Το φθινόπωρο είναι βασικής σημασίας για τον καλό σχεδιασμό και συντήρηση του κήπου. Τι μπορείτε να κάνετε αυτή τη σεζόν; Μπορείτε να κλαδέψετε δέντρα, να προετοιμάσετε το χώμα για το χειμώνα και την επόμενη σεζόν. Το φθινόπωρο μπορείτε να τακτοποιήσετε όμορφα τον κήπο, έτσι ώστε τα φθινοπωρινά λουλούδια, καθώς και τα καλά σχήματα των δέντρων και των θάμνων, να έρθουν πραγματικά από μόνα τους. Μπορείτε επίσης να ξαναφυτέψετε μερικά φυτά και αυτό ισχύει και για το γκαζόν στην αυλή ή τον κήπο σας. Έχει νόημα η σπορά του γκαζόν το φθινόπωρο ή όχι; Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ερώτημα στις ακόλουθες γραμμές και να το δούμε από διαφορετικές απόψεις.

Σπέρνετε το γκαζόν το φθινόπωρο; Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ιδέα!

σκούρο πράσινο γκαζόν - συμβουλές σχεδιασμού κήπου

Σπέρνοντας το γκαζόν το φθινόπωρο – είναι διαφορετικό κάθε χρόνο!

Κάθε φθινόπωρο είναι διαφορετικό και ο καιρός έχει σίγουρα πολύ ισχυρή επιρροή σε αυτό. αν πρέπει ή όχι να σπείρετε το γκαζόν. Κατ ‘αρχήν, θα μπορούσατε να φυτέψετε πολλά στον κήπο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εάν η πρόγνωση του καιρού δεν είναι πολύ κρύα ή θυελλώδης.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια καλή εφαρμογή και να παρακολουθείτε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες εβδομάδες. Για να σπείρετε το γκαζόν το φθινόπωρο και να αναπτυχθεί ιδιαίτερα καλά, χρειάζεστε καλό καιρό μέσα σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να πέσουν πολύ χαμηλά. Τότε υπάρχει ακόμη μια πιθανότητα να αναπτυχθεί καλύτερα από ό, τι όταν φυτευτεί την άνοιξη.

Εάν ο καιρός είναι κατάλληλος, το γκαζόν που φυτεύτηκε το φθινόπωρο θα μπορούσε ακόμη και να αναπτυχθεί καλύτερα

Συμβουλές σχεδιασμού κήπου - μικρό γκαζόν

Προετοιμάστε το χώμα

Πριν σπείρετε το γκαζόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε το χώμα. Θα ήταν χρήσιμο αν υπήρχε ελαφριά φθινοπωρινή βροχή εκείνη τη στιγμή. Όλα τα φυτά, συμπεριλαμβανομένου του γκαζόν, θα αναπτυχθούν καλύτερα όταν το χώμα είναι ελαφρώς υγρό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να το επεξεργαστείτε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο χαλαρό. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να προσθέσετε διάφορα θρεπτικά συστατικά στο γκαζόν. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μεσαίο χούμο και άλλα υγιή θρεπτικά συστατικά του εδάφους για να το κάνετε αυτό. Έχετε τις καλύτερες πιθανότητες σε καλό καιρό, δηλαδή εάν οι θερμοκρασίες έξω είναι μεταξύ 15 και 25 βαθμών. Μπορεί να αλλάξει και αυτό θα μπορούσε ακόμη και να είναι χρήσιμο. Η εναλλαγή μεταξύ ήλιου και μέτριας βροχής στις θερμοκρασίες που αναφέρονται θα σας υποστήριζε στο έργο σας.

Στους κήπους και τα πάρκα, οι κατεστραμμένες περιοχές στο γκαζόν τείνουν συχνά το φθινόπωρο 

Συμβουλές σχεδιασμού κήπου καφέ κηλίδα στον κήπο

Ένας πιθανός κίνδυνος θα ήταν να μεγαλώσουν πολύ τα χόρτα στο γκαζόν

Συμβουλές σχεδιασμού κήπου - ελαφρύ γκαζόν

Σπορά του γκαζόν το φθινόπωρο – βήμα προς βήμα

Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε όταν σχεδιάζετε να σπείρετε ένα γκαζόν το φθινόπωρο. Κατά την προετοιμασία, πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη τις πρόχειρες και λεπτές φάσεις υποβάθμισης. Το πρώτο είναι να κάνετε τα εξής:

  •  Σκάψτε τη γη σε βάθος περίπου δύο σχισμών,
  •  Επεξεργασία με φρέζα,
  •  Αφαίρεση ασυνήθιστων αντικειμένων όπως ζιζάνια, πέτρες και άλλα,
  •  Εμπλουτισμός του εδάφους με χούμο και άλλα θρεπτικά συστατικά, ειδικά αν είναι πολύ σφιχτό επειδή περιέχει πάρα πολύ πυριτική άμμο ή πηλό,
  • Εργασία της γης με γκανιότα.

Αλλά μερικές φορές το χώμα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο όταν σπέρνετε το γκαζόν το φθινόπωρο!

Συμβουλές σχεδιασμού κήπου Γκαζόν μπροστά από ένα σπίτι

Το πρόστιμο υποβιβασμού έρχεται μετά από περίπου 14 ημέρες και περιλαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:

  • Σχηματίζοντας ένα ή περισσότερα κρεβάτια με χαλαρή δομή,
  • Ανανεωμένη επεξεργασία με τσουγκράνα,
  • Μια άλλη επεξεργασία με τον κύλινδρο,
  • Τρίτη επεξεργασία με την τσουγκράνα.

Τα βήματα για τη σπορά του γκαζόν το φθινόπωρο και την άνοιξη είναι τα ίδια!

Συμβουλές σχεδιασμού κήπου μπροστινή αυλή σε μια μικρή πόλη

Αυτό αντιτίθεται στη σπορά του γκαζόν το φθινόπωρο

Οι κύριες αντιρρήσεις για τη σπορά του γκαζόν το φθινόπωρο σχετίζονται με τον μεταβαλλόμενο καιρό. Περιμένει κανείς ότι κάποιες ημέρες η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς και θα διακόψει έτσι την καλή εξέλιξη αυτού ή θα το κάνει απολύτως αδύνατο. Σύμφωνα με έμπειρους κηπουρούς και ειδικούς, υπάρχει ακόμα μια πολύ καλή πιθανότητα οι σπόροι να χαλάσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Αυτό με τη σειρά του θα είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλά χόρτα στο γκαζόν και όχι τόσο μεγάλη υφή. Ωστόσο, η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα! Θα πρέπει λοιπόν να βασίζεστε στη δική σας εμπειρία και συναίσθημα. Μια άλλη δυνατότητα, όπως ήδη αναφέρθηκε, θα ήταν να καλύψει μόνο μικρότερες περιοχές με αυτό το φθινόπωρο. Την άνοιξη μπορείτε να σπείρετε ξανά, να ανανεώσετε, να σπείρετε ευρύτερες περιοχές με σπόρους.

Πολλοί πιστεύουν ότι κατά τη σπορά, πρέπει να γονιμοποιήσετε καλά το έδαφος

μικρά φυτά συμβουλές σχεδιασμού κήπου

Ποια είναι τα επιχειρήματα υπέρ της σποράς ενός γκαζόν το φθινόπωρο;?

Στην πραγματικότητα, η σπορά του γκαζόν το φθινόπωρο θα μπορούσε επίσης να έχει πολλά πλεονεκτήματα. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η πιο σημαντική προϋπόθεση είναι οι θερμοκρασίες να μην πέσουν κάτω από τους 10 βαθμούς. Αυτός και ενδεχομένως ξαφνικές καταιγίδες είναι οι πραγματικοί και μοναδικοί κίνδυνοι. Αλλά αν αυτό δεν συμβεί, θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε το γκαζόν σας μέχρι τον Νοέμβριο. Μπορεί ακόμη και να λειτουργεί καλύτερα από την άνοιξη, γιατί το φθινόπωρο η γη είναι ακόμα αρκετά ζεστή από τις καλοκαιρινές μέρες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι έχετε καλύτερες πιθανότητες όταν το καλοκαίρι είναι πραγματικά ζεστό, όπως συνέβη σε εμάς τα τελευταία χρόνια!

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές και υποδείξεις θα σας βοηθήσουν να λάβετε μια απόφαση σχετικά με τη συντήρηση του κήπου σας το φθινόπωρο. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τη σπορά του γκαζόν σας!

Θα μπορούσατε πραγματικά να κάνετε εκ νέου εκτύπωση την άνοιξη

συμβουλές σχεδιασμού σπόρων και γκαζόν κήπου

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη στιγμή για τους αρχάριους να εξασκήσουν τη σπορά του γκαζόν

συμβουλές σχεδιασμού κήπου με γρασίδι