Όποιος έχει τον δικό του κήπο είναι ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός μοναδικού υπαίθριου καθιστικού. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τυχερός γιατί έχει όλη την ελευθερία να δημιουργήσει τη δική του όαση ευημερίας στη μέση της φύσης. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σχεδιασμού μπροστά σας που κάθε γούστο μπορεί να ικανοποιηθεί. Όσοι προσπαθούν για απλότητα στον κήπο σχεδιάζουν τον κήπο τους με μινιμαλιστικό τρόπο. Όσοι θέλουν ένα υπέροχο σχέδιο κήπου επιλέγουν το μεσογειακό σχεδιασμό κήπου και όσοι θέλουν να φέρουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα στον εξωτερικό χώρο επιλέγουν έναν σχεδιασμό κήπου σε ένα χαλαρό σικ στυλ. Αλλά αν ονειρεύεστε ένα φυσικό σχέδιο κήπου που θα απομακρύνει και θα εμπνέει την προσπάθεια της μεγάλης εργάσιμης ημέρας, τότε ο σχεδιασμός κήπου με χαλίκι είναι μια υπέροχη λύση. Επειδή τα κρεβάτια με χαλίκια και τα μονοπάτια με χαλίκια είναι υπέροχα βλέμματα στον σύγχρονο κήπο!

ιδέες σχεδιασμού κήπου με ντεκόκ και γλάστρες

Το διακοσμητικό χαλίκι είναι ένα δημοφιλές διακοσμητικό στοιχείο στον σύγχρονο κήπο. Στολίζετε τις άκρες των κρεβατιών, σχεδιάζετε τα μονοπάτια του κήπου ή αναδεικνύετε τη λίμνη του κήπου. Εάν πάρετε την απόφαση να σχεδιάσετε τον κήπο σας με χαλίκι, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με ένα πράγμα: υπολογίστε τη σωστή ποσότητα χαλικιού για τα έργα σας. Επειδή το χαλίκι θα μπορούσε να κάνει τον κήπο ένα πιο ωραίο μέρος, αλλά μόνο αν χρησιμοποιείται σωστά και σε κατάλληλη ποσότητα.

Ευτυχώς υπάρχει Ηλεκτρονική αριθμομηχανή χαλικιού για τον υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας χαλικιού, που διευκολύνουν τον σχεδιασμό του κήπου με χαλίκι.

σχέδιο κήπου με χαλίκια και όμορφα λουλούδια

Πώς να επιτύχετε έναν βέλτιστο σχεδιασμό κήπου με χαλίκι?

Με τη χρήση χαλικιού, ο κήπος αποκτά μια κομψή εμφάνιση. Αναμφίβολα φαίνεται και πιο περιποιημένο! Όλα αυτά το κάνουν εντυπωσιακό και ελκυστικό. Ο σχεδιασμός του κήπου με χαλίκι είναι επίσης εύκολος στη συντήρηση! Για όλους αυτούς τους λόγους, ο κήπος με χαλίκια είναι πολύ δημοφιλής στους λάτρεις της κηπουρικής. Πώς όμως αποκτάτε ένα βέλτιστο σχέδιο κήπου με χαλίκι; Δύο πράγματα είναι κρίσιμα:

 1. Υπολογίστε τη σωστή ποσότητα χαλικιού
 2. Προσαρμόστε το διακοσμητικό χαλίκι στο περιβάλλον

εξωραϊσμός με χαλίκι και πράσινο γκαζόν

Σήμερα, ένας ατομικός σχεδιασμός κήπου είναι δημοφιλής και το χαλίκι είναι μια μεγάλη βοήθεια εδώ. Αλλά φροντίστε να δώσετε προσοχή στο πόσο διακοσμητικό χαλίκι χρειάζεστε! Γιατί ο σχεδιασμός κάθε κήπου είναι πολύ ατομικός. Το αναφερόμενο εργαλείο βοήθειας καθιστά τον σχεδιασμό ενός κήπου με χαλίκια πολύ πιο εύκολο και γρηγορότερο. Τι πρέπει να καθορίσετε για να μάθετε τις διαστάσεις της περιοχής στην οποία πρόκειται να εφαρμοστεί το διακοσμητικό χαλίκι:

 • το μήκος, το πλάτος και το ύψος ντάμπινγκ της περιοχής του κήπου
 • καθώς και ο προτιμώμενος τύπος χαλικιού

Στη συνέχεια υπολογίζεται η απαιτούμενη ποσότητα διακοσμητικού χαλικιού. Θα μάθετε επίσης πόσες τσάντες από το επιλεγμένο διακοσμητικό χαλίκι πρέπει να αγοράσετε.

Τι άλλο είναι κρίσιμο για έναν όμορφο χαλικώδη κήπο?

Εάν υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα χαλικιού, θα πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα:

 • Η κατανομή και η διάταξη των φυτών στον κήπο με χαλίκια παίζει τεράστιο ρόλο
 • Το χρώμα των λίθων πρέπει να ταιριάζει όμορφα με την πρόσοψη του σπιτιού
 • Το σχήμα των λίθων θα πρέπει επίσης να αντιστοιχεί όμορφα με το περιβάλλον
 • Καλύτερα να επιλέξετε είτε χαλίκι είτε θρυμματισμένη πέτρα και μην αναμιγνύετε στυλ και χρώματα
 • Συνιστάται ένα στρώμα αποστράγγισης πριν από την εφαρμογή του διακοσμητικού χαλικιού
 • Είναι καλύτερα να μην υπάρχουν πολλά φυλλοβόλα δέντρα τριγύρω ή η συλλογή φύλλων θα γίνει αγγαρεία

ιδέες σχεδιασμού κήπου με χαλίκι μοντέρνα περιοχή με πολλά φυτά

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού κήπου με χαλίκι?

Οι κήποι με χαλίκι είναι ελκυστικοί, αλλά και πολύ πρακτικοί, επειδή ένας κήπος με χαλίκι είναι επίσης κατάλληλος για φτωχά σε θρεπτικά συστατικά, ξηρά ή πολύ συμπιεσμένα εδάφη. Θα μπορούσατε να σχεδιάσετε ολόκληρο τον κήπο με χαλίκι, αλλά επίσης να διακοσμήσετε την αυλή ή μεμονωμένα μέρη του κήπου με αυτό. Ένας κήπος με χαλίκι έχει επίσης άλλα πλεονεκτήματα:

 •  Τις πολύ ζεστές μέρες, το χώμα δεν στεγνώνει τόσο γρήγορα όπου είναι διακοσμημένο με χαλίκι
 • Το διακοσμητικό χαλίκι προστατεύει από τα ζιζάνια

Έτσι, αν στοχεύετε σε έναν εύκολο σχεδιασμό κήπου που είναι επίσης οπτικά συναρπαστικός, τότε δεν κάνετε λάθος με έναν κήπο με χαλίκι! Είναι μοντέρνο και πρακτικό! Ένας χαλικώδης κήπος σας καλεί να μείνετε για πολύ καιρό και κάνει τις ώρες έξω πιο ευχάριστες! Απλώς βάλτε τη σωστή ποσότητα χαλικιού κάτω από το χαλίκι εκ των προτέρων!

σχέδιο κήπου με χαλίκι διακοσμούν το μονοπάτι του κήπου