fairtrade σοκολάτα κόκκοι κακάο δίκαιο εμπόριο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σοκολάτα Fairtrade

 Σνακ χωρίς καμία πικρία! Νιώστε την ευγενή γλυκύτητα της σοκολάτας Fairtrade και κάντε τη διαφορά στον κόσμο ταυτόχρονα. Εάν έννοιες όπως η κοινωνική ευθύνη, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα δεν σας αφήνουν αδιάφορους, τότε είστε σε καλά χέρια με τα προϊόντα της Fairtrade.

Με μια δίκαιη αγορά όχι μόνο συμβάλλετε σε μια ασφαλέστερη και καλύτερη ζωή για τους μικρούς ιδιοκτήτες στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά προωθείτε επίσης τη φιλική προς το περιβάλλον γεωργία, η οποία ταυτόχρονα μειώνει τη χρήση φυτοφαρμάκων και επιβλαβών ουσιών. Η Fairtrade δεν εξασφαλίζει μόνο σταθερές, λογικές τιμές για τους παραγωγούς. Εξαλείφοντας τους μεσάζοντες, οι άμεσες σχέσεις μεταξύ των αγροτών και των κατασκευαστών σοκολάτας διατηρούνται πολύ καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό δίνει στο λιανικό εμπόριο ένα ανθρώπινο, κοινωνικό πρόσωπο. Ενδιαφέρεται κανείς για τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και τη βιωσιμότητα των συνεταιρισμών στους οποίους είναι ενωμένοι οι μικροϊδιοκτήτες.

Ευγενής γλυκύτητα και καθαρή συνείδηση

fairtrade κόκκοι κακάο σοκολάτας

Σε γνωστές εταιρείες Fairtrade αρέσει GEPA, Το El Puente ή το dwp δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό. Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά πληρούν αυστηρά πρότυπα και όχι μόνο εξασφαλίζουν την καθορισμένη ελάχιστη τιμή για τους παραγωγούς, αλλά υποστηρίζουν επίσης πολυάριθμα κοινοτικά έργα και δίνουν στους ανθρώπους περισσότερη ελπίδα και ασφάλεια για το μέλλον. Ένα βασικό σημείο στο Fairtrade είναι η απαγόρευση της παιδικής και καταναγκαστικής εργασίας – δύο φοβερά φαινόμενα που δυστυχώς είναι κοινά στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Το εμπόριο μπορεί επίσης να λειτουργήσει διαφορετικά

fairtrade σοκολάτα κακάο προϊόντα καφέ

Συχνά κάποιος πιστεύει ότι μόνο μία αγορά, μία φωνή ή μία ενέργεια δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ξεφύγετε από αυτή τη νοοτροπία και μάθετε να εκτιμάτε τη σημασία των αποφάσεών σας. Μπορείτε να επιτύχετε πολλά μέσω της συνειδητής, υπεύθυνης κατανάλωσης. Μην το αμφιβάλλετε. Και την επόμενη φορά που ο πειρασμός της σοκολάτας θα λιώσει στη γλώσσα σας, θυμηθείτε το. Αυτό κάνει την απόλαυση ακόμη πιο έντονη, γιατί πίσω της στέκεται η αγνότητα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανθρώπινης ηθικής.

Γευτείτε ευτυχισμένη ζωή με κάθε μπουκιά

fairtrade σοκολάτα κόκκους κακάο ξηρή συγκομιδή

Απλώς πηγαίνετε πιο συχνά στα καταστήματα του κόσμου και ερευνήστε την ποικίλη επιλογή προϊόντων δίκαιου εμπορίου. Εδώ δεν θα βρείτε μόνο σοκολάτες πρώτης κατηγορίας, αλλά και καφέ και τσάι από όλο τον κόσμο. Καλές χειροτεχνίες, πολύτιμα υφάσματα, φρούτα, ποτά και πολλά άλλα σας περιμένουν.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη σοκολάτας Fairtrade

fairtrade σοκολάτα σοκολάτα κακάο σοκολάτας

Η ταχεία ανάπτυξη του κλάδου του δίκαιου εμπορίου κατέστησε δυνατή την αγορά τροφίμων δίκαιου εμπορίου στα σούπερ μάρκετ. Αν και αυτό το γεγονός έχει επικριθεί έντονα από πολλούς μανιώδεις υπερασπιστές του Fairtrade, έχει επίσης μια θετική πλευρά. Δημοσιεύει τα προϊόντα δίκαιου εμπορίου και δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους καταναλωτές να κάνουν υπεύθυνη αγορά. Από την άλλη πλευρά, αυτό ασκεί πολύ μεγαλύτερη πίεση στους πραγματικά μεγάλους παραγωγούς τροφίμων όπως η Cargill, η Nestlé και ο Mars. Αισθάνεστε υποχρεωμένοι να πάτε προς την κατεύθυνση του Fairtrade. Και παρόλο που η σφραγίδα UTZ Fairtrade που χρησιμοποιείται από αυτές τις εταιρείες δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υψηλότερα πρότυπα του FLO (Fair Trade International), είναι ένα βήμα μπροστά.

Εξερευνήστε τον υπέροχο κόσμο των προϊόντων της Fairtrade

fairtrade σοκολάτα κακάο τροφίμων μπανάνες πορτοκάλια

Η συμβουλή μας: Προσέξτε τη σφραγίδα Fairtrade από το FLO και δώστε πάντα προτίμηση σε αυτά τα προϊόντα σε σχέση με όλα τα άλλα που φέρουν σήμανση με άλλες σφραγίδες. Με αυτήν τη σφραγίδα μπορείτε να είστε πολύ πιο σίγουροι ότι έχουν τηρηθεί τα κοινωνικά και οικολογικά πρότυπα. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο αποκτάτε ποιότητα πρώτης κατηγορίας, αλλά και πραγματικά πραγματικά προϊόντα δίκαιου εμπορίου που μπορείτε να απολαύσετε με καθαρή συνείδηση.

Μην ξεχνάτε – είμαστε ένα!

fairtrade σοκολάτα κακάο καφέ παγκόσμιος χάρτης

Κάπως έτσι φαίνεται η joie de vivre

fairtrade σοκολάτα κόκκους κακάο λοβούς κακάο

Ζήστε με ικανοποίηση και αξιοπρέπεια

fairtrade σοκολάτα φασόλια κακάο προϊόντα μικρών αγροτών

Σχολική εκπαίδευση και χαρούμενα παιδικά χρόνια

fairtrade σοκολάτα προϊόντα κακάο σχολική εκπαίδευση

Διάλογος στο ύψος των ματιών μεταξύ μικρών ιδιοκτητών και κατασκευαστών

fairtrade σοκολάτα κακάο δίκαιες τιμές

Φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά με κάθε κύπελλο

fairtrade σοκολάτα κακάο καφέ αφρική

Δώστε νόστιμη δικαιοσύνη

fairtrade πραλίνες κακάο σοκολάτας

Bήνετε δίκαια με αγάπη

fairtrade κέικ σοκολάτας κακάο

FAIR απλά έχει καλύτερη γεύση

fairtrade κόκκοι κακάο σοκολάτας πολύτιμοι