οι σπόροι chia ωμέγα 3 ωφελούν τον τρόπο ζωής στην υγεία

Σπόροι Chia: ενδιαφέροντα γεγονότα και χρήσιμες συμβουλές

ο Σπόροι Chia είναι γνωστά στην ανθρωπότητα εδώ και πολλούς αιώνες. Έτσι φρόντιζαν οι Αζτέκοι την υγεία τους. Δεν ήταν μόνο ένα φάρμακο, αλλά και ένα μέσο με το οποίο μπορούσε κανείς να πληρώσει για πολλά άλλα αγαθά.

Η Chia είναι από καιρό γνωστή στους ανθρώπους

τα πλεονεκτήματα των σπόρων chia μειονεκτήματα στον τρόπο ζωής

Μπισκότα με σπόρους chia

σπόροι chia κουζίνες φράουλες συνταγές υγεία

Ακόμη και οι σύγχρονοι ερευνητές είναι πλέον εξοικειωμένοι με τα οφέλη για την υγεία Σπόροι Chia Καλά. Αυτή η γνώση διαδίδεται επίσης επιμελώς. Αλλά σχετικά λίγα λέγονται και γράφονται για το γεγονός ότι οι σπόροι chia έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα για την υγεία. Επομένως, θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην καλή όσο και στη σκοτεινή πλευρά.

Τα πλεονεκτήματα

Στην πρώτη θέση είναι η κατανάλωση του Σπόροι Chia Συνιστάται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, καταστέλλουν το αίσθημα της πείνας. Βοηθάτε λοιπόν τους ανθρώπους στην απώλεια βάρους.

Γιατί οι σπόροι chia έχουν ευεργετική επίδραση?

οι σπόροι chia γνωρίζουν τη θετική αρνητική πλευρά της υγείας

Υγιή λιπαρά οξέα

Οι σπόροι chia περιέχουν επίσης τα υγιή οξέα ωμέγα 3 και ALA. Έτσι, αντισταθμίζουν τη φλεγμονή στον οργανισμό. Μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο στην αρθρίτιδα και πολλές άλλες ασθένειες. Οι σπόροι Chia μας βοηθούν να χάσουμε βάρος, ειδικά στην προβληματική κοιλιακή περιοχή. Οι σπόροι chia είναι ακόμα πλούσιοι σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βόριο. Αυτό προάγει τη δημιουργία γερών οστών χωρίς να τρώμε πολύ.

Πρωτεΐνες χωρίς γλουτένη

Οι σπόροι chia μας παρέχουν υγιείς πρωτεΐνες χωρίς γλουτένη. Μπορούν να καταναλωθούν όταν θέλετε να διατηρήσετε το σάκχαρό σας σε λογικά επίπεδα και να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια ενώ το κάνετε.

Τι πραγματικά περιέχουν οι σπόροι chia;?

Οι σπόροι chia επηρεάζουν τον τρόπο ζωής

Καλύτερη υδρογόνωση

Οι σπόροι chia βελτιώνουν την ενυδάτωση του οργανισμού μας. Παίρνετε επίσης το υπόλοιπο των ηλεκτρολυτών.

Πιθανά μειονεκτήματα του Σπόροι Chia

Υπάρχει έστω ένα πράγμα σε αυτόν τον κόσμο που δεν έχει σκοτεινή πλευρά; Μετά βίας! Δυστυχώς, οι παλιοί καλοί σπόροι chia κρύβουν επίσης κάποιους κινδύνους για την υγεία. Αυτά σχετίζονται κυρίως με το βότανο Salvia hispanica. Δεν το παίρνουν όλοι καλά. Εδώ είναι μερικές περιπτώσεις στις οποίες οι σπόροι chia θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό.

Οι αρνητικές επιπτώσεις των σπόρων chia

αγοράστε σπόρους chia Salvia Hispanica chia φυτικά αποτελέσματα

Αλλεργίες

Τα άτομα των οποίων ο οργανισμός είναι ευαίσθητος στους σπόρους μουστάρδας είναι συνήθως επίσης αλλεργικοί στη Salvia hispanica.

Αραίωση αίματος

Η αραίωση του αίματος απειλεί μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων. Επομένως, δεν πρέπει να τρώτε τους σπόρους chia κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Εάν τα έχετε φάει ούτως ή άλλως, ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με αυτό.

Γαστρεντερικές διαταραχές

Δυστυχώς, σε μερικούς ανθρώπους οι σπόροι chia μπορούν να προκαλέσουν μετεωρισμό. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει επίσης να τα αποφεύγουν σε μεγάλες ποσότητες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατανάλωση σπόρων chia δεν συνιστάται

σπόροι chia που αξίζει να γνωρίζετε γνωστό τρόπο ζωής

Χαμηλή πίεση αίματος

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι σπόροι chia μπορούν να μειώσουν εξαιρετικά την αρτηριακή πίεση. Τα άτομα με φυσιολογική έως χαμηλή αρτηριακή πίεση πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά όταν τα καταναλώνουν.

Λίγες ακόμη συστάσεις

Σε γενικές γραμμές, είναι Σπόροι Chia πολύ υγιές. Προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί και ότι οι σπόροι chia δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με πάρα πολλές χημικές ουσίες. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση σπόρων chia για πρώτη φορά μπορεί να σας προκαλέσει ζάλη. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε αλλεργικοί. Μερικές φορές χρειαζόμαστε απλώς ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστούμε στο νέο προϊόν.

Το φυτό chia έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά αποτελέσματα

αγοράστε σπόρους chia φυτό chia Salvia hispanica

Υπάρχουν πολλές συνταγές γλυκών που γίνονται με σπόρους chia

σπόροι chia πουτίγκα φράουλες συνταγές υγεία