Οι κρεατοελιές είναι παράξενα ζώα που περνούν σχεδόν όλη τη ζωή τους υπόγεια. Ο ευρωπαϊκός τυφλοπόντικας (Talpa europaea) είναι το μόνο είδος που απαντάται σε αυτή τη χώρα και γενικά στην Κεντρική Ευρώπη και που συχνά φέρνει σε απόγνωση τους κηπουρούς στο σπίτι. Επειδή, παρόλο που τα ζώα δεν ανήκουν πραγματικά στα παράσιτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά χρήσιμα, οι χλοοτάπητες και τα παρτέρια με πολυάριθμες μοσχεύματα δεν φαίνονται ιδιαίτερα όμορφα. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα και ψάχνετε συμβουλές για το πώς να διώξετε τον τυφλοπόντικα, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Θα σας δώσουμε σημαντικές πληροφορίες στις ακόλουθες γραμμές και θα σας δείξουμε μερικές απλές μεθόδους για το πώς να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά ποντίκια που πετούν μόνιμα.

Ο σκληρά εργαζόμενος εντόμων που τρώει δεν έχει δουλειά στον δικό του κήπο

διώξτε τυφλοπόντικα στο γκαζόν

Ο τυφλοπόντικας είναι υπό προστασία ειδών

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι κρεατοελιές στη Γερμανία προστατεύονται από το νόμο ως χρήσιμοι τρώγοντες εντόμων. Επομένως, δεν πρέπει να τους σκοτώσετε ή να τους τραυματίσετε σε καμία περίπτωση. Οποιεσδήποτε ζωντανές παγίδες ή παρόμοια απαγορεύονται αυστηρά. Έτσι, εάν δεν θέλετε να έχετε αντιαισθητικούς λόφους γης στο γκαζόν στον κήπο, θα πρέπει να βρείτε πιο αβλαβείς μεθόδους και μέσα και να διώξετε τον τυφλοπόντικα.

Παρόλο που τα λαχανιασμένα ζώα δύσκολα βλέπουν, τα άλλα αισθητήρια όργανα τους είναι εξαιρετικά καλά ανεπτυγμένα. Αυτό τα καθιστά εξαιρετικά ευαίσθητα σε θορύβους, μυρωδιές και δονήσεις. Ειδικά μέσω της λεπτής, επιμήκους μύτης τους και των πολλών ευαίσθητων τριχών, οι κρεατοελιές αντιλαμβάνονται κάθε ενοχλητικό φαινόμενο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενοχληθούν και να απομακρυνθούν.

Οι κρεατοελιές καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα παρασίτων κάθε μέρα

Καταπολεμήστε τον τυφλοπόντικα με απλά μέσα στον κήπο

Απομακρύνετε τις κρεατοελιές με απλές σπιτικές θεραπείες

Μερικές φυσικές θεραπείες που έχετε ήδη στο σπίτι σας είναι σε θέση, με τακτική χρήση, να διώξουν τους σπίλους από την ιδιοκτησία σας με βιώσιμο τρόπο. Αυτά είναι κυρίως αυτά που μυρίζουν πολύ έντονα και δυσάρεστα. Το σκόρδο, το χαλασμένο, το ξινόγαλα, η τσουκνίδα ή η αψιθιά, καθώς και το ξύδι και το αλκοόλ είναι από τα πιο αποτελεσματικά από αυτά. Τα μαλλιά του σκύλου και του αλόγου καθώς και τα κλαδιά του δέντρου της ζωής έχουν τρομακτική επίδραση στον ανεπιθύμητο κάτοικο του κήπου και μπορούν να τους διώξουν μόνιμα. Όλα αυτά καλύπτονται καλύτερα ή χύνονται στις τρύπες κάτω από τους λόφους της γης και όσο το δυνατόν συχνότερα. Για να το κάνετε αυτό, βγάλτε με φτυάρι τη λεπτή θρυμματισμένη γη που έχει ξεθάψει εκ των προτέρων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ειδικά όταν καλλιεργείτε νεαρά φυτά επειδή είναι ιδιαίτερα θρεπτικό.

Παίρνετε το τέλειο χώμα για γλάστρες από το μύλο

Καταπολεμήστε το θρεπτικό χώμα του τυφλοπόντικα

Ο σωλήνας νερού, από την άλλη πλευρά, βοηθά ελάχιστα και είναι ακόμη αντιπαραγωγικός στην απομάκρυνση του τυφλοπόντικα. Αφενός, οι κρεατοελιές είναι καλοί κολυμβητές και, αφετέρου, αγαπούν ιδιαίτερα τους γαιοσκώληκες και τα μικρά σαλιγκάρια, τα οποία αποικίζουν μαζικά την υγρή γη το αργότερο σε λίγες ημέρες. Αυτά στη συνέχεια, με απόλυτη βεβαιότητα, θα προσελκύσουν τον τυφλοπόντικα πίσω στον κήπο. Το αποτέλεσμα: πολλοί νέοι τύμβοι γης.

Οδηγήστε τις κρεατοελιές μακριά με θορύβους και κραδασμούς

Ορισμένες συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες σε εξειδικευμένα καταστήματα, όπως η ηλιακή συσκευή φρίκης τυφλοπόντικας, η οποία θα πρέπει να διώχνει τις κρεατοελιές με ηχητικά κύματα. Σε πολυάριθμες εκθέσεις από παθιασμένους κηπουρούς, οι απόψεις διίστανται συχνά σε αυτό. Μερικοί δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα και άλλοι ορκίζονται για καλά αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να μιμηθείτε την αρχή αυτής της συσκευής είτε θάβοντας άδεια μπουκάλια στο έδαφος μέχρι το λαιμό σας (ο άνεμος δημιουργεί χαρακτηριστικές δονήσεις) είτε εισάγοντας σπιτικούς ανεμόμυλους και κουδουνίσματα στις τρύπες του τυφλοπόντικα. Μπορείτε επίσης να κλείσετε μεταλλικά αντικείμενα που δημιουργούν επιπλέον θόρυβο.

Τα τενεκεδάκια και τα πλαστικά δοχεία σε ξύλινα μπαστούνια είναι επίσης μια καλή ιδέα

Καταπολεμήστε τον τυφλοπόντικα χωρίς χημικά

Το τακτικό κούρεμα του χλοοτάπητα, για παράδειγμα με ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό, διδάσκει επίσης πολλά για την απομάκρυνση των κρεατοελιών από το γκαζόν. Τα ζώα αισθάνονται ιδιαίτερα ταραγμένα από αυτό και σύντομα αναζητούν την απόσταση.

Οι γάτες και οι σκύλοι κυνηγούν τον τυφλοπόντικα και είναι επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην απομάκρυνσή του, παρόλο που δεν τον τρώνε. Σε αντίθεση με τους φυσικούς θηρευτές του – πέτρα, αλεπού και αλεπού, καθώς και αρπακτικά πτηνά, όπως κουκουβάγια και κουκουβάγια, που είναι πάντα χαρούμενοι για αυτό το θήραμα. Θα πρέπει συνεπώς να δημιουργήσετε επαρκείς συνθήκες, όπως κρυψώνες και κούρνια για αυτά τα ζώα και να τα προσελκύσετε στον κήπο σας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε μια φυσική ισορροπία και δεν παραβιάζετε τον νόμο περί προστασίας της φύσης.

Οι γάτες βοηθούν να διώξουν τις κρεατοελιές

διώξτε το τυφλοπόντικα με τη γάτα

Δοκιμάστε αυτά τα απλά μέσα και μεθόδους και διώξτε το προστατευόμενο ζώο από την ιδιοκτησία σας με έναν απόλυτα φυσικό και βιώσιμο τρόπο. Κρατάμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα και σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση στον κήπο και αυτό το καλοκαίρι!

Η απομάκρυνση ενός τυφλοπόντικα είναι επίσης ακίνδυνη

τυφλοπόντικα διώξτε απλά μέσα

Χρησιμοποιήστε το θρεπτικό έδαφος από τους μύλους για τα φυτά και τα λουλούδια σας

Καταπολέμηση τυφλοπόντικας στον κήπο

Τα πραγματικά ανοίγματα εξαερισμού για τις διόδους του τυφλοπόντικα βρίσκονται στις τούμπες της γης

διώξτε το τυφλοπόντικα και χρησιμοποιήστε το έδαφος

Το fleece του κήπου είναι επίσης μια αποτελεσματική μέθοδος για τα κρεβάτια

απλές μέθοδοι αποβολής τυφλοπόντικας