Ένας φράκτης thuja ως αειθαλές περίγραμμα κήπου είναι σίγουρα ένα από τα κλασικά. Αυτά τα στιβαρά κωνοφόρα δεν προσφέρουν μόνο τέλεια ιδιωτικότητα, αλλά αψηφούν ισχυρότερους ανέμους χωρίς προβλήματα. Φροντίζονται εύκολα και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν λέγονται δέντρα της ζωής για το τίποτα. Στις επόμενες γραμμές θα μάθετε περισσότερα για το φυτό φράκτη thuja, τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φροντίζετε τον φράκτη σας και πώς να το κλαδεύετε σωστά.

Ο φράκτης thuja – το μακροχρόνιο αγαπημένο ανάμεσα στους αειθαλείς φράκτες

thuja hedge διατηρεί την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Thuja – το αειθαλές δέντρο της ζωής

Το δέντρο της ζωής, όπως αποκαλούμε τη thuja σε αυτή τη χώρα, ανήκει στην οικογένεια των κυπαρισσιών και είναι ένα ανθεκτικό στον παγετό, αειθαλές κωνοφόρο. Βρίσκεται κυρίως στην Ανατολική Ασία και τη Βόρεια Αμερική καθώς και την Ευρώπη και μπορεί να φυτευτεί τόσο ως φράκτης όσο και ως ένα φυτό. Αν και υπάρχουν έξι τύποι Thuja, το Thuja picata και το Thuja occidentalis προτιμώνται ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Όταν πρόκειται για έναν μακράς διαρκείας, αειθαλή φράκτη thuja, οι ποικιλίες “Brabant” και “Smaragd” συνιστώνται καταρχήν. Και τα δύο είναι εξαιρετικά εύκολα στη φροντίδα, ισχυρά και προσφέρουν μια αδιαφανή οθόνη απορρήτου. Το δέντρο της ζωής Brabant μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με το σμαράγδι. Και οι δύο κόβουν μια ωραία φιγούρα στον κήπο και ευχαριστούν το μάτι με το πλούσιο πράσινο τους.

Όταν τρίβονται, οι φρέσκοι βλαστοί της thuja μυρίζουν πολύ ευχάριστα πορτοκάλι και έλατο

φυτό φράκτη thuja hedge evergrain

Φύτευση και συντήρηση φράχτη thuja

Εάν αποφασίσετε για έναν δένδρο φράχτη ζωής, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα παρά τη στιβαρότητα και τη μακροζωία αυτών των αειθαλών φυτών. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο μέρος όπου πρέπει να βρίσκεται ο φράκτης. Αυτό πρέπει να είναι ηλιόλουστο ή μερικώς σκιασμένο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι εντελώς στη σκιά. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε ένα διαφορετικό φυτό φράκτη. Τα αργιλώδη, πλούσια σε χούμο εδάφη, που έχουν καλή υδατοπερατότητα και περιέχουν ασβέστη, είναι η τέλεια βάση για έναν φράκτη thuja. Αλλά μπορείτε επίσης να βελτιώσετε αυτές τις συνθήκες αργότερα με λίπασμα, τύρφη ή ειδικό λίπασμα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην αφήνετε το πάτωμα να στεγνώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Thuja δεν μπορεί να ανεχθεί μεγάλες περιόδους ξηρασίας. Όμως, το ξέσπασμα νερού είναι εξίσου δύσκολο για αυτήν. Και στις δύο περιπτώσεις, καφέ ή ακόμη και φαλακρά σημεία μπορούν να σχηματιστούν στον φράκτη. Παρεμπιπτόντως, αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβεί εάν τα φυτά προσβληθούν από ανθρακωρύχους ή υποστούν ισχυρή μυκητιακή προσβολή.

Το κρύο του χειμώνα, από την άλλη πλευρά, δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου το δέντρο της ζωής

thuja hedge tips σχεδιασμός κήπου

Κατά κανόνα, τα νεαρά δέντρα της ζωής για τον φράκτη φυτεύονται σε απόσταση 35-40 cm. Κάθε τάφρος πρέπει να είναι διπλάσιος από τη ριζική μπάλα. Πριν από τη φύτευση, συνιστάται να ποτίζετε τα δέντρα για λίγο σε ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, τροφοδοτούνται αρχικά με επαρκή υγρασία και μπορούν να συνηθίσουν το έδαφος πιο γρήγορα. Αφού ο φράκτης έχει ήδη φυτευτεί πλήρως, θα πρέπει επίσης να ποτίζετε εκτεταμένα τα φυτά και, αν θέλετε, να τα κόβετε αμέσως με το ηλεκτρικό χλοοκοπτικό. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα ουσιαστικό μέρος της φροντίδας για κάθε φράκτη thuja.

Στην αρχή θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και να μειώσετε λίγο

thuja hedge προστασία απορρήτου οθόνης σχεδιασμός κήπου ανεμοθραύστης

Κόψτε σωστά τον φράκτη thuja

Αν και το δέντρο της ζωής κλαδεύει αρκετά, θα πρέπει να έχετε κατά νου τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε μόνο αιχμηρές, καθαρές λεπίδες για το κοπτικό φράκτη, το οποίο εξασφαλίζει πρόσθετη προστασία από μικρόβια.
  • Οι συννεφιασμένες μέρες είναι ιδανικές για κοπή, οπότε τα φρέσκα κοψίματα δεν υποφέρουν στον καυτό ήλιο.
  • Το Thuja δεν πρέπει να είναι υγρό ή υγρό κατά το κλάδεμα.
  • ο βέλτιστος χρόνος κοπής είναι την άνοιξη πριν από τους νέους βλαστούς.
  • Προσέξτε τις φωλιές των πτηνών πριν το κλάδεμα και τηρήστε τους νόμιμα ρυθμιζόμενους χρόνους αποκλεισμού.
  • προτιμήστε τον τραπεζοειδή σχεδιασμό του φράχτη thuja για να εξασφαλίσετε βέλτιστες συνθήκες φωτισμού για τα φυτά.
  • Τα κλαδιά που έχουν πεθάνει ή έχουν μούχλα πρέπει να αφαιρεθούν εντελώς.
  • Ποτέ μην κόψετε στο παλιό, φυλλώδες ξύλο της thuja, γιατί εκεί δεν ξαναβγαίνουν βλαστοί.
  • Η Thuja δεν ανέχεται το δυνατό κλάδεμα τόσο καλά και αντιαισθητικά, σχηματίζονται φαλακρά σημεία.
  • Τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη φύτευση, κόψτε πολύ ελαφρά τους βλαστούς που έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ.

Ανάλογα με τον τύπο της thuja, ο φράκτης γίνεται πιο στενός ή ευρύτερος

thuja hedge ποικιλία σμαράγδι

Τι άλλο πρέπει να λάβετε υπόψη

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όλα τα μέρη του φυτού thuja είναι δηλητηριώδη. Αν λοιπόν είστε ευαίσθητοι, καλύτερα να φοράτε γάντια κατά το κλάδεμα για να αποφύγετε την ερυθρότητα και τον κνησμό στο δέρμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα ζώα ή τα κατοικίδια ζώα δεν τρέφουν τα δέντρα της ζωής και διατηρείτε την επίβλεψη ειδικά με μικρά παιδιά. Επομένως, απορρίψτε επίσης όλους τους βλαστούς εγκαίρως μετά την κοπή. Όταν καταναλώνετε thuja, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα δηλητηρίασης όπως γαστρεντερικές κράμπες, δύσπνοια ή έμετος. Σε τέτοιες περιπτώσεις ή εάν έχετε υποψίες, συμβουλευτείτε γρήγορα έναν γιατρό έκτακτης ανάγκης.

Διαφορετικά δεν πρέπει να ανησυχείτε για το μεγάλο αειθαλές δέντρο της ζωής. Ένας φράκτης thuja είναι μια από τις καλύτερες και ευκολότερες αποφάσεις για μια τέλεια οθόνη απορρήτου στον δικό σας κήπο.

Διασκεδάστε να το φυτέψετε και να το φροντίσετε!

πράσινοι βλαστοί φράκτης thuja

Υπάρχουν επίσης κοντές ποικιλίες που φαίνονται σφαιρικές

στρογγυλοί θάμνοι του φράκτη thuja

Τέτοια δέντρα της ζωής μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά στο σχεδιασμό του κήπου

Διατηρήστε χαμηλό φράχτη thuja

Και τι θα λέγατε για έναν κυματιστό φράκτη thuja?

Κόψτε τον φράκτη thuja κομψά  οθόνη απορρήτου thuja hedge brabant thuja hedge αειθαλή φυτά σχεδιασμός κήπου

thuja hedge νεαρά φυτά

thuja hedge φαλακρά σημεία

Διατηρήστε τον φράκτη thuja

Διατηρήστε σωστά τον φράκτη thuja

οθόνη απορρήτου thuja hedge  thuja hedge tips