Το σπίτι σας πρέπει να είναι το μέρος της ευημερίας όπου μπορείτε να χαλαρώσετε εντελώς. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο ένα άνετο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, αλλά και όλα γύρω από αυτό. Εάν ζείτε στο σπίτι σας και έχετε κήπο, μπορείτε επίσης να τον μετατρέψετε σε όαση ευεξίας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς ο σχεδιασμός κήπου επηρεάζει την ευημερία σας και τι είναι απαραίτητο για αυτό.

Σωστή συντήρηση κήπου

Όποιος ασχολείται λεπτομερώς με τις δυνατότητες του σχεδιασμού του κήπου γνωρίζει επίσης ότι αυτό πρέπει να φροντίζεται και να συντηρείται μόνιμα. Αυτό περιλαμβάνει, πάνω απ ‘όλα, την τακτική προετοιμασία του δαπέδου της βεράντας καθώς και το βοτάνισμα και το κούρεμα του γκαζόν. Οι ξεπερασμένες πλάκες δαπέδου θολώνουν τη συνολική εικόνα, κάνοντας τον κήπο περισσότερο μια ανυπέρβλητη εργασία παρά ένα μέρος για χαλάρωση. Ωστόσο, απαιτείται ορισμένος εξοπλισμός τόσο για το ζιζάνισμα των ζιζανίων όσο και για το κούρεμα του γκαζόν, και αυτά πρέπει να αποθηκεύονται κατάλληλα.

σχεδιασμός κήπου κατάστημα σκεύη κήπου

Το σπίτι στον κήπο: ένας συνδυασμός αποθήκευσης και ένα μέρος για να χαλαρώσετε

Ενώ πριν από μερικές δεκαετίες τα υπόστεγα κήπου χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την αποθήκευση σημαντικών αντικειμένων, σήμερα υπάρχουν συνδυασμοί αποθήκευσης και άνετα μέρη μέσα σε ένα υπόστεγο κήπου. Αυτό είναι για παράδειγμα με ένα υπόστεγο πενταγωνικού κήπου δυνατόν. Τα ευρύχωρα μοντέλα προσφέρουν αρκετό χώρο για αντικείμενα που χρειάζονται για την προετοιμασία και τη συντήρηση του κήπου. Επιπλέον, τα πεντάγωνα ξύλινα σπίτια είναι ιδιαίτερα όμορφα γιατί φαίνονται φυσικά και μοντέρνα. Η ενσωμάτωση στη συνολική εικόνα του κήπου είναι εύκολη επειδή οι εξωτερικές αλλαγές μπορούν να γίνουν μεμονωμένα. Η διάταξη του σπιτιού στον κήπο σημαίνει επίσης ότι το σπίτι μπορεί να τοποθετηθεί καλά στη γωνία του κήπου. Ως αποτέλεσμα, ο κήπος δεν φαίνεται υπερφορτωμένος και ο χώρος σε μια γωνία χρησιμοποιείται καλά. Η αποθήκευση των εργαλείων κήπου στο υπόστεγο έχει το πλεονέκτημα ότι ο υπόλοιπος κήπος παραμένει τακτοποιημένος, γεγονός που συμβάλλει στην ευημερία στο δικό σας πράσινο.

Mona_E-VD_800x800

Τα σωστά χρώματα για το σωστό σχήμα του κήπου

Ένας κήπος δεν είναι μόνο ένας κήπος. Υπάρχουν τόσο μικροί όσο και μεγάλοι κήποι που πρέπει να σχεδιαστούν διαφορετικά. Οι μικροί κήποι φαίνονται μεγαλύτεροι εάν τα έπιπλα και τα φυτά σε αυτά διατηρούνται φωτεινά και απλά. Η εστίαση είναι στις επιλογές καθισμάτων που εξοικονομούν χώρο, οι οποίες μπορούν επίσης να αποθηκευτούν προσωρινά στο σπίτι του πενταγωνικού κήπου σε άνεμο και καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες μεγάλων κήπων δεν έχουν όρια όσον αφορά την επιλογή χρώματος, καθώς ο κήπος δεν χρειάζεται πλέον να φαίνεται μεγαλύτερος. Για ένα υψηλό επίπεδο ευημερίας και μια συνεκτική συνολική εικόνα, ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στα έπιπλα κήπου και στη διακόσμηση, όπως π.χ. ΣΙ. σε φυτά για συντονισμό. Ένας κήπος με τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα έχει το μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα όταν παίζετε με ανοιχτά και σκούρα χρώματα και δημιουργείτε μια αντίθεση. Αυτό μπορεί να γίνει με τα έπιπλα αφενός, αλλά και με διαφορετικά φυτά από την άλλη.

Γλασκώβη-Α-350x500-44-γκρι

Ένας κήπος σε σχήμα L είναι εύκολο να χωριστεί σε περιοχές. Η χρήση ενός πενταγωνικού σπιτιού με τον κήπο έχει το πλεονέκτημα ότι χρειάζεται μόνο ένα μικρό μέρος του κήπου και το υπόλοιπο είναι ελεύθερα διαθέσιμο.

Υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ευημερία στον κήπο σας. Μια προσωπική πινελιά σε έναν κήπο δημιουργεί επίσης μια «αίσθηση σπιτιού», η οποία αυξάνει την ευημερία στο μέγιστο.

Lisa-D_modern_800x800

xFabio-44-B_4K_new-windows_800x800.pagespeed.ic.CJxejcX2up