Το μπάνιο στο δάσος είναι το όνομα της σχετικά νέας θεραπείας υγείας που προέρχεται από την Ιαπωνία. Ονομάζονται “Shirin-Yoku” και έχουν επιδοτηθεί από το κράτος από το 1982 ως αποτελεσματική προληπτική φροντίδα υγείας. Αυτή η φυσική θεραπεία έχει ήδη εδραιωθεί σε αυτή τη χώρα και πείθει όλο και περισσότερους ανθρώπους που επιθυμούν περισσότερη ειρήνη και ισορροπία με φυσικό τρόπο. Δεν είναι για τίποτα που πολλοί φυσιοθεραπευτές και εκπαιδευτές της ερημιάς προσφέρουν κολύμβηση στο δάσος, όπως στοχευμένη θεραπεία σε μικρές ομάδες. Φυσικά, μπορείτε επίσης να εξασκήσετε αυτή τη χαλαρωτική δασοθεραπεία μόνοι σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές προτάσεις και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

Χαλαρώστε με περισσότερη προσοχή στο δάσος

υγιεινή δασική κολύμβηση φυσική θεραπεία

Γιατί το μπάνιο στο δάσος είναι τόσο υγιεινό;?

Πολλές πτυχές της δασοθεραπείας έχουν ευεργετική επίδραση στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Και υπάρχουν πάντα νεότερα που μπορείτε να ανακαλύψετε ξεχωριστά για τον εαυτό σας. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα φυσιολογικά οφέλη. Απλώς μια βουτιά στο πράσινο δάσος γεμίζει τους πνεύμονές μας με πολύ περισσότερο οξυγόνο και μας δίνει μια πραγματική ώθηση ενέργειας.

Μια φυσική αποτοξίνωση βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα δέντρα απελευθερώνουν επίσης τερπένια στον αέρα. Αυτά είναι φυτοκτόνα, δηλαδή ουσίες -αγγελιοφόροι που στη συνέχεια εισπνέουμε. Οι τρέχουσες μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι τα τερπένια έχουν επίσης θετική, υγιή επίδραση στον άνθρωπο αυξάνοντας τον αριθμό των λεγόμενων δολοφονικών κυττάρων στον οργανισμό και μειώνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου. Ο δασικός αέρας περιέχει επίσης πολλά υγιή αιθέρια έλαια, τα οποία ενισχύουν επιπλέον την ευημερία και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Προσέξτε και τα μικρά πράγματα

δασική κολύμβηση mindfulness φύση θεραπεία

Και αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος της πραγματικής κολύμβησης στο δάσος, γιατί το πολύ πιο σημαντικό στοιχείο βρίσκεται στην ψυχολογική πλευρά. Το πλήρες άνοιγμα των αισθήσεων, το οποίο συχνά αποφεύγουμε ασυνείδητα στην καθημερινότητα. Η εξωτερική υπερδιέγερση της ταραχώδους καθημερινότητάς μας είναι πολύ έντονη και η επιτάχυνση του ψηφιοποιημένου κόσμου μας πολύ μεγάλη. Όταν βυθίζεστε στη φύση, ασκείτε κυρίως επίγνωση. Η ικανότητα να έχετε πλήρη επίγνωση του εδώ και τώρα και να αισθάνεστε κάθε αναπνοή. Και αυτό ακριβώς επιβραδύνει και μας οδηγεί στο εσωτερικό κέντρο, όπου νιώθουμε πραγματικά ασφαλείς. Στο δάσος θυμόμαστε έντονα τον ρουστίκ, αιώνιο δεσμό με τη φύση, που μας τρέφει και μας θεραπεύει.

Απολαύστε το ρητινώδες άρωμα του καλοκαιριού σε ένα κωνοφόρο δάσος

φύση υγιεινό αποτέλεσμα δασική κολύμβηση

Πώς ασκείται η κολύμβηση στο δάσος?

Στην πραγματικότητα είναι σχετικά εύκολο. Αλλά δεν χρειάζεται να το συγκρίνετε με το συνηθισμένο περπάτημα. Το μπάνιο στο δάσος είναι κάτι που το κάνετε πολύ συνειδητά και με συγκέντρωση. Απλώς βυθίζεστε στη φύση με όλες τις αισθήσεις σας. Υπάρχουν πολλές απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, όπως να κρεμάσετε διανοητικά όλες τις ανησυχίες σας, τις αρνητικές σκέψεις και τους φόβους σας σε ένα δέντρο. Αγγίζοντας σκόπιμα τον τραχύ φλοιό των κορμών των δέντρων και το απαλό βρύο και νιώθοντας την επιφάνεια ακόμη και με κλειστά μάτια. Αγκαλιάστε τον κορμό ενός συγκεκριμένου δέντρου και αφήστε τον εαυτό σας να πέσει με κλειστά μάτια.

Πάρτε το χρόνο σας και προσέξτε

δέντρο θεραπεία φύση δάσος μπάνιο υγιεινή

Εάν ασκείτε ήδη πραναγιάμα, γιόγκα ή διαλογισμό, τώρα είναι φυσικά μια καλή στιγμή για να το κάνετε, αν σας αρέσει. Το κολύμπι στο δάσος μπορεί επίσης να συνδυαστεί τέλεια με τη Γείωση. Το ευεργετικό αποτέλεσμα αυξάνεται πολλές φορές με γυμνά πόδια.

Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στο δάσος στο πάρκο

δασική κολύμβηση υγιεινό πάρκο φυσιοθεραπεία

Εμπιστευτείτε τις θεραπευτικές αρχικές δυνάμεις της φύσης και ενεργοποιηθείτε. Βυθιστείτε στο δάσος και βρείτε το χρυσό σας μέσο, ​​εκεί που δεν υπάρχει άγχος και όπου αισθάνεστε πραγματικά ασφαλείς!

Εξασκηθείτε στο μπάνιο στο δάσος όσο το δυνατόν συχνότερα

Εφαρμόστε φυσική θεραπεία στο μπάνιο στο δάσος

shinrin yoki δάσος κολύμβηση υγιεινή θεραπεία

υγιεινή θεραπεία δασικής κολύμβησης από την Ιαπωνία

δασική κολύμβηση φύση υγιεινή θεραπεία

δασική κολύμβηση φυσική θεραπεία υγιή αποτελέσματα

συμβουλές εφέ κολύμβησης δάσους

ασκήστε υγιεινό μπάνιο στο δάσος

δασική επίδραση κολύμβησης της υγιούς φυσικής θεραπείας