Εάν εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείτε διακοσμητικά στοιχεία στον κήπο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε πολλή δημιουργικότητα και να συνδυάσετε το χρήσιμο με το αισθητικό. Οι καλλιεργητές είναι η πραγματική απόδειξη αυτού. Κάθε τι που είναι πράσινο ή ανθίζει χρειάζεται ένα κατάλληλο δοχείο φυτών. Αυτά είναι απαραίτητα στον κήπο και στο σπίτι, αλλά έχουν επίσης καθαρά διακοσμητικές λειτουργίες.

Κάνετε τη διαφορά μεταξύ γλάστρες με φυτά, γούρνες και γλάστρες; Είναι όλοι φυτευτές και, με τα ίδια τα φυτά, αποτελούν ένα αχώριστο σύνολο. Επίσης κατάλληλα για διαφορετικούς τύπους φυτών, όλα κάνουν μια όμορφη φιγούρα στο σπίτι ή στον κήπο. Αλλά όταν πρόκειται για μεγαλύτερους καλλιεργητές, κάποιος μιλάει για ζαρντινιέρες.

Όσον αφορά τη διακόσμηση του κήπου, οι γλάστρες είναι οι μανίες αυτές τις μέρες: Είναι κατάλληλες για κάθε περίσταση για να ομορφύνουν την ατμόσφαιρα. Οι γλάστρες όχι μόνο αναδεικνύουν όμορφα λουλούδια και φύλλα, αλλά είναι επίσης μια κομψή διακόσμηση που μπορεί εύκολα να γίνει μαγνητική. Ευτυχώς, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα υλικών, χρωμάτων, σχημάτων και υφών που υπάρχει κάτι κατάλληλο για όλους και για κάθε σκοπό. Πολλοί κατασκευαστές λαμβάνουν επίσης υπόψη τις προσωπικές ανάγκες, έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν πολύ ατομικές λεπτομέρειες σχεδιασμού στο δωμάτιο. ο Φυτευτής Το DECORAS είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Είναι αδιάβροχα, ανθεκτικά στον παγετό και ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία.

μεγάλη ζαρντινιέρα για εξωτερική χρήση

Οι καλλιεργητές φαίνονται όμορφοι

Οι ζαρντινιέρες είναι σχεδόν υποχρεωτικό στοιχείο σε κάθε κήπο και σε κάθε μπαλκόνι. Παρέχουν όμως και μια φρέσκια αίσθηση στο εσωτερικό σχέδιο, γι ‘αυτό είναι πολύ δημοφιλή στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο. Μπορούν να γίνουν πραγματικά εντυπωσιακά αν τα επιλέξετε για να ταιριάξουν με την ιδέα του σχεδιασμού.

Στον κήπο, τα φυτά αρωματίζουν την ατμόσφαιρα με φυσικό τρόπο. Αλλά μόνο με τις σωστές γλάστρες τα φυτά μπαίνουν στο επίκεντρο. Διαφορετικά σχέδια και υλικά επιτρέπουν στον εξωτερικό χώρο να φαίνεται διαφορετικός. Δεν επιτυγχάνετε μόνο μια μοντέρνα εμφάνιση, αλλά και μια αντίκα ή vintage εμφάνιση. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε μια ρομαντική πινελιά στον κήπο σας με τα κατάλληλα δοχεία φυτών. Οι καλλιεργητές LED και οι ζαρντινιέρες με πέργκολα είναι εξαιρετικοί για αυτό.

ζαρντινιέρες σε διάφορα χρώματα για εξωτερική χρήση

Εκτός από τις διακοσμητικές τους λειτουργίες, τα δοχεία φυτών συχνά έρχονται επίσης στο προσκήνιο με έναν λειτουργικό ρόλο: Κατά τη δημιουργία μιας ιδιωτικής περιοχής, αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν λειτουργώντας ως οθόνη απορρήτου.

Ποικιλία υλικών

Σε ορισμένες περιπτώσεις και σε ορισμένες περιοχές του δωματίου, οι γλάστρες είναι απαραίτητες εάν θέλετε να διακοσμήσετε με φυτά. Για παράδειγμα, στους ανθρώπους αρέσει να διακοσμούν το μπαλκόνι με ζαρντινιέρες επειδή δεν έχουν πάντα την ευκαιρία να φυτέψουν λουλούδια και θάμνους. Ανάλογα με το αν θέλετε να διακοσμήσετε σε εξωτερικούς χώρους ή στο σπίτι με ζαρντινιέρες, επιλέγετε το σωστό υλικό και το σωστό σχέδιο. Τα κύρια κριτήρια για τους εξωτερικούς καλλιεργητές είναι να είναι σταθερά και στιβαρά. Η μακροζωία είναι εξίσου δημοφιλής. Μέχρι πρόσφατα, γλάστρες από κεραμικό, πέτρα ή τσιμέντο προσφέρονταν κυρίως σε εξειδικευμένα καταστήματα. Αλλά το πλαστικό προτιμάται και σήμερα για γλάστρες. Τα φυτικά δοχεία από υαλοβάμβακα και ανοξείδωτο χάλυβα εμφανίζονται επίσης ακριβώς στη θέση τους σε μοντέρνους εξωτερικούς χώρους. Έρχονται σε διαφορετικά χρώματα και δημιουργούν όμορφα χρωματιστά εφέ στον κήπο. Μπορούν να παρατηρηθούν ποιοτικές διαφορές στο πάχος του υλικού, την επεξεργασία, την αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη βαφή. Κάθε υλικό έχει πλεονεκτήματα. Ποιες είναι αυτές?

Φυτευτής στο υπνοδωμάτιο με χυμώδες φυτό

φυτευτής στο σαλόνι και καθρέφτης στρογγυλού τοίχου

Υαλοβάμβακα

Οι φυτευτές από υαλοβάμβακα είναι σταθερές και πολυλειτουργικές. Είναι ελαφριά σε βάρος και φυσικά στην εμφάνιση. Είναι επίσης κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους, αλλά το τρύπημα στο κάτω μέρος είναι απαραίτητο. Αυτό επιτρέπει στο νερό να τρέξει και αποτρέπει την κατάκλυση νερού.

πλαστική ύλη

Οι γλάστρες από αυτό το υλικό εμφανίζονται σε διαφορετικά χρώματα. Εδώ γίνεται διάκριση μεταξύ λείων φυτευτών από υαλοβάμβακα και τραχιών και φυσικών επιφανειών.

Οι φυτευτές από υαλοβάμβακα έχουν μια πολύ λεία επιφάνεια, ενώ οι πλαστικές καλλιέργειες αισθάνονται μάλλον τραχιά. Όμως, οι ζαρντινιέρες και από τα δύο υλικά είναι εύκολο να λειτουργήσουν και μπορούν να παραχθούν σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων.

ψευδάργυρος

Τέτοιοι φυτευτές χαρακτηρίζονται από τη στιβαρότητα και την ανθεκτικότητά τους και είναι αδιάβροχοι και ανθεκτικοί στο χειμώνα. Αυτά είναι επίσης εξαιρετικά σε εσωτερικούς χώρους, επειδή εμφανίζονται σε διαφορετικά χρώματα.

ανοξείδωτο ατσάλι

Οι ζαρντινιέρες από ανοξείδωτο χάλυβα είναι πολύ ανθεκτικές και διαφέρουν στην υψηλή αντοχή τους στη διάβρωση. Δίνουν στην ατμόσφαιρα μια αριστοκρατική εμφάνιση.

Πολυ μπαστούνι

Εκτός από τα έπιπλα από πολυ μπαστούνι, οι φυτευτές πολυ μπαστούνι είναι επίσης μια καλή λύση για τον κήπο. Χρησιμοποιούνται πλαστικές ίνες που είναι ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό καθιστά τέτοιες ζαρντινιέρες ιδιαίτερα κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους. Στιβαρά και ταυτόχρονα κομψά και κοντά στη φύση, αντιπροσωπεύουν μια λειτουργική λύση.

Τερακότα και πηλός

Οι καλλιεργητές από τερακότα και πηλό είναι ελαφριές, αλλά όχι ιδιαίτερα ανθεκτικές στις κρούσεις και ανθεκτικές στο χειμώνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αντικαθίστανται από ζαρντινιέρες κατασκευασμένες από άλλα υλικά.

φυτευτής σύγχρονη ζαρντινιέρα με όμορφα λουλούδια

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια γλάστρα:

Για να βάλετε τα φυτά σας στη σωστή σκηνή, θα πρέπει πρώτα απ ‘όλα να χρησιμοποιήσετε κατάλληλα είδη φυτών για τα αντίστοιχα ανθοφόρα αγγεία. Τα φυτά στη ζαρντινιέρα θα πρέπει να μεγαλώνουν φυσικά.

  • Το σχήμα του φυτευτή εξαρτάται από το βάθος των ριζών: Τα μεγάλα φυτά χρειάζονται ζαρντινιέρες στις οποίες μπορούν να επεκταθούν οι ρίζες τους. Τα φυτά με ρηχές ρίζες, από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζονται ογκώδεις ζαρντινιέρες
  • Εξετάστε εκ των προτέρων τι μέγεθος θα πρέπει να έχει η γλάστρα σας: Ανάλογα με το είδος του φυτού που θα ευδοκιμήσει εκεί, επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος
  • Με τα κρεμαστά φυτά, βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα δεν αναποδογυρίζει. Το εταιρικό καθεστώς έχει μεγάλη σημασία εδώ
  • Αποφύγετε την κατάκλυση νερού με αποστράγγιση και τρύπα στο έδαφος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εξωτερικούς χώρους
  • Οι καλλιεργητές από υαλοβάμβακα και οι ζαρντινιέρες από ανοξείδωτο ατσάλι δεν αναπνέουν και δεν είναι υδατοδιαπερατές – αυτό πρέπει επίσης να το θυμόμαστε
  • Ακόμη και οι καλλιεργητές με συστήματα άρδευσης, όπου το φυτό παίρνει τη σωστή ποσότητα νερού και θρεπτικών συστατικών, δεν είναι πλέον ασυνήθιστο. Αλλά αυτά δεν συνιστώνται για εξωτερικούς χώρους – η κατάκλυση νερού είναι τότε ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

Ένας κήπος γεμάτος φυσικά λουλούδια και μαγευτικές μυρωδιές! Αυτό είναι ένα πράγμα! Είναι πολύ εύκολο με τους σωστούς φυτευτές! Allηλές, μεγάλες ή φωτεινές, οι ζαρντινιέρες είναι πραγματικά χαρακτηριστικά σε κάθε ατμόσφαιρα! Αυτοί οι καθολικοί τοποθετούνται μπροστά από την πόρτα εισόδου ή γύρω από την περιοχή χαλάρωσης, ανεβάζοντας τον εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο σε υψηλότερο επίπεδο.