θυμάρι στον κήπο από κοντά υπέροχα λουλούδιαΘυμάρι στον κήπο – η νόστιμη ομορφιά

Υπάρχει χώρος για θυμάρι σε κάθε κήπο. Ανάλογα με τον τύπο του, μπορεί να επεκταθεί ως βλάστηση εδάφους, να απλωθεί σε έναν τοίχο, να σταθεί διπλωμένο σε μια γωνία, να σχηματίσει μια άκρη στην άκρη του κήπου ή να ευδοκιμήσει άνετα σε ένα δοχείο. Είναι ένα αειθαλές, πολυετές φυτό που μπορεί να αντέξει σε ακραία κλίματα, όπως πολύ κρύο ή ζεστό ή υγρό..

Τα λευκά, ροζ και χρώματα λεβάντας προσελκύουν επικονιαστικές μέλισσες, οι οποίες είναι καλές για τα άλλα βρώσιμα φυτά.

Δεν μπορείς να έχεις ολόκληρο κήπο χωρίς θυμάρι. Πολλοί κηπουροί και μάγειρες σημαίνουν πραγματικό θυμάρι με αυτό, αλλά άλλοι τύποι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Τα φύλλα και τα λουλούδια ποικίλλουν ανάλογα με το είδος, οπότε μπορείτε να καλλιεργήσετε συνδυασμούς για μικτή εμφάνιση στο τοπίο.

Ως καλλωπιστικό φυτό σε μια μεγάλη γλάστρα

θυμάρι στον κήπο σε μεγάλες μπανιέρες

Σημείωση: Δεν συνιστώνται όλοι οι τύποι θυμαριού για γαστρονομικούς σκοπούς. Δείτε το την πρώτη φορά.

Απαιτήσεις φωτός: γεμάτη ηλιοφάνεια

Απαιτήσεις νερού: χαμηλές μετά την πρώτη ανάπτυξη

Εμμονή: Το θυμάρι ευδοκιμεί σχεδόν σε όλα τα κλίματα, είναι ένα αειθαλές, πολυετές φυτό που μπορεί να αντέξει ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, όπως πολύ κρύο ή ζεστό ή υγρό

Κύρια καλλιεργητική περίοδος: από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, μπορεί να πεθάνει το καλοκαίρι όταν είναι πολύ ζεστό ή ξηρό

Χρόνος ανάπτυξης: Την άνοιξη, επίσης το φθινόπωρο σε κλίματα με ζεστούς χειμώνες

Αγαπημένα: Κύμινο λιβάδι, πραγματικό θυμάρι, γαλλικό θυμάρι, θυμάρι λεμονιού, θυμάρι πρώιμης ανθοφορίας, πορτοκάλι, ασημένιο θυμάρι

Υπέροχος σχεδιασμός κήπου με μεσογειακή ατμόσφαιρα Κλίντον & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες Τοπίου

θυμάρι στις σκάλες του κήπου από πέτρες

Καλλιέργεια και φροντίδα: Μπορείτε να ξεκινήσετε με σπόρους, αλλά τα νεαρά φυτά ή η μεταφύτευση μεγαλώνουν πιο εύκολα και πωλούνται. Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος. Το θυμάρι ευδοκιμεί σε ξηρό, φτωχό και ελαφρώς αλκαλικό έδαφος, αλλά χρειάζεται εξαιρετική αποστράγγιση. Για δοχεία, πάρτε πλάτος τουλάχιστον 25 cm.

Κρατήστε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών, ποτίστε τακτικά στην αρχή, στη συνέχεια μόνο όταν είναι απαραίτητο για να μην παραμένει στεγνό. Δεν απαιτείται λίπανση.

Τα προβλήματα σπάνια προκύπτουν. Τα ακάρεα αράχνης ή τα μυρμήγκια μπορεί να είναι πρόβλημα.

Αρωματικό μείγμα

θυμάρι στον κήπο μια μεγάλη ποικιλία

Η απομάκρυνση ή η αποκοπή των άκρων και των λουλουδιών μπορεί να είναι η ευκολότερη φροντίδα για υγιή φυτά και αυτό ερεθίζει την ανάπτυξή τους. Κλαδεύστε τα φυτά την άνοιξη μετά τον τελευταίο παγετό και ξανά το δεύτερο μισό του καλοκαιριού όταν τα φυτά έχουν αυξηθεί πολύ. Μπορείτε να κόψετε έως και τα δύο τρίτα χωρίς να καταστρέψετε το νέο σουτ.

Θυμαρίσιο μέλι για τσάι και για καλή διάθεση

θυμάρι στον κήπο υπέροχο άρωμα

Στα πιο κρύα κλίματα, καλύψτε τα φυτά το χειμώνα για να τα προστατέψετε. Το θυμάρι συχνά σπέρνει ελεύθερα. Σε λίγα χρόνια μπορείτε να μεγαλώσετε ξανά το φυτό.

Συγκομιδή: κόψτε τις άκρες και τα λουλούδια εάν είναι απαραίτητο.

Έτοιμο για φύτευση

Θυμάρι στον κήπο μαγειρικά βότανα σε ξύλινα κουτιά

Θυμάρι vulgaris σε σκούρο ροζ

θυμάρι στον κήπο vulgaris ποικιλία

Οι σπιτικές γλάστρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με θυμάρι

θυμάρι στον κήπο σε μια μοναδική γλάστρα από πηλό

Ένα υπέροχο μείγμα από θυμάρι, βασιλικό και φασκόμηλο

θυμάρι στον κήπο μείγμα αρωματικών βοτάνων