Η προστασία της ιδιωτικής ζωής στον κήπο είναι ένα πολύ συζητημένο θέμα μαζί μας. Ειδικά επειδή ένας κήπος φαίνεται ζεστός και φιλόξενος μόνο όταν προστατεύεται από τα αδιάκριτα βλέμματα. Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η σωστή οθόνη απορρήτου είναι τέλεια και διακοσμεί τον δικό σας εξωτερικό χώρο. Για όλους αυτούς τους λόγους, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια άλλη ιδέα για αποτελεσματική προστασία της ιδιωτικής ζωής στον εξωτερικό σας χώρο, δηλαδή τον φράκτη ιβίσκου. Τι είναι αυτό που τα ξεχωρίζει και ποια τα πλεονεκτήματά τους, μπορείτε να μάθετε στις ακόλουθες γραμμές.

Ο φράκτης ιβίσκου αντιπροσωπεύει μια πολύχρωμη και φρέσκια οθόνη απορρήτου

ιβίσκος φράκτης όμορφοι θάμνοι κήπων φυτά φράχτη

Hibiscus Hedge – Γιατί είναι ωφέλιμο?

Μερικοί θάμνοι είναι πολύ κατάλληλοι ως φυτά φράχτη. Ειδικά όταν δείχνουν όμορφα λουλούδια. Ο ιβίσκος συχνά προτιμάται για έναν ανθισμένο φράκτη στον κήπο. Λέγεται ακόμη τριαντάφυλλο marshmallow και έχει όμορφα λουλούδια και πυκνό φύλλωμα. Ανάλογα με την περικοπή, ο ιβίσκος μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να δημιουργήσει ένα υπέροχο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα αδιαφανής οθόνη απορρήτου Προσφορά.

Μπορεί να φτάσει σε ύψος 1,5 έως 2 μέτρα. Έτσι, μπορείτε να φυτέψετε αρκετούς θάμνους ιβίσκου ο ένας δίπλα στον άλλο ως φράκτη και να απολαύσετε μια υπέροχη αφθονία λουλουδιών το καλοκαίρι. Αλλά μόνο το καλοκαίρι ο ιβίσκος προσφέρει έναν αδιαφανή φράκτη κήπου, επομένως είναι μια εποχική οθόνη προστασίας προσωπικών δεδομένων στον κήπο.

Αλλά αν ένας αειθαλής φράκτης κήπου προστατεύει την ιδιοκτησία από τα αδιάκριτα μάτια όλο το χρόνο, κανένας φράκτης thuja ή yew δεν μπορεί να επιτύχει τη διακοσμητική αξία του φράκτη κήπου ιβίσκου. Ο ιβίσκος ανθίζει ανάμεικτα και επομένως ευχαριστεί το μάτι όλο το καλοκαίρι. Αυτό το καθιστά δημοφιλές διακοσμητικό στοιχείο σε κάθε κήπο. Αυτό το φυτό φράχτη είναι η ιδανική οθόνη προστασίας της ιδιωτικής ζωής το καλοκαίρι, αν θέλετε να πετύχετε αυτό το συναίσθημα των διακοπών στον εξωτερικό σας χώρο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα άνετο καθιστικό στον εξωτερικό χώρο, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ανενόχλητοι και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας. Ο ιβίσκος είναι επίσης ολόκληρος εύκολη φροντίδα και για το λόγο αυτό προτιμάται πολύ ως οθόνη απορρήτου. Επειδή ο δικός σας κήπος έχει σχεδιαστεί ως μέρος για να χαλαρώσετε το καλοκαίρι, όπου η φροντίδα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη.

Για πολλούς κηπουρούς, ο ιβίσκος είναι η ιδανική εναλλακτική λύση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του κήπου

ιβίσκος φράκτης ανθοφορία φυτά φράκτη ιδέες σχεδιασμού κήπου

Αρκετοί θάμνοι ιβίσκου τοποθετημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο προσφέρουν μια όμορφη αλληλεπίδραση χρωμάτων. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε μια ποικιλία ιβίσκου σε κατάλληλο χρώμα ανάλογα με το στυλ του κήπου. Οι πολυάριθμες ποικιλίες ιβίσκου διαφέρουν επίσης μεταξύ τους ως προς το σχήμα των λουλουδιών και την αντοχή τους στον παγετό. Αρκετές ποικιλίες είναι ανθεκτικά φυτά φράχτη και απλά πρέπει να τα προστατεύσετε κατάλληλα το χειμώνα, ώστε να ανθίσουν ξανά το επόμενο έτος.

Στην πραγματικότητα, ο φράκτης ιβίσκου είναι κατάλληλος μόνο ως αδιαφανής οθόνη απορρήτου για τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλά αν φυτέψετε θάμνους ιβίσκου μαζί με θάμνους πρώιμης ανθοφορίας ή αειθαλείς, τότε ο φράκτης γίνεται μια οθόνη ιδιωτικότητας όλο το χρόνο.

Το τριαντάφυλλο marshmallow ανθίζει σε ροζ, μπλε και λευκό χρώμα

ιβίσκος φράκτης λευκός ιβίσκος κήπος φράκτες ιδέες καλοκαίρι

Συμβουλές φροντίδας για τον φράκτη κήπου ιβίσκου

Ο ιβίσκος ανήκει στην οικογένεια της μολόχας. Κατάγεται από την Ασία.

Πρέπει να φυτέψετε τον φράκτη ιβίσκου την άνοιξη. Ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Η θέση για τον ιβίσκο πρέπει να είναι ηλιόλουστη έως μερική σκιά και το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η διατήρηση του φράκτη κήπου ιβίσκου δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Απαιτείται κλάδεμα την άνοιξη. Μόνο τότε το φυτό ανθίζει περισσότερο. Επομένως, το ετήσιο κλάδεμα είναι απαραίτητο για έναν καλοφτιαγμένο και όμορφο φράκτη. Θα πρέπει να κόψετε τον φράκτη προς τα πάνω σε τραπεζοειδές σχήμα, έτσι ώστε τα κάτω μέρη του φυτού να έχουν επίσης αρκετό φως. Αλλά ακόμη και ένας φράκτης ιβίσκου που μεγαλώνει ελεύθερα φαίνεται αρκετά όμορφος. Εκτός αν το επιτρέπει ο κήπος. Στη συνέχεια, όμως, πρέπει να αποδώσετε ιδιαίτερη σημασία σε έναν καλά περιποιημένο φράκτη κήπου και, για παράδειγμα, να αφαιρείτε τακτικά μαραμένα κλαδιά.

Περισσότερες συμβουλές για το πώς να φροντίσετε σωστά τον φράκτη ιβίσκου:

  • Ποτίζετε τακτικά τον φράκτη κήπου ιβίσκου. Το φυτό φράχτη χρειάζεται αρκετό νερό, ειδικά σε περιόδους ξηρασίας. Συνιστάται η λίπανση του φράκτη με υγρό λίπασμα κάθε δύο εβδομάδες. Σημειώστε, ωστόσο, ότι το διακοσμητικό ξύλο είναι πολύ ευαίσθητο στην υγρασία!
  • Τα άρρωστα φύλλα πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο, η ασθένεια δεν εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον φράκτη.
  • Το χειμώνα πρέπει να καλύψετε το έδαφος με σάπια φλοιού, ξυλόφυλλα ή ξερά φύλλα, ώστε να προσφέρετε στα φυτά καλή χειμερινή προστασία.

Η προσπάθεια συντήρησης για τον φράκτη κήπου ιβίσκου είναι πολύ χαμηλή

hibiscus hedge φρέσκος κήπος ιδέες σχεδιασμός κήπου καλοκαίρι

Ο ιβίσκος φέρνει μια δροσερή, εξωτική ατμόσφαιρα στον εξωτερικό σας χώρο

ιβίσκος φράκτης ιβίσκος συριακός κήπος οθόνης απορρήτου

συμπέρασμα: Ο ιβίσκος ανθίζει ιδιαίτερα όμορφα και γίνεται πολύ αδιαφανής, γεγονός που το καθιστά την τέλεια οθόνη απορρήτου το καλοκαίρι. Έτσι, αν ψάχνετε για μια φυσική αλλά και διακοσμητική οθόνη απορρήτου για την ιδιοκτησία σας, πρέπει να βασιστείτε στον ιβίσκο. Αλλά σκεφτείτε προσεκτικά εκ των προτέρων πώς θα σχεδιάσετε τον φράκτη ιβίσκου. Καλό θα ήταν να συζητήσετε την ιδέα σας με τους γείτονές σας, ώστε να μην γίνει πρόβλημα ο ανθισμένος φράχτης κήπου ιβίσκου.

Το τριαντάφυλλο marshmallow δημιουργεί μια γιορτινή διάθεση στον κήπο

ιβίσκος φράκτης ανθίζοντας ιδέες σχεδιασμού κήπου φράκτη καλοκαίρι

Το Hibiscus είναι μια μεγάλη εποχιακή οθόνη απορρήτου

hibiscus hedge φροντίζει σωστά για ταιριές οθόνες απορρήτου το καλοκαίρι

Το τακτικό κλάδεμα είναι απαραίτητο για έναν συμπαγή φράκτη 

ιβίσκος φράκτη ιβίσκος λουλούδια ιδέες φρέσκο ​​κήπο lil

Το τριαντάφυλλο marshmallow κόβεται πολύ εύκολα

ιβίσκος φράκτης κόκκινα λουλούδια ιδέες πολύχρωμο κήπο

Με έναν ανθισμένο φράκτη ιβίσκου, μπορείτε επίσης να οριοθετήσετε μεμονωμένες περιοχές στον κήπο

ο φράκτης ιβίσκου ωφελεί τις καλοκαιρινές ιδέες προστασίας της ιδιωτικής ζωής

Μια ανθισμένη οθόνη απορρήτου είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο σε κάθε κήπο

ιβίσκος φράκτης ανθοφορία φυτών φράκτη θάμνων

Ο φράκτης ιβίσκου δεν προσφέρει ιδιωτικότητα όλο τον χρόνο στον κήπο, αλλά είναι ένα υπέροχο μάτι το καλοκαίρι

συμβουλές φροντίδας σχήματος φράκτη ιβίσκου

Ο ιβίσκος ονομάζεται επίσης κήπος γεράκι

φράκτη ιβίσκου ανθοφορία φράχτες διαφορετικών χρωμάτων

Εάν ο ιβίσκος φυτεύεται σε ένα ηλιόλουστο μέρος, θα ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του κήπου με πλούσια λουλούδια

φράκτη ιβίσκου που φροντίζει σωστά διάφορες ποικιλίες φρέσκων χρωμάτων

Απολαύστε μια όμορφη θάλασσα από λουλούδια το καλοκαίρι

συμβουλές φροντίδας ιβίσκου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του κήπου