Συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων στον κήπο

Τα κέντρα κήπου συχνά διοργανώνουν πωλήσεις φυτών όλο το χρόνο στο τέλος κάθε εποχής. Αν και τα φυτά μπορεί να φαίνονται μαραμένα και ξεθωριασμένα, θα «ξανασταθούν στα πόδια τους» και θα είναι φρέσκα και ζωηρά την άνοιξη. Εξαίρεση: διακοσμητικά χόρτα. Αγοράστε νεαρά χόρτα νωρίς τη σεζόν και αφήστε τα να ωριμάσουν το καλοκαίρι σε μεγαλύτερους χώρους πριν μεγαλώσετε για να εξοικονομήσετε τέσσερις φορές το κόστος.

Εξοικονομήστε χρήματα στον κήπο

Προειδοποίηση: διασπορά φυτών

Εάν πρέπει να καλύψετε πολύ χώμα, επιλέξτε εκείνα τα φυτά που θα εξαπλωθούν. Είτε πρόκειται για κλήμα αμπέλου είτε για ερπυσμό, αυτά τα φυτά θα γεμίσουν τα κενά στον κήπο σας. Και συχνά φαίνονται πολύ καλύτερα από το σάπια φύλλα. (Απλώς θυμηθείτε ότι έχουν περισσότερο χώρο.

)

Καλλιεργήστε φυτά από μοσχεύματα

Εξοικονομήστε χρήματα στον κήπο

Μπορείτε να καλλιεργήσετε οποιοδήποτε φυτό από μια κοπή σχεδόν δωρεάν. Και τα μοσχεύματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε πολλά φυτά ταυτόχρονα. Σημείωση: Διαφορετικά φυτά ευδοκιμούν καλύτερα από διαφορετικούς τύπους μοσχευμάτων. Εάν ερευνήσετε λίγο την ερώτηση, μπορείτε να είστε σίγουροι για την επιτυχία της, συνδυάζοντας τους σωστούς τύπους μοσχευμάτων στη σωστή εποχή του χρόνου.

Σκέψου το μικρό

Εξοικονομήστε χρήματα στο δέντρο του κήπου

Έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στον κήπο μεγαλώνοντας νεότερα δείγματα αντί να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε μεγάλα δέντρα. Τα μικρά δέντρα σας θα αναπτυχθούν το ταχύτερο όταν η σάπια φύλλα φτάσει στα πιο μακρινά κλαδιά. Ποτίζετε βαθιά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να ενθαρρύνετε τις στιβαρές ρίζες. Λιπαίνετε κάθε χρόνο την άνοιξη.

Επιλέξτε μακροπρόθεσμα φυτά. Προσέξτε τα φυτά που ανθίζουν για περισσότερες από μία εποχές. Το Forsythia, για παράδειγμα, είναι υπέροχο για μια εβδομάδα ή δύο την άνοιξη, αλλά αυτό είναι βασικά όλο. Το Fothergilla έχει λευκά λουλούδια την άνοιξη και όμορφα κόκκινα και κίτρινα φθινοπωρινά χρώματα. Or πολυετές γεράνι «Rozanne», το οποίο όχι μόνο έχει λουλούδια παρόμοια με το «Johnson Blue», αλλά επίσης ανθίζει από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τις παγωμένες μέρες.

Χρησιμοποιήστε τα υλικά που βρέθηκαν

Εξοικονομήστε χρήματα στον κήπο με τούβλα

Αναζητήστε την ομορφιά στα παλιά υλικά. Παλιά τούβλα από ένα κατεδαφισμένο κτίριο, για παράδειγμα, προσθέτουν αμέσως γοητεία στον νεότερο κήπο. Και είναι διασκεδαστικό όταν έχεις μια ιστορία να πεις, κρυμμένη πίσω από αυτά τα παλιά στοιχεία.

Μοιραστείτε και δράστε

συμβουλή δράσης

Οι κηπουροί δεν είναι μόνο γνωστοί για τις δωρεάν συμβουλές και τις συμβουλές τους, κάνουν ένα βήμα παραπέρα και μοιράζονται πράγματα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ανταλλάσσουν φυτά με φίλους, δίνουν τους σπόρους που περισσεύουν, δανείζονται εργαλεία, συνεργάζονται με τους γείτονες όταν νοικιάζουν ηλεκτρικό εξοπλισμό ή μοιράζονται το κόστος ενός φορτηγού σάπας με ένα φίλο.

Χωρίστε τα πολυετή φυτά σας

Πολλά πολυετή φυτά, όπως οι ίριδες, οι ημερήσιες και οι ξενώνες, τα καταφέρνουν καλύτερα όταν χωρίζονται κάθε λίγα χρόνια. Αντί να αγοράζετε νέα φυτά, καλλιεργήστε αυτά τα φυτά σε άλλες περιοχές του κήπου σας.

Ξεκινήστε την καλλιέργεια φυτών από σπόρους

Επαναφορά φθηνό

Τα φυτά όλο το χρόνο, τα διετή και τα πολυετή από σπόρους είναι μια ασφαλής ιδέα για μετρητά. Οι τύποι αυτοσποράς που επιστρέφουν χρόνο με τον χρόνο θα σας κοστίσουν ακόμη λιγότερο μακροπρόθεσμα. Μερικοί από τους καλύτερους εκ νέου σπόρους περιλαμβάνουν:

• Βαλσαμικά φυτά

• Hahnenkamm / Celosia

• Κλεομέ

• Μήλο αγκάθι / Ντατούρα

• Mallow / Hollyhock

• Rittersporm / Larkspur

• Marigold / Calendula

• Purslane Roeschen / Moss Rose

• Ζίννια / Ζίννια

Σπέρνετε σε εξωτερικούς χώρους

Η στάγδην άρδευση φθηνή

Φυτέψτε σπόρους λουλουδιών και λαχανικών που δεν χρειάζονται ένα καλό ξεκίνημα στον κήπο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε πρώτες ύλες για σπόρους. Εξοικονομήστε λογαριασμούς άρδευσης. Για παράδειγμα, το πότισμα τις δροσερές ώρες του πρωινού θα μειώσει τις απώλειες λόγω εξάτμισης. Χρησιμοποιήστε σάπια φύλλα για να το διατηρήσετε δροσερό και υγρό και χρησιμοποιήστε στάγδην άρδευση για να διατηρήσετε τις ρίζες των φυτών καλά ποτισμένες.

Συνιστάται όταν μπορείτε να εγκαταστήσετε ξεχωριστό μετρητή για εξωτερική χρήση. δοσομετρημένο νερό για εξωτερική χρήση σημαίνει πάντα χαμηλότερο λογαριασμό.

Επενδύστε σε ποιοτικά εργαλεία

Μπορεί να είναι δύσκολο να μην αγοράσετε ένα φτυάρι $ 7, αλλά αξίζει να αγοράσετε εργαλεία καλής ποιότητας. Τα φθηνά φτυάρια τείνουν να σπάνε όταν σκάβουν σε βραχώδες έδαφος. Τα εργαλεία έκπτωσης συχνά καταρρέουν όταν χρησιμοποιούνται συχνά. Πάρτε εργαλεία που είναι μακροπρόθεσμα και που ίσως δεν χρειαστεί ποτέ να τα αντικαταστήσετε. Καλύτερα να αγοράζετε ένα φτυάρι νέας ποιότητας παρά ένα χαμηλής ποιότητας κάθε λίγα χρόνια.

Φτιάξτε μόνοι σας κομπόστ

Τροφοδοτήστε τα φυτά σας με φυσικό τρόπο και βελτιώστε το χώμα σας με κομπόστ. Για γρηγορότερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε έναν συνθέτη Tummler. Or, με υπομονή, τοποθετήστε τα οργανικά σας υλικά σε ένα δοχείο ή ακόμα και σε ένα σωρό και αφήστε τη φύση να κάνει όλη τη δουλειά.

Αφήστε τα απορρίμματα στο γκαζόν σας

Φθηνά απόβλητα

Εάν αφήσετε συντρίμμια και αποκόμματα στο έδαφος, θα σαπίσουν εκεί, προσθέτοντας θρεπτικά συστατικά και οργανική ύλη στο γκαζόν.

Εξαίρεση: μην αφήνετε μοσχεύματα αν έχετε αφήσει το γκαζόν σας λίγο περισσότερο. Το πολύ κομμένο γρασίδι μπορεί να πνίξει το γκαζόν σας.