Η ιδέα του σχεδιασμού μιας μικρής αυλής ιαπωνικού στιλ είναι τόσο δελεαστική που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό. Ειδικά στην περίπτωση που δεν έχετε αρκετό χώρο σε εξωτερικούς χώρους. Or ο καιρός έξω δεν είναι καλός το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Στη συνέχεια, λογικά στρέφετε το βλέμμα σας προς τα μέσα και θέλετε να απολαύσετε περισσότερο πράσινο στους τέσσερις τοίχους σας. Από αυτή την άποψη, οι έξυπνες ιδέες για έμπνευση για το σχεδιασμό μιας εσωτερικής αυλής έχουν μεγάλη ζήτηση. Στα παρακάτω, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε ενδιαφέρουσες συμβουλές για το πώς να σχεδιάσετε και να διακοσμήσετε κομψά μια εσωτερική αυλή. Όχι μόνο μπορείτε να έχετε ένα άνετο μέρος για να ξεκουραστείτε στην περιοχή σας, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε το σπίτι σας φιλικό προς το περιβάλλον. Φυσικά υπάρχει λίγο πράσινο εκεί που ηρεμεί τα μάτια και την ψυχή μας. Χρειάζεστε όμως πολλά φυτά για να σχεδιάσετε και να διακοσμήσετε την αυλή με στυλ; Και σε ποιο στυλ μπορείτε να κάνετε αυτόν τον μικρό κήπο;?

Θα βρείτε την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις σε μια στιγμή!

Θέλετε να προσθέσετε ένα κομμάτι φύσης στο σπίτι σας …

Η εσωτερική αυλή δημιουργεί κομψά ένα κομμάτι της φύσης, χωρίς σύνορα μέσα και έξω

 … και απολαύστε πλήρως τη λαμπρότητα του?

Μοντέρνος εσωτερικός χώρος ανάπαυσης στην αυλή, ένα σκαμπό πολυθρόνας με πολύ πράσινη φιλόξενη ατμόσφαιρα

  • Ο σχεδιασμός της εσωτερικής αυλής με κομψό τρόπο σημαίνει, πάνω απ ‘όλα, να κάνετε αυτόν τον χώρο μοντέρνο και φιλόξενο

Όταν ερευνούσαμε μεγάλες ιδέες σχεδιασμού για μια μοντέρνα αυλή, υποθέσαμε κυρίως ότι αυτός ο χώρος θα πρέπει να σας εγγυάται πολύ ξεκούραση και χαλάρωση στην καθημερινή ζωή. Δεν χρειάζεστε μεγάλο κήπο για αυτό. Αυτό μπορεί να είναι μια μικρή περιοχή που είναι ενσωματωμένη στο πράσινο. Μια μοντέρνα αυλή συνδυάζεται κυρίως με κάθε μινιμαλιστικό σχεδιασμό κήπου. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν κοινά φυτά κήπου εκεί. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά θαύματα με φυσικά υλικά. Εδώ αντλούμε ξανά έμπνευση από τη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου. Πώς βρίσκετε την ιδέα να έχετε εκεί μια μικρή λίμνη με νούφαρα; Μικροί θάμνοι και χαμηλά δέντρα ταιριάζουν επίσης στην ίδια ιδέα σχεδιασμού. Μόνο ένα τέτοιο στοιχείο κάνει την περιοχή πολύ χαλαρωτική αφενός. Από την άλλη, δημιουργεί ένα αδιαμφισβήτητο Η αίσθηση του Wabi Sabi   στην αυλή. Και μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε μέρος της αυλής με χαλίκια ή μικρές λευκές πέτρες. Τότε η ζεν ατμόσφαιρά σας είναι τέλεια!

 Ο σχεδιασμός της εσωτερικής αυλής με κομψό τρόπο σημαίνει να το κάνετε στο ιαπωνικό στιλ.

Εσωτερική αυλή με κομψό σχεδιασμό σε ιαπωνικό στιλ μια λευκή πέτρα από χαλίκι δέντρου

 Αυτή η εσωτερική αυλή με μια μικρή λίμνη καλύπτεται εντελώς από πράσινο και θολώνει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Μια κομψή εσωτερική αυλή με μια μικρή λίμνη με πολύ πράσινο θολώνει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Αλλά η αυλή σας δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ιαπωνικού στιλ και να έχει σαφή σχήματα στο σχέδιο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μινιμαλιστικό σχέδιο. Or μήπως επιλέγετε το στυλ Japandi, το οποίο είναι πολύ μοντέρνο και πολύ δημοφιλές το 2020; Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό είναι ένα μοντέρνο μείγμα ιαπωνικών και σκανδιναβικών στυλ. Έτσι συνδυάζετε τον μοντέρνο σχεδιασμό Scandi με την κομψότητα ιαπωνικού στιλ. Σε αυτή την περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα κόβει την ανάσα!

 Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός συναντά την ιαπωνική κομψότητα!

Κομψή εσωτερική αυλή Σκανδιναβικός σχεδιασμός συναντά την ιαπωνική κομψότητα Οι τσιμεντένιες πλάκες δέντρων

Απλό στο σχεδιασμό και όμως τόσο εκπληκτικά όμορφο!

Η εσωτερική αυλή σχεδιάζει κομψά ένα δέντρο με πολύ μινιμαλισμό από πέτρα, σύμφωνα με το ιαπωνικό στυλ

Πριν αποφασίσετε για αυτό ή οποιοδήποτε άλλο στυλ για να μπορέσετε να σχεδιάσετε την αυλή σας με στιλ, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε μια άλλη σημαντική πτυχή αυτού του σχεδίου. Ο εσωτερικός σας κήπος πρέπει σίγουρα να ταιριάζει με τον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού σας. Γι ‘αυτό θα πρέπει να συντονίσετε το στυλ εσωτερικού σχεδιασμού με το σχέδιο στην αυλή. Για παράδειγμα, εάν έχετε μινιμαλιστικό εσωτερικό, μπορείτε να πάτε για έναν κήπο ζεν με πέτρες, χαλίκια και ένα μόνο δέντρο. Or, αν το σπίτι σας είναι άφθονο με τροπικό φύλλωμα, επιλέξτε πλούσιο πράσινο και έξω. Συνδυάστε διαφορετικές υφές για να κάνετε την αυλή κομψή. Αυτό το καθιστά επίσης φιλόξενο και άνετο. Μην επικεντρώνεστε μόνο σε ένα είδος φυτού, αναζητήστε λίγο περισσότερη ποικιλία!

Ένας κήπος ζεν έξω είναι ιδανικός για το μινιμαλιστικό σχέδιο στο εσωτερικό του.

Κομψή εσωτερική αυλή που προσκαλεί άνετο μινιμαλιστικό σχεδιασμό μέσα στον κήπο ζεν έξω

Φέρτε μέσα και έξω σε οπτική αρμονία!

Μοντέρνος εσωτερικός αυλικός μινιμαλισμός σε καναπέ τραπεζιού σαλονιού ιαπωνικού στιλ με βάζο με λουλούδια στο παρασκήνιο μικρό κήπο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε αρμονία

  • Μικρά διακοσμητικά στοιχεία είναι η τελευταία πινελιά σε κομψές εσωτερικές αυλές

Μια εσωτερική αυλή είναι σχεδόν πάντα ένας μικρός κήπος ανάμεσα σε δύο σπίτια ή ακόμα και μια γωνιά στο εσωτερικό, ειδικά σχεδιασμένη για περισσότερη χαλάρωση. Αυτά τα μέρη μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικά αν τα διακοσμήσετε σωστά. Για παράδειγμα, μια μικρή λίμνη, ένα σιντριβάνι ή άλλο στοιχείο νερού μπορεί να έχει ένα τεράστιο αποτέλεσμα WOW. Αν θέλετε να κάνετε τον κήπο σας κομψό, τότε μπορείτε να επιλέξετε λίγο πιο πράσινο για να προσθέσετε μια φυσική πινελιά σε αυτόν. Εδώ εννοούμε, για παράδειγμα, τη διακόσμηση ορισμένων περιοχών με γρασίδι ή βρύα. Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι μικροί θάμνοι και τα χαμηλά δέντρα ανήκουν επίσης σε μια κομψή διαμορφωμένη αυλή. Αυτά πάντα κόβουν μια καλή φιγούρα εκεί.

 Η τέλεια διακόσμηση για την αυλή – ένας πυλώνας καλυμμένος με γρασίδι και βρύα!

Κομψός σχεδιασμός αυλής τέλεια διακοσμητική στήλη καλυμμένη με γρασίδι και βρύα εξαιρετική ιδέα

 Συχνά ένα μόνο δέντρο αρκεί ως διακόσμηση στην όμορφα σχεδιασμένη εσωτερική αυλή.

Κομψή εσωτερική αυλή, ένα μόνο δέντρο εισάγει μια πράσινη νότα

Ανθισμένα πολυετή φυτά ή άλλα όμορφα λουλούδια κήπου είναι σπάνια στη σύγχρονη αυλή. Αυτά τα λουλούδια χρειάζονται βασικά πολύ φυσικό φως για να ευδοκιμήσουν σωστά και να δείξουν την ανθοφορία τους. Συνήθως δεν υπάρχει αρκετό φως στην εσωτερική αυλή. Στις περισσότερες περιπτώσεις έρχεται μέσω φεγγίτη ή γυάλινης οροφής. Αυτό δεν είναι καθόλου αρκετό για ανθισμένα φυτά, οπότε είναι καλύτερα να τα αποφύγετε αν δημιουργείτε μια κομψή εσωτερική αυλή.

 Τα ανθοφόρα φυτά δεν ταιριάζουν καθόλου σε αυτή τη σχεδιαστική ιδέα.

Κομψή εσωτερική αυλή μινιμαλιστική ιδέα σχεδιασμού στυλ χωρίς ανθοφόρα φυτά

Αλλά αν σας αρέσει το καταπράσινο τοπίο και η μικρή τροπική ατμόσφαιρα, τότε έχετε την ευκαιρία να δείξετε τις ικανότητές σας εδώ.

Στην αυλή, πολλά πράσινα φυτά δημιουργούν καταπράσινη τροπική ατμόσφαιρα έξω

Μια άλλη ιδέα μπορεί να φέρει περισσότερο πράσινο και χρώμα στην αυλή. Εάν έχετε αρκετό χώρο έξω, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολόκληρη βεράντα με τραπεζαρία ή καθιστικό και να δημιουργήσετε μια ζεστή όαση χαλάρωσης για εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας.

Σε κάθε εποχή μπορείτε να απολαύσετε πολλή φύση και καταπράσινο πράσινο γύρω σας.

Κομψή εσωτερική αυλή, όαση χαλάρωσης, τραπεζαρία και καθιστικό έξω, απολαμβάνοντας το πράσινο και τη φύση γύρω σας κάθε εποχή

 Έτσι εξαφανίζονται τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού.

Κομψή εσωτερική αυλή χαλάρωσης όαση πολύ πράσινο χωρίς όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού

Ρίξτε μια ματιά στις επόμενες ιδέες και αποφασίστε μόνοι σας πώς θέλετε να σχεδιάσετε την αυλή σας με στυλ. Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας εύχεται καλή διασκέδαση και κάθε επιτυχία!

Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα!

Κομψή εσωτερική αυλή, απλός σχεδιασμός αλλά πολύ ελκυστικός μινιμαλισμός με τον ιαπωνικό τρόπο

Κομψή εσωτερική αυλή μπροστά από την περιοχή του τζακιού καλυμμένη με βρύα μεγάλη πέτρινη

Κομψό εσωτερικό παράθυρο οροφής αυλής ελαφρύ μικρό ιαπωνικό κήπο σε εσωτερικούς χώρους

Κομψό εσωτερικό καθιστικό στην αυλή κάτω από τον ανοιχτό ουρανό Ιαπωνικό σχεδιασμό πολύ φιλόξενο

Μοντέρνος εσωτερικός αυλικός μινιμαλισμός με τον ιαπωνικό τρόπο ένα δέντρο στο μινιμαλιστικό σχέδιο του διαδρόμου