Έχετε ορτανσίες στον κήπο σας; Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια καλή επιλογή για φυτά κήπου, αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε σωστά τις ορτανσίες. Αυτά τα όμορφα λουλούδια κήπου χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι ανθίζουν υπέροχα σε διαφορετικά χρώματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά κήπου. Έτσι, αν έχετε ορτανσίες στον κήπο σας, τότε θέλετε να απολαύσετε τα όμορφα και υπέροχα λουλούδια τους και πιθανότατα αναρωτιέστε: «Πότε ανθίζουν ορτανσίες;»:: «Γιατί δεν ανθίζουν οι ορτανσίες μου; Κάνε λίγη υπομονή! Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο ανθοφορίας. Στα παρακάτω προσπαθούμε να σας δώσουμε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό. Απλώς κάντε κύλιση προς τα κάτω …

Πότε ανθίζουν ορτανσίες και γιατί μερικές φορές δεν ανθίζουν?

Οι ορτανσίες διατηρούν ανθισμένα φυτά κήπου με ροζ λουλούδια

Πότε ανθίζουν ορτανσίες?

Ο ακριβής χρόνος ανθοφορίας των ορτανσιών εξαρτάται από το είδος τους. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες ορτανσίας και επομένως ο χρόνος ανθοφορίας τους μπορεί να ποικίλει πολύ – από τις πρώτες μέρες της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Επομένως, καταστήστε πρώτα σαφές ποια ποικιλία ορτανσίας θα ευδοκιμήσει στον κήπο σας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πότε πρέπει να ανθίσει.

Κατά γενικό κανόνα, οι ορτανσίες ανθίζουν στα μέσα του καλοκαιριού. Αλλά αν αυτό δεν ισχύει για εσάς, ελέγξτε τους λόγους που εμπόδισαν τις ορτανσίες σας να ανθίσουν κατά καιρούς.

Οι ορτανσίες είναι υπέροχα ανθισμένα φυτά κήπου

Διατηρήστε ορτανσίες και γονιμοποιήστε ανθισμένα φυτά κήπου

Γιατί δεν ανθίζουν ορτανσίες?

Πολλοί ερασιτέχνες κηπουροί αναρωτιούνται γιατί οι ορτανσίες τους δεν ανθίζουν. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι το λανθασμένο κλάδεμα, η βλάβη των οφθαλμών από τον χειμώνα ή / και τις αρχές της άνοιξης, η τοποθεσία και το πολύ λίπασμα.

Ας ξεκινήσουμε με το κλάδεμα

Οι ποικιλίες ορτανσίας μπορούν να ανθίσουν σε παλιό ξύλο, νέο ξύλο ή και στα δύο. Το παλιό ξύλο είναι η ανάπτυξη του τρέχοντος έτους και το νέο ξύλο είναι η ανάπτυξη του επόμενου έτους (άνοιξη).

Ας υποθέσουμε ότι αγοράσατε μια ορτανσία Nikko Blue φέτος. Αυτό θα παράγει λουλούδια το φθινόπωρο για το επόμενο έτος και θα ανθίσουν την επόμενη άνοιξη.

Προκειμένου οι ορτανσίες του κήπου σας να ανθίσουν τόσο όμορφα, θα πρέπει να τις γνωρίζετε καλά και να τις φροντίζετε σωστά

Ορτανσίες φροντίζουν για ανθισμένα φυτά κήπου, καλοκαιρινά φυτά

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να κλαδεύετε την μπλε ορτανσία σας μέχρι το φθινόπωρο όταν κλαδεύετε τα πολυετή φυτά σας. Διαφορετικά, θα κόψετε τα λουλούδια της ορτανσίας για την επόμενη άνοιξη.

Το Endless Summer είναι μια ποικιλία ορτανσίας που ανθίζει σε παλιό και νέο ξύλο. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό θα αρχίσει να ανθίζει αυτό το φθινόπωρο και θα παράγει περισσότερα λουλούδια την επόμενη άνοιξη, προκειμένου να παραταθεί η περίοδος ανθοφορίας στο επόμενο καλοκαίρι.

Λουλούδια στον δικό σας κήπο

Πότε ανθίζουν ορτανσίες μπλε ποικιλία ορτανσίας

Λεπτή κλίση

Πότε ανθίζουν ορτανσίες φροντίστε σωστά τα φυτά κήπου

Δεν πρέπει επίσης να κλαδεύετε τις ατελείωτες καλοκαιρινές ορτανσίες σας το φθινόπωρο, καθώς αυτό θα κόψει μερικά από τα λουλούδια για την επόμενη άνοιξη.

Η ετικέτα του φυτού στην ορτανσία σας λέει αν το φυτό ανθίζει στο παλιό ξύλο, στο νέο ξύλο ή και στα δύο. Είναι πάντα καλύτερο να περιμένετε και να κλαδέψετε τις ορτανσίες σας την άνοιξη. Μόλις το φυτό αρχίσει να αναπτύσσεται, θα δείτε μίσχους που δεν έχουν φύλλα και είναι εύθραυστοι όταν λυγίζουν. Ωστόσο, αυτά τα στελέχη πρέπει να κλαδευτούν επειδή είναι νεκρά και δεν θα παράγουν λουλούδια.

Η κοπή ορτανσίας είναι μια τέχνη

Πότε να ανθίσει κλαδέματα ορτανσίες

Ο καιρός είναι ένας άλλος παράγοντας

Ο καιρός είναι πιθανότατα ο δεύτερος λόγος που δεν θα ανθίσουν οι ορτανσίες σας. Οι οφθαλμοί ορτανσίας είναι πολύ ευαίσθητοι στο κρύο. Αν λοιπόν έχετε μια ορτανσία που ανθίζει σε παλιό ξύλο, είναι καλή ιδέα να την τυλίξετε για το χειμώνα. Θυμηθείτε ότι αυτός ο τύπος ορτανσίας θα παράγει λουλούδια το φθινόπωρο για την επόμενη άνοιξη. Αν λοιπόν τα μπουμπούκια που σχηματίστηκαν το φθινόπωρο παγώνουν μέχρι θανάτου το χειμώνα, δεν θα έχετε λουλούδια την άνοιξη.

Μην αφήνετε τις ορτανσίες του κήπου σας να παγώσουν μέχρι θανάτου

Ορτανσίες φροντίζουν για ανθισμένα φυτά κήπου

Συνηθισμένη λινάτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τύλιγμα. Μετά τον πρώτο σκληρό παγετό και όταν πέσουν τα φύλλα της ορτανσίας, τυλίξτε λινάτσα γύρω από το φυτό και γεμίστε το με πεσμένα φύλλα ή σάπια φύλλα. Αυτό απομονώνει το φυτό και προστατεύει τα μπουμπούκια έτσι ώστε να ξεχειμωνιάσουν μέχρι την επόμενη άνοιξη. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε πλαστικό για να τυλίξετε τις ορτανσίες σας. Σε αντίθεση με το λινάτσα, το πλαστικό δεν αναπνέει. Έτσι, όταν έρχονται οι θερμότερες μέρες του χειμώνα, το φυτό δεν θα μπορεί να αναπνεύσει και θα ζεσταθεί έτσι ώστε το φυτό να πεθάνει μέσα στο πλαστικό.

Οι παγετοί αργά την άνοιξη είναι ο άλλος κοινός λόγος που οι ορτανσίες αποτυγχάνουν να ανθίσουν. Και φέτος και πέρυσι είχαμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον Απρίλιο μετά από ζεστές ανοιξιάτικες μέρες. Οι ορτανσίες πρέπει να καλύπτονται με μια παλιά πετσέτα θαλάσσης ή σεντόνι εάν οι θερμοκρασίες της άνοιξης πέσουν στο πάγωμα. Η πτώση της θερμοκρασίας σκοτώνει τα μπουμπούκια για να μην ανθίσουν.

Επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία

Όμορφος κήπος ορτανσίας μπροστά από το εξοχικό κέδρο

Ο επόμενος παράγοντας είναι η τοποθεσία

Οι περισσότερες ορτανσίες χρειάζονται τουλάχιστον 3-4 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα για να ανθίσουν. Το φως του ήλιου νωρίς το πρωί είναι ιδανικό για αυτό, ενώ ο απογευματινός ήλιος είναι συνήθως πολύ ζεστός για τις ορτανσίες του κήπου σας. Ελέγξτε την ετικέτα του φυτού, ωστόσο. Νεότερες ποικιλίες ορτανσίας αναπτύσσονται για να ανέχονται την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και την υψηλότερη ένταση του ηλιακού φωτός. Θυμηθείτε ότι μια ορτανσία σε πλήρη ηλιοφάνεια χρειάζεται πολύ περισσότερο πότισμα από αυτή σε μερική σκιά.

Ανθισμένες ορτανσίες στη μπανιέρα

Πότε να ανθίσει ορτανσίες σωστή φροντίδα

Η γονιμοποίηση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτό

Οι ορτανσίες δεν πρέπει να τροφοδοτούνται με λίπασμα υψηλού αζώτου. Ο πρώτος αριθμός στην αναλογία λιπάσματος είναι άζωτο. (Ο λόγος σημαίνει Ν-Ρ-Κ) Λίγο άζωτο (Ν) απαιτείται για υγιή φύλλα και καλή συνολική ανάπτυξη, αλλά είναι επιθυμητή μια αναλογία 8-16-6 ή ένας συγκρίσιμος συνδυασμός. Ο φώσφορος προάγει την ανάπτυξη των ριζών και των βλαστών, γεγονός που προάγει την ανάπτυξη των λουλουδιών.

Το ανθρακικό κάλιο (Κ), ο τελευταίος αριθμός, αντιπροσωπεύει την ανθεκτικότητα του φυτού και είναι η χαμηλότερη αναλογία των τριών στοιχείων. Οι ορτανσίες είναι φυτά που αγαπούν τα οξέα και τα λιπάσματα κατάλληλα για φυτά που αγαπούν τα οξέα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη γονιμοποίηση ορτανσιών. Η λίπανση δύο φορές το χρόνο, μία φορά νωρίς την άνοιξη και πάλι το καλοκαίρι, είναι αρκετή για ορτανσίες. Πάντα βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι υγρό πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε λίπασμα για να αποφύγετε εγκαύματα στις ρίζες.

Απολαύστε τις ορτανσίες στον κήπο σας! Με τη σωστή φροντίδα, είναι σίγουρο ότι θα ανθίσουν υπέροχα …

Ορτανσίες φροντίζουν για ανθισμένα φυτά κήπου Οι ορτανσίες φροντίζουν το κλάδεμα και τη λίπανση των ανθισμένων φυτών κήπουΠότε ανθίζουν οι ορτανσίες, οι ορτανσίες δεν ανθίζουν Πότε να ανθίσει ορτανσίες φροντίδα διαφορετικές ποικιλίες ορτανσίες Πότε ανθίζουν ορτανσίες και για ποιους λόγους οι ορτανσίες δεν ανθίζουν Πότε ανθίζουν ορτανσίες διαφορετικές ορτανσίες κήπου Πότε ανθίζουν ορτανσίες διαφορετικές ποικιλίες φυτών κήπου ορτανσίας Πότε ανθίζουν οι ορτανσίες φροντίζουν διαφορετικές ποικιλίες ορτανσίας Πότε ανθίζουν ορτανσίες διαφορετικές ποικιλίες ορτανσίας Πότε ανθίζουν ορτανσίες γιατί δεν ανθίζουν ορτανσίες