Ο κήπος μας δεν μας δίνει μόνο ευχάριστες ώρες στον καθαρό αέρα, αλλά και πολλές ευκαιρίες για άσκηση. Και αυτό ισχύει και για την κρύα εποχή. Ναι ακριβώς! Ακόμα και τον Ιανουάριο μπορείτε να κάνετε κάποια κηπουρική και ταυτόχρονα να προετοιμαστείτε για την επόμενη σεζόν κηπουρικής. Σήμερα σας δίνουμε σημαντικές συμβουλές κηπουρικής και πολλές προτάσεις γι ‘αυτές. Πείτε «όχι» στη χειμερινή κόπωση και πηγαίνετε στον κήπο πιο συχνά. Μπορείτε ήδη να περιμένετε την άνοιξη, η οποία σίγουρα θα έρθει ξανά σύντομα.

Ακόμα και με χιόνι και πάγο, ο κήπος χρειάζεται τη σωστή φροντίδα

συμβουλές κηπουρικής το χειμώνα

Κήπος Προς-DOS τον Ιανουάριο

Ελέγχετε τακτικά τον κήπο σας και προστατεύετε ευαίσθητους θάμνους και πολυετή φυτά από το κρύο και τον παγετό. Αυτό λειτουργεί καλύτερα με κλαδιά από σάπια φύλλα, φλις ή ερυθρελάτης. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τα νεοφυτεμένα δέντρα και να σφραγίζετε προσεκτικά την ελαφρώς χαλαρωμένη γη με τα πόδια σας.

Μπορείτε εύκολα να δέσετε το δημοφιλές γρασίδι pampas σε μια τούφα για να το προστατέψετε από την υγρασία. Το μπαμπού καθώς και όλα τα αειθαλή φυτά με πολύ φύλλωμα πρέπει να ποτίζονται επαρκώς ακόμη και το χειμώνα. Προσέξτε τους και αν τα φύλλα τους είναι λίγο κουλουριασμένα, είναι καιρός να το κάνετε.

Τα ισχυρά κοτσάνια από μπαμπού μπορούν να διαχειριστούν το κρύο και τον παγετό αρκετά καλά

Φροντίδα για μπαμπού σωστά συμβουλές κηπουρικής τον Ιανουάριο

Όσον αφορά τις συμβουλές κηπουρικής τον Ιανουάριο, θα πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε το κλάδεμα των οπωροφόρων δέντρων τον Φεβρουάριο και σιγά σιγά να το σχεδιάσετε και αυτό. Σκεφτείτε καλά ποια δέντρα πρέπει να κοπούν και αν έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να το κάνετε. Ο γενικός κανόνας είναι: ελέγξτε όλα τα εργαλεία κήπου αφού είναι έτοιμα για χρήση. Αν αυτά είναι εντάξει, υπέροχα. Εάν όχι, διορθώστε τα ή πάρτε αυτά που θα χρειαστείτε για την επόμενη σεζόν κηπουρικής τώρα.

Φροντίστε να επισκεφθείτε το υπόστεγο του κήπου σας τώρα

προετοιμασία σκευών κήπου επισκευή συμβουλών κηπουρικής τον Ιανουάριο

Μην ξεχάσετε να ελέγχετε το γκαζόν σας κάθε τόσο όταν είναι φυσικά απαλλαγμένο από χιόνι. Έτσι προλαμβάνετε τη μούχλα του γκαζόν αφαιρώντας εγκαίρως μικρά κλαδιά και σάπια φύλλα. Μπορείτε επίσης να καλύψετε τους κορμούς των νεαρών δέντρων με συρματόπλεγμα, έτσι ώστε να προστατεύονται καλά από πεινασμένα τρωκτικά.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να υποστηρίξετε τα μικρά, πεινασμένα πουλιά με τροφή τώρα. Φτιάξτε πτηνοτροφεία γι ‘αυτό ή κρεμάστε μπάλες από κόντρα σε θάμνους και δέντρα. Από τη μία πλευρά, μπορείτε να απολαύσετε τη διασκεδαστική παρέα τους στον κήπο και, από την άλλη πλευρά, οι φτερωτοί φίλοι σας περνούν τον χειμώνα πολύ πιο εύκολα.

Κάντε τον κήπο σας φιλικό προς τα πουλιά το χειμώνα

συμβουλές κηπουρικής για τον κήπο πουλιών Ιανουάριο

Σε ορισμένους κήπους μπορείτε να δείτε ακόμη και πολύχρωμες προφορές τον Ιανουάριο, όπως τα λουλούδια του Χριστουγεννιάτικα τριαντάφυλλα, ονομάζονται επίσης τριαντάφυλλα από χέλι ή χιόνι, ακόμη και μερικές βιολέτες με κέρατα. Το χειμωνιάτικο γιασεμί και η φουντουκιά μάγισσας μας δίνουν επίσης μια επιπλέον μερίδα αγνής joie de vivre και χειμωνιάτικης φρεσκάδας. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για εσάς, μπορείτε να ζωντανέψετε τους τέσσερις τοίχους σας το χειμώνα με τις υπέροχες βρωμιελιές, ορχιδέες, αστέρια ιπποτών, ανθούρια ή κυκλάμινο δωματίου.

Η φουντουκιά μάγισσας (φουντουκιά μάγισσας) μας χαροποιεί την κρύα εποχή

συμβουλές κηπουρικής Ιανουάριος χαμαμέλης φουντουκιά μάγισσας

Είναι εκεί για σπορά

Πιο ισχυρά είδη φυτών όπως η οξιά και η δάφνη κερασιού, για παράδειγμα, μπορούν να φυτευτούν τώρα. Μπορείτε επίσης να προτιμήσετε το δέντρο αβοκάντο και το φυτό ανανά. Είναι επίσης ο χρόνος σποράς για πολλά άλλα φυτά και λαχανικά. Μερικά μπορείτε να σπείρετε έξω, όπως η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ και το μαρούλι αρνιού. Άλλοι επιτρέπεται να μείνουν προς το παρόν μέσα, όπως ντομάτες, πιπεριές, κάρδαμο, σχοινόπρασο και ρόκα.

Φροντίστε για τη συγκομιδή φρέσκου μαρούλι την άνοιξη τώρα

συμβουλές κηπουρικής τον Ιανουάριο προετοιμάστε λαχανικά

Και μπορείτε ήδη να το μαζέψετε

Ο Ιανουάριος μας φέρνει ακόμα πολλές φρέσκες βιταμίνες από τον κήπο. Τοπινάμπουρ, σέλινο, παστινάδες, σαλσιφάρι, λάχανα Βρυξελλών και πράσα δεν έχουν ακόμη συγκομιστεί. Αυτά τα στιβαρά χειμερινά λαχανικά είναι η τέλεια ευκαιρία να εμπλουτίσετε το μενού σας με υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Απλώς απολαύστε κάθε εποχή και φροντίστε τον κήπο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακόμη και το χειμώνα, με τις σωστές συμβουλές κηπουρικής!

Προτιμήστε εποχιακά προϊόντα από τον δικό σας κήπο

συμβουλές κηπουρικής τον Ιανουάριο χειμερινά λαχανικά

λαχανικά από λάχανο μαρούλι χειμώνα

Σε πιο ήπιες θερμοκρασίες, οι λεπτές χιονονιφάδες θα ανθίσουν σύντομα

συμβουλές κηπουρικής για χιονοστιβάδα τον Ιανουάριο

Εάν είστε προσεκτικοί, θα βιώσετε ένα πραγματικό χειμωνιάτικο παραμύθι κάθε μέρα

χειμερινός κήπος Ιανουάριος συμβουλές κηπουρικής

συμβουλές κηπουρικής για τα χειμερινά φυτά του Ιανουαρίου     συμβουλές κηπουρικής Ιανουάριο χιόνι φροντίδα χειμερινών φυτών

συμβουλές κηπουρικής Ιανουάριος ταΐζουν τα πουλιά