Ο τεχνητός χλοοτάπητας δεν χρειάζεται να φαίνεται τεχνητός. Αλλά αντίθετα. Ο τεχνητός χλοοτάπητας υψηλής ποιότητας όχι μόνο μοιάζει με πραγματικό γρασίδι, αλλά φαίνεται και στην αφή. Μετατρέπουν αμέσως τις βεράντες και τα μπαλκόνια σε χαλαρωτικά καταφύγια και κολακεύουν το μάτι με ένα καταπραϋντικό, καταπράσινο πράσινο. Αυτό φυσικά δεν εξαντλεί τις πολυάριθμες πιθανές χρήσεις τους. Ο τεχνητός χλοοτάπητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και να απολαύσει τα πολλά του πλεονεκτήματα. Μπορείτε να μάθετε από εμάς σήμερα τι είναι αυτά και τι διακρίνει ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.

τεχνητό γρασίδι

Τα κύρια πλεονεκτήματα του τεχνητού χόρτου

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους κηπουρούς να αναρωτιούνται αν δεν πρέπει να στραφούν σε τεχνητό χλοοτάπητα. Αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί με τόσο γενικό τρόπο, γιατί τόσο το πραγματικό όσο και το τεχνητό γρασίδι έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Με βάση μια σύγκριση, μπορείτε στη συνέχεια να αποφασίσετε μεμονωμένα ποιο είναι καλύτερο για εσάς. Σε αυτές τις πτυχές, ο τεχνητός χλοοτάπητας σκοράρει πάνω σε ένα γκαζόν από πραγματικό γρασίδι:

  • Αντοχή

Σε σύγκριση με ένα φυσικό γκαζόν, ο τεχνητός είναι πολύ πιο ανθεκτικός. Μπορείτε να ξαπλώσετε ήσυχα, να τρέξετε ή να οργανώσετε πάρτι στον κήπο. Χρόνος αναγέννησης μετά; Τίποτα. Ο τεχνητός χλοοτάπητας φαίνεται πάντα τέλειος και μπορεί να αντέξει πολλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης δεν τον πειράζουν οι καιρικές συνθήκες, όπως το άμεσο ηλιακό φως και η ζέστη. Είναι πάντα φρέσκο ​​και πράσινο. Οι καφέ κηλίδες και τα φαλακρά σημεία δεν είναι πλέον ορατά εκεί, ακόμη και κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων ζέστης το καλοκαίρι. Μια σημαντική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι φυσικά η άψογη, υψηλή ποιότητα του τεχνητού χλοοτάπητα. Για να είστε ασφαλείς, θα πρέπει να βασίζεστε σε καλά αποδεδειγμένους κατασκευαστές, όπως π.χ. www.premium-kunstrasen.de.

  • Ευκολία φροντίδας

Για να διατηρήσετε την τέλεια εμφάνιση, δεν χρειάζεται να κάνετε εκτεταμένη συντήρηση. Το ενοχλητικό κούρεμα του γκαζόν απλά πέφτει, όπως και το συνεχές πότισμα και λίπανση. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο στον οποίο μπορείτε να ξαπλώσετε ήσυχα στο γκαζόν και να χαλαρώσετε.

τεχνητό χλοοτάπητα στην πισίνα

  • Εξοικονομήστε πόρους

Στην περίπτωση του τεχνητού χλοοτάπητα, η εύκολη φροντίδα σημαίνει επίσης διακοπή της περιττής σπατάλης νερού. Επιπλέον, το έδαφος δεν μολύνεται επιπλέον με χημικά παρασκευάσματα κατά των παρασίτων. Επίσης εξοικονομείτε χρήματα επειδή δεν χρειάζεστε θεριστική μηχανή, λίπασμα ή σπορά.

  • Ευέλικτες δυνατότητες εφαρμογής

Διαφορετικό από το πραγματικό γρασίδι "μεγαλώνει" Τεχνητός χλοοτάπητας σε μεγάλη ποικιλία χώρων. Αυτό μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο στον κήπο ή στην αυλή, αλλά και σε όλα τα εσωτερικά δωμάτια, σε ταράτσες, μπαλκόνια καθώς και παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους. Γιατί το τεχνητό γρασίδι δεν χρειάζεται έδαφος ή υπόστρωμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε σκυρόδεμα, πλακάκια, χώμα, πέτρες ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια.

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πρέπει επίσης να επισημανθεί ένα πολύ πρακτικό πλεονέκτημα του τεχνητού χλοοτάπητα, δηλαδή ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά την τοποθέτησή του. Αυτό σημαίνει ότι εξοικονομείτε χρόνο αναμονής μετά τη σπορά ενός φυσικού γκαζόν, ο οποίος συνήθως διαρκεί τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Πώς αναγνωρίζετε έναν τεχνητό χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας?

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να δείτε και να νιώσετε καλή ποιότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον τεχνητό χλοοτάπητα. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας φαίνονται πολύ αυθεντικά μετά από πραγματικό γρασίδι. Συχνά αποτελούνται όχι μόνο από ίνες του ίδιου χρώματος, αλλά από αυτές που έχουν χρώμα σε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου καθώς και του καφέ. Επιπλέον, η υφή είναι απαλή και πολύ ευέλικτη ταυτόχρονα. Οι τεχνητές λεπίδες γρασιδιού δεν γρατζουνίζουν, σχεδόν νιώθουν σαν να είναι αληθινές.

τεχνητό κήπο γκαζόν

Ένα άλλο ποιοτικό χαρακτηριστικό όταν πρόκειται για τεχνητό χλοοτάπητα είναι η πυκνότητα και το μήκος των συνθετικών ινών. Αυτά μαχαιρώνονται σε ένα υπόστρωμα, γι ‘αυτό μιλάμε για τον αριθμό των βελονιών όταν πρόκειται για το πόσο πυκνό είναι το γκαζόν. Μεγαλύτερος αριθμός βελονιών ανά 10 εκατοστά σημαίνει επίσης υψηλότερη ποιότητα. Το μήκος, από την άλλη πλευρά, πρέπει να είναι κάπου μεταξύ 3 και 4 cm, παρόμοιο με το κανονικό μήκος μετά το κούρεμα του γκαζόν.

Η υδατοπερατότητα του τεχνητού χλοοτάπητα αποδεικνύεται επίσης ότι δεν είναι λιγότερο σημαντική. Ως αποτέλεσμα, το νερό της βροχής θα πρέπει να μπορεί να αποστραγγίζεται γρήγορα και εύκολα σε μεγάλες ποσότητες. Διαφορετικά, θα σχηματιστούν αντιαισθητικές λακκούβες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πιθανή ζημιά στην επιφάνεια ή απλά να φαίνονται άβολα στον κήπο.

Όταν αγοράζετε τεχνητό χλοοτάπητα, θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή σε ένα πιστοποιητικό ασφαλείας που περιγράφει τα προϊόντα ως απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν σημαντικό ο τεχνητός χλοοτάπητας να είναι απαλλαγμένος από μόλυβδο και κάδμιο και επομένως να είναι επίσης κατάλληλος για παιδιά και κατοικίδια ζώα.

παιδιά παιδικής χαράς τεχνητού χλοοτάπητα

συμπέρασμα

Ο τεχνητός χλοοτάπητας δεν έχει γίνει ένας πραγματικός trendsetter για το τίποτα. Αυτό όχι μόνο φαίνεται αυθεντικό, αλλά και βαθμολογεί με πολλά πρακτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το φυσικό γρασίδι. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Το ελαφρώς υψηλότερο κόστος απόκτησης στην αρχή σίγουρα θα αποδώσει αρκετές φορές στη συνέχεια. Εξοικονομείτε πολύ χρόνο και πόρους επειδή η συνήθης φροντίδα γκαζόν απλά αποτυγχάνει. Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μοναδική μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γρασιδιού, αλλά ο τεχνητός χλοοτάπητας είναι η καλύτερη επιλογή εάν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο και δεν έχετε πράσινο αντίχειρα. Οι ιδιοκτήτες βεράντας και μπαλκονιού μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό.

τεχνητό χλοοτάπητα αυλή κήπο

μπαλκόνι τεχνητού χλοοτάπητα