Τα φυτά ιβίσκου ευδοκιμούν χάρη στην ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Η κοπή ιβίσκου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε σε αυτά τα φυτά ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Το κλάδεμα βοηθά στην τόνωση της εκκόλαψης νέων βλαστών. Αναζωογονεί επίσης τα φυτά μετά τη μακρά χειμερία νάρκη τους, ενώ τα ενθαρρύνει να διατηρήσουν μια ελκυστική εμφάνιση και υγιή, έντονη ανάπτυξη.

Κοπή ιβίσκου – έτσι τα φυτά ιβίσκου σας ανθίζουν ακόμα πιο υπέροχα

Ιβίσκος κομμένη φροντίδα φυτών κήπου

Ο ιβίσκος ανθίζει υπέροχα και δίνει σε κάθε περιβάλλον τροπική αίσθηση. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές ποικιλίες ιβίσκου. Ορισμένα είναι τροπικά και άλλα ανθεκτικά. Το κλάδεμα ωφελεί όλες τις ποικιλίες, αλλά αυτό γίνεται διαφορετικά, γιατί ανάλογα με την ποικιλία, ο χρόνος και η τεχνική του κλαδέματος μπορεί να διαφέρουν.

Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε φως στο πώς και πότε να κόψουμε τον ιβίσκο.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα και για να μπορέσετε να κλαδέψετε μόνοι σας τα φυτά ιβίσκου σας.

Απολαύστε την ομορφιά των λουλουδιών ιβίσκου

Ιβίσκος κόβεται κατά την κοπή ιβίσκου κήπου

Ιβίσκος ανθισμένος κήπος

Ιβίσκος κομμένος κήπος ιβίσκος ανθίζει φροντίδα

Γιατί πρέπει να κόψετε τον ιβίσκο?

Ελαφρύ κλάδεμα του ιβίσκου θα ενθαρρύνει το φυτό να κάνει περισσότερα κλαδιά και να αναπτύξει μια πιο σιλουέτα. Περισσότερα κλαδιά φέρνουν επίσης περισσότερα λουλούδια ιβίσκου και αυτό είναι το σημείο να έχουμε ένα φυτό ιβίσκου. Εκτός από την αισθητική, το κλάδεμα θα αφαιρέσει επίσης κατεστραμμένα και δυνητικά άρρωστα φύλλα και κλαδιά. Έτσι το κλάδεμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε οποιοδήποτε φυτό να παραμείνει υγιές.

Κοπή ιβίσκου κήπου – πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό?

Hibiscus cut κήπος ιβίσκος φροντίδα

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κόψετε τον ιβίσκο?

Ο ιβίσκος μπορεί να είναι ένα λεπτό τροπικό φυτό ή ένα ανθεκτικό πολυετές, ανάλογα με την ποικιλία. Οι τροπικές ποικιλίες ιβίσκου δεν ανέχονται καλά το κρύο, επομένως δεν είναι καλή επιλογή για κήπο. Ακόμα κι έτσι, ένας τροπικός ιβίσκος μπορεί να ευδοκιμήσει σε εξωτερικούς χώρους σε μια κατσαρόλα σε ψυχρότερα κλίματα. Και όταν αρχίζει η κρύα περίοδος, μπορεί να μπει στο σπίτι. Οι πολυετείς ποικιλίες ιβίσκου ανέχονται τον χειμώνα και πεθαίνουν κάθε χρόνο, όπως και πολλά άλλα ετήσια σε έναν κήπο με κρύο κλίμα. Τα φύλλα ενός πολυετούς φυτού ιβίσκου είναι συνήθως ελαφρύτερα από αυτά των τροπικών συγγενών τους. Παραδόξως, τα άνθη μιας ανθεκτικής, πολυετούς ποικιλίας είναι επίσης γενικά μεγαλύτερα από αυτά των τροπικών φυτών ιβίσκου.

Μετά το κλάδεμα, τα φυτά ιβίσκου σας θα ανθίσουν ακόμα καλύτερα

Πότε να κόψετε λουλούδια ιβίσκου κόψτε ιβίσκο κήπου

Πολυετή, ανθεκτικά φυτά ιβίσκου

Το βαρύ κλάδεμα στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου δεν συνιστάται για τον πολυετή ιβίσκο, καθώς αυτό επηρεάζει σοβαρά την ανάπτυξη του φυτού την επόμενη άνοιξη και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει στο θάνατο των κλαδιών. Αντ ‘αυτού, περιμένετε μέχρι τα τέλη του χειμώνα ή τις αρχές της άνοιξης, όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να αυξάνονται. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και όταν δημιουργούνται νέοι βλαστοί, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει μόνο τους παλιούς. Κόψτε σχεδόν όλο το φυτό (εκτός από την ολοκαίνουργια ανάπτυξη) σε περίπου έξι έως έξι ίντσες πάνω από το έδαφος, με τους μίσχους να έχουν περίπου το ίδιο μήκος. Αυτός ο τύπος περιποίησης είναι επίσης γνωστός ως βαρύ κλάδεμα.

Έτσι μοιάζει μια ισχυρή περικοπή ιβίσκου

Κοπή ιβίσκου κήπου ιβίσκου κοπή ισχυρής κοπής

Η περικοπή ενός πολυετούς ιβίσκου μετά τις πρώτες ανθοφορίες μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες ανθοφορίες αργότερα το καλοκαίρι. Κόψτε λιγότερο από το 1/3 του φυτού για να διατηρήσετε τον ιβίσκο υγιή. Μπορείτε να κάνετε λίγο κλάδεμα την άνοιξη ή το καλοκαίρι για να διαμορφώσετε το φυτό επίσης.

Ο τροπικός ιβίσκος μπορεί επίσης να ευδοκιμήσει ως φυτό δοχείο

Ο ιβίσκος κόβεται όταν φροντίζει τον ιβίσκο στον κήπο

Τροπικός ιβίσκος

Οι τροπικές ποικιλίες ιβίσκου μπορούν να κλαδευτούν ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να διαμορφωθούν και να αφαιρεθούν τα νεκρά κλαδιά. Ένας τροπικός ιβίσκος μπορεί επίσης να κλαδευτεί στο τέλος του φθινοπώρου, όταν η καλλιεργητική περίοδος πλησιάζει στο τέλος του και το φυτό μπαίνει σε αδρανή φάση. Όπως και με τις πολυετείς ποικιλίες, ποτέ δεν πρέπει να αφαιρείται περισσότερο από το 1/3 του φυτού κάθε φορά.

Κόψτε το ένα τρίτο των στελεχών

Πότε να κόψετε τον κήπο ιβίσκου φροντίδα ιβίσκου

Για φυτά ιβίσκου σε γλάστρες που ξεχειμωνιάζουν σε εσωτερικούς χώρους, ο χρόνος κλαδέματος εξαρτάται από το πού βρίσκεται το φυτό στο σπίτι. Εάν εγκαθιστάτε το φυτό σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος, όπως ένα υπόγειο, θα πρέπει να αναβάλλετε το κλάδεμα μέχρι αργά το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη. Εάν διατηρείτε το φυτό σε ένα ηλιόλουστο και ζεστό περιβάλλον σαν θερμοκήπιο, μπορείτε να κόψετε τους μίσχους το φθινόπωρο πριν φέρετε το δοχείο σε εσωτερικούς χώρους.

Ο τροπικός ιβίσκος μπορεί να διακοσμήσει όχι μόνο τον κήπο σας, αλλά και τον χώρο διαμονής σας

Ο ιβίσκος κόβεται όταν είναι τροπικός ιβίσκος

Η περικοπή θα βοηθήσει το φυτό να είναι πιο υγιές και να ανθίσει πιο υπέροχα

Ιβίσκος κομμένη φροντίδα φυτών σπιτιού

Κοπή ιβίσκου – τι να κάνετε μετά το κλάδεμα?

Μετά το κλάδεμα την άνοιξη, δώστε στα φυτά ιβίσκου σας λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο για ανθισμένα φυτά και απολαύστε πώς ο ιβίσκος σας ανθίζει με νέα λαμπρότητα.

It’sρθε ήδη η ώρα να κλαδέψετε τα φυτά ιβίσκου σας

Συμβουλές κοπής ιβίσκου κήπου ιβίσκου Ιβίσκος κομμένος καλλιεργώντας θάμνο ιβίσκου κήπου Ο ιβίσκος έκοψε τον τροπικό ιβίσκο σε μια κατσαρόλαΟ ιβίσκος έκοψε ανθισμένα φυτά σπιτιού