Κάνετε εύκολη τη φροντίδα της μπροστινής αυλής; Είναι αυτό πιθανό? Φυσικά, μπορεί να δημιουργηθεί ένας εύκολος κήπος, αλλά με τη σωστή στρατηγική κηπουρικής! Ο κήπος είναι ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσετε, αλλά απαιτεί τακτική δουλειά. Η δημιουργία ενός κήπου που είναι πολύ εύκολο να διατηρηθεί απαιτεί μερικά πράγματα που πρέπει να τηρούνται. Όσοι από εσάς δεν είστε ειδικοί στον σχεδιασμό του κήπου, αλλά θα θέλατε να απολαύσετε τη μοναδικότητα του εξωτερικού σας χώρου, ίσως θα επωφεληθείτε πολύ από το σημερινό άρθρο.

Οι γνώστες του κήπου και οι παθιασμένοι κηπουροί βασίζονται σε διαφορετικές πτυχές στο σχεδιασμό του κήπου. Η εστίαση στη διακόσμηση του κήπου δεν είναι η σωστή στρατηγική κατά το σχεδιασμό του κήπου. Κάθε μεμονωμένο μέρος του κήπου πρέπει να φροντίζεται. Μερικές συμβουλές και κόλπα καθιστούν τον σχεδιασμό του κήπου εύκολης φροντίδας εύκολο έργο. Ας δούμε ποιες είναι!

Η μπροστινή αυλή κάνει την πρώτη εντύπωση

Κάντε εύκολη τη διατήρηση της τάξης στους μπροστινούς κήπους και η καθαριότητα είναι βασικές έννοιες εδώ

Καλός προγραμματισμός και προσοχή στις λεπτομέρειες

Ως ιδιοκτήτης κήπου που θέλει να μετατρέψει τον εξωτερικό του χώρο σε μια ωραία γωνιά χαλάρωσης, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τις συνθήκες φωτός και εδάφους στον κήπο σας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας γιατί αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή επιλογή των φυτών του κήπου σας. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε διάκριση μεταξύ φυτών που απαιτούν μικρή συντήρηση και εξωφρενικών τύπων φυτών που απαιτούν εντατική φροντίδα.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε:

 • Εξαρτάται επίσης από το μέγεθος της περιοχής του κήπου εάν ο κήπος είναι εύκολος στη συντήρηση ή όχι. Έτσι, οι μεγάλοι χώροι κήπου συνδέονται με πολύ περισσότερη προσπάθεια από τους μικρότερους.
 • Τα καλοσχηματισμένα κρεβάτια δεν θα χάσουν το σχήμα τους, οπότε κάντε το προτεραιότητα! Έτσι τα σύνορα κρεβατιών γύρω από το γκαζόν εξοικονομούν πολλή προσπάθεια και δουλειά!
 • Είναι καλύτερα να συλλέγετε περισσότερα δέντρα και θάμνους όσο το δυνατόν πιο κοντά το ένα στο άλλο. Αυτό σας εξοικονομεί πολύ κόπο και χρόνο με τακτική συντήρηση.
 • Βασιστείτε στα αυτοφυή φυτά.
 • Τα ζιζάνια είναι εντελώς ανεπιθύμητα! Στη συνέχεια, λάβετε υπόψη ότι η φυσική πέτρα θα αποτρέψει την ανάπτυξη ζιζανίων σπόρων: δηλαδή, τα μονοπάτια κήπου από φυσική πέτρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον κήπο.
 • Λάβετε υπόψη ότι θα υπάρχουν λιγότερες αρθρώσεις μεταξύ μεγάλων λίθων.

Τα όμορφα παρτέρια κάνουν τον κήπο να φαίνεται τακτοποιημένος και τακτοποιημένος

Κάντε εύκολη τη φροντίδα της μπροστινής αυλής Κάντε τα παρτέρια όμορφα

Να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε υλικά για εξωτερική χρήση

Τα υλικά παίζουν ουσιαστικό ρόλο στον εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα επίσης στην μπροστινή αυλή. Όταν σχεδιάζετε μονοπάτια και βεράντες κήπου, πρέπει να δώσετε προσοχή στα υλικά που επιλέγετε. Η φυσική πέτρα και το σκυρόδεμα, για παράδειγμα, απαιτούν γενικά μικρή συντήρηση. Τα σωστά έπιπλα πρέπει επίσης να κατασκευάζονται από τα κατάλληλα υλικά. Το ξύλο παραμένει η πιο δημοφιλής επιλογή για έπιπλα κήπου. Τα καλύμματα με ειδικές επιφάνειες αποδεικνύονται επίσης μια πλεονεκτική λύση για την μπροστινή αυλή, επειδή είναι βιώσιμα. Και όταν πρόκειται για φράχτες κήπου, οι φράχτες από σκληρό ξύλο ή γαλβανισμένο χάλυβα ζεστού τύπου είναι πολύ δημοφιλείς επειδή είναι ανθεκτικοί.

Σκεφτείτε προσεκτικά πώς σχεδιάζετε τα μονοπάτια του κήπου

Κάντε εύκολη τη φροντίδα της μπροστινής αυλής Κάντε τα μονοπάτια του κήπου από κατάλληλα υλικά όπως το σκυρόδεμα

Τα ξύλινα έπιπλα είναι κλασικά στο σχεδιασμό του κήπου!

Η καλύτερη φροντίδα των μπροστινών κήπων για τα ξύλινα έπιπλα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση

Βάλτε εύκολα φυτά κήπου

Τα εξωτικά φυτά δεν είναι η καλύτερη λύση για έναν όμορφο κήπο χαμηλής συντήρησης. Τα δέντρα και ορισμένα πολυετή είδη, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ καλύτερα. Είναι καλύτερο να επιλέξετε εκείνα τα πολυετή φυτά που, σε αντίθεση με τα ετήσια καλοκαιρινά λουλούδια, έχουν μακροχρόνιες ρίζες στο έδαφος και επιβιώνουν πιο εύκολα στις ξηρές περιόδους. Τα καλύμματα εδάφους είναι επίσης πολύ χρήσιμα όταν σχεδιάζετε μια αυλή με εύκολη φροντίδα. Το Cranesbill και το χαλί Waldsteinie κάνουν μια όμορφη εμφάνιση και σώζουν πολύ κηπουρική. Άλλες ωραίες επιλογές είναι:

 • αργά αναπτυσσόμενα ανθισμένα δέντρα όπως το λιλά και το κόκκινο πρεσβύτερο
 • Θάμνοι όπως φουντουκιά μάγισσας, κουκέτα χιονιού, φουντουκιά
 • πολυετή πολυετή άνθη όπως κίτρινο καπέλο, γυναικείο μανδύα, νύφη ήλιου
 • μακροχρόνια πολυετή φυτά όπως η Funkia και η Peony
 • μερικά τριαντάφυλλα, όπως η καθαρή λευκή ποικιλία ‘Escimo’
 • Διακοσμητικά δέντρα όπως ιαπωνικό σφενδάμι, διακοσμητικό κεράσι, διακοσμητικό μήλο, σάλπιγγα
 • Μια άλλη συμβουλή από εμάς: καλύτερα να αποφεύγετε το μαρούλι και τις ντομάτες!

Επιλέξτε φυτά κήπου που φροντίζουν εύκολα

ιδέες σχεδιασμού κήπου αυξανόμενη παιώνια

Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλά να καθίσετε εκεί στον κήπο και να απολαύσετε τις υπέροχες καλοκαιρινές μέρες. Κάποιος πρέπει να διατηρήσει τον κήπο άνετο αναλαμβάνοντας την ταλαιπωρία της κηπουρικής. Ωστόσο, κάποιος προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του πιο εύκολη στοχεύοντας σε μια εύκολη φροντίδα στην αυλή.

Φροντίστε τον κήπο σας ανεξάρτητα από το αν είναι μικρός ή μεγάλος. Αξίζει τον κόπο για έναν ζωντανό σχεδιασμό κήπου! Απλώς δεν υπάρχει ένας κήπος χωρίς συντήρηση. Θα πρέπει να το γνωρίζετε αυτό! Θα ήταν επομένως υπέροχο να δεχτούμε την κηπουρική ως χαλάρωση ή ακόμα και ως δραστηριότητα αναψυχής.

ιδέες σχεδιασμού κήπου ευκολία φροντίδας φυτά κήπου φουντουκιά

Κάντε εύκολη τη φροντίδα του μπροστινού κήπου για τα παρτέρια

Κάντε ευκολότερη τη φροντίδα των μπροστινών κήπων για τα μονοπάτια κήπου από πέτρα που είναι πιο εύκολο να φροντίσετε

ιδέες σχεδιασμού κήπου γυναικείο μανδύα είναι εύκολο στη φροντίδα και κάνει μια όμορφη εμφάνιση