Το να ξυπνάτε νωρίς σας κάνει ευτυχισμένους και ικανοποιημένους; Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται πολλοί νωρίς ξυπνώντας, ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς διάσημοι, κορυφαίοι μάνατζερ και γνωστοί καλλιτέχνες. Κάποιος μιλάει όλο και περισσότερο για την αρχή του θαυμαστού πρωινού και τη συναρπαστική δύναμη των πρωινών ωρών. Πρέπει να υπάρχει κάτι στη γνωστή ρήση «Το πρωί έχει χρυσό στο στόμα του». Μπορείτε να διαβάσετε μαζί μας σήμερα ποια είναι η βασανιστική αρχή του να ξυπνάτε νωρίς και πώς μπορείτε να το εντάξετε πιο εύκολα στην καθημερινότητά σας.

Σηκωθείτε νωρίς και έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας κάθε μέρα

πιες καφέ να σηκωθείς νωρίς

Ξυπνήστε νωρίς με την αρχή του Miracle Morning

Αυτή η αρχή, που έχει ήδη γίνει τόσο δημοφιλής, αναπτύχθηκε λεπτομερώς από τον προπονητή με κίνητρο Hal Elrod στο βιβλίο του: “Miracle Morning: The Hour That Changes Everything”. Περιγράφει μια δομημένη, καλά μελετημένη πρωινή ρουτίνα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για τα καλά.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι περισσότερη ενέργεια και θετική στάση, ικανοποίηση και επιτυχία. Όπως και με άλλα βιβλία παρακίνησης και αυτο-ανάπτυξης, δεν χρειάζεται να μιμηθείτε τα πάντα ακριβώς. Είναι πολύ περισσότερο για ένα κοινό νήμα προτού μπορέσετε να δημιουργήσετε τη δική σας ερμηνεία. Δεν υπάρχει must εδώ, μόνο εμπνευσμένες συμβουλές και ιδέες που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Χαιρετήστε την ανατολή κάθε πρωί

σηκωθείτε νωρίς την ανατολή του ηλίου

Η βάση της αρχής του Miracle Morning είναι τα έξι λεγόμενα S.A.V.E.R.S, τα οποία σας βοηθούν να σηκωθείτε πιο εύκολα νωρίς. Τι κρύβεται πίσω από αυτό?

ΜΙΚΡΟ. – σημαίνει σιωπή – αφορά τη σιωπή με τη μορφή διαλογισμού ή προσευχής

ΕΝΑ. – είναι για επιβεβαίωση – χρόνος για υποθέσεις που φέρνουν θετική στάση

V – σημαίνει απεικόνιση – οπτικοποιήστε στόχους και επιθυμίες με τη δική σας φαντασία

ΜΙ. – σημαίνει ασκήσεις – για να ξυπνήσει σωστά το σώμα μέσω της κίνησης

R. – σημαίνει ανάγνωση – ανάγνωση από βιβλία ή άρθρα

ΜΙΚΡΟ. – είναι για γραφή – συγγραφή ημερολογίου, λήψη σημειώσεων, εξάσκηση σε ημερολόγιο

Οι έξι πυλώνες της αρχής του Miracle Morning

Βασικά, πρόκειται να σηκωθείτε μια ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο κάθε πρωί. Αυτή η ώρα είναι τότε μόνο για εσάς. Οι ακόλουθες έξι δραστηριότητες είναι σημαντικές ενότητες που διαρκούν από 5 έως 20 λεπτά και μπορούν να παραταθούν ή να συντομευθούν ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις. Εδώ παρατίθενται χρονολογικά και εξηγούνται συνοπτικά.

# 1 σιωπή και διαλογισμός

σηκωθείτε νωρίς διαλογισμός γιόγκα

Σύμφωνα με την αρχή του Miracle Morning, θα πρέπει να αρχίσετε να ησυχάζετε μόλις σηκωθείτε. Κατά προτίμηση με διαλογισμό ή κάποιες ασκήσεις πραναγιάμα, αν κάποιος τις έχει κατακτήσει. Περίπου 5 έως 10 λεπτά είναι αρκετά για αυτό. Ακούτε τον εαυτό σας και απολαμβάνετε τα πρώτα λεπτά του πρωινού χωρίς να αξιολογείτε τίποτα. Απλά αφήστε τις πρώτες σας σκέψεις να περάσουν, σαν ελαφρά σύννεφα στον ουρανό.

# 2 καταλήξτε σε επιβεβαιώσεις

Σηκωθείτε νωρίς, γράψτε ημερολόγιο κινήτρων

Η επόμενη μονάδα της αρχής διαρκεί επίσης περίπου 5 λεπτά. Αυτές είναι θετικές διατυπώσεις που μπορείτε να σκεφτείτε για τον εαυτό σας και, αν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να τις καταγράψετε. Οι θετικές πεποιθήσεις μπορούν να διατυπωθούν πολύ συγκεκριμένα ή να ακούγονται γενικότερες, ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες σας. Αυτά συχνά συνδέονται με σαφείς στόχους και το νόημά τους, καθώς και με τα μονοπάτια που οδηγούν σε αυτούς. Οι επιβεβαιώσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να επαναλαμβάνονται συχνότερα, έτσι ώστε τα παλιά αρνητικά πρότυπα σκέψης να αποδυναμώνονται και να ανταλλάσσονται με νέα, θετικά.

# 3 Εξασκηθείτε σε απεικονίσεις

σηκωθείτε από νωρίς πρακτικές οπτικοποιήσεις

Αμέσως μετά ακολουθούν οι λεγόμενες οπτικοποιήσεις. Λίγη φαντασία και φαντασία απαιτούνται εδώ. Αυτή η φάση της αρχής δεν είναι ξανά μεγαλύτερη από 5 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα φαντάζεστε πώς οι στόχοι σας έχουν ήδη επιτευχθεί. Αυτό σας δίνει θετική στάση και περισσότερο κίνητρο. Εάν, για παράδειγμα, ο στόχος είναι να πάτε σε ένα μεγάλο ταξίδι, μπορείτε να το φανταστείτε συγκεκριμένα, σαν να το βιώσατε τη στιγμή. Με τέτοιες απεικονίσεις που σας κάνουν ευτυχισμένους, ο εγκέφαλος ρίχνει περισσότερες ορμόνες ευτυχίας όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη και γίνεται αμέσως πιο σε εγρήγορση.

# 4 άσκηση και άσκηση

γυμναστήριο στο σπίτι ξυπνήστε νωρίς συμβουλές

Φυσικά, το σώμα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο να ξυπνάμε σωστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η μονάδα είναι λίγο μεγαλύτερη – περίπου 20 λεπτά. Εδώ είναι σημαντικό να επιλέξετε μια κατάλληλη σωματική δραστηριότητα που ταιριάζει βέλτιστα στην κατάσταση της ζωής σας και στις ατομικές προτιμήσεις σας. Μια δυναμική ροή γιόγκα, προπόνηση γυμναστικής ή συνεδρία τζόκινγκ – εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

# 5 Διαβάστε βιβλία και άρθρα

σηκωθείτε νωρίς διαβάστε βιβλία

Σε αυτό το βήμα, είναι καιρός για αυτο -ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι αποκτάτε νέες γνώσεις ή διαβάζετε έναν συγκεκριμένο τομέα – βιβλία, άρθρα κ.λπ., ανάλογα με το τι σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το βήμα, για παράδειγμα, για να μάθετε μια νέα γλώσσα ή να τη βελτιώσετε. Και πάλι, όλα είναι θέμα δικής σας ευημερίας και φιλοδοξίας.

# 6 Γράψτε ένα ημερολόγιο ή κάντε ημερολόγιο

οι ιδέες του περιοδικού σηκώνονται νωρίς

Διατυπώστε σκέψεις ή απλά γράψτε ελεύθερα την ψυχή σας. Αυτός είναι ο στόχος της τελευταίας ενότητας του Miracle Morning Principle. Πάνω απ ‘όλα, είναι σημαντικό να εκφράζουμε ευγνωμοσύνη. Να είσαι ευγνώμων για όλα τα όμορφα στη ζωή, που είσαι ξύπνιος και ξυπνάς ξανά, που μπορείς να αναπνέεις και να βλέπεις. Επιπλέον, αυτή η γραφή έχει βαθιά θεραπευτική επίδραση και μας βοηθά να νιώθουμε πιο ανάλαφροι και πιο χαλαροί. Μπορείτε να βρείτε μια λεπτομερή περιγραφή για το πώς να το κάνετε αυτό στην ανάρτησή μας σχετικά με την εκφραστική γραφή.

Έξυπνες συμβουλές για μελλοντικούς ξυπνητές

Καλημέρα ροκ, πρόσεχε! Ακολουθούν μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν επίσης να σηκωθείτε νωρίς πολύ πιο εύκολα.

  • Ξεκίνα από μικρό! Πρώτα ρυθμίστε το ξυπνητήρι περίπου 10-15 λεπτά νωρίτερα και όχι μία ώρα πίσω. Έτσι αυξήστε τον εαυτό σας κάθε μέρα με λίγα λεπτά παραπάνω και σύντομα θα φτάσετε στην επιθυμητή ώρα για να σηκωθείτε.
  • Επίσης, τοποθετήστε το ξυπνητήρι πολύ μακριά από το κρεβάτι. Έτσι δεν μπορείτε να πατήσετε το κουμπί αναβολής και έτσι κι αλλιώς αναγκάζεστε να σηκωθείτε.

Μην ξεχνάτε – το ξυπνητήρι δεν είναι εχθρός, είναι σύμμαχός σας

σηκωθείτε νωρίς συμβουλές ξυπνητηριού

  • Αποκτήστε ένα σύγχρονο έξυπνο ξυπνητήρι αν θέλετε – υπάρχουν ήδη μερικά με άρωμα, φως ή ορισμένες εργασίες που πρέπει να εκτελέσετε για να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι.
  • Κάνε ένα κρύο ντους λίγο μετά το να σηκωθείς. Αυτό θα κάνει πραγματικά την κυκλοφορία σας και θα ξυπνήσετε πολύ γρήγορα.

σηκωθείτε νωρίς με κρύο ντους τονώστε την κυκλοφορία του αίματος

Ξεπεράστε τον πιο αδύναμο εαυτό σας και μάθετε την τέχνη του να ξυπνάτε νωρίς κάθε μέρα. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή και θα σας κοστίσει πολύ δύναμη και προσπάθεια. Αλλά σίγουρα θα αξίζει τον κόπο και θα σας φέρει νέα ενέργεια και θετική στάση ζωής.

Ανακαλύψτε άλλες ιδέες και κόλπα για να σηκωθείτε εύκολα το πρωί!

συμβουλές ξυπνήστε νωρίς

 Το να κάνεις τζόκινγκ την ανατολή δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό σου

σηκωθείτε νωρίς ανατολή τζόκινγκ

Φορτίστε τις μπαταρίες σας το πρωί με τις σωστές ασάνες γιόγκα

   σηκωθείτε νωρίς ροή γιόγκα το πρωί

Ένα υγιεινό, θρεπτικό πρωινό ολοκληρώνει τέλεια το όλο θέμα

να έχετε ένα υγιεινό πρωινό ξυπνήστε νωρίς