Το όνομα μπαμπού χρησιμοποιείται για πάνω από χίλια είδη φυτών. Στην άγρια ​​φύση, ορισμένα από αυτά τα είδη μπορούν να φτάσουν σε ύψη πάνω από 15 μέτρα. Ωστόσο, είναι δυνατόν να καλλιεργηθούν ορισμένοι τύποι μπαμπού ως φυτά εσωτερικού χώρου. Το χρυσό μπαμπού (Phyllostachys aurea) είναι ένα από αυτά τα είδη. Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού έχει ανοιχτό πράσινο, όρθια κοτσάνια που γίνονται χρυσά με την ηλικία και την έκθεση στο ηλιακό φως. Τα στενά φύλλα του σε σχήμα λόγχης αναπτύσσονται σε συστάδες σε κοντούς μίσχους από τους μίσχους. Το φυτό αναπτύσσεται γρήγορα και μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί στον κήπο. Επομένως, είναι ιδανικό να τα φυτέψετε σε γλάστρα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, απλώς διαβάστε …

Το Phyllostachys aurea είναι ένα τυπικό φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού

Φυτό από μπαμπού Phyllostachys aurea Σπίτι φυτά και είδη μπαμπού

Μερικοί τύποι μπαμπού ευδοκιμούν ως φυτά σε γλάστρες

Phyllostachys aurea

Μπαμπού φυτό εσωτερικού χώρου Phyllostachys aurea Είδη μπαμπού

Πώς φροντίζεται σωστά το φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού;?

Το μπαμπού είναι συνήθως ένα εύκολο στη φροντίδα, στιβαρό φυτό. Σπάνια έχει προβλήματα με παράσιτα ή ασθένειες και συνήθως δεν χρειάζεται κλάδεμα. Έτσι, το τακτικό πότισμα και λίπανση παίζουν σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για ένα φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού. Για να διατηρήσετε την υγρασία του εδάφους που αρέσει στα φυτά μπαμπού, πρέπει να ποτίζετε το φυτό με το δοχείο σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Απολαύστε τη φυσική ομορφιά του μπαμπού στο σπίτι σας

Φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού Phyllostachys aurea που φροντίζει το μπαμπού

Το μπαμπού είναι ένα στιβαρό και εύκολο στη φροντίδα φυτό

Φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού Phyllostachys aurea Φροντίδα για είδη μπαμπού

φως

Το μπαμπού προτιμά ένα μέρος που έχει πλήρη ήλιο παρά μερική σκιά. Η υπερβολική σκιά μπορεί να οδηγήσει σε ένα αδύναμο φυτό που δεν μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του ή να αναπτύξει το λαμπρό του χρώμα. Σταθείτε το φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού δίπλα στο πιο φωτεινό παράθυρο και περιστρέψτε το δοχείο κάθε εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές του φυτού έχουν αρκετό φως.

πάτωμα

Αυτό το φυτό ανέχεται μια μεγάλη ποικιλία τύπων εδάφους, αλλά προτιμά οργανικά πλούσιο έδαφος με καλή αποστράγγιση. Ένα υψηλής ποιότητας εμπορικό χώμα για γλάστρες θα πρέπει να είναι κατάλληλο για φυτά με δοχεία.

Αυτός ο τύπος μπαμπού λειτουργεί καλά τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους

Φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου από μπαμπού φυτά εσωτερικού χώρου

νερό

Το χρυσό μπαμπού έχει κάποια ανοχή στην ξηρασία και ταυτόχρονα μπορεί να αντιμετωπίσει το υγρό χώμα για μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι ρίζες μπορούν να σαπίσουν. Το φυτό θα πρέπει ιδανικά να έχει ομοιόμορφα υγρό χώμα. Δοκιμάστε το χώμα κολλώντας το δάχτυλό σας σε μια ίντσα ή δύο και ποτίζοντας το όταν αισθάνεται στεγνό. Ποτέ μην αφήνετε τη γη να στεγνώσει εντελώς. Ωστόσο, τους χειμερινούς μήνες, θα πρέπει να γυρίσετε λίγο πίσω το πότισμα.

Βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο και ποτίστε τακτικά το φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού

Phyllostachys aurea μπαμπού φυτό εσωτερικού χώρου

Θερμοκρασία και υγρασία

Αυτός ο τύπος μπαμπού είναι γνωστός για την ανοχή του στο κρύο. Μπορεί να αντέξει ακόμη και θερμοκρασίες -15 βαθμών Κελσίου για μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ο κρύος καιρός μπορεί να προκαλέσει το φυτό να ρίξει τα φύλλα του και τελικά να πεθάνει. Το φυτό ευδοκιμεί σε τυπικές εσωτερικές θερμοκρασίες μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου. Κρατήστε τα μακριά από κρύα ρεύματα, π.χ. Β. Από σύστημα κλιματισμού, καθώς και από ξηρό αέρα θέρμανσης. Αυτά τα φυτά προτιμούν αρκετά υγρό αέρα, αλλά μπορούν επίσης να ανεχτούν ξηρασία σε εσωτερικούς χώρους αρκεί να τα ποτίζετε καλά.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυτά μπαλκονιού

Μπαμπού Phyllostachys aurea Τα είδη μπαμπού στεγάζουν φυτά

λίπασμα

Για να διατηρήσετε τη βέλτιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών στο έδαφος του φυτού σας, γονιμοποιήστε το φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού μία φορά το μήνα με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται. Η ανάμιξη κάποιου οργανικού κομπόστ στο έδαφος μπορεί επίσης να βοηθήσει, ειδικά την άνοιξη, να ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη των φυτών.

Φυσική προστασία της ιδιωτικής ζωής και ηλιοπροστασία από φυτά μπαμπού

Μπαμπού φυτό εσωτερικού χώρου Phyllostachys aurea Μπαμπού είδη βεράντα προστασία της ιδιωτικής ζωής

Γλάστρες και μετατόπιση μπαμπού

Εάν έχετε ένα μικρό φυτό μπαμπού, επιλέξτε μια γλάστρα με πλάτος και βάθος τουλάχιστον 12 ίντσες. Επιλέξτε μια κατσαρόλα από βαρύ υλικό για να αγκυροβολήσετε το βάρος των μπαστούνι από μπαμπού. Μπορείτε ακόμη να βάλετε λίγες πέτρες ή χαλίκια στο έδαφος εάν πιστεύετε ότι το δοχείο δεν είναι αρκετά ανθεκτικό για να αντέξει το βάρος του φυτού. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το δοχείο έχει αρκετές οπές αποστράγγισης.

Δεν είναι μυστικό ότι τα φυτά μπαμπού αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα 

Φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού Phyllostachys aurea μπαμπού

Τοποθετήστε τη ρίζα στο δοχείο και γεμίστε την με ένα χαλαρό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε λίγο κομπόστ σε αυτό το σημείο εάν θέλετε να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Στη συνέχεια ποτίστε καλά το μπαμπού.

Πιθανότατα θα χρειαστεί να τοποθετήσετε το μπαμπού σας σε ένα μεγαλύτερο δοχείο κάθε ένα ή δύο χρόνια αφού οι ρίζες εξαπλωθούν σε όλο το δοχείο και μπορείτε να τις δείτε να βγαίνουν από τις τρύπες στο κάτω μέρος ή να ξεκολλάνε από το χώμα στην κορυφή. Μην αφήνετε το φυτό σας σε ένα δοχείο που είναι πολύ μικρό για πολύ καιρό ή δεν θα πάρει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να παραμείνει υγιές.

Θα ήθελες ένα Παραγγείλετε φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού?

Μπαμπού φυτό εσωτερικού χώρου Phyllostachys aurea Μπαμπού σε μπανιέραΜπαμπού φυτό εσωτερικού χώρου Phyllostachys aurea είδη μπαμπού Φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού Phyllostachys aurea bamboo care