Φαρμακευτικά βότανα και φυτά που υποστηρίζουν την υγεία μας

Το άσθμα είναι μια άλλη ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει ακόμη γνωστή οδός για την ανάρρωση. Οι άρρωστοι αντιμετωπίζονται με πολύπλοκα μέσα και η ασθένεια εξετάζεται ξανά και ξανά και ακόμα κανείς δεν γνωρίζει πότε και πώς μπορεί να ξεσπάσει ξανά. Πώς θα μπορούσε κανείς να προστατευτεί από έναν τέτοιο κίνδυνο και υπάρχουν καθόλου προληπτικοί παράγοντες κατά του άσθματος; Κάναμε μια μικρή έρευνα και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ακόμη και φυσικοί τρόποι που ενισχύουν την άμυνά μας και κάνουν το σώμα ακόμα πιο ανθεκτικό. Συνοψίζουμε το παρακάτω αποτέλεσμα για εσάς με λίγα λόγια και παρουσιάζουμε τα 8 κορυφαία φαρμακευτικά βότανα που χρησιμοποιούνται από ασθενείς σε κρίσεις άσθματος και που δείχνουν θετικά αποτελέσματα.

Φαρμακευτικά βότανα και φυτά στην θεραπευτική πρακτική φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιεινή γλυκόριζα λεμονόχορτου

σκόρδο

Οι ιδιότητες του σκόρδου για την υγεία είναι γνωστές στην ιατρική και επίσης στη θεραπευτική πρακτική εδώ και αιώνες. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στη χαλάρωση της σκληρής βλέννας στους αεραγωγούς. Επιπλέον, το σκόρδο είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που καταπολεμά τους ιούς και τις λοιμώξεις που μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις άσθματος στο σώμα.

Τέλος, το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το σκόρδο καταπολεμά τις λοιμώξεις που προκαλούν άσθμα

τα φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιές σκόρδο

τζίντζερ

Ένα άλλο βότανο που είναι χρήσιμο για το άσθμα είναι το τζίντζερ. Η ρίζα είναι επίσης αντιφλεγμονώδης και βοηθά στον καθαρισμό των αεραγωγών. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης άσθματος, οι θωρακικοί μύες σφίγγονται και οι αεραγωγοί στενεύουν. Το τζίντζερ αντισταθμίζει, χαλαρώνει και προστατεύει.

Με το τζίντζερ οι αεραγωγοί καθαρίζονται ξανά (ιοί) 

φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιή ginko bilobaGinko biloba

Το εκχύλισμα αυτού του φυτού αποτρέπει την εξάπλωση της φλεγμονής και διευκολύνει την αναπνοή σε περίπτωση ασθματικών ασθενειών.

Με το ginko, η αναπνοή γίνεται και πάλι εύκολη 

φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιή ginko biloba2

Λεμονόχορτο

Το λεμονόχορτο χρησιμοποιείται ευρέως σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, ειδικά για άσθμα, βήχα ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις. Αυτό έχει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και επίσης αντιμυκητιασικές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν την πιθανή φλεγμονή και να σταματήσουν τη μόλυνση.

Το λεμονόχορτο σταματά τις λοιμώξεις και προστατεύει από τη φλεγμονή 

φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιή λεμονόχορτογλυκόρριζα

Η αγαπημένη γλυκόριζα (βιολογική) μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης της υγείας. Η επίδραση της γλυκόριζας είναι ηρεμιστική και απελευθερωτική, ειδικά όταν έχετε δυσκολία στην αναπνοή.

Η γλυκόριζα καταπρανει και δυναμώνει 

φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιεινή γλυκόριζα λεμονόχορτουρίγανη

Αυτό το βότανο παράγει απίστευτα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται στην εναλλακτική θεραπεία του άσθματος. Εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, η ρίγανη περιέχει ουσίες που καθαρίζουν φυσικά όλες τις αναπνευστικές οδούς.

Η ρίγανη καθαρίζει τη βλέννα στους αεραγωγούς 

φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιεινή γλυκόριζα λεμονόχορτου

φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιή ρίγανη λεμονόχορτου2Κόκκινο φτελιά

Ένα άλλο κοινό βότανο που μπορεί να καταπολεμήσει το άσθμα είναι το κόκκινο φτελιά. Η λήψη κόκκινου φτελιά χαλαρώνει τη βλέννα που εμποδίζει την κανονική εισπνοή και εκπνοή. Χάρη σε αυτό το φυτό, το στήθος διευρύνεται, το οποίο όχι μόνο ανακουφίζει από το άσθμα, αλλά και ηρεμεί τον ενοχλητικό βήχα ή άλλες ασθένειες των πνευμόνων.

Το κόκκινο φτελιά διευρύνει το στήθος και διευκολύνει την αναπνοή 

φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιή ginko red elm2

φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιή ginko κόκκινο φτελιάκουρκούμη

Ο κουρκουμάς είναι από καιρό γνωστός για τις ιδιότητες υγείας του. Λειτουργεί ως προληπτικό κατά του άσθματος ή των αλλεργικών αντιδράσεων της αναπνευστικής οδού. Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, καταπολεμά με επιτυχία τα συμπτώματα του άσθματος.

Ο θαυματουργός κουρκουμάς βοηθά κατά των αλλεργιών και του άσθματος 

φαρμακευτικά βότανα ζουν υγιεινή γλυκόριζα λεμονόχορτου