φοίνικα στον κήπο όμορφο και περήφανο στην πισίνα

Με τη σωστή παλάμη στον κήπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη τροπική ατμόσφαιρα

“Έτσι θα πλημμυρίσει ο κήπος σας.” “Θα παγώσουμε το δέντρο.” “Ο κήπος είναι πολύ μικρός.” Όλα αυτά είναι τυπικές δικαιολογίες … Ο φοίνικας θα κάνει απλά τον κήπο σας πιο όμορφο!

Κανένα φυτό στον κόσμο δεν δίνει μια τυπικά τροπική ατμόσφαιρα καλύτερη από την παλάμη.

Οι περισσότεροι φοίνικες μπορούν να αναπτυχθούν μόνο σε ζεστά κλίματα. Υπάρχουν όμως και μερικά παραδείγματα φυτών που είναι επίσης κατάλληλα για ψυχρότερες συνθήκες.

Έχω συμπεριλάβει ακόμη και μερικά φυτά σπιτιού. Φοίνικες που μπορούν να καλλιεργηθούν σε συνθήκες παγετού.

Όμορφες παλάμες μπανάνας και ροζ γεράνια

φοίνικα στον κήπο ποικιλία μπανανιών ροζ γεράνια

Ζείτε σε μια περιοχή όπου οι χειμώνες είναι αρκετά κρύοι; Μην ανησυχείτε: υπάρχουν επίσης φυτά που μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτές τις κλιματικές συνθήκες.

Μεσογειακή παλάμη ανεμιστήρα

Φοίνικας στον κήπο αποικιακό στυλ σπιτιού σε τυρκουάζ

Αυτά είναι φυτά που αναπτύσσονται σε ομάδες, τα οποία είναι υπέροχα για τις συνθήκες του κήπου. Ο φοίνικας κάνναβης είναι μια άλλη υπέροχη ποικιλία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε έναν κήπο τεσσάρων εποχών.

Μόλις ζείτε σε μια περιοχή όπου ο χειμώνας δεν φτάνει τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, έχετε μια μεγάλη ποικιλία από φοίνικες. Πρόκειται για την Chamaedorea ριζοσπαστική (ένας τύπος φοινικόδεντρου που αντέχει στις καιρικές συνθήκες), παλάμη από μπαμπού, Burgatius, φοίνικα.

Σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους, αυτός είναι ο πιο φυσικός συνδυασμός στον κόσμο. Αλλά πολλοί φοίνικες δεν αντέχουν στο θυελλώδες κλίμα των ακτών. Η αλμυρή γη μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα.

Οι φοίνικες καρύδας θα ήταν καταρχήν μια προφανής επιλογή. Ακριβώς αυτό είναι κοινό σε όλες τις παραλίες στις τροπικές περιοχές.

Το Allagoptera είναι ένας άλλος τύπος παλάμης που είναι πολύ συνηθισμένος στη Νότια Αμερική. Είναι επίσης ένας υπέροχος φοίνικας για την παραλία. Οι κορμοί του μένουν πάντα κοντά στο έδαφος και μοιάζει πάντα με έναν μεγάλο θάμνο.

Θέλετε έναν φοίνικα που απλώνεται γρήγορα; Επιλέξτε τον τύπο Palmetto σε πράσινο ή μπλε χρώμα.

Το γένος είναι πολύ ανεκτικό όταν πρόκειται για αλάτι, νερό και κρύο.

Φοίνικες για μικρές εκτάσεις

φοίνικας στον κήπο στην αυλή vilefalt των τροπικών φυτών

Οι φοίνικες δεν προορίζονται σε καμία περίπτωση μόνο για τις μεγαλύτερες περιοχές. Πολλά είδη προσαρμόζονται υπέροχα στην ατμόσφαιρα των μικρότερων αυλών. Το Rhapis excelsa είναι μια πολύ κατάλληλη παραλλαγή σε αυτή την περίπτωση. Οι φυλές τους σχηματίζουν ομάδες και λόγω των μικρότερων, μεγαλύτερων, εγγράφονται σε κάθε είδους ατμόσφαιρα. Η παλάμη από μπαμπού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εδώ. Με αυτούς τους τύπους θα επιτύχετε μια λεπτή και αισθητικά όμορφη εμφάνιση.

Τέτοιες παλάμες μπορούν να χειριστούν τις άμεσες ακτίνες του ήλιου, αλλά φαίνονται καλύτερα με σκιά. Είναι καλύτερο να τα φυτέψετε κάτω από μαρκίζα ή ψηλότερο δέντρο.

Για τις δροσερές περιοχές θα ήταν ο νάνος χουρμαδίτσα, η παλάμη ακτίνας και η κοινή παλάμη νάνου.

Όλα αυτά τα είδη απαιτούν πολύ λιγότερη συντήρηση από οποιοδήποτε άλλο.

Εντυπωσιάστε με μεγάλους φοίνικες – από Debra Yates Great Space, Inc.

φοίνικας στον κήπο γιγαντιαίο με μελιτζάνες αποχρώσεις

Έχετε αρκετό χώρο και θέλετε να σχεδιάσετε έναν φοίνικα ως το επίκεντρο του δωματίου σας; Στη συνέχεια, δημιουργήστε πολύ χώρο για αυτό.

Η παλάμη Bismarck θα ήταν η κατάλληλη επιλογή σε αυτή την περίπτωση. Εντυπωσιάζει όχι μόνο με τα φύλλα του, αλλά και με τα χλωμά γαλάζια-γκρίζα φρουτάκια του. Ο βασιλικός φοίνικας και η Copernicia baileyana είναι άλλοι τύποι μεγάλων φοίνικων. Και οι δύο έχουν πολύ μεγάλους κορμούς που μοιάζουν με σκυρόδεμα. Η Attalea Cohune είναι υπέροχη με την άμεση έννοια της λέξης, πριν καν αποκτήσει φυλή. Τα φύλλα τους έχουν μήκος περίπου 6 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα.

Οι φοίνικες δεν πρέπει να έχουν μόνο αρκετό χώρο, αλλά και να φαίνονται από μακριά. Γιατί μόνο τότε η λαμπρότητα του έρχεται πραγματικά στη δική του.

Ανθεκτικές στην ξηρασία παλάμες

φοίνικας στον κήπο σε γραμμές μεσογειακό στυλ γραφικό

Οι φοίνικες είναι γνωστό ότι προέρχονται από τις θερμότερες περιοχές του κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν πολλά είδη που μπορούν να ζήσουν σε ξηρό κλίμα. Τα περισσότερα μπορούν επίσης να φυτευτούν σε μια έρημο. Τα ακόλουθα είδη είναι τα πιο κατάλληλα για αυτό: ο νάνος φοίνικας, ο φοίνικας της Καλιφόρνιας, το πουρνάρι (πριόνι palmetto). Αυτά μπορούν να φυτευτούν σε περιοχές με ανεπαρκές νερό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Φοίνικες που μοιάζουν με θάμνους

φοίνικα στον κήπο ρομαντικό κήπο ισπανικό σχέδιο

Μπορείτε να επιτύχετε φράχτες και φυσικές δομές που μοιάζουν με θάμνους φυτεύοντας ορισμένους τύπους φοίνικες.

Μερικοί φοίνικες μπορούν να χρησιμεύσουν ως τέλεια χωρίσματα. Ο χρυσοφόρος φοίνικας είναι ένα πολύ δημοφιλές είδος και γίνεται λίγο κιτρινωπό στον ήλιο. Το Rhapis excelsa είναι μια άλλη πολύ κατάλληλη παραλλαγή · μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φράκτης σε μικρούς χώρους. Ο ανεμιστήρας που καταλαμβάνει καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο.

Το Arenga engleri μπορεί επίσης να χωρέσει εδώ, όπως και η παλάμη του ψαριού. Είναι γνωστά για τα κυματιστά φύλλα τους με κρόσσια. Σε αντίθεση με τους περισσότερους θάμνους, οι φοίνικες δεν χρειάζονται λίπανση. Για να μην διασταυρωθούν, πρέπει να αποκόπτονται τακτικά.

Φοίνικες για υγρά κλίματα

φοίνικας στον κήπο τροπικό και ζωντανό στην αυλή

Ο κήπος σας έχει περιφραγμένο χώρο; Αυτό θα ήταν ακριβώς το σωστό μέρος για ένα είδος φοίνικα. Υπάρχουν είδη που αναπτύσσονται καλύτερα κάτω από τέτοιες συνθήκες. Το αμερικανικό Acoelorrhaphe wrightii θα ταίριαζε υπέροχα εδώ. Η μεγάλη παλάμη θα ήταν επίσης ξηρότητα και υγρασία στους βιότοπους τους και στον κήπο.

Άλλες παλάμες που λατρεύουν την υγρασία είναι ο νάνος χουρμαδίτσας και η σφραγιστική παλάμη με κερί. Το τελευταίο χρειάζεται στην πραγματικότητα υγρασία ή μόνιμα υγρό χώμα.

Φοίνικες για εσωτερικούς χώρους

φοίνικα στον κήπο επίσης ως φυτό εσωτερικού χώρου στη βιβλιοθήκη

Οι φοίνικες χρησιμοποιούνται συχνά ως φυτά σπιτιού. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι πάντα κατάλληλα ως τέτοια. Θα πρέπει να επιλέξετε τον σωστό τύπο. Η πιο κατάλληλη παραλλαγή θα ήταν η Rhapis excelsa. Κοστίζει λίγο περισσότερο, αλλά μακροπρόθεσμα είναι μια πραγματική ομορφιά του δωματίου. Έχουν αυθεντική τροπική εμφάνιση και ανθεκτικό χαρακτήρα. Οι παλάμες Kentia είναι μια άλλη πολύ ακριβή επιλογή για το σπίτι. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, θα είστε ευτυχείς που το κάνατε αυτό.

Για πιο πολύτιμη σκιά στη ζέστη

φοίνικας στον κήπο πολύτιμη σκιά