πανέμορφο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια δώστε προσοχή

Υπέροχο τοπίο κήπου γεμάτο πολύχρωμα λουλούδια – σχεδιασμός κήπου με στυλ

Κυριαρχήστε στην τέχνη του χρώματος στον κήπο σας!

Ναι, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για τον σχεδιασμό του κήπου, μπορείτε να έχετε ένα όμορφο και ακόμη και εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πολύχρωμα λουλούδια και πολύ πράσινο φύλλωμα.

   Τοποθετήστε παρόμοια λουλούδια δίπλα -δίπλα

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια ιδέα γρασίδι

Μπορείτε να προσθέσετε μια ενδιαφέρουσα και μάλιστα εντυπωσιακή εμφάνιση στον κήπο σας φυτεύοντας σημεία με τα αγαπημένα σας λουλούδια. Τα επαναλαμβανόμενα χρώματα σίγουρα τραβούν το βλέμμα και δίνουν μια συνεκτική αίσθηση. Εδώ, για παράδειγμα στη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε το κόκκινο φασκόμηλο που λάμπει σε ορισμένα σημεία του κήπου.

  Όλα αλλάζουν με τις εποχές

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια εποχές

Φυσικά, ολόκληρη η θάλασσα των χρωμάτων αλλάζει από εποχή σε εποχή. Ωστόσο, με λίγο προγραμματισμό, μπορείτε πάντα να έχετε όμορφα χρώματα στον κήπο σας – απλά δώστε προσοχή στους χρόνους ανθοφορίας των μεμονωμένων φυτών. Για παράδειγμα, ροζ, μοβ ή μπλε ανθισμένα λουλούδια κρεμμυδιού και πολυετή φυτά μεγαλώνουν την άνοιξη. Έχουμε καλοκαιρινά κόκκινα και ροζ λουλούδια τους ζεστούς μήνες, μετά χρυσάνθεμα και θάμνους σε χρυσούς, πορτοκαλί ή κόκκινους τόνους το φθινόπωρο.

      Δημιουργήστε τα χρώματα σύμφωνα με το καθημερινό σας πρόγραμμα!

πανέμορφο τοπίο κήπου με πολύχρωμα λουλούδια

Μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα σύμφωνα με το καθημερινό σας πρόγραμμα. Εάν είστε έξω στον κήπο κυρίως τις βραδινές ώρες και μπορείτε να θαυμάσετε το τοπίο σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε φυτά με ασημί φύλλωμα και λευκά λουλούδια. Λάμπουν και λάμπουν όμορφα κατά το ηλιοβασίλεμα. Εάν περνάτε τον περισσότερο χρόνο στον κήπο τα πρωινά, επιλέξτε φωτεινά λουλούδια και φύλλα, τα οποία θα σας δώσουν ένα ευχάριστο ξεκίνημα της ημέρας!

 Απολαύστε τα έντονα χρώματα!

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια φρεσκάδα όμορφη

Αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου και του πορτοκαλί τραβούν τα βλέμματα πολύ γρήγορα, οπότε χρησιμοποιήστε την τέχνη των χρωμάτων και χρησιμοποιήστε λουλούδια σε αυτά τα χρώματα ως εστιακά σημεία στον κήπο σας.

      Σχηματίστε στρώματα φυτών!

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια τόνους σχεδιασμό

Φαίνεται ενδιαφέρον όταν μπορείτε να σχηματίσετε στρώματα διαφορετικών χρωμάτων. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, οι ροζ και μπλε ορτανσίες δημιουργούν απαλές ραβδώσεις σε αυτόν τον κήπο. Κάτω υπάρχει μια πορτοκαλί-κίτρινη λωρίδα και στη συνέχεια έρχεται η όμορφη μπάντα της λεβάντας.

   Επιλέξτε μόνοι σας την παλέτα χρωμάτων σας!

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια κήπος ρίξει ξύλο

 Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μεγάλο ενδιαφέρον είναι να επιλέξετε μια συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων. Επιλέξτε μερικά χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους. Όχι μόνο αυτό φαίνεται όμορφο, αλλά και ο χρωματικός σας συνδυασμός έχει ισχυρή επιρροή σε όλα γύρω.

Δημιουργήστε έναν καμβά λουλουδιών!

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια καθιστικά έπιπλα μπαστούνι

Οι απλοί τοίχοι είναι ιδανικοί για την παρουσίαση της τεχνολογίας. Αλλά οι γυμνοί τοίχοι φαίνονται αποτρόπαιοι σε έναν κήπο γεμάτο παρτέρια. Έτσι, προσέξτε να μην κάνετε τέτοιο λάθος – μην αφήσετε έναν τοίχο τόσο γκρι και γυμνό, φυτέψτε τριαντάφυλλα ακριβώς μπροστά του, σε λίγα χρόνια δεν θα δείτε μεγάλο μέρος του τοίχου!

   Φυτά σε όλα τα μέτρα!

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια κληματαριά

Τα μεγάλα σμήνη μιας μόνο απόχρωσης κάνουν ισχυρότερο αντίκτυπο από τα μικρότερα. Αυτό το κόλπο είναι αποτελεσματικό τόσο όταν χρησιμοποιείτε ένα μόνο φυτό είτε καλλιεργείτε διαφορετικά φυτά του ίδιου χρώματος σε ένα μέρος. Ένα εντυπωσιακό κρεσέντο μπορεί να επιτευχθεί στο τοπίο σας με μια όμορφη σειρά κόκκινων και μπλουζ.

    Δοχείο λουλουδιών

όμορφο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια φυτά δοχείο

Το παιχνίδι των χρωμάτων δεν περιορίζεται στα παρτέρια. Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τα λουλούδια στα δοχεία. Ένα όμορφο κεραμικό δοχείο φαίνεται επίσης μαγευτικό όπως τα λουλούδια σε αυτό!

   Συμπληρώστε το χρώμα με υφές

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια πάγκο πράσινο ξύλο

Οι τοπίες όπως φράχτες, πέργκολες και εξοχικές κατοικίες μπορούν επίσης να προσθέσουν μια ορισμένη οπτική γοητεία στην αυλή σας, ειδικά αν ζείτε σε ένα χιονισμένο χειμωνιάτικο κλίμα. Αυτό το δροσερό μπλε χαλινάρι στη φωτογραφία είναι σύμφωνο με τη φύτευση εδώ: πολυετή γεράνια και μοβ Θάλεια στον κήπο, όπου φαίνεται επίσης μια κόκκινη πόρτα και ένας πράσινος πάγκος αρωματίζει όλη την εμφάνιση.

  Σκέψου βήμα βήμα!

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια ροζ χρώματα

Το να αποφασίσετε πώς να φυτέψετε ολόκληρη την αυλή σας μπορεί να είναι τρομακτικό. Για να το κάνετε πιο εύκολο, σκεφτείτε βήμα βήμα. Δεν λειτουργεί όλα ταυτόχρονα! Διαμορφώστε τα παρτέρια, φυτέψτε τα αγαπημένα σας λουλούδια και, στη συνέχεια, προχωρήστε!

  Επόμενο επίπεδο

όμορφο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια σχήμα γρασίδι

Επιλέξτε δέντρα με πολύχρωμα φύλλα (όπως η οξιά για παράδειγμα).

  Φωτίστε τα σκιερά σημεία

όμορφο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια σε γλάστρες μεταλλικά φυτά

Σε κάθε κήπο υπάρχουν σκιερά σημεία που μπορούμε να φωτίσουμε, ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε, με φωτεινά, λαμπερά λουλούδια!

 Το μωβ στην κορυφή φαίνεται υπέροχο!

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια φύλλωμα ανθίζει βήματα

Τα χρυσά φύλλα τραβούν αμέσως τα βλέμματα – το ίδιο και οι λιάνες! Και τα φυτά με μοβ, κόκκινο-καφέ ή δαμάσκηνα φύλλα είναι ιδιαίτερα μοντέρνα. Αυτή η λαμπρότητα των χρωμάτων ξεχωρίζει καλά στον κήπο και συνδυάζεται τέλεια με την ποικιλία χρωμάτων σε ολόκληρο το τοπίο.

 Απλά σημεία

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια φυλλώματα φυτά

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε μια δήλωση με χρώμα είναι να επιλέξετε μια μόνο απόχρωση. Αν θέλετε να δημιουργήσετε βάθος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα.

 Δημιουργήστε αντιθέσεις

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια αντιθέσεις

Το λευκό ξεχωρίζει καλύτερα δίπλα στο μαύρο – αυτό είναι γνωστό – οπότε χρησιμοποιήστε την ίδια ιδέα στο σχεδιασμό του κήπου για να δημιουργήσετε αντίθεση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό συνδυάζοντας φυτά με ανοιχτόχρωμα λουλούδια και σκούρα φύλλα ή, όπως φαίνεται εδώ στη φωτογραφία: ένα μοβ φύλλο λουλούδι κάνει ένα ισχυρό φόντο για τα λευκά, αρωματικά γεράνια.

Ξεχωρίζω

Τα έντονα χρώματα στέκονται από μόνα τους, είναι πάντα εντυπωσιακά, οπότε δοκιμάστε αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου, είναι τέλεια για κάθε τοπίο. Ελπίζουμε να σας αρέσει να επιλέγετε τα αγαπημένα σας χρώματα και να σκέφτεστε πάντα τις χρήσιμες συμβουλές μας! Η τέχνη του χρώματος είναι πραγματικά κάτι που μπορεί επίσης να μάθει!

Αίσθηση μεγαλύτερου εξωτερικού χώρου

υπέροχο τοπίο κήπου πολύχρωμα λουλούδια φρέσκα υπαίθρια χώρο