Η προστασία του κήπου από τα αδιάκριτα μάτια είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα κάθε ιδιοκτήτη κήπου. Στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το απόρρητό τους, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν σύγχρονες και λειτουργικές οθόνες και φράχτες προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, αυτά συχνά φαίνονται λίγο απρόσωπα. Έτσι, εάν θέλετε να δώσετε στον δικό σας εξωτερικό χώρο περισσότερο χαρακτήρα, θα μπορούσατε να εξετάσετε θάμνους και ξύλο για προστασία της ιδιωτικής ζωής. Απλώς επιλέξτε τα σωστά φυτά που είναι ιδανικά ως οθόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής στον κήπο σας. Γιατί μια φυσική οθόνη απορρήτου αξίζει για διάφορους λόγους.

Μια φυσική οθόνη απορρήτου φέρνει τον κήπο πιο κοντά στη φύση

φυσική προστασία της ιδιωτικής ζωής αειθαλή οφέλη φράκτη κήπου

Εξετάστε προσεκτικά τις οθόνες απορρήτου

Όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον κήπο, κανένα άλλο στοιχείο σχεδιασμού δεν προσφέρει ένα τέτοιο αίσθημα ασφάλειας όπως ένας τοίχος. Μπορεί να είναι ανθεκτικό και αδιαφανές, αλλά μερικές φορές οι τοίχοι μπορεί να είναι λίγο καταπιεστικοί. Επιπλέον, δεν δημιουργούν φυσική ατμόσφαιρα στον δικό σας κήπο με κανέναν τρόπο.

Ένας φράκτης ιδιωτικότητας, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο ελκυστικός και διακοσμητικός. Είναι λίγο πιο διαπερατό και επιτρέπει τη θέα στην ιδιοκτησία. Ένας φράκτης κήπου επιτρέπει επίσης στο φως και τον αέρα, καθιστώντας πολύ πιο ευχάριστο να μείνετε στον δικό σας εξωτερικό χώρο.

Κατά το σχεδιασμό μιας φυσικής οθόνης απορρήτου, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη σωστή φύτευση. Είτε αειθαλείς, ανθεκτικοί φράκτες είτε υπέροχα ανθισμένες οθόνες απορρήτου ταιριάζουν καλύτερα στον εξωτερικό σας χώρο, πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας ανάλογα με την περιοχή του κήπου και την απαιτούμενη συντήρηση.

Συνδυάζοντας θάμνους και δέντρα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ατομική οθόνη απορρήτου

φυσική οθόνη ιδιωτικότητας ιδέες μπροστά στον κήπο θάμνοι δέντρων

Η αειθαλής οθόνη απορρήτου είναι πολύ πιο ευεργετική από τα εποχιακά λουλούδια κήπου. Πρώτα απ ‘όλα, δεν χρειάζεται να συλλέγετε τα φύλλα κάθε φθινόπωρο, και δεύτερον, ο κήπος προστατεύεται από τα αδιάκριτα μάτια ακόμη και το χειμώνα. Το μπαμπού και το κυπαρίσσι είναι πολύ συνηθισμένα ως αειθαλείς οθόνες απορρήτου.

Αλλά εκείνοι που βασίζονται σε φρέσκα χρώματα στον κήπο προτιμούν να χρησιμοποιούν φράκτες που ανθίζουν όμορφα. Ο ιβίσκος, η ορτανσία, το ροδόδενδρο και το λιλά είναι καλά παραδείγματα αυτού. Πρέπει να διαθέσετε αρκετό χώρο για αυτό, επειδή αυτά τα φυτά κήπου μεγαλώνουν γρήγορα σε πλάτος.

Οι απόψεις από οξιά, thuja, κεράσι δάφνη, γιασεμί, knotweed, yew, χλόη ελέφαντα, ομπρέλα μπαμπού και άγριο κρασί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αλλά η συνειδητή χρήση πολυετών ή υπερυψωμένων κρεβατιών ως οθόνες απορρήτου είναι επίσης μια θαυμάσια εναλλακτική λύση. Και αν θέλετε να διακοσμήσετε υπάρχουσες οθόνες και φράχτες απορρήτου, τότε τα φυτά αναρρίχησης είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η αμπέλου και τα διάφορα υβρίδια clematis είναι καλές επιλογές σε αυτή την περίπτωση.

Οι ανθισμένοι θάμνοι ως οθόνες απορρήτου είναι μια απόλαυση για το μάτι

φυσικός κήπος προστασίας της ιδιωτικής ζωής αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα

Αλλά όταν επιλέγετε κατάλληλα φυτά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν διαταράσσουν τη συνολική εμφάνιση της κατοικημένης περιοχής. Ορίζεται επίσης ότι ο φράκτης δεν είναι υψηλότερος από 1,80 m. Επιπλέον, ο φράκτης του κήπου πρέπει επίσης να κόβεται τακτικά από την πλευρά του γείτονα.

Προστατέψτε τη δική σας ιδιωτικότητα με όμορφα φυτά

φυσική οθόνη απορρήτου ορτανσία διακοσμητικές ιδέες οθόνης απορρήτου

Φυσική προστασία της ιδιωτικής ζωής – πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η φυσική οθόνη απορρήτου δεν είναι μόνο ένα όριο ιδιοκτησίας, αλλά και ένα ασυνήθιστο διακοσμητικό στοιχείο στον κήπο σας. Αυτό μπορεί να σχεδιαστεί ως μια πράσινη πέργκολα από αναρριχώμενα φυτά ή ως ένας όμορφος ανθισμένος τοίχος θάμνων. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα εξαιρετικό οπτικό βλέμμα!

Επιπλέον, οι φυσικές απόψεις προσφέρουν ένα βιότοπο για ορισμένα πουλιά και έντομα. Επιπλέον, αυτά μπορούν να περιγραφούν ως φιλικά προς το περιβάλλον.

Μια φυσική οθόνη απορρήτου προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα επιλογών σχεδίασης. Ένας έμπειρος κηπουρός θα μπορούσε, για παράδειγμα, να αναδείξει καλύτερα τον υψηλό φράκτη ιδιωτικότητας με χαμηλά πολυετή φυτά σε φρέσκα χρώματα.

Φυσικά, η προσπάθεια που απαιτείται για τη διατήρηση μιας αντιστάθμισης είναι πολύ μεγαλύτερη. Πάνω απ ‘όλα, εξαρτάται από το μήκος, το ύψος και το πλάτος των επιλεγμένων δέντρων και θάμνων. Μερικά έχουν μεγάλο σθένος, το οποίο απαιτεί συχνό κλάδεμα και τακτική λίπανση. Αυτά τα δέντρα, που αναπτύσσονται σχετικά γρήγορα, πρέπει να κοπούν τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ο κισσός, από την άλλη πλευρά, είναι ένα παράδειγμα ενός εύχρηστου φράχτη προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ενώ η οξιά και η weigela απαιτούν περισσότερη φροντίδα.

Ορισμένα φυτά είναι μια αξιόπιστη οθόνη ενάντια στα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων και των περαστικών

φυσική οθόνη απορρήτου μπαμπού φυσικά φρέσκο ​​κοντά στη φύση

συμπέρασμα: Η φυσική οθόνη απορρήτου είναι η τέλεια εναλλακτική λύση σε έναν τοίχο κήπου. Ο φόρτος εργασίας είναι υψηλότερος, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα είναι μεγάλο και η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Είτε επιλέγετε κλασικά, όπως μοσχοκάρυδο και κισσό ή θάμνους με εντυπωσιακά λουλούδια, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα φυτά και δέντρα κήπου για να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη και ελκυστική οθόνη απορρήτου και αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί!

Οθόνη απορρήτου από λουλούδια; γιατί όχι?

φυσική προστασία της ιδιωτικής ζωής ανθίζοντας φράχτη φρέσκα χρώματα

Το γιασεμί είναι ιδιαίτερα κατάλληλο ως οθόνη ιδιωτικότητας στον κήπο

φυσική προστασία της ιδιωτικής ζωής ανθισμένο φράκτη γιασεμί

Η αφθονία φύτευσης είναι η σειρά της ημέρας για ένα φρέσκο ​​σχέδιο κήπου

φυσική οθόνη ιδιωτικότητας φρέσκος ιδέες κήπου πολύ πράσινο

Η φυσική οθόνη απορρήτου προσφέρει συχνά διαφορετικά οπτικά σε κάθε εποχή

φυσική οθόνη απορρήτου σχεδιασμός φρέσκων ιδεών στον κήπο

φυσική οθόνη απορρήτου κήπος πυξάρι αειθαλή φυτά

φυσική προστασία της ιδιωτικής ζωής ιδέες διακόσμησης κήπου φυτά κήπου

φυσική προστασία της ιδιωτικής ζωής φράκτης κήπου διατηρεί τακτικά συμβουλές

φυσική προστασία της ιδιωτικής ζωής κήπος φράξτε διάφορα χρώματα φυτών

φυσική προστασία της ιδιωτικής ζωής ανθισμένες ορτανσίες φράκτη κήπου

φυσική οθόνη απορρήτου αειθαλή φυτά προστατεύουν την ιδιωτικότητα

φυσικές ιδέες προστασίας της ιδιωτικής ζωής φυτά κήπου