Προγραμματίστε τον προϋπολογισμό τοπίου σας

Ο εξωραϊσμός μπορεί να είναι μια δαπανηρή επιχείρηση, οπότε έχετε έναν αξιοπρεπή προϋπολογισμό εξωραϊσμού. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα ή να χρησιμοποιήσετε πλήρως τον υπάρχοντα προϋπολογισμό σας.

τοπίο προϋπολογισμού αίθριο

Ένα έργο τοπίου μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως αρκετές χιλιάδες. Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας, θα αποδώσει εγκαίρως. Ακόμα κι έτσι, είναι ακόμα καλή ιδέα να σκεφτείτε ποιες επιλογές θα μπορούσατε να κάνετε με τα χρήματα εξωραϊσμού σας τώρα. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα ή να επενδύσουν περισσότερα χρήματα σε έργα εξωραϊσμού.

1. Κάντε ένα σχέδιο. Ένας καλά μελετημένος σχεδιασμός και σχέδιο δράσης θα εξοικονομήσει χρόνο, χρήμα και θα βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος.

2. Συλλέξτε προσφορές. Εάν σκοπεύετε να συνεργαστείτε με εταιρείες, λάβετε τουλάχιστον δύο αναλυτικά αποσπάσματα για κάθε έργο και συγκρίνετε τα. Ζητήστε γραπτή εγγύηση για την εργασία τους. Ζητήστε καθορισμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης. Και μην ξεχνάτε ποτέ τον προϋπολογισμό τοπίου.

3. Μην τσιγκουνεύεστε την ποιότητα των υλικών ή των εργολάβων. Οι χαλαρές κατασκευές θα κοστίσουν τελικά περισσότερο χρόνο και χρήμα εάν πρέπει να διορθώσετε τυχόν λάθη ή να αντικαταστήσετε υλικά.

Χρησιμοποιήστε περισσότερο ζιζάνιο – είναι φθηνό και πολύ ωραίο να το κοιτάξετε

Περισσότερο γρασίδι

4η. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα υπάρχον τοπίο. Πριν σκάψετε φυτά ή γκρεμίσετε δομές, σκεφτείτε τους τρόπους συντήρησής τους. Ακόμη και ένα τσιμεντένιο πεζοδρόμιο που καταρρέει μπορεί να πάρει νέα ζωή και να είναι χρήσιμο ως λιθόστρωτο μονοπάτι ή κάτι παρόμοιο.

5. Μεταμοσχεύστε υπάρχοντα δέντρα και θάμνους εάν είναι απαραίτητο για να τα προστατέψετε κατά τη διάρκεια της κατασκευής ή να τους επιτρέψετε να ανθίσουν σε καλύτερη τοποθεσία.

Χρησιμοποιήστε παρόμοια χρώματα όταν σχεδιάζετε τον κήπο σας

Ζεστά χρώματα

6η. Μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του εδάφους στον κήπο σας χρησιμοποιώντας πολλή οργανική ύλη, όπως λίπασμα, σάπια κοπριά και ψιλοκομμένα φύλλα – αυτά είναι πολύ, πολύ σημαντικά. Αυτή είναι μια από τις πιο σοφές επενδύσεις εξωραϊσμού εκεί έξω.

7. Κάντε μερικές από τις εργασίες μόνοι σας, όχι μόνο για να εξοικονομήσετε κόστος εγκατάστασης, αλλά για να προσθέσετε προσωπική υπερηφάνεια στο έργο. Πληρώστε μερικούς εφήβους για να τους βοηθήσετε με μερικά φτυάρια χαλικιού ή να στρώσουν το χλοοτάπητα – για να διευκολύνετε την πλάτη και το πορτοφόλι σας.

8. Αγοράστε τα μεγαλύτερα δέντρα που επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας. Χρειάζονται τα περισσότερα χρόνια όλων των άλλων φυτών για να ωριμάσουν, αλλά προσθέτουν τη μεγαλύτερη αξία στο τοπίο του κήπου.

9. Αξιολογήστε τα οφέλη του χλοοτάπητα, των σπόρων χόρτου και του εδάφους. Το χλοοτάπητα επιτρέπει ένα άμεσο γκαζόν, αλλά κοστίζει περισσότερο από τους σπόρους χόρτου σε σύγκριση.

10. Οι σπόροι γρασιδιού χρειάζονται τουλάχιστον έξι μήνες για να αναπτυχθούν, αλλά βλασταίνουν και αναπτύσσονται εύκολα. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα. Το χαλίκι είναι επίσης προσιτό, οπότε αυτή είναι μια ελαφριά εναλλακτική λύση για εσάς?.

Ένα ξύλινο αίθριο

Οικονομικό ξύλο τοπίου

11. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για βοήθεια σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού ή της εγκατάστασης.

12. Εάν θέλετε καλώδια νερού ή ρεύματος σε μια νέα περιοχή του κήπου, εγκαταστήστε περισσότερα βύσματα νερού και πρίζες όπου είναι χρήσιμα.

13. Λάβετε συμβουλές ειδικών από τη συμβουλευτική υπηρεσία της περιοχής σας ή από ένα κέντρο κήπου για την επιλογή των καλύτερων φυτών για τον κήπο σας. Μάθετε τι χρειάζονται για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν. Τα ιθαγενή φυτά που έχουν ήδη προσαρμοστεί στο κλίμα θα χρειάζονται συνήθως λιγότερο νερό και προσοχή.

14. Αποφύγετε τις αυθόρμητες αγορές. Κρατήστε ένα αντίγραφο του σχεδίου κήπου σας μαζί σας και πάρτε το μαζί σας στο κέντρο του κήπου. Βεβαιωθείτε ότι οι αγορές των φυτών είναι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Αυτός ο κήπος είναι εύκολο να χτιστεί, αλλά όμορφος και χρήσιμος

Προϋπολογισμός κατανομής

15. Μην δίνετε προσοχή μόνο στο κόστος όταν επιλέγετε υλικά. Τα δωρεάν τσιπ ξύλου φαίνονται καλά για το αίθριο, αλλά κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας το σκυρόδεμα είναι καλύτερο από αυτά. Εκτός από τη σύγκριση παραγόντων ποιότητας και συντήρησης, πρέπει να ληφθούν υπόψη η εξοικονόμηση ενέργειας, η άνεση, η ασφάλεια και άλλες αισθητικές ιδιότητες του σχεδιασμού.

16. Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, επιλέξτε αντικείμενα που εξυπηρετούν διπλούς σκοπούς, όπως πάγκους που συγκρατούν μαξιλάρια όταν ανοίγουν ή συσκευές που υποστηρίζουν κληματαριά ή κούνια.

Μια φθηνή αλλά υπέροχη όαση ζεν

Όαση Ζεν

17. Ενοικιάστε ή δανειστείτε ακριβά εργαλεία που δεν θα χρησιμοποιείτε πάντα, όπως περιστρεφόμενη μηχανή, πλυντήριο πίεσης ή βερνίκι. Πηγαίνετε έξω με μερικούς γείτονες και αγοράστε ένα ακριβό εργαλείο που όλοι μοιράζεστε, όπως κόφτη / τεμαχιστή, φυσητήρα χιονιού ή αλυσοπρίονο, για παράδειγμα.

18. Χρησιμοποιήστε το τοπίο σας για να μειώσετε τους λογαριασμούς του παντοπωλείου σας. Φυτέψτε τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα που αγαπάει περισσότερο η οικογένειά σας. Ταιριάζει απόλυτα με τον χαμηλό προϋπολογισμό τοπίου

Ο κήπος ως μπακάλικο

Κήπος ντομάτας