Για να μετατρέψετε τον κήπο σε μια πράσινη όαση ευημερίας, χρειάζεστε τα σωστά φυτά κήπου. Συχνά οι κηπουροί επιδιώκουν επιβλητικά ή εξωτικά λουλούδια, τα οποία αναμφίβολα έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν κενά στην περιοχή του κήπου, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να καλυφθούν με ένα κατάλληλο κάλυμμα εδάφους. Και μερικές φορές είναι επιθυμητό ένα φρέσκο ​​highlight που δίνει στον εξωτερικό χώρο τον δικό του χαρακτήρα. Το βότανο άμμου είναι ένα καλό παράδειγμα ενός τόσο ευέλικτου φυτού κήπου. Αλλά ακόμη και στην κατσαρόλα, το λάχανο άμμου κόβει μια ωραία φιγούρα στο μπαλκόνι ή τη βεράντα. Η Arenaria, όπως ονομάζεται βοτανικά, είναι το επίκεντρο της συνεισφοράς μας σήμερα. Μάθετε περισσότερα για την όμορφη πολυτελή πολυετή στις ακόλουθες γραμμές.

Το sandwort έχει πολύ λεπτά φύλλα και λουλούδια

sandwort φυτά κήπου εδαφοκάλυψη φυτά σε γλάστρες

Το sandwort με μια ματιά

Το λεπτό φυτό γοητεύει με τα λευκά άνθη του. Είναι ένα από τα πολυετή φυτά που σχηματίζουν χαλιά. Αυτό το μικρό πολυετές είναι αειθαλές και εκπληκτικά ανθεκτικό. Το χειμώνα, το φυτό παραμένει ένα όμορφο βλέμμα. Η βοτανική ονομασία του φυτού Arenaria προέρχεται από τη λέξη άμμος και συνδέεται με την τοποθεσία που προτιμούν πολλά είδη σάντουρτ.

Το βουνό sandwort είναι ένας από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους του γένους. Ανήκει στην οικογένεια των γαρίφαλων και προέρχεται αρχικά από τις ορεινές περιοχές της νοτιοδυτικής Ευρώπης.

Η μάσηση με άμμο σχηματίζει πυκνά και πλατιά μαξιλάρια. Αντίθετα, δεν μπορεί να φτάσει πάνω από 10 εκατοστά σε ύψος. Το βότανο άμμου εντυπωσιάζει με τα λεπτά λουλούδια του. Ανάλογα με το είδος, έχουν τέσσερα ή πέντε φύλλα κόκκων και κίτρινο κέντρο. Αυτά είναι πάντα μαζί για να σχηματίσουν αρκετές ταξιανθίες. Ονομάζονται διχασιές. Τα υπέροχα λευκά λουλούδια διαρκούν όλο το καλοκαίρι και προσφέρουν φρέσκες πινελιές στον κήπο και στη βεράντα.

Ο επικαλυμμένος θάμνος είναι πολύ χαρακτηριστικός του βραχόκηπου. Επίσης διακοσμεί τέλεια τους τοίχους και τις αρθρώσεις. Το λεπτό φυτό είναι επίσης πολύ κατάλληλο ως μπορντούρα για συμπαγή κρεβάτια. Εάν υπάρχουν άγονοι χώροι στον κήπο, το αμμόφυλλο έρχεται ξανά στη διάσωση. Μπορείτε να καλύψετε μια μεγάλη περιοχή με πληθώρα λευκών λουλουδιών. Το πολυετές είναι επίσης ιδανικό για πράσινες στέγες.

Τα λουλούδια του πολυετούς έχουν μέγεθος δυόμισι εκατοστά

λουλούδι sandwort λευκό λεπτό μικροσκοπικό

Το βότανο άμμου είναι ιδιαίτερα περίτεχνο φυτό

sandwort ιδέες κάλυψης εδάφους εύκολο να διατηρηθούν οι ιδέες σχεδιασμού κήπου

Συμβουλές φροντίδας για το sandwort

Συνιστάται να φυτέψετε το σάντουιτς την άνοιξη. Επιλέξτε ηλιόλουστα έως μερικώς σκιασμένα σημεία για το φυτό έτσι ώστε να εκτίθεται στο ηλιακό φως για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα. Όσον αφορά το έδαφος, το sandwort έχει μικρή ανάγκη για χούμο και θρεπτικά συστατικά. Αλλά το πολυετές μπορεί επίσης να ευδοκιμήσει σε κανονικό έδαφος κήπου. Σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους, ωστόσο, είναι η καλή υδατοπερατότητα του εδάφους. Για τα παλαιότερα φυτά, ωστόσο, ένα ξηρό χώμα ή ασβεστολιθικό υπέδαφος δεν αποτελεί πρόβλημα. Εάν το χώμα είναι βαρύ, ωστόσο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε άμμο ή χαλίκι για να το χαλαρώσετε. Ανάλογα με την ποικιλία, το sandwort ανθίζει στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού.

Κατά κανόνα, η πολυτελής πολυετής φροντίδα είναι πολύ εύκολη. Έτσι, ακόμη και άτομα χωρίς πράσινα δάχτυλα θα μπορούσαν να φροντίσουν το φυτό χωρίς προβλήματα. Είναι σημαντικό να ποτίζετε τακτικά το φυτό κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το ιδιαίτερο με αυτό το φυτό κήπου είναι ότι σπάνια μπορεί να πάρει νερό διαφορετικά. Αλλά τότε πρέπει να χυθεί εκτενώς. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζεται ένα βαθύ ριζικό σύστημα, το οποίο το φυτό μπορεί να τροφοδοτήσει με νερό εάν είναι απαραίτητο. Στο βραχόκηπο, το φυτό δεν χρειάζεται επιπλέον λίπασμα. Παρέχετε όμως στην Arenaria σας κομπόστ κάθε τρία χρόνια. Το λάχανο άμμου στην κατσαρόλα, από την άλλη πλευρά, έχει μεγάλη ανάγκη για θρεπτικά συστατικά. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, υγρό λίπασμα μπορεί να προστεθεί τακτικά αλλά με φειδώ.

Αρκεί μια απόσταση φύτευσης 30 εκατοστών

σάντουορτ κήπος κάλυψη εδάφους θάμνος εύκολης φροντίδας

Τι άλλο πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φροντίζετε το βότανο άμμου:

  • Εάν θέλετε να παρατείνετε το χρόνο ανθοφορίας του φυτού μέχρι το φθινόπωρο, τότε πρέπει να κόβετε συνεχώς μαραμένα λουλούδια. Οι άρρωστοι βλαστοί πρέπει επίσης να αφαιρούνται εγκαίρως και, εάν είναι απαραίτητο, το κοτόπουλο μπορεί επίσης να κοπεί.
  • Ωστόσο, το ποώδες φυτό δεν μπορεί να ανεχτεί την υπερχείλιση. Εκτίθεται επίσης σε μυκητιακές ασθένειες επειδή είναι πυκνό και το νερό δεν μπορεί να εξατμιστεί καλά.
  • Διαφορετικά το φυτό γλιτώνει από ασθένειες και παράσιτα.
  • Ακόμα κι αν το sandwort είναι ένα ισχυρό φυτό και συνήθως δεν χρειάζεται χειμερινή προστασία, πρέπει να προστατέψετε τα τρυφερά νεαρά φυτά από τον παγετό. Τα φυτά σε γλάστρες, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται χειμερινή προστασία φτιαγμένη από ξυλόφυλλο ή φλις κήπου.
  • Με μεγάλες περιόδους ξηρασίας το χειμώνα, πρέπει να δώσετε στο φυτό πολλά υγρά.

Στη σωστή τοποθεσία, η προσπάθεια για το sandwort είναι χαμηλή

συμβουλές φροντίδας sandwort arenaria montana

Είναι καλύτερα να ποτίζετε το βότανο άμμου σπάνια, αλλά εκτεταμένα

ιδέες διακόσμησης sandwort κήπου καλοκαιρινά φυτά σε γλάστρες

Ο καλύτερος χρόνος για να φυτέψετε το sandwort είναι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο

συμβουλές για τη χρήση φυκιών για τη φροντίδα των φυτών

Το ανθεκτικό πολυετές ευχαριστεί το μάτι με το όμορφο φύλλωμά του ακόμη και το χειμώνα

sandwort κήπος σχεδιασμός φυτών κάλυψης εδάφους

Μπορεί να αντέξει σύντομες περιόδους ξηρασίας χωρίς κανένα πρόβλημα

ιδέες σχεδιασμού κήπου άμμου κήπου καλοκαιρινή αίσθηση

Το πολυετές χρειάζεται περισσότερο νερό το καλοκαίρι

ιδέες κήπου άμμου κήπων καλοκαιρινά φυτά κήπου

 Αυτό το φυτό είναι ανθισμένο φυτό

ιδέες σχεδιασμού sandwort rock κήπου

Το λάχανο άμμου είναι ιδανικό για το σχεδιασμό ενός βραχόκηπου

βότανο άμμου στον κήπο κάλυψη εδάφους λευκά λουλούδια

Το λεπτό λάχανο άμμου έχει πλούσια ανάπτυξη και φρέσκια όψη

sandwort κάλυμμα εδάφους λευκά λουλούδια όμορφο μάτι-catcher