Αυτό που όλοι γνωρίζουν για το ροδέλαιο είναι ότι εξάγεται από τα πέταλα του τριαντάφυλλου και ότι πρέπει να πληρώσετε πολύ ακριβά ποσά για το καθαρό αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Αλλά τι ακριβώς καθορίζει την υψηλή τιμή του ροδέλα και αν μπορείτε να εξαγάγετε το πολύτιμο λάδι από κάθε φύλλο τριαντάφυλλου, θα θέλαμε να μάθουμε παρακάτω.

Πρώτα απ ‘όλα, θα θέλαμε να ορίσουμε την έννοια του ροδέλαιο. Όλοι γνωρίζουν τη μυρωδιά του άνθους του τριαντάφυλλου. Αυτό το άρωμα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς το αιθέριο έλαιο που περιέχεται στα πέταλα.

Υπάρχουν χιλιάδες χιλιάδες είδη τριαντάφυλλων στον πλανήτη που είναι πάντα ευχάριστα στο μάτι, αλλά μόνο μερικά από αυτά είναι κατάλληλα για την παρασκευή ροδέλαιο. Οι τρεις πιο γνωστοί και πολυτιμότεροι τύποι τριαντάφυλλων που εκτιμώνται στην αρωματοποιία και την αρωματοθεραπεία είναι οι Rosa Damascena και Rosa Sentifolia. Το νούμερο τρία, η Rosa Alba, είναι το μόνο λευκό τριαντάφυλλο από τα λουλούδια του οποίου βγάζει κανείς το ευγενές αρωματικό λάδι.

1 λίτρο ροδέλαιο λαμβάνεται από περίπου 4 τόνους πετάλων

έλαιο τριαντάφυλλου που καλύπτει όλα τα φυσικά αιθέρια έλαια

Τύποι τριαντάφυλλων από τα οποία λαμβάνεται το αρωματικό λάδι

 Η Rosa Damscena μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τον Damscus πριν από περίπου 300 χρόνια και καλλιεργείται σε πολλές εξειδικευμένες περιοχές. Οι πιο επιτυχημένοι κατασκευαστές παγκοσμίως, των οποίων το ροδέλαιο χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ποιότητα, είναι η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ινδία.

Η Rosa Damscena είναι η πιο διάσημη ποικιλία τριαντάφυλλου που μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τη Δαμασκό πριν από περίπου 300 χρόνια

παράδοση τριαντάφυλλου νωρίς το πρωί

Εφαρμογή και αποτέλεσμα

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου χρησιμοποιείται στην κατασκευή πολλών καλλυντικών προϊόντων. Τα καλύτερα και πιο ακριβά αρώματα στον κόσμο μυρίζουν για μέρες μετά τη χρήση τους, ακριβώς λόγω του ροδέλαιο, το οποίο καθιστά κάθε άρωμα αριστούργημα ακόμη και σε μικρές ποσότητες.

Ροζέλαιο στολισμένο. Ακόμα κι αν αυτή η πρόταση ακούγεται επιφανειακή, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της. Το ευγενές άρωμα του τριαντάφυλλου έχει αντικαταθλιπτικό και αφροδισιακό αποτέλεσμα ταυτόχρονα. Το λεπτό άρωμα αγγίζει την καρδιά και το άτομο αισθάνεται καθαρή ευδαιμονία.

Τα καλύτερα προϊόντα στην αρωματοποιία και τα καλλυντικά περιέχουν πολύτιμο έλαιο τριαντάφυλλου

ροδέλαιο παράδοση μικρές ποσότητες υψηλή τιμή

παράδοση τριαντάφυλλου

Εκτός από τις ψυχολογικές επιδράσεις, το έλαιο τριαντάφυλλου μπορεί να θεωρηθεί ως η καλύτερη φυσική θεραπεία για όλα τα είδη ερεθισμών του δέρματος. Για καθημερινή φροντίδα του δέρματος θα πρέπει να αναμειγνύετε λίγο ροδέλαιο σε κάθε κρέμα και αλοιφή. Το αποτέλεσμα θα είναι άμεσα ορατό.

Το φυσικό αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου έχει επίσης εσωτερική εφαρμογή. Σε περίπτωση σοβαρών κρίσεων ημικρανίας και εμμηνόρροιας, μια σταγόνα ροδέλαιο διαλυμένη σε νερό βοηθάει αστραπιαία. Λέγεται επίσης ότι το ροδέλαιο έχει ιδιότητες καθαρισμού του αίματος και καθαρτικές.

Μέσα από τη διαδικασία της απόσταξης παίρνετε το αρωματικό λάδι από τα ροδοπέταλα

παρασκευή αρωμάτων 2

Μέχρι στιγμής, το ροδέλαιο δεν έχει ημερομηνία λήξης

πτώση της διαδικασίας της παράδοσης του τριαντάφυλλου

παράδοση ροδέλαιο sentifolia

αντοχή

Το αγνό ροδέλαιο είναι ένα από τα λίγα φυσικά προϊόντα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Μπορεί να ειπωθεί ότι το έλαιο τριαντάφυλλου διαρκεί για πάντα και δεν χάνει καμία από τις εξαιρετικές του ιδιότητες. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η τελική τιμή του ροδέλαιο είναι τόσο υψηλή.

Τα παγκοσμίου φήμης ονόματα αρωμάτων εκτιμούν ιδιαίτερα το ροδέλαιο για δεκαετίες

ροζ λαδι παράδοση τεχνολογία κατασκευής chanel

Πολλές αντικαταθλιπτικές και αφροδισιακές ιδιότητες αποδίδονται στο ροδέλαιο

λάδι τριαντάφυλλου

ροζ λαδι παράδοση Δαμασκό τριαντάφυλλο

Βιομηχανοποίηση

Η παραγωγή ροδέλαιο πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας απόσταξης. Η παλιά παράδοση της παραγωγής εξακολουθεί να τηρείται και ακόμη και αν οι τεχνολογίες είναι καλά προχωρημένες σήμερα, δεν υπάρχει γνωστός «σύγχρονος» τρόπος για την ταχύτερη λήψη μεγαλύτερων ποσοτήτων ροδέλαιο. Λέγεται ότι περίπου ένα λίτρο ροδέλαιο λαμβάνεται από τέσσερις τόνους ροδοπέταλα. Η τιμή για ένα λίτρο ροδόλαδου είναι σήμερα 12.000 €. Ένας άλλος λόγος που δικαιολογεί την τιμή είναι το γεγονός ότι τα ροδοπέταλα πρέπει να μαζεύονται και να ταξινομούνται αποκλειστικά με το χέρι. Υπάρχουν επίσης ορισμένες στιγμές της ημέρας που το επίπεδο αιθέριου ελαίου στο ροδοπέταλο είναι υψηλότερο. Διαπιστώθηκε ότι η συγκομιδή στις 4:00 π.μ. είναι η πιο ανταποδοτική περίοδος για τη βιομηχανία ροδολαδιών. Λόγω της υγρασίας και της θερμοκρασίας τα ξημερώματα, το τριαντάφυλλο απελευθερώνει πολύ περισσότερο αιθέριο έλαιο από άλλες ώρες της ημέρας.

Η διαδικασία παρασκευής του είναι κουραστική, αλλά το λάδι που εξάγεται σίγουρα αποδίδει στο τέλος.

Το τριαντάφυλλο αισθάνεται σαν στο σπίτι του σε περιοχές πλούσιες σε φυσικό μεταλλικό νερό

παράδοση και φροντίδα από ροδέλαιο

παράδοση ροζ λαδιού τεχνολογία παραγωγής

Τα λουλούδια συλλέγονται και ταξινομούνται με το χέρι

Διαλέχτηκε η παράδοση του τριαντάφυλλου

Διαλέχτηκε η παράδοση του τριαντάφυλλου

παράδοση ροδολαδιού

Η παράδοση του τριαντάφυλλου διαβάζει τα πέταλα

διαδικασία παράδοσης ροδολαδιού

Η παραγωγή είναι επίπονη, ακριβής και αρκετά παραδοσιακή

αρχείο παράδοσης τριαντάφυλλου

παράδοση τριαντάφυλλου αγοράστε ροδέλα

εικόνα εξωφύλλου τριαντάφυλλου