Ο διαλογισμός Τσάκρα είναι ίσως μία από τις πιο μοναδικές και λεπτομερείς μορφές διαλογισμού εκεί έξω. Και είναι επίσης ένα από τα πιο πολύτιμα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που ασκούν διαλογισμό τσάκρα είναι συνήθως προχωρημένοι στο διαλογισμό, αυτή είναι μια μορφή διαλογισμού που σχεδόν ο καθένας μπορεί να κατακτήσει μόλις κατανοήσει τα βασικά. Έτσι, ο διαλογισμός τσάκρα είναι κατάλληλος τόσο για προχωρημένους όσο και για αρχάριους. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και κάντε ένα βήμα προς το άνοιγμα και την εξισορρόπηση των τσάκρα σας.

Γνωρίζετε τι είναι ο διαλογισμός τσάκρα στην πραγματικότητα?

Συμβουλές Πρακτικής Διαλογισμού Τσάκρα Τεχνικές Διαλογισμού

Ενώ ο διαλογισμός είναι πολύ απλός και έχει να κάνει με τη στιγμή, ο διαλογισμός τσάκρα απαιτεί πρώτα να κατανοήσουμε τα διάφορα τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα που εμφανίζονται σε όλο το σώμα. Έτσι, προτού καταλάβετε τον διαλογισμό των τσάκρα, πρέπει να γνωρίζετε τα τσάκρα σε βάθος.

Μάθετε παρακάτω τι σημαίνουν και γιατί είναι σημαντικό να διατηρείτε ισορροπημένα και τα επτά τσάκρα.

Τι είναι ο Διαλογισμός Τσάκρα; Αυτή η μορφή διαλογισμού περιλαμβάνει επτά ενεργειακά κέντρα στο σώμα που σχετίζονται με τα χρώματα. Τα τσάκρα τρέχουν από τη βάση της σπονδυλικής στήλης στην κορυφή του κεφαλιού.

Βυθιστείτε στον δικό σας εσωτερικό κόσμο!

Συμβουλές πρακτικής διαλογισμού Τσάκρα

Τι μπορεί να επιτύχει κάποιος μέσω του διαλογισμού τσάκρα?

Ποια είναι τα οφέλη του διαλογισμού Τσάκρα; Μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σωματική και ψυχική σας ισορροπία και να επιτύχετε μια πιο ειρηνική κατάσταση.

Ο διαλογισμός Τσάκρα υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν επτά διαφορετικά τσάκρα που μεταφέρουν ενέργεια στο σώμα. Ο στόχος αυτής της πρακτικής είναι η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας εξισορροπώντας αυτά τα τσάκρα.

Ο διαλογισμός Τσάκρα υποθέτει ότι η υγεία και η ψυχική σας προοπτική θα είναι σε μια πιο ειρηνική κατάσταση όταν τα βασικά σας τσάκρα είναι σωστά ισορροπημένα. Όταν ένα τσάκρα είναι ανισόρροπο ή κλειστό, περισσότερη ενέργεια κατευθύνεται στα πιο λειτουργικά τσάκρα.

Επιτύχετε υγεία και αρμονία μέσω διαλογισμού

Διαλογισμός Τσάκρα Πρακτικές συμβουλές Ασκήσεις γιόγκα

Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη συνολική ισορροπία και την ηρεμία σας. Ωστόσο, μέσω του διαλογισμού τσάκρα μπορεί κανείς φυσικά να ανοίξει αυτά τα μπλοκαρισμένα τσάκρα.

Ωστόσο, πριν μπορέσετε να κάνετε τον διαλογισμό σας στην πράξη, πρέπει να γνωρίζετε καλά τα επτά τσάκρα.

Ποια είναι τα επτά τσάκρα?

Υπάρχουν τεχνικά εκατοντάδες τσάκρα στο σώμα. Μερικά από αυτά αντιπροσωπεύουν μεγάλα ενεργειακά κέντρα και άλλα μικρότερα. Ωστόσο, υπάρχουν επτά κύριες πηγές ενέργειας που πρέπει να λάβετε υπόψη για διαλογισμό τσάκρα.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά ενεργειακά κέντρα στο ανθρώπινο σώμα?

Συμβουλές διαλογισμού Τσάκρα για την εξάσκηση και στα επτά τσάκρα

Και τα 7 τσάκρα και τα σύμβολά τους

Συμβουλές πρακτικής διαλογισμού Τσάκρα σύμβολα τσάκρα

Root Chakra / Muladhara

κόκκινο χρώμα

Μάντρα: LAM

Αυτό το τσάκρα βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής σας στήλης. Είναι υπεύθυνη για τη σύνδεσή σας με τον κόσμο και την ικανότητά σας να καλύψετε τις βασικές σας ανάγκες, όπως φαγητό, στέγη και σταθερότητα.

Όταν έχετε πρόβλημα με το τσάκρα της ρίζας σας, μπορεί να βρεθείτε να παλεύετε με δυσπεψία, σωματικές διαταραχές και συναισθηματική δυσφορία.

Τσάκρα Muladhara

Συμβουλές πρακτικής διαλογισμού τσάκρα muladara root chakra

 Ιερό τσάκρα / Svadhisthana

Χρώμα πορτοκαλί

Μάντρα: VAM

Το πορτοκαλί τσάκρα βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον αφαλό σας. Αυτό το τσάκρα είναι υπεύθυνο για τη δημιουργική διαδικασία και είναι υπεύθυνο για τη φαντασία σας.

Αυτό το τσάκρα είναι επίσης υπεύθυνο για τα αναπαραγωγικά σας όργανα. Όταν το ιερό τσάκρα είναι ανισόρροπο, μπορεί να αισθάνεστε ανίκανοι να ανταπεξέλθετε σε νέες εμπειρίες. Όσοι απολαμβάνουν ένα ισχυρό και ισορροπημένο ιερό τσάκρα έχουν μια αίσθηση περιπέτειας και εξερευνούν γενναία τον κόσμο.

Svadhisthana Chakra

Συμβουλές πρακτικής διαλογισμού τσάκρα svadishtana ρίζα τσάκρα

Ηλιακό πλέγμα τσάκρα / manipura

Χρώμα κίτρινο

Mantra: RAM

Αυτό το τσάκρα βρίσκεται στο στομάχι σας, πάνω από το ηλιακό σας πλέγμα. Ρυθμίζει τη διαδικασία της πέψης. Ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέεται με το τσάκρα της ρίζας. Επειδή έχετε πεπτικά προβλήματα δεν σημαίνει ότι το κίτρινο τσάκρα σας είναι μπλοκαρισμένο.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ψυχική και πνευματική σας κατάσταση. Εάν δυσκολεύεστε να κατανοήσετε και να αποδεχτείτε την εμπειρία σας και να βρείτε πνευματικό νόημα σε αυτό, είναι ένα σημάδι ότι το κίτρινο τσάκρα σας δεν λειτουργεί.

Οι άνθρωποι που έχουν ένα ισχυρό ηλιακό πλέγμα τσάκρα αγκαλιάζουν και εκτιμούν αυτό που έχει να προσφέρει η ζωή και τις εμπειρίες που μπορούν να έχουν.

Τσάκρα Μανιπούρα

Εξάσκηση συμβουλών διαλογισμού τσάκρα manipura ηλιακό πλέγμα τσάκρα

Τσάκρα καρδιάς / αναχάτα

Χρώμα πράσινο

Μάντρα: YAM

Το πράσινο τσάκρα, ή το τσάκρα της καρδιάς, βρίσκεται ακριβώς στη μέση του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Δεν πρέπει λοιπόν να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ελέγχει πολλά από τα όργανα και τα συστήματα του περιβάλλοντός του.

Εάν έχετε αναπνευστικά προβλήματα ή υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να έχετε μη ισορροπημένο τσάκρα της καρδιάς. Οι άνθρωποι που έχουν ένα τσάκρα ανοιχτής καρδιάς, από την άλλη πλευρά, είναι σε θέση να δημιουργήσουν συναισθηματικές συνδέσεις με τους γύρω τους.

Anahata chakra

Συμβουλές πρακτικού διαλογισμού Τσάκρα αναχάτα τσάκρα καρδιάς

Τσάκρα του λάρυγγα / Visshuddha

Χρώμα μπλε

Μάντρα: ΧΑΜ

Το επόμενο τσάκρα, γνωστό ως τσάκρα του λαιμού ή τσάκρα του λάρυγγα, βρίσκεται κοντά στον θυρεοειδή αδένα. Αυτό το τσάκρα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της έκφρασης και της επικοινωνίας.

Όσοι είναι σε θέση να επικοινωνούν ανοιχτά με τους άλλους και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους τείνουν να έχουν ένα πολύ ισορροπημένο τσάκρα του λαιμού.

Εάν αισθάνεστε απομονωμένοι, αντιμετωπίζετε ορμονικές ανισορροπίες ή άλλες ανεξήγητες σωματικές ασθένειες, μπορεί να υπάρχει απόφραξη ή ανισορροπία στο τσάκρα του λαιμού.

Visshuddha Chakra

Συμβουλές πρακτικής διαλογισμού τσάκρα vishudda τσάκρα λαιμού τσάκρα

Τσάκρα τρίτου ματιού / Ajna

Χρώμα: λουλακί

Mantra: SHAM

Το τρίτο μάτι τσάκρα βρίσκεται ακριβώς πάνω από το τσάκρα του λαιμού. Είναι ακριβώς ανάμεσα στο σημείο που συναντιούνται τα φρύδια σας. Είναι η πηγή ενέργειας που ελέγχει τη διορατικότητα και τη διαίσθησή σας. Αυτό ισχύει τόσο για τη φυσική σας ικανότητα να βλέπετε αυτό που υπάρχει γύρω σας όσο και για την πνευματική σας ενόραση και διαίσθηση.

Οι άνθρωποι που έχουν ένα πολύ ανοιχτό και ισορροπημένο τσάκρα τρίτου ματιού όχι μόνο έχουν καλή κατανόηση του κόσμου, αλλά μπορούν να πάρουν τη σωστή τους θέση στον κόσμο. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται με αυτές τις έννοιες και κατανοούν τον «ρόλο» τους στην κοινωνία μπορεί να έχουν ένα μη ισορροπημένο τσάκρα τρίτου ματιού.

Ajna chakra

Συμβουλές πρακτικής διαλογισμού τσάκρα ajna φρύδι τσάκρα

Crown chakra / Sahasrara

Χρώμα: λευκό / μοβ

Μάντρα: OM

Το τσάκρα του λωτού είναι πιθανώς το πιο διάσημο από όλα τα τσάκρα και στην πραγματικότητα δεν κάθεται στο σώμα, αλλά πάνω από το πάνω μέρος του κεφαλιού.

Εάν και τα έξι τσάκρα κάτω από το τσάκρα της κορώνας είναι ισορροπημένα, τότε το τσάκρα της κορώνας μπορεί να χρησιμεύσει ως σύνδεση ισχύος με τον ευρύ κόσμο.

Οι άνθρωποι που έχουν ισορροπημένο τσάκρα δεν έχουν μόνο αυτοπεποίθηση, αλλά τείνουν επίσης να ζουν σε ειρήνη και ασφάλεια με τη ζωή τους.

Σαχασράρα Τσάκρα

Εξάσκηση Συμβουλές Διαλογισμού Τσάκρα Τσάκρα του Στέμματος Sahasrara Lotus Chakra

Εξασκηθείτε στο διαλογισμό τσάκρα

Πώς ασκείται ο Διαλογισμός Τσάκρα; Η πρακτική περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοής με ένα μόνο τσάκρα ή οι προχωρημένοι ασκούμενοι μπορούν να διαλογιστούν και στα 7 τσάκρα.

Ο διαλογισμός Τσάκρα είναι το κλειδί για το άνοιγμα των μπλοκαρισμένων τσάκρα και τη διασφάλιση ότι και τα επτά ενεργειακά κέντρα στο σώμα συνεργάζονται.

Ωστόσο, πρέπει πρώτα να μάθετε ποια από αυτά τα τσάκρα είναι μπλοκαρισμένα, κλειστά ή μη ισορροπημένα, προτού μπορέσετε να εστιάσετε σε αυτά κατά τη διάρκεια της πρακτικής διαλογισμού..

Υπάρχουν διαφορετικά Δοκιμή τσάκραs online που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε και να μάθετε ποιο τσάκρα είναι αποκλεισμένο. Ωστόσο, αν κοιτάξετε κάθε μια από τις λεπτομερείς περιγραφές των επτά τσάκρα, πιθανότατα θα μπορείτε να καταλάβετε με ποιο τσάκρα αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Ανοίξτε και ισορροπήστε τα τσάκρα

Συμβουλές διαλογισμού Τσάκρα σε εξωτερικούς χώρους

Για αρχάριους, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με έναν διαλογισμό με οδηγό τσάκρα. Μπορείτε όμως να το δοκιμάσετε και μόνοι σας.

Όταν διαλογίζεστε, θα χρησιμοποιείτε μάντρα. Όπως θα διαπιστώσετε, καθένα από τα παραπάνω τσάκρα έχει τη δική του μάντρα. Ανάλογα με το ποιο τσάκρα θέλετε να ισορροπήσετε, θα χρησιμοποιήσετε το συντονιστικό μάντρα κατά τη διάρκεια της άσκησής σας.

Καθίστε άνετα στο πάτωμα ή σε ένα μαξιλάρι. Πρέπει να περάσετε τουλάχιστον 30 λεπτά σε διαλογισμό τσάκρα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε το μάντρα στο μυαλό σας και πάρτε μια δυνατή αναπνοή μέσα και ξανά.

Ξεκινήστε να αναπνέετε βαθιά και ομοιόμορφα. Αφήστε τα χέρια σας να κουτσαίνουν και να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη ίσια και δυνατή, αλλά μην τα πιέζετε.

Συνεχίστε να αναπνέετε μέσα και έξω, σταθερά και κανονικά.

Επικεντρωθείτε σε ένα συγκεκριμένο ενεργειακό κέντρο

Συμβουλές πρακτικής άσκησης Chakra Mudra

Ξεκινήστε περνώντας και από τα επτά τσάκρα – καθένα από αυτά χρειάζεται τη δική του προσοχή για να ισορροπήσει. Επικεντρωθείτε σε κάθε χρώμα για περίπου ένα λεπτό μέχρι να δείτε πραγματικά ότι η χρωματική ενέργεια ρέει μέσα στο σώμα σας. Αυτό είναι όπου ο καθοδηγούμενος διαλογισμός μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος.

Όταν απευθυνθείτε σε όλα τα τσάκρα σας, θα πρέπει να αισθανθείτε θετική ενέργεια να ρέει μέσα σας καθώς φαντάζεστε ισορροπημένα τσάκρα.

Δώστε προσοχή στο μπλοκαρισμένο τσάκρα σας και στο μάντρα που θα σας βοηθήσει να το ανοίξετε. Συνεχίστε να αναπνέετε σταθερά και βαθιά και επαναλάβετε το μάντρα μέχρι το τέλος του διαλογισμού.

Ανάλογα με το πόσο μπλοκαρισμένο είναι το τσάκρα σας και πόσο χρόνο έχετε να αφιερώσετε σε αυτό το τσάκρα, μπορεί να μην βρείτε ισορροπία αμέσως. Αλλά ο τακτικός διαλογισμός θα βοηθήσει.

Or διαλογιστείτε και για τα επτά τσάκρα ταυτόχρονα

Συμβουλές για την πρακτική του διαλογισμού τσάκρα στο σπίτι

Ενώ μερικοί άνθρωποι προτιμούν να ξεκινούν με όλα τα τσάκρα και στη συνέχεια να προχωρούν στα μπλοκαρισμένα τσάκρα τους. Υπάρχουν όμως διαφορετικές σχολές σκέψης. Οι άνθρωποι που θέλουν να απελευθερώσουν μπλοκαρισμένα τσάκρα επικεντρώνονται μόνο στις αποκλεισμένες πηγές ενέργειας τους. Άλλοι που είναι σε ισορροπία και θέλουν να διατηρήσουν την ισορροπία, απλά εστιάζουν και στα επτά τσάκρα τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τους και δίνουν στον καθένα το δικό του χρόνο.

Όποιο δρόμο κι αν επιλέξετε να προσεγγίσετε την τέχνη του διαλογισμού τσάκρα, με τακτική εξάσκηση και συνεπή εστίαση, σίγουρα θα βρείτε ισορροπία, γαλήνη και περισσότερη ικανοποίηση στην καθημερινότητά σας.

Βρείτε ισορροπία και ικανοποίηση στην καθημερινότητά σας!

Εξάσκηση Συμβουλών Διαλογισμού Τσάκρα Άσκηση Ισοζυγίου Βάρους