Φύτευση σμέουρων στον κήπο

Καλλιεργήστε βατόμουρα στο δικό σας τοπίο

Βατόμουρα και κρέμα γάλακτος, χυμός βατόμουρου, μαρμελάδα βατόμουρου: λικέρ βατόμουρο: οι δυνατότητες φαίνονται ατελείωτες για να δοκιμάσετε την απόλαυση αυτού του νόστιμου φρούτου, ειδικά όταν μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας σμέουρα. Αυτά τα τρυφερά μούρα είναι σε θέση να μας προσφέρουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις: στέκονται παγωμένα σε ένα στρώμα στο ταψί ή σε μια σακούλα για να μας θυμίζουν τη γεύση του καλοκαιριού σε μια θαμπή, θολό μέρα.

Καλλιεργήστε βατόμουρα: πρώτα επιλέξτε τη σωστή ποικιλία!

Φυτέψτε σμέουρα στον κήπο

Φύτευση σμέουρων στον κήπο. Φρούτα της σωστής ποικιλίας

Αρχικά, αποφασίστε ποια ποικιλία βατόμουρου είναι κατάλληλη για εσάς! Αυτά τα φρούτα έρχονται σε δύο κατηγορίες: το καλοκαίρι και το φθινόπωρο – καρποφορούν (επίσης ονομάζονται πάντα φέρουσα). Τα καλοκαιρινά φυτά σίγουρα θα σας ευχαριστήσουν με μια μεγάλη και πλούσια συγκομιδή στα τέλη του καλοκαιριού. Τα φθινοπωρινά φυτά παράγουν δύο συγκομιδές ετησίως: μία στις αρχές του φθινοπώρου και μια μικρή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Τα σμέουρα έρχονται συνήθως στα ακόλουθα χρώματα: κόκκινο (ποικιλίες όπως “Latham”, “Autumn Bliss” και “Heritage”) και μαύρο (ποικιλίες όπως “Blackhawk” και “Bristol”) και κίτρινο (ποικιλίες όπως “Honeyqueen” και “Fallgold” ). Γενικά, οι κόκκινες ποικιλίες είναι ισχυρότερες, πιο ανθεκτικές και πιο παραγωγικές από τα μαύρα και κίτρινα βατόμουρα.

Επιλέξτε το σωστό σημείο για τους θάμνους βατόμουρου!

Καλλιέργεια σμέουρων στον θάμνο του κήπου

Οι θάμνοι βατόμουρου είναι ζωηρά φυτά, γεμίζουν το κρεβάτι όπου φυτεύονται. Επιλέξτε ένα σημείο με πλήρη ηλιοφάνεια και καλά στραγγισμένο χώμα, προσθέστε λίπασμα για να ξεκινήσετε τα φυτά βατόμουρου. Αντιμετωπίζετε δύο επιλογές όταν ψωνίζετε φυτά βατόμουρου: μπορείτε να αγοράσετε βατόμουρα με γυμνές ρίζες την άνοιξη ή φυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία που πρέπει να καλλιεργήσετε την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Η συμβουλή μας: Φυτέψτε τα ραβδιά Himbber σε απόσταση 50 εκατοστών και σε σειρές σε απόσταση 1,50 m το ένα από το άλλο. Τα βατόμουρα σύντομα θα γεμίσουν όλο τον ελεύθερο χώρο εκεί.

Νόστιμα φρούτα στον δικό σας κήπο

Φύτευση σμέουρων στον κήπο ιδέες νόστιμα φρούτα

Άλλες σημαντικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Τα σμέουρα έχουν ύψος 1,20 έως 1,80 μ. Θα μπορούσατε επίσης να σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα συρμάτινο φράχτη έτσι ώστε τα ραβδιά να στηρίζονται από τα καλώδια και να αναπτύσσονται και στις δύο πλευρές.
  • Όταν μαζεύετε τα ώριμα μούρα, τα τραβάτε ελαφρά, δεν διατηρούνται πολύ καλά.
  • Τα σμέουρα τρώγονται φρέσκα ή κατεψυγμένα.
  • Μπορείτε κατά καιρούς να δείτε ένα παραμορφωμένο βατόμουρο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κακής επικονίασης που θα μπορούσε να προκληθεί από μια κρύα, υγρή πηγή.
  • Το ωίδιο είναι μια κοινή ασθένεια στα σμέουρα. Για να πάρετε ένα τόξο, αφαιρέστε τυχόν πεσμένα φρούτα και φύλλα έτσι ώστε να διατηρήσετε ελάχιστη ποσότητα μούχλας στο τοπίο σας. Αυτό διευκολύνει επίσης τον έλεγχο μιας άλλης ασθένειας – σκουριάς βατόμουρου – μια ασθένεια που παράγει σκουριασμένα σημεία στα φύλλα.

 Βατόμουρα και κρέμα, χυμός βατόμουρου, μαρμελάδα βατόμουρο ή λικέρ βατόμουροΦύτευση σμέουρα στον κήπο φρούτα νόστιμα

Τα σμέουρα είναι εύκολο να αναπτυχθούν και ταυτόχρονα τα πιο παραγωγικά φρούτα στον κήπο του σπιτιού. Η δουλειά και η φροντίδα σας ανταμείβονται πάντα εδώ με μια πλούσια σοδειά!

     Οι θάμνοι βατόμουρου είναι ζωηρά φυτά, γεμίζουν το κρεβάτι όπου φυτεύονται

Φύτευση σμέουρων στον κήπο ιδέα κήπου

Αυτά τα φρούτα έρχονται σε δύο κατηγορίες: τα καλοκαιρινά και τα φθινοπωρινά φρούτα Φύτευση σμέουρα στον κήπο ιδέα χρήσιμο νόστιμοΕπιλέξτε ένα μέρος με πλήρη ηλιοφάνεια και καλά στραγγιζόμενο χώμα Φύτευση σμέουρων στις άκρες του κήπου