μεγάλο τοπίο μικρό κήπο ροζ λουλούδια τούβλα κόκκινα

Συμβουλές για ένα μεγάλο τοπίο σε έναν μικρό κήπο

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μικρό φυτικό κρεβάτι, επιλέξτε ένα θέμα ή ένα στυλ. Θα πρέπει να οργανωθεί η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός σε μικρή κλίμακα. Ένα θέμα προσφέρει μια ενιαία εστίαση που, με τη σειρά του, σας επιτρέπει να απολαύσετε το τοπίο στο σύνολό του, αντί να παρασυρθείτε από άστοχες λεπτομέρειες.

Το θέμα εδώ είναι ένα τροπικό μπιστρό. Μεγάλα, τροπικά φυτά όπως το φιλόδενδρο (στο φράχτη) και η γιγάντια βασίλισσα στρελιτζιά (στα αριστερά) ανοίγουν το δρόμο. Ένα απλό σετ τραπεζαρίας δημιουργεί μια αίσθηση σκοπού.

Φυτά, τόνους, πέτρες, τοίχοι και πλακόστρωτα

μεγάλο τοπίο μικρή έκταση κήπου είδη φυτών

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά, οι πινελιές, τα σκαλοπάτια, οι τοίχοι και το πλακόστρωτο φαίνονται καλά μαζί. Σε έναν μικρό κήπο, τίποτα δεν ξεφεύγει από τον έλεγχο. Αυτό το απλό σιντριβάνι έχει μεγάλα, τολμηρά σχήματα για να κάνει μια δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τις κοκκινωπές αποχρώσεις του κλαπέτου, τα ευαίσθητα λουλούδια και το φύλλωμα.

Όλα τα μέρη του μωσαϊκού ταιριάζουν καλά μεταξύ τους

μεγάλο τοπίο μικρός κήπος τοίχος κήπου

Παρατηρήστε πώς θα αλληλεπιδράσουν τα φυτά, η διαδρομή και οι προφορές. Με τόσο λίγα στοιχεία, όλα τα κομμάτια του μωσαϊκού πρέπει να ταιριάζουν όμορφα μεταξύ τους. Εδώ, το κόκκινο και το ξύλινο περιβάλλον κάνουν τον κήπο να φαίνεται διακριτικά όμορφος και ευχάριστος.

Οργανώστε τις πλακόστρωτες επιφάνειες

μεγάλο τοπίο μικρό καθιστικό με καθιστικό

Οργανώστε τις πλακόστρωτες επιφάνειες έτσι ώστε να δένουν καλά με το στυλ του σπιτιού. Το απλό, φυσικό στυλ του κήπου ταιριάζει απόλυτα με τα κυρίαρχα υλικά και υφές. Η μαύρη βαμμένη δομή της οροφής συλλέγεται από την άκρη που χρησιμοποιείται πάνω από τους τοίχους του κήπου.

Φρέσκο ​​άρωμα και ελκυστικό φύλλωμα

μεγάλο τοπίο μικρή περιοχή κήπου ποικιλία ξύλου φυτών

Επιλέξτε φυτά με μια ποικιλία μεγεθών φύλλων, χρώματα και χρόνους ανθοφορίας, αλλά περιορίστε τον αριθμό των διαφορετικών ειδών φυτών στο ελάχιστο. Ο εκτεταμένος χλοοτάπητας από ένα μόνο φυτό φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από την ίδια περιοχή με τρία ή τέσσερα διαφορετικά είδη φυτών. Οποιοδήποτε επιλεγμένο είδος που εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς θα είναι ιδανικό. Εδώ, το γιασεμί προσθέτει άρωμα και ελκυστικό φύλλωμα, καθώς και μια λειαντική συνήθεια που βοηθά στην απαλότητα μιας τοιχοποιίας.

μεγάλο τοπίο μικρή περιοχή κήπου κάθετες πέτρινες πλάκες

Εάν δεν μπορείτε να σπρώξετε τους τοίχους του κήπου προς τα έξω, μπορείτε ακόμα να ανεβείτε. Κάθετες προφορές και αλλαγές τραβούν την προσοχή μακριά από τα σύνορα του κήπου και τον κάνουν να αισθάνεται πιο ευρύχωρος. Σε αυτό το παράδειγμα, ο ισχυρός κάθετος γίγαντας Queen Strelitzia πλαισιώνει ένα υπερυψωμένο σαλόνι σε μια γωνία του κήπου.

Φρέσκια φυσική ομορφιά

μεγάλο τοπίο μικρή περιοχή κήπου απαλή ορθή γωνία

Μια αιχμηρή γωνία δεν είναι ένα συνηθισμένο μέρος της φύσης, οπότε το να κάνεις οτιδήποτε κάνεις για να κρύψεις ορθές γωνίες θα σε βοηθήσει να δεις τον κήπο σου πιο φυσικό και ευχάριστο. Εδώ ένα λευκό μετατρέψιμο τριαντάφυλλο εφιστά την προσοχή στον εαυτό του.

Υπερμεγέθη φύλλα φυτών – εξωτικά είδη φυτών

μεγάλο τοπίο μικρός κήπος αφήνει πράσινο τροπικό      μεγάλο τοπίο μικρό κήπο έπιπλα από ξύλο ψάθιναμεγάλο τοπίο λεπτομέρειες μικρής περιοχής κήπουΦωτίστε τις σκοτεινές νύχτες στον κήπο    μεγάλο τοπίο μικρό κήπο νύχτα φωτίζουν φωτισμό μεγάλο τοπίο μικρό κήπο ανοιχτή περιοχή

Το σχέδιο είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο – κάντε ένα πριν ξεκινήσετε τον εξωραϊσμό του κήπου

μεγάλο τοπίο μικρό σχέδιο κήπου έχουν