Εμείς στην συντακτική ομάδα του Freshideen έχουμε ήδη γράψει πολλά άρθρα για φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτοί οι αειθαλείς, όμορφα ανθισμένοι ή χυμώδεις, εκλεπτυσμένοι ή εύκολα προσαρμόσιμοι, αυτοί οι υπέροχοι συγκάτοικοι στους τέσσερις τοίχους μας φέρνουν μια εξαιρετικά φρέσκια πινελιά και κάνουν κάθε ατμόσφαιρα να φαίνεται πιο σπιτική. Και αν δεν έχετε έναν πράσινο αντίχειρα, τι πρέπει να κάνετε; Πολλοί άνθρωποι θέλουν πιο πλούσιο πράσινο στο σπίτι, δυστυχώς τα φυτά εσωτερικού χώρου εμφανίζουν συχνά μαραμένα φύλλα ή τα κεφάλια των φυτών κρέμονται ήδη δύο ή τρεις εβδομάδες μετά την αγορά. Αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι τα φυτά σας σιγά σιγά πεθαίνουν! Η χαρά των φυτών εσωτερικού χώρου μετατρέπεται σε απόγνωση για τη δική σας ικανότητα να τα φροντίζετε σωστά. Αλλά ακόμη και σε τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να κρεμάτε το κεφάλι ή να πανικοβάλλεστε, γιατί υπάρχει διέξοδος από κάθε κατάσταση! Στην περίπτωσή σας σημαίνει ευκολόχρηστα φυτά εσωτερικού χώρου! Σύντομα θα μάθετε τι είναι αυτά και πώς μπορούν να φροντιστούν σε συνθήκες σπιτιού!

Δεν χρειάζεστε απαραίτητα έναν πράσινο αντίχειρα για αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου!

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα, σπιτικά

Πολλοί αρχάριοι όταν πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου πιστεύουν ότι όσο πιο στιβαρό, τόσο πιο εύκολο είναι να φροντίζετε. Προσοχή όμως, αυτό δεν ισχύει πάντα! Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυτών σπιτιού που έχουν λεπτά φύλλα, αλλά επίσης ευδοκιμούν σε σκοτεινές γωνίες και περνούν με λίγο νερό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου που παρουσιάζονται εδώ μπορούν να καλλιεργηθούν με επιτυχία στο σπίτι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και φροντίδα, αλλά χρειάζεστε ορισμένες γνώσεις σχετικά με αυτά καθώς και μερικές συμβουλές φροντίδας.

Θέλουμε να σας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και παραθέσαμε παρακάτω τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου για εσάς, τα οποία στην πραγματικότητα θεωρούνται άφθαρτα! Με αυτά τα αγαπημένα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα πεθάνουν και θα σας δώσουν πολύ πράσινο για τα επόμενα χρόνια. Οι σύντομες πληροφορίες σχετικά με τους καταπράσινους, άνετους κατοίκους των δωματίων συνδυάζονται με τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη φροντίδα τους, τις οποίες πρέπει να έχετε κατά νου. Μείνετε συντονισμένοι και μάθετε περισσότερα για τα φυτά εσωτερικού χώρου που φροντίζονται εύκολα!

Aloe Vera – το αειθαλές φυτό εσωτερικού χώρου που είναι επίσης γνωστό ως φυσική θεραπεία.

Φυτό εσωτερικού χώρου Aloe Vera

 

 

  1. Δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για εύκολη φροντίδα: Η Αλόη Βέρα φέρνει μια πράσινη νότα στο σπίτι

Η αλόη είναι ένα αρχαίο φυτό που ήταν γνωστό στον αραβικό κόσμο πριν από χιλιάδες χρόνια και ονομάστηκε φυτό της ερήμου. Το όνομα “Alloeh” προέρχεται επίσης από τα αραβικά και σημαίνει κάτι σαν “λαμπερή, πικρή ουσία”. Τα σαρκώδη, αειθαλή, μυτερά φύλλα της αλόης περιέχουν ένα πολύτιμο τζελ που θεωρείται φυσικό φάρμακο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αλόη βέρα χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στην παραγωγή καλλυντικών. Είναι πολύ δημοφιλές ως φυτό εσωτερικού χώρου λόγω των διακοσμητικών ιδιοτήτων του και της άψογης φροντίδας του. Το πράσινο φυτό προτιμά μια ζεστή τοποθεσία με πολύ φως αλλά λίγη υγρασία. Δεν χρειάζεται να ποτίζετε μέχρι το χώμα της γλάστρας να στεγνώσει στο άγγιγμα. Λιπαίνετε μία φορά κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, τα νέα θρεπτικά συστατικά είναι καλά για την αλόη.

Πραγματικά εξωτικά είδη που φροντίζονται εύκολα και είναι σχετικά απαράδεκτα

Σπιτικά φυτά bromeliads εξωτικά

  1. Bromeliad – ένα πραγματικό εξωτικό μεταξύ των δημοφιλών φυτών εσωτερικού χώρου

 

Είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, οι bromeliads διακοσμούν πολυάριθμα δωμάτια και φέρνουν μαζί τους μια εξωτική νότα. Υπάρχουν περίπου 3000 είδη φυτών που ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια των βρωμιελαίων, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από τη Νότια Αμερική. Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου αισθάνονται πολύ καλά μαζί μας, επειδή ανέχονται τον ξηρό αέρα των θερμαινόμενων δωματίων το χειμώνα. Τα πολύχρωμα, εξωτικά λουλούδια του τραβούν τα βλέμματα με την πρώτη ματιά. Αυτά είναι κόκκινα, πορτοκαλί ή κίτρινα φύλλα που σχηματίζουν ροζέτα. Το bromeliad είναι ένα ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να περάσει με λίγο νερό. Υπάρχει ένα μικρό κόλπο για το πότισμα των βρωμιελαίων! Το φυτό δεν απορροφά νερό μέσω των ριζών. Σχηματίζει ένα χωνί φύλλων, όπου ρίχνετε το νερό της βροχής όσο πιο απαλά γίνεται. Πρέπει να διατηρήσετε τη bromeliad σας σε μια ζεστή τοποθεσία και θα μπορείτε να θαυμάσετε την εξωτική της λαμπρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα πράσινα κηλιδωμένα φύλλα του Dieffenbachia είναι πραγματικά εντυπωσιακά το καλοκαίρι και το χειμώνα

Φυτά εσωτερικού χώρου Dieffenbachia

  1. Dieffenbachia

 

Το Dieffenbachia προέρχεται αρχικά από τα τροπικά δάση της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Αυτό το ελκυστικό φυτό εσωτερικού χώρου οφείλει το όνομά του στον Αυστριακό βοτανολόγο Joseph Dieffenbach (1796 – 1863), ο οποίος εργάστηκε στον Βοτανικό Κήπο της Βιέννης για πολλά χρόνια. Τα πράσινα φύλλα τους συχνά προσελκύουν περίεργες ματιές επειδή έχουν ομοιόμορφο σχήμα, λεπτές κηλίδες ή διακεκομμένες, ανάλογα με την ποικιλία. Η φροντίδα του Dieffenbachia είναι εξαιρετικά εύκολη, χρειάζεται μόνο μια φωτεινή, ζεστή τοποθεσία, τακτικό πότισμα και λίπανση μία φορά το μήνα. Στη δημοτική γλώσσα το φυτό είναι γνωστό με το όνομα “Giftaron”. Επομένως, πρέπει να προσέχετε κατά τη συντήρησή τους! Τα όμορφα φύλλα της Dieffenbachia περιέχουν έναν δηλητηριώδη χυμό που είναι επικίνδυνος για μικρά παιδιά και κατοικίδια! Είναι καλύτερο να κρατάτε τα μικρά και τα κατοικίδια σας μακριά από την όμορφη Dieffenbachia!

Δέντρο δράκου – εύκολο στη φροντίδα, όμορφο στο βλέμμα, αλλά δηλητηριώδες!

Σπίτι φυτά δράκο δέντρο

  1. Δέντρο δράκων

 

Το δράκο είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου με ευκολία φροντίδας που είναι διαδεδομένο παγκοσμίως και είναι επίσης γνωστό με το ελληνικό του όνομα Dracaena. Υπάρχουν πάνω από 60 είδη δέντρων δράκων, το καθένα πιο όμορφο και εντυπωσιακό από το άλλο. Κάθε φυτό έχει έναν φοίνικα, ξυλώδη κορμό με λεπτά πράσινα φύλλα στην κορυφή. Το Dracaena αναμφίβολα κόβει μια όμορφη φιγούρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο και είναι εύκολο να το φροντίσεις και να μην το αξίζεις. Περνά με λίγο φως, αλλά θέλει να ποτίζεται και να γονιμοποιείται τακτικά. Και εδώ, απαιτείται προσοχή, επειδή τα λεπτά φύλλα του δέντρου του δράκου είναι δηλητηριώδη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επικίνδυνα για μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα!

 Το φύλλο παραθύρου προσφέρει πολύ πλούσιο πράσινο

Φύλλο σπιτιού φύλλο παραθύρου

  1. Φύλλο παραθύρου

 

Εάν έχετε μια ελεύθερη γωνιά του δωματίου, τότε αυτό το όμορφο φυτό σε γλάστρες ανήκει ακριβώς εκεί. Σκάει από πράσινο και τραβάει τα βλέμματα. Τα πράσινα, ανοιχτόχρωμα φύλλα του είναι λαμπερά και μπορούν να έχουν μήκος έως και 1 m. Το φύλλο παραθύρου συνεπώς καταλαμβάνει πολύ χώρο. Δεν του αρέσει το άμεσο ηλιακό φως και μπορεί να ποτιστεί μόνο όταν στεγνώσει λίγο το ανώτερο στρώμα του χώματος. Τα όμορφα φύλλα πρέπει να ψεκάζονται με νερό μόνο όταν ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Ωστόσο, το φυτό προσαρμόζεται καλά σε όλες τις πιθανές συνθήκες δωματίου και μπορεί να ευδοκιμήσει ευτυχώς στο σπίτι ή το γραφείο σας για πολλά χρόνια.

Εξίσου εύκολα στη φροντίδα και άφθαρτα είναι και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου που σας δείχνουμε στη συλλογή εικόνων μας. Μπορείτε επίσης να εδώ ενημερώστε λίγο περισσότερο για αυτό ή περιηγηθείτε στον ιστότοπό μας στη συνέχεια. Αλλά υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε: δεν χρειάζεστε έναν πράσινο αντίχειρα για να τραβήξετε αυτές τις αειθαλείς ομορφιές στο σπίτι. Απλά επιλέξτε τα προσωπικά σας αγαπημένα και δοκιμάστε τις ικανότητές σας ως λάτρης των φυτών. Η συντακτική ομάδα σας εύχεται καλή διασκέδαση!

 Αυτό το αειθαλές φυτό εσωτερικού χώρου φέρνει τη φύση στο σπίτι σας!

Φωτογραφίες φυτών σπιτιού

Καουτσούκ δέντρο – αυτό το γερό φυτό με τα χοντρά, ελαστικά φύλλα του θα αντέξει στον χρόνο.

Φυτό εσωτερικού χώρου από καουτσούκ

 Για την πράσινη διακόσμησή σας μέσα και έξω – το τόξο κάνναβης κοσμεί το σπίτι και τον κήπο

Πράσινη διακόσμηση τόξου κάνναβης διακοσμεί το σπίτι και τον κήπο

 Zamioculcas-Αυτό το εύκολο στη φροντίδα αλλά εντυπωσιακό φυτό είναι ιδανικό για ράφια και τραπεζάκια, αλλά μπορεί επίσης να τοποθετηθεί απευθείας στο πάτωμα.

Zamioculcas