Αφού αναφέραμε για όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια σε άλλη ανάρτηση, θέλουμε τώρα να συνεχίσουμε το θέμα και να σας δείξουμε μερικά ελκυστικά καλλωπιστικά φυτά που απλά δεν μπορούν να λείπουν στον φθινοπωρινό σας κήπο. Ωστόσο, δεν πρέπει να τα φυτέψετε όλα ταυτόχρονα και να περιμένετε για ένα ισχυρό οπτικό αποτέλεσμα. Όχι, όχι αυτό! Επειδή μόνο ένα εντυπωσιακό καλλωπιστικό φυτό είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετό για να κάνει τον φθινοπωρινό κήπο να φαίνεται πιο ελκυστικός. Μπορεί να το διακοσμήσει εξίσου καλά με άλλα λουλούδια κήπου. Τα λουλούδια σας είναι πραγματικά εντυπωσιακά έξω και φέρνουν πραγματικά περισσότερο χρώμα στον φθινοπωρινό κήπο. Δεν είναι όλα γνωστά, αν και μερικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φαρμακευτικά βότανα. Αν θέλετε να μάθετε λίγο περισσότερα για αυτά τα καλλωπιστικά φυτά, κολλήστε μαζί τους!

 Με ένα τόσο διακοσμητικό φυτό, ο κήπος σας δεν θα φαίνεται ποτέ θλιβερός και γκρίζος.

Ελκυστικό διακοσμητικό φυτό όμορφα μωβ λουλούδια πραγματικό μάτι-catcher

  • Κάθε καλλωπιστικό φυτό φέρνει περισσότερο χρώμα στον φθινοπωρινό κήπο

Επιλέξαμε τα 5 αγαπημένα μας ανάμεσα στα καλλωπιστικά φυτά, όλα όμορφα και τραβούν τα βλέμματα, και θα θέλαμε να σας τα παρουσιάσουμε εν συντομία σε κείμενο και εικόνες.

  • Αρωματική πέτρα πλούσια

 

Η πλούσια αρωματική πέτρα εξακολουθεί να φέρει το λατινικό όνομα Alyssum maritimum και είναι ακόμα γνωστή σε εμάς ως πέτρινο βότανο.

Είναι ένα απαράδεκτο, πολυετές που γίνεται αισθητό για την υπέροχη αφθονία λουλουδιών του. Από τον Ιούνιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου μπορείτε πάντα να τους θαυμάζετε καθώς περνάτε. Τα μικρά κεφάλια λουλουδιών είναι ευαίσθητα και πολύ ελκυστικά χρωματισμένα σε λευκό, ροζ, λεβάντα και βιολετί. Επιπλέον, αυτό το καλλωπιστικό φυτό απλώνει ένα ευχάριστο, ελαφρώς γλυκό άρωμα, από όπου και προέρχεται το όνομά του. Η αρωματική πέτρα πλούσια δεν αναπτύσσεται σε ύψος, αρκείται σε ύψος 15 εκατοστών. Για το λόγο αυτό είναι ιδανικό για κάδους, κρεμαστά καλάθια και κουτιά παραθύρων. Όπου και αν μεγαλώνει το πέτρινο βότανο, προτιμά πάντα μια ηλιόλουστη τοποθεσία και καλά στραγγιζόμενο χώμα. Αυτό το καλλωπιστικό φυτό δεν του αρέσει πολύ νερό, οπότε πρέπει να το ποτίζετε μόνο τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η γονιμοποίηση επίσης δεν είναι απαραίτητη.

Το πέτρινο βότανο είναι ένα πολυετές φυτό που φροντίζει εύκολα και δεν έχει όμορφα λουλούδια.

Διακοσμητική πέτρα βότανο ελκυστικό άρωμα που μοιάζει με μέλι

Η κεφαλή της φωτιάς είναι η καλύτερη διακόσμηση κήπου το φθινόπωρο.

Όμορφο διακοσμητικό φυτό, πολύχρωμα λουλούδια, πολλά χρώματα, φωτεινά, όμορφα, η καλύτερη διακόσμηση κήπου

  • Πυροσβεστήρας

 

Το Brandschopf είναι ακόμα γνωστό με τα ονόματα Celosia argentea, Silber-Brandschopf, Federbusch και Hahnenkamm. Προέρχεται αρχικά από τις τροπικές περιοχές, αλλά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά στην Ασία. Επιπλέον, η φωτιά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό φυτό στην Άπω Ανατολή. Σε εμάς χρησιμοποιείται κυρίως ως ελκυστικό μπαλκόνι ή διακόσμηση κήπου, σε κουτιά, μπανιέρες ή γλάστρες. Προσελκύει την προσοχή όλων, ειδικά λόγω της θαμνώδους ταξιανθίας του, που λάμπει έντονα σε πορτοκαλί, κίτρινο, μοβ, σκούρο κόκκινο και λευκό. Η εμφάνιση είναι πραγματικά μοναδική και εντυπωσιακή, ειδικά όταν συνδυάζετε το Brandschopf με άλλα φυτά χαμηλής ανάπτυξης, για παράδειγμα με πετούνιες, σε ένα κουτί.

Το Brandschopf εισάγει το δράμα και την ελκυστικότητα σε κάθε εξωτερικό χώρο.

Όμορφο διακοσμητικό φυτό, πολύχρωμα λουλούδια, πολλά χρώματα, φωτεινά, όμορφα, η καλύτερη διακόσμηση κήπου

Το ύψος της κοίλης είναι περίπου 20 έως 25 εκατοστά. Το καλλωπιστικό φυτό ανθίζει από τον Ιούνιο έως το τέλος του φθινοπώρου και έτσι παρέχει περισσότερο χρώμα σε κάθε εξωτερικό χώρο του φθινοπώρου. Το Silber-Brandschopf προτιμά τις ηλιόλουστες τοποθεσίες, αλλά θέλει να ποτίζεται τακτικά. Προσοχή όμως στο πότισμα, ώστε να μην συμβεί υγρασία, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για το όμορφο καλλωπιστικό φυτό. Συνιστάται επίσης να λιπαίνετε τη φωτιά μία φορά την εβδομάδα.

Το ρείκι είναι το τέλειο κάλυμμα εδάφους.

Heather όμορφο ελκυστικό διακοσμητικό φυτό το φθινόπωρο το τέλειο κάλυμμα εδάφους

  • Ερείκη

 

Heather ή heather είναι ένα γενικευμένο όνομα για ποώδη φυτά, τα οποία σήμερα περιλαμβάνουν περίπου 800 είδη. Αυτά τα ποώδη φυτά προέρχονται αρχικά από τη Νότια Αφρική, μόνο μερικά από αυτά είναι κοινά στην Ευρώπη. Αν και τα περισσότερα από τα είδη αυτού του καλλωπιστικού φυτού αναπτύσσονται στο επίπεδο της θάλασσας, η ερείκη μπορεί επίσης να βρεθεί εδώ στις Άλπεις. Η ερείκη είναι ένα αειθαλές καλλωπιστικό φυτό που μεγαλώνει σαν θάμνος και έχει όμορφα λουλούδια. Αυτά είναι ιδιαίτερα ελκυστικά σε λευκούς, ροζ και φλογερούς κόκκινους τόνους. Το φυτό αρέσει σε ηλιόλουστες έως μερικώς σκιασμένες τοποθεσίες και κυρίως αμμώδες ή πετρώδες έδαφος. Αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλα για τον βραχόκηπο. Εκεί το ρείκι μπορεί να καλύψει ακόμα μεγαλύτερα μπαλώματα. Μην ξεχνάτε να ποτίζετε κατά διαστήματα τον βραχόκηπο, γιατί η ρείκι δεν πρέπει ποτέ να στεγνώσει τελείως.

 Τα μπλε λουλούδια του ασημένιου θάμνου κοσμούν τον κήπο από τον Αύγουστο έως τα τέλη του φθινοπώρου.

Όμορφη διακοσμητική διακόσμηση κήπου σε φθινοπωρινό μπλε λουλούδια ασημένιο θάμνο

  • Ασημένιος θάμνος

 

Ο ασημένιος θάμνος είναι επίσης γνωστός ως ρωσικός φασκόμηλος ή ρωσικός καπνός, άλλοι εξακολουθούν να τον αποκαλούν μπλε ρόμβο, άλλοι ασημένια περοβσκιά. Αυτός είναι ένας καλλωπιστικός θάμνος που είναι ανθεκτικός στην ξηρασία και δεν απαιτεί. Οι μακριές, διακοσμητικές ομπρέλες λουλουδιών λάμπουν από απόσταση σε μπλε λεβάντα και όταν πλησιάζετε μπορείτε να νιώσετε το αρωματικό άρωμα τους. Η ελκυστική εμφάνιση και το άρωμα αυτού του καλλωπιστικού φυτού το καθιστούν απαραίτητο στον κήπο. Ειδικά το φθινόπωρο, όταν σχεδόν όλα τα άλλα φυτά έχουν ξεθωριάσει, ο ασημένιος θάμνος κάνει μεγάλη εμφάνιση στη σκηνή του κήπου. Επιπλέον, ο ασημένιος θάμνος φέρνει μια αποφασιστική μεσογειακή ατμόσφαιρα στον εξωτερικό σας χώρο.

 Τα υπέροχα λουλούδια του φυτού sedum φαίνονται από μακριά.

Διακοσμητικό φυτό στον φθινοπωρινό κήπο sedum φυτέψτε όμορφα κοκκινωπό-μοβ λουλούδια

  • Φυτό Sedum

 

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, φτάνουμε στο sedum, ένα δημοφιλές και διαδεδομένο καλλωπιστικό φυτό. Το γένος Sedum της οικογένειας των παχύφυλλων περιλαμβάνει περίπου 400 είδη που εκπροσωπούνται πολύ καλά στα γεωγραφικά μας γεωγραφικά πλάτη. Μερικά από αυτά είναι καλές καλύψεις εδάφους και ως εκ τούτου ονομάζονται stonecrop. Το νερό αποθηκεύεται στα χοντρά πράσινα φύλλα του φυτού sedum έτσι ώστε το καλλωπιστικό φυτό να αντέχει καλά στη θερμότητα. Αυτό όμως που τα ξεχωρίζει από τα άλλα φθινοπωρινά ανθισμένα και τα ξεχωρίζει οπτικά είναι τα κοκκινωπό-ροζ λουλούδια τους. Αυτά προσελκύουν επίσης πολλές πεταλούδες στον κήπο. Ορισμένα είδη sedum χρωματίζουν επίσης το φύλλωμά τους το φθινόπωρο, έτσι ώστε αυτό το διακοσμητικό φυτό να μετατραπεί σε πραγματικό στολίδι κήπου. Εάν θέλετε να έχετε αυτή την ομορφιά στον κήπο στον εξωτερικό σας χώρο για χρόνια, δεν πρέπει να τον ποτίζετε άφθονα ή να τον γονιμοποιείτε καθόλου. Το φυτό sedum είναι εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα και ανθεκτικό.

 Το φυτό sedum plant περιλαμβάνει πάνω από 400 είδη.

Γένος sedum φυτό όμορφο διακοσμητικό φυτό πάνω από 400 είδη

 

  • Οι φαρμακευτικές ιδιότητες ορισμένων καλλωπιστικών φυτών δεν πρέπει να υποτιμηθούν

Όπως ήδη αναφέρθηκε, μερικά από τα καλλωπιστικά φυτά που φαίνονται εδώ χρησιμοποιούνται επίσης ως φαρμακευτικά φυτά. Για παράδειγμα, η ερείκη έχει καθαριστικό και διουρητικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται κατά των λίθων της ουροδόχου κύστης και των νεφρών. Ένα μπάνιο με τα άνθη αυτού του φυτού στο νερό λέγεται ότι είναι καλό για ρευματισμούς και έκζεμα. Όσον αφορά τις φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού sedum, οι απόψεις διίστανται. Μερικοί τρώνε το ποώδες φυτό σε σαλάτες, άλλοι προειδοποιούν για εσωτερική χρήση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διαφόρων φαρμακευτικών φυτών, μπορείτε να χρονολογήσετε στο διαδίκτυο Herbal Lexicon   λαμβάνω.

 Το πέτρινο βότανο έχει λεπτά λουλούδια και άρωμα σαν μέλι.

Διακοσμητική πέτρα βότανο ελκυστική ανθοφορία

 Heather ως φαρμακευτικό φυτό

 Στη νότια Γαλλία, ο ασημένιος θάμνος φυτεύεται αντί για λεβάντα.

Όμορφο διακοσμητικό φυτό

 Όμορφο διακοσμητικό φυτό που ονομάζεται ageratina δεν είναι γνωστό στην Ευρώπη

Άσπρα λουλούδια όμορφο διακοσμητικό φυτό

… .. ακριβώς όπως ο θάμνος μούρων Callicarpa

Όμορφο διακοσμητικό φυτό μούρο callicarpa

 Maybeσως όμως γνωρίζετε το Goldenrod?

Όμορφα διακοσμητικά κίτρινα λουλούδια Goldenrod