Η αντάρτικη κηπουρική δεν είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο ή μια βραχυπρόθεσμη τάση κηπουρικής. Είναι περισσότερο μια φιλοσοφία και σιωπηλή εξέγερση που βρίσκει την έκφρασή της στην ομορφιά και τη ζωή. Αυτό που ξεκίνησε το 1969 στο Σαν Φρανσίσκο και αργότερα στη Νέα Υόρκη από την καλλιτέχνη Λιζ Κρίστι ως κοινωνική διαμαρτυρία κατά των δομών, του μονοπωλιακού κανόνα και της παραμέλησης παρέμεινε ένα υπόγειο κίνημα μέχρι σήμερα. Αλλά αυτό αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς και μπορεί ήδη να ισχυριστεί δημόσια. Ακόμα και μεγάλες μάρκες όπως η Adidas & Η Co. προσπαθεί ήδη να επωφεληθεί από αυτό και ακόμη και να συμπεριλάβει εκστρατείες κηπουρικής ανταρτών στις διαφημίσεις τους.

Αντάρτικη κηπουρική για περισσότερη φύση στην πόλη

Με εκστρατείες νυχτερινής ομίχλης, πολυάριθμοι «αντάρτες κήπων» πρασινίζουν και ομορφαίνουν τις άκρες του δρόμου, τις μέσες λωρίδες και άλλους παραμελημένους χώρους πρασίνου σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι πειρατές του κήπου βρίσκονται επίσης στη Γερμανία και ήδη απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα, ειδικά στο Βερολίνο, όπου υπάρχουν ακόμα πολλά ανεξάρτητα οικόπεδα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αντάρτικων κήπων είναι, για παράδειγμα, οι λεγόμενοι “κήποι πριγκίπισσας” στην πρωτεύουσα, οι οποίοι βρίσκονται στη Μόριτζπλατς στην περιοχή Κρόιζμπεργκ.

Αντάρτικη κηπουρική στο Ηνωμένο Βασίλειο

ηλιοτρόπια που φυτεύουν αντάρτικη κηπουρική

Στην Ευρώπη, ο Richard Reynolds από το Λονδίνο ξεκίνησε για πρώτη φορά ως αντάρτης κήπου. Το 2004 άρχισε κρυφά να ομορφαίνει τις παραμελημένες περιοχές πρασίνου στη γειτονιά του με λουλούδια και φυτά. Ωστόσο, η δραστηριότητά του συναντήθηκε με θαυμασμό από τους γείτονές του και σιγά σιγά έγινε μια αντάρτικη κοινότητα κηπουρικής που όχι μόνο κατέκτησε το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και επεκτάθηκε παγκοσμίως.

Ο Ρίτσαρντ Ρέινολντς τρέχει επίσης το ιστολόγιο: www.guerlygardening.org και έχει εκδώσει ένα βιβλίο: «Ανταρτική Κηπουρική. Ένα βοτανικό μανιφέστο »που έχει γίνει μπεστ σέλερ.

Το μυστικό όπλο των ανταρτών του κήπου είναι τα λουλούδια

αντάρτικο κήπο κηπουρικής

Η αντάρτικη κηπουρική δεν είναι μόνο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και κοινωνική. Οι πράσινοι αντάρτες δεν είναι μόνο καλοί για τη βιοποικιλότητα, συμβάλλουν επίσης στην αύξηση της απορρόφησης CO2 από τα φυτά. Επιπλέον, οι δράσεις τους δημιουργούν πολλούς αντάρτικους κήπους, οι οποίοι αργότερα έγιναν όμορφοι κήποι της γειτονιάς και παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση της περιοχής.

Άνθρωποι από διαφορετικά υπόβαθρα κήπο μαζί

αντάρτικη κηπουρική γειτονιά φυτά ιδέες κήπου

Σημαντικές συμβουλές για αρχάριους στην αντάρτικη κηπουρική

Το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται ένας αρχάριος αντάρτης είναι φυσικά το κατάλληλο κίνητρο. Ακόμα καλύτερα αν αυτό συνδυαστεί με αγάπη για τη φύση και επαρκή πειθαρχία. Τότε τα αποτελέσματα των ενεργειών είναι επίσης βέλτιστα. Επιπλέον, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε άλλους οπαδούς που θα ήθελαν επίσης να ασχοληθούν με την αντάρτικη κηπουρική, επειδή συχνά χρειάζεστε βοήθεια με τις νυχτερινές δραστηριότητες φύτευσης.

Η επιλογή των σωστών φυτών για τις αντάρτικες κηπουρικές σας δραστηριότητες είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πάνω απ ‘όλα, ανθεκτικά λουλούδια, βότανα και θάμνοι που αντέχουν στην ξηρασία είναι ιδανικά για να πρασινίσουν την πόλη. Πυξάρι, βαλεριάνα, πανσέ και κατιφέ είναι μόνο μερικά από αυτά. Πολυετή λουλούδια όπως χιονονιφάδες, κρόκοι, νάρκισσους, ναστούρια, πουρνάρια και τουλίπες είναι επίσης από τους πιο δημοφιλείς τύπους λουλουδιών για έναν πειρατή κήπου. Αυτά ανθίζουν για μερικά χρόνια και συνεχίζουν να σκορπίζουν την υπέροχη λαμπρότητα των χρωμάτων τους για να ευχαριστήσουν τους περαστικούς.

Καλοκαιρινή ορμή των λουλουδιών μέσω της κηπουρικής ανταρτών

αντάρτικες ιδέες κηπουρικής όμορφο λιβάδι λουλουδιών

Οι λεγόμενες σφαίρες σπόρων είναι σίγουρα μεταξύ των πιο σημαντικών πυρομαχικών ενός αντάρτη κήπου. Τα στρογγυλά ζυμαρικά φτιαγμένα από γη, σκόνη αργίλου, λίπασμα και σπόρους έχουν ήδη γίνει πολύ δημοφιλή σε αυτή τη χώρα και είναι ακόμη διαθέσιμα σε ορισμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Οι παθιασμένοι πειρατές κήπου μπορούν φυσικά να φτιάξουν τις δικές τους βόμβες με σπόρους. Τα έξυπνα πυρομαχικά μπορούν όχι μόνο να πεταχτούν σε παραμελημένες, πράσινες περιοχές, αλλά και να ωθηθούν σε ρωγμές στον τοίχο ή να εισαχθούν σε κομμένους κορμούς δέντρων. Μπορείτε πραγματικά να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη.

Όταν επιλέγετε σπόρους, θα πρέπει να βασίζεστε κυρίως σε αυτοφυή φυτά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα χρήσιμα νεόφυτα, όπως η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, για παράδειγμα, που έχουν προσαρμοστεί πολύ καλά στις καιρικές και εδαφικές μας συνθήκες, είναι επίσης βρώσιμα και μάλιστα αρκετά υγιή.

DIY βόμβες σπόρων για επιτυχημένη αντάρτικη κηπουρική

οι σπόροι βόμβες κάνουν ιδέες κηπουρικής ανταρτών μόνοι σας

Τα καλούπια σιλικόνης είναι ιδανικά για τέτοιες μπάλες σπόρων

Φτιάξτε σπόρους βόμβες μόνοι σας για κηπουρική ανταρτών

Η δημιουργία σπόρων βόμβων μαζί είναι ακόμα πιο διασκεδαστική

Φτιάχνοντας σπόρους βόμβες μόνοι σας αντάρτικη κηπουρική

Προστατευμένα από τα πουλιά, τα φυτά βλασταίνουν με ειρήνη

αντάρτικη κηπουρική με σπόρους βόμβες

Η νομική πλευρά της αντάρτικης κηπουρικής

Όσο όμορφη κι αν είναι η αντάρτικη κηπουρική, στην πραγματικότητα θεωρείται ποινικό αδίκημα, τουλάχιστον σε αυτή τη χώρα. Επειδή η μη εξουσιοδοτημένη κηπουρική σε ιδιωτική ιδιοκτησία ή δημόσιους χώρους πρασίνου δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση στη Γερμανία. Σύμφωνα με την 3303 του Ποινικού Κώδικα, τέτοιες πράξεις θεωρούνται ζημιά σε περιουσία και, στην περίπτωση ιδιωτικής περιουσίας, υπάρχει ακόμη και απαίτηση αποζημίωσης σύμφωνα με §862 BGB. Παρ ‘όλα αυτά, πολλοί “πειρατές κήπων” κινδυνεύουν να έρθουν σε σύγκρουση με το νόμο, αλλά να εξασφαλίσουν περισσότερη φρεσκάδα και άνθη στη δική τους πόλη. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο τύπος κηπουρικής έχει γίνει ένα μικρό παράπτωμα και οδηγείται από όλο και περισσότερους οπαδούς.

Με φτυάρι και ποτιστήρι στο δρόμο της αντάρτικης κηπουρικής

Με όλα αυτά κατά νου, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η αντάρτικη κηπουρική είναι μια από τις πιο λογικές και χρήσιμες δραστηριότητες που μπορεί να ασκήσει ο καθένας όπως επιθυμεί στο αστικό του περιβάλλον. Είναι σημαντικό να τηρείτε μερικούς κανόνες και να μεγαλώνετε μόνο τα φυτά με λογικό τρόπο. Γιατί η ουσία του θέματος δεν είναι να ενοχλήσεις κάποιον, αλλά να δώσεις τη δική σου συμβολή σε ένα πιο όμορφο και υγιεινό τοπίο. Έτσι, «παράνομοι» αστικοί πράσινοι όλων των χωρών, ενωθείτε και επαναφέρετε τη φύση στην πόλη!

Παρέχετε περισσότερη φρεσκάδα και χρώμα παντού μέσω της αντάρτικης κηπουρικής

πολύχρωμα αντάρτικα κηπουρικά λουλούδια με σπόρους βόμβες

Και αν είναι επίσημα με άδεια, αυτό λέγεται αστική κηπουρική

αντάρτικη κηπουρική φύτευση λουλουδιών

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι υπέροχα

αντάρτικη κηπουρική Φύτευση λουλουδιών και φυτών με βόμβες σπόρων

Ο αστικός κηπουρός Steve Wheen έχει υλοποιήσει τέτοια έργα για λακκούβες

αντάρτικη κηπουρική φύτευση λουλουδιών

αντάρτικη κηπουρική φυτεύοντας λουλούδια σε τρύπες

Οι βόμβες σπόρων μπορούν να κάνουν θαύματα

αντάρτικες ιδέες πρασίνου της πόλης

αντάρτικες κηπουρικές ιδέες γύρω από δέντρα

αντάρτικη κηπουρική αστική πρασίνιση με σπόρους βόμβες

Τα παχύφυτα και οι κάκτοι είναι απλά τέλεια για πολλά έργα

αντάρτικες ιδέες ανακύκλωσης κηπουρικής

Μερικά χρήσιμα φυτά και ανθοφόρα επίσης φυσικά

ανακύκλωση αστικών ιδεών αντάρτικη κηπουρική

Πολυετείς βόμβες με σπόρους λουλουδιών κάνουν αντάρτικη κηπουρική

Λίγη προσπάθεια, μεγάλος αντίκτυπος!

αντάρτης που κηπουρίζει όμορφα λουλούδια με σπόρους βόμβες