Είναι ακόμα αμφιλεγόμενο αν μπορείτε να έχετε φυτά στο ίδιο δωμάτιο που κοιμάστε. Έτσι ώστε ο ύπνος να είναι ήπιος και επαρκής, χρειάζεστε φρέσκα κλινοσκεπάσματα και καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Υπάρχουν φυτά θερμοκηπίου και φαρμακευτικά βότανα που δεν διαταράσσουν τον ύπνο και εξασφαλίζουν ακόμη και πλήρη χαλάρωση. Σήμερα θα θέλαμε να ασχοληθούμε ακριβώς με αυτούς τους τύπους φυτών και να αφήσουμε ένα ανοιξιάτικο μονοπάτι στην αρχή της νέας σεζόν.

Μπορεί να έχετε ήδη αυτά τα φυτά σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας ή στο κλιμακοστάσιο και δεν είχατε καν επίγνωση των επιπτώσεών τους μέχρι τώρα. Εάν έχετε τα φυτά στο σπίτι, πρέπει μόνο να αλλάξετε τη θέση τους και αν όχι – μπορείτε να τα προμηθευτείτε στο κατάστημα υλικού το Σαββατοκύριακο.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι ούτε τα φυτά ούτε οι ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να ψάχνουν τίποτα στο υπνοδωμάτιο. Ωστόσο, εάν υποφέρετε από ανησυχία και άγχος και δεν έχετε την πολυτέλεια να αποθηκεύσετε τις συσκευές αλλού, τα φυτά που αναφέρονται παρακάτω μπαίνουν στο παιχνίδι.

Πολλά πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και θα σας πούμε πώς

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα γιασεμί τρίο

Τα πραγματικά φυτά εμπλουτίζουν εξαιρετικά το κλίμα του δωματίου

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα πράσινος κρίνος

Φυτά όπως η κάνναβη τόξου, ο κισσός ή η αλόη βέρα καθαρίζουν τον αέρα του δωματίου με φυσικό τρόπο και έτσι βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου Heilkráeuter einbaltt

Με λεβάντα στο υπνοδωμάτιο θα βρείτε ηρεμία και ηρεμία και θα κοιμηθείτε βαθύτερα και πιο ξεκούραστα

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα θάμνος λεβάντας

λεβάντα

Μπορείτε ήδη να διαβάσετε για τις ιδιότητες της λεβάντας στον ιστότοπό μας. Το φυσικό αιθέριο έλαιο που περιέχεται στα λουλούδια μειώνει απαλά την αρτηριακή πίεση και ηρεμεί τους καρδιακούς παλμούς. Το άρωμα της λεβάντας επηρεάζει επίσης την κυκλοφορία μας και μειώνει το άγχος στο σώμα. Βρείτε λοιπόν χώρο για μια μικρή κατσαρόλα με λεβάντα στο υπνοδωμάτιο και ελέγξτε μόνοι σας τα εφέ.

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα λεβάντα einbaltt

Γιασεμί

Γενικά, τα ευαίσθητα λουλούδια του γιασεμιού με το υπέροχο άρωμα τους μπορούν να διώξουν τις ζοφερές σκέψεις. Αν και η επίδραση του αρώματος γιασεμιού περιγράφεται ως αναζωογονητική, εξακολουθεί να διαπιστώνεται ότι το άρωμα έχει μια ηρεμιστική επίδραση στην αναπνοή και την καρδιά. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, ο ύπνος πρέπει να γίνεται πολύ βαθύτερος και πιο ξεκούραστος όταν ο αέρας γεμίσει με το άρωμα του γιασεμιού.

Η Γιασεμί διώχνει τις θολές σκέψεις και δίνει γαλήνη 

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου ιαματικά βότανα γιασεμί

Δενδρολίβανο

Αν και το δεντρολίβανο είναι πιο οικείο από την κουζίνα και χρησιμοποιείται συχνότερα ως μπαχαρικό, το αρωματικό φυτό έχει πολλές περισσότερες ιδιότητες. Το άρωμα των αιθέριων ελαίων ενισχύει το νευρικό σύστημα και ενθαρρύνει τη συγκέντρωση. Έτσι μπορείτε να κοιμηθείτε πολύ καλύτερα και γρηγορότερα με καθαρές και καλά οργανωμένες σκέψεις.

γλάστρες πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα

Τόξο κάνναβη

Αυτό το φυτό είναι πραγματικά τέλειο για την κρεβατοκάμαρά σας. Όχι μόνο φαίνεται καλό, φιλτράρει τον αέρα και παράγει φρέσκο ​​οξυγόνο για εσάς όλη τη νύχτα.

Προσοχή! Επισημάνετε το φυτό εάν έχετε άσθμα.

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα γιασεμί πράσινο κρίνο

Πράσινο κρίνο

Ο πράσινος κρίνος φαίνεται να είναι το θαύμα του φυτού αρκεί να είναι κλειστά δωμάτια. Η NASA αναφέρει ότι ο πράσινος κρίνος μπορεί να αποτοξινώσει και να καθαρίσει έως και το 90% του εσωτερικού αέρα. Δεν απαιτούνται πρόσθετα φίλτρα ή άλλου είδους βοήθεια.

Chlorophytum comosum variegatum

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα κισσός γλάστρα

κισσός

Με τον κισσό έχετε ένα φυσικό πράσινο στο δωμάτιο και έναν καθαριστή αέρα ταυτόχρονα. Το φυτό είναι εύκολο στη φροντίδα, αλλά και πολύ δηλητηριώδες. Κρατήστε τα νήπια και τα κατοικίδια ζώα μακριά από εκεί που θα κρατάτε τη γλάστρα με τον κισσό.

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα κισσός

Αλόη

Το φυτό συνδέεται περισσότερο με φυσικά καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς, αλλά τι πιστεύετε για τον ύπνο ομορφιάς; Τα σαρκώδη φύλλα της αλόης βέρα παγιδεύουν τις βλαβερές ουσίες στον αέρα και μας χαρίζουν έναν καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο.

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα αλόη βέρα

Gardenia augusta, κοντινό πλάνο από λευκά λουλούδια και σκούρο πράσινο φύλλωμα

Γαρδένια

Ποτέ δεν σκεφτήκατε ότι το αγαπημένο σας φυτό εσωτερικού χώρου θα μπορούσε να έχει θετική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου σας; Βάλτε τις γλάστρες στο υπνοδωμάτιο και μόνο τότε σχηματίστε την κρίση σας.

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα γαρδένια

βαλεριάνα

Ονειρευόσασταν πολλές ώρες ξεκούραστου ύπνου; Στη συνέχεια, δοκιμάστε πρώτα τις φυσικές θεραπείες που είναι διαθέσιμες στην καθημερινή ζωή. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα αποτελέσματα ενός φυτού βαλεριάνας γίνονται αισθητά αμέσως στο υπνοδωμάτιο.

Μάθετε περισσότερα για τα φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σας και περιστοιχιστείτε με αυτά που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας.

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα βαλεριάνα

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα μαστός πράσινος κρίνος

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα δεντρολίβανο

πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου φαρμακευτικά βότανα αποξηραμένα