Η εγγύτητα στη φύση είναι μια κορυφαία πτυχή στο σχεδιασμό του κήπου που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Αυτό εξηγεί τη δημοτικότητα του σύγχρονου βραχόκηπου, ο οποίος πρέπει να σχεδιαστεί όσο το δυνατόν πιο φυσικά και ταυτόχρονα ελκυστικά. Ο πρώτος τεκμηριωμένος βραχόκηπος βρίσκεται στο Λονδίνο και δημιουργήθηκε το 1773. Σήμερα ολόκληρη η εγκατάσταση στο Chelsea Physic Garden είναι ένα διατηρητέο ​​κτίριο. Με την ανάπτυξη της τέχνης στον κήπο, το ενδιαφέρον για τους βραχόκηπους αυξάνεται σταθερά από τότε και αυτός ο σχεδιασμός κήπου είναι πλέον πολύ δημοφιλής. Αλλά τι είναι χαρακτηριστικό ενός τέτοιου κήπου, πιθανόν να αναρωτηθείτε, είναι σωστό; Όπως υποδηλώνει το όνομα βραχόκηπος, μεγάλες πέτρες, χαλίκια και ανθεκτικά στην ξηρασία φυτικά είδη χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός βραχόκηπου. Λόγω των τυπικών στοιχείων που μόλις αναφέρθηκαν, είναι εξαιρετικά εύκολο να το φροντίσετε. Απλώς πρέπει να είστε υπομονετικοί με το σχεδιασμό του μέχρι να έχετε μια αρμονική συνολική εικόνα.

Ο μοντέρνος βραχόκηπος απαιτεί τη φαντασία σας όταν το σχεδιάζετε

ιδέες κήπου σχεδιάστε το μονοπάτι του κήπου με πέτρες

Συνήθως ξεκινάτε πρώτα με έναν μικρό βραχόκηπο, γιατί η δημιουργία και η φύτευση είναι πολύ πιο εύκολη σε μίνι μορφή. Το καλύτερο μέρος για έναν βραχόκηπο θα ήταν ένα ηλιόλουστο προσάρτημα στο τοπίο του κήπου σας που βλέπει νότια ή νοτιοδυτικά. Το έδαφος πρέπει να είναι καλά διαπερατό, κατ ‘αρχήν δεν πρέπει να σχηματίζεται υγρασία εκεί.

Όσον αφορά τη φύτευση, μπορείτε να βάλετε τη δημιουργικότητά σας στο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδιασμού για να διαλέξετε, επειδή κάθε φυτό ροκ κήπου έχει τη δική του γοητεία και άνθηση. Εάν σας έχουμε προκαλέσει το ενδιαφέρον για τους βραχόκηπους, τότε μείνετε συντονισμένοι και μάθετε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για έναν τόσο φυσικό και εντυπωσιακό κήπο!

Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος για τον κήπο σας!

Δημιουργήστε κομψές ιδέες κήπου με ροκ κήπο με πολύ πράσινο

Ο προσεκτικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος κατά τη δημιουργία ενός βραχόκηπου

Τολμήστε την περιπέτεια “rock garden”! Αλλά πρώτα σχεδιάστε το έργο σας προσεκτικά. Θα ήταν χρήσιμο εάν έχετε ένα σαφώς καθορισμένο σχέδιο σχεδιασμού. Πρώτα απ ‘όλα, καθορίστε πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι η περιοχή που ο βραχόκηπος θα καταλαμβάνει ολόκληρο το τοπίο του κήπου. Or μήπως θέλετε να περιοριστείτε σε ένα μόνο παρτέρι με παχύφυτα; Σε αυτή τη φάση προγραμματισμού, βοηθά επίσης να εξετάσουμε τις διαδικτυακές οδηγίες και να μάθουμε περισσότερα για τα επιμέρους στάδια της υλοποίησης του έργου. Μερικοί χόμπι κηπουροί μπορούν να θεωρήσουν τον εαυτό τους τυχερό εάν έχουν ένα σημείο στον κήπο τους που είναι καλυμμένο με πλούσιο γρασίδι. Εκεί θα μπορούσατε στη συνέχεια να τοποθετήσετε πέτρες διαφορετικών μεγεθών και διαφορετικών υφών, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ήδη τη βάση ενός βραχόκηπου. Διαφορετικά, υπάρχουν κάποια μέρη σε κάθε κήπο που φαίνονται εντελώς παραμελημένα. Αυτά χρειάζονται επειγόντως νέο σχεδιασμό. Όταν το μέρος είναι φωτισμένο από τον ήλιο, τότε δεν πρέπει να έχετε άλλες αμφιβολίες – αυτό είναι το τέλειο σημείο για τον κήπο σας. Απλά σηκώστε τα μανίκια και ξεκινήστε τη δουλειά!

Πέτρες διαφόρων μεγεθών, χαλίκι και θρυμματισμένη πέτρα αντιπροσωπεύουν τα πιο σημαντικά στοιχεία σχεδιασμού εδώ

Δημιουργήστε έναν βραχόκηπο, διακοσμήστε ιδέες και κατάλληλα φυτά

Οι πέτρες και τα φυτά που ταιριάζουν συνθέτουν τον βραχόκηπο

Πηγαίνετε βήμα προς βήμα με το σχέδιο του κήπου βράχου. Πρώτα πρέπει να στρώσετε τις πέτρες, στη συνέχεια να έρθει η φύτευση. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από πέτρες, αλλά σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε εκείνες που δεν καιρικές συνθήκες γρήγορα. Πάρτε σκληρούς βράχους όπως ο γρανίτης και συνδυάστε τους με μαλακούς όπως ασβεστόλιθο, σχιστόλιθο και ψαμμίτη. Με αυτόν τον τρόπο παίρνετε ένα μείγμα από πέτρες που έχουν διαφορετική δομή και υφή και δίνουν σε όλο το συγκρότημα μια ιδιαίτερα φυσική εμφάνιση. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τους βράχους σε βεράντες, αυτό ενισχύει μόνο τη φυσική εμφάνιση. Φυσικά, πρέπει να βάλετε ενδιάμεσα στρώματα χαλικιού και θρυμματισμένης πέτρας, τα οποία εγγυώνται καλή αποστράγγιση στο βραχόκηπο. Το έργο σας πρέπει τότε να πλαισιωθεί, ίσως από τοίχο από ξερολιθιά ή γκαμπόν; Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας! Το επόμενο βήμα στο σχεδιασμό ενός βραχόκηπου είναι το πιο ευχάριστο και κυρίως δημιουργικό – επιλέγοντας τα σωστά φυτά βραχόκηπου και φυτεύοντας την περιοχή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό στο επόμενο άρθρο μας.

Μπορείτε να βάλετε τον πλούτο των ιδεών σας σε παιχνίδι με τον ροκ κήπο!

ιδέες κήπου με πέτρες και λουλούδια

Διακόσμηση στο βραχόκηπο – πρέπει να είναι?

Ναι, ο βραχόκηπος πρέπει επίσης να διακοσμηθεί, γιατί μικρά ή μεγάλα διακοσμητικά στοιχεία δίνουν στο σύστημα την τελευταία πινελιά και το κάνουν να φαίνεται εξαιρετικό. Η διακόσμηση στο βραχόκηπο πρέπει να διατηρείται με μέτρο. Το συνηθισμένο, φυσικά, περιλαμβάνει ενδιαφέροντα τοποθετημένες πέτρες. Ομάδες από πέτρες περιτριγυρισμένες από χαλίκι φαίνονται πάντα εντυπωσιακές και δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο όταν τα κοιτάζει. Μικρές πέτρινες φιγούρες, οι οποίες χρησιμεύουν επίσης ως αιχμαλωσίες, είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Εάν έχετε στρώσει τον κήπο σας σε μια ευρύτερη περιοχή, τότε μπορείτε επίσης να σκεφτείτε έναν μικρό κήπο λιμνών εκεί. Κάθε στοιχείο του νερού έχει ένα ηρεμιστικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Τα κατάλληλα υδρόβια φυτά σε αυτή την περίπτωση θα είναι το κερασάκι στην τούρτα, που στρογγυλοποιεί τη φυσική όψη του βραχόκηπου. Σας ευχόμαστε ό, τι καλύτερο στη διαμόρφωση, διακόσμηση και συντήρηση του ροκ κήπου σας. Απολαύστε καθημερινή επαφή με τη φύση!

Ενδιαφέροντα διατεταγμένες πέτρες ή ομάδες λίθων σίγουρα τραβούν την προσοχή όλων

Δημιουργήστε βραχόκηπο. Φανταστικό χώρο χαλάρωσης στην πίσω αυλή

 Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά διακοσμούν τον βραχόκηπο

δημιουργήστε ένα ροκ κήπο όμορφο μονοπάτι κήπου και ασυνήθιστες διακοσμήσεις με πέτρες

 Θέλετε να δημιουργήσετε έναν εύκολο κήπο περιποίησης?

ιδέες κήπου με πέτρες μοντέρνο και κομψό μονοπάτι κήπου

 Στη συνέχεια, επιλέξτε έναν βραχόκηπο!

ιδέες κήπου σχεδιασμός ιαπωνικός κήπος με πέτρες

 Ο βραχόκηπος φέρνει μια γοητεία της Άπω Ανατολής στο τοπίο του κήπου σας

ιδέες κήπου με πέτρες και χαλίκια

 Η δημιουργία ενός βραχόκηπου είναι μια πραγματική πρόκληση για κάθε χόμπι κηπουρό

Δημιουργήστε παρτέρια με ροκ κήπο και δημιουργήστε όμορφα λουλούδια

 Ο σύγχρονος βραχόκηπος είναι ένας χώρος απόλυτης ηρεμίας και απόλυτης ηρεμίας

ιδέες κήπου ασυνήθιστο σχέδιο κήπου με πέτρες

 Με έναν σωστά σχεδιασμένο βραχόκηπο, αποκτάτε ένα φυσικό και ελκυστικό σχεδιασμό κήπου

Δημιουργία ιαπωνικού κήπου με βράχους και πέτρες και φυτά

Η φύση είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης!

Δημιουργήστε έναν βραχόκηπο και δημιουργήστε μια υπέροχη όαση χαλάρωσης

ιδέες κήπου σχήματα κήπου με πέτρες και μοβ τόνους

ιδέες κήπου τζάκι στον κήπο και ασυνήθιστη διακόσμηση με πέτρες

ιδέες κήπου με φυσικές πέτρες ασυνήθιστο μονοπάτι κήπου

Δημιουργήστε έναν κήπο με βράχους, διακοσμήστε παρτέρια και δημιουργήστε όμορφα βλέμματα

Δημιουργήστε ένα ροκ κήπο σχεδιάστε μια λίμνη κήπου με πέτρες

Δημιουργήστε πέτρες και λουλούδια λίμνης στον κήπο με κήπο

Δημιουργήστε έναν βραχόκηπο, δημιουργήστε υπέροχα παρτέρια

ροκ κήπος δημιουργούν δημιουργικές ιδέες κήπου με πέτρες

Δημιουργήστε έναν βραχόκηπο, μοντέρνο, κομψό και κοντά στη φύση

Δημιουργήστε ένα ροκ κήπο κομψές ιδέες κήπου με πέτρες και νερό

Δημιουργήστε ένα ροκ κήπο όμορφες ιδέες κήπου με παχύφυτα

ιδέες κήπου με πέτρες διακοσμούν την είσοδο με πέτρες

δημιουργήστε ροκ κήπο όμορφο μονοπάτι κήπου και πράσινο γκαζόν

ιδέες κήπου με χαλίκι και πέτρες

Δημιουργήστε ροκ κήπους κομψές ιδέες για τον καταρράκτη στην πίσω αυλή

Δημιουργήστε έναν βραχόκηπο διακοσμήστε όμορφα παρτέρια με πέτρες

Δημιουργήστε έναν βραχόκηπο με σκαλοπάτια από πέτρα και πολύ πράσινο

ιδέες κήπου με πέτρες φυτά και πράσινο

Δημιουργήστε έναν βραχόκηπο συνδυάστε διαφορετικούς τύπους λίθων

ροκ κήπος δημιουργούν όμορφο εξωτερικό χώρο με λίμνη και διακοσμητικές φιγούρες

ιδέες κήπου με πέτρες διακοσμητικές πέτρες και μονοπάτι κήπου από πέτρες