν έναν ανοιχτό χαρακτήρα στο μοντέρνο κήπο

φράχτη κήπου σε ένα μοντέρνο και πολυτελές σπίτι

Γυάλινα πάνελ

Τα γυάλινα πάνελ δεν είναι ακριβώς η φθηνότερη λύση, αλλά το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Ο μικρός κήπος επεκτείνεται οπτικά από τα εφέ καθρέφτη. Επιλέξτε μια ματ δομή εάν θέλετε να προστατέψετε τον ιδιωτικό σας χώρο.

Τα μεταλλικά πηχάκια προσφέρουν λίγο ιδιωτικό χώρο, αλλά πολύ κομψότητα

υπέροχα μοντέλα για φράχτες κήπου από μεταλλικές σχάρες

Μεταλλικά πηχάκια

Τα μεταλλικά πηχάκια πλαισιώνουν τέλεια έναν σύγχρονο κήπο. Είναι μια βιώσιμη και κομψή λύση και ταυτόχρονα φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Ανάλογα με την άποψη, ένας τέτοιος φράκτης θα αλλάξει την οπτική του εμφάνιση. Θα μπορούσατε λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε την αυλή σας σε πραγματική καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Ωστόσο, η εσωτερική αυλή θα παραμείνει ορατή από έξω.

Οι περιφράξεις κήπου με οπλισμό είναι ιδανικοί για ιδιαίτερα μοντέρνες προσόψεις σπιτιών

φράχτη κήπου από υπέροχα εξαρτήματα

Προσαρμογή

Εδώ είναι μια άλλη αποτελεσματική λύση για όλους για τους οποίους η προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν είναι τόσο υψηλή προτεραιότητα. Αυτή είναι η συνηθισμένη βρύση. Παρόμοια με τα μεταλλικά πηχάκια, έχουν επιδέξιο αποτέλεσμα. Συνιστάται συνδυασμός με σκυρόδεμα για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Οι φράκτες Gabion είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής σύγχρονη επιλογή για φράχτες κήπου

εγκατάσταση φράχτη gabion

Κατασκευές Gabion

Οι κατασκευές gabion είναι ένα είδος συρμάτινων κουτιών που είναι γεμάτα με φυσική πέτρα ή άλλα υλικά. Χρησιμοποιήθηκαν νωρίτερα σε ιστορικά κτίρια, και ιδιαίτερα σε φρούρια. Σήμερα χρησιμοποιείται επίσης για την προστασία των παράκτιων περιοχών από πλημμύρες. Οι κατασκευές Gabion είναι πλέον δημοφιλείς στο σχεδιασμό του κήπου και ταιριάζουν υπέροχα σε έναν σύγχρονο κήπο.

Καφέ φράχτες κήπου για σχεδιασμό κήπου

πολλά χρώματα ενός φράχτη κήπου από ξύλινα πηχάκια

Ξύλινες λωρίδες

Τέλος, δεν πρέπει να παραμελήσετε την απλή επιλογή των ξύλινων λωρίδων. Αυτή είναι μια κλασική παραλλαγή που είναι επίσης πολύ δημοφιλής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τις λωρίδες οριζόντια και όχι κάθετα.

ίνες από τσιμέντο φράχτες κήπου σε ρουστίκ στιλ

Πώς μπορώ να κάνω τη σωστή επιλογή?

Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλές σύγχρονες επιλογές για το σχεδιασμό φράχτη. Αλλά πώς επιλέγετε το καλύτερο για τον εαυτό σας; Ο φράκτης πρέπει να αντιστοιχεί τόσο στην πρόσοψη όσο και στη γύρω περιοχή. Επί του παρόντος, ο εξωτερικός χώρος θεωρείται επίσης προέκταση του χώρου διαβίωσης. Ιδανικά, ο φράχτης θα πρέπει επίσης να αντιστοιχεί καλά με τον εσωτερικό σχεδιασμό.

Τέλος, πρέπει να αποφασίσετε σε ποιο βαθμό πρέπει να προστατεύεται ο ιδιωτικός σας χώρος στον κήπο και πόσο θα πρέπει να επενδύσετε στην εγκατάσταση και τη συντήρηση.

Η συντακτική ομάδα σας εύχεται πολλή διασκέδαση με το σχέδιο φράχτη σας!

ίνες από τσιμέντο φράχτες κήπου

ινών τσιμέντου φράκτης κήπου νέος

φράχτη gabion γκρι χρώμα

φράχτη κήπου από γυαλί υπέροχη επίπλωση

φράχτη κήπου από ξύλινα πηχάκια

φράχτες κήπου από σκυρόδεμα και άλλα υλικά

Οι φράχτες κήπου συνδυάζουν ξύλο και σκυρόδεμα

περιφράξεις κήπου και βιομηχανικά εξαρτήματα

φράχτη κήπου σε ένα μοντέρνο και πολυτελές σπίτι

αυλή με φράχτη κήπου

πράσινα φυτά μπροστά από τσιμεντένιους φράχτες κήπων

ξύλινα πηχάκια σε καφέ δάπεδο

ξύλινα πηχάκια λαμπερά στο μωσαϊκό

φράχτες κήπου από ατσάλι corten

μεταλλικά πηχάκια για μοντέρνο σχεδιασμό κήπου