Ο χυμός κουρκουμά και τα σφηνάκια κουρκουμά είναι υπέροχοι τρόποι για να πάρετε τη γεύση και τα οφέλη για την υγεία του φρέσκου κουρκουμά! Στα παρακάτω θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα χυμό κουρκουμά και σφηνάκια κουρκουμά. Μείνετε μαζί του και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ζωντανό πορτοκαλί …

Προετοιμάστε χυμό κουρκουμά και σφηνάκια κουρκουμά

Προετοιμάστε χυμό κουρκουμά και σφηνάκια κουρκουμά με φρέσκια ρίζα κουρκουμά

Τα κουρκουμά και ο χυμός κουρκουμά είναι νόστιμα πρωινά ποτά και δροσιστικά απογευματινά ανακουφιστικά του στομάχου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που είναι ιδιαίτερα καλά για τον οργανισμό.

Φρέσκια ρίζα κουρκουμά και ρίζα τζίντζερ

Χυμός κουρκουμά και σφηνάκια κουρκουμά από φρέσκια ρίζα κουρκουμά

Ετοιμάστε χυμό κουκούμα

Ας φτιάξουμε φρέσκο ​​χυμό κουρκουμά! Αυτή η συνταγή διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και απαιτεί μόνο μια χούφτα συστατικών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό μίξερ βάσης, αποχυμωτή ή ακόμα και ένα μπλέντερ χειρός για να φτιάξετε χυμό κουρκουμά.

Το τζίντζερ και ο κουρκουμάς κάνουν έναν υπέροχο συνδυασμό

Μπουκάλι χυμού κουρκουμά Συνταγή για κουτάκια κουρκουμά

Συστατικά που χρειάζεστε για τον χυμό κουρκουμά:

  • περίπου 8-9 εκατοστά ή 75 γραμμάρια ρίζας κουρκουμά, χωρίς αποφλοιώσεις
  • 5 εκατοστά φρέσκια ρίζα τζίντζερ ή 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τζίντζερ
  • Χυμός μισού λεμονιού (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
  • 1 μικρό πορτοκάλι ή 3-4 μανταρίνια / κλημεντίνες
  • 1 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Ο χυμός κουρκουμά προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία

Χυμός κουρκουμά και κουρκουμά Shots Ginger

Παρασκευή:

Μπορείτε να ξεφλουδίσετε ή όχι τον κουρκουμά και το τζίντζερ όπως θέλετε. Ωστόσο, επειδή τόσο ο κουρκουμά όσο και το τζίντζερ αναπτύσσονται υπόγεια, μπορεί να έχουν μια σημαντική ποσότητα υπολειμμάτων βρωμιάς στη φλούδα τους.

Εάν επιλέξετε να μην τα ξεφλουδίσετε, φροντίστε να τα πλύνετε και να τα τρίψετε καλά για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά και υπολείμματα.

Αφού καθαρίσετε ή πλύνετε τον κουρκουμά και το τζίντζερ, απλά προσθέστε τα στο μπλέντερ ή τον αποχυμωτή σας με τα υπόλοιπα υλικά!

Απολαύστε ένα ποτήρι φρουσιανό χυμό κουρκουμά

Χυμός κουρκουμά και κουρκούμη προετοιμάστε τη συνταγή

Εάν χρησιμοποιείτε αποχυμωτή: Ετοιμάστε τα υλικά σας και προσθέστε τα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το μέλι και το μαύρο πιπέρι σε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε το στον τελικό χυμό σας.

Εάν χρησιμοποιείτε μίξερ βάσης: Βάλτε όλα τα συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του μελιού και του μαύρου πιπεριού, στο μπλέντερ και ανακατέψτε σε ένα λείο μείγμα. Ρίξτε μέσα από μια σακούλα γάλακτος με καρύδια ή ένα πανί λεπτόκοκκου για να στραγγίξει και να διαχωριστεί ο σφικτός πολτός.

Βολές από κουρκούμη με τζίντζερ

Συνταγή προετοιμασίας χυμού κουρκουμά και κουρκουμά με κουκουνάρι με τζίντζερ

Προετοιμάστε τις λήψεις Kukuma

Η διαδικασία για τη λήψη κουρκουμά είναι ίδια με αυτή του χυμού κουρκουμά. Η μόνη διαφορά είναι ότι μειώνεται η ποσότητα νερού και δεν προστίθεται γλυκαντικό.

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα που περιγράφονται παραπάνω για να ετοιμάσετε τον κουρκουμά και το τζίντζερ και στη συνέχεια να τα επεξεργαστείτε στον αποχυμωτή ή στον αναμικτήρα σας. Για να φτιάξετε κουρκουμά, χρησιμοποιήστε 3/4 φλιτζάνι νερό αντί για 1 1/4 φλιτζάνι νερό!

Βολές με φρέσκια ρίζα κουρκουμά

Συνταγή χυμού κουρκουμά Προετοιμάστε σφηνάκια κουρκουμά με φρέσκια ρίζα κουρκουμά

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Μπορεί επίσης να μπορείτε να το διπλασιάσετε για να πάρετε μεγαλύτερο ποσό. Και οι λήψεις με κουρκουμά έχουν ήδη τελειώσει! Μπορείτε να τα πιείτε απευθείας σαν σφηνάκια που περιέχουν αλκοόλ από ένα ποτήρι ή να τα προσθέσετε σε ένα smoothie ή τσάι το πρωί.

Προετοιμάστε σφηνάκια κουρκουμά και αποθηκεύστε τα σε μικρά μπουκάλια στο ψυγείο

Προετοιμάστε χυμό κουρκουμά και σφηνάκια κουρκουμά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένο κουρκουμά;?

Ο φρέσκος κουρκουμάς δεν είναι διαθέσιμος σε όλο τον κόσμο, οπότε δοκιμάσαμε μια έκδοση αυτής της συνταγής που χρησιμοποίησε επίσης σκόνη κουρκουμά. Η γεύση του χυμού με φρέσκια ρίζα κουρκουμά είναι φυσικά πολύ πιο έντονη, αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε φρέσκο ​​κουρκουμά στην αγορά, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένο κουρκουμά. Σε αυτήν την περίπτωση, πάρτε 1/4 φλιτζάνι σκόνη κουρκουμά και 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τζίντζερ και αφήστε τα να βράσουν σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε για να αφαιρέσετε τη σκόνη.

Σκόνη κουρκουμά ως εναλλακτική λύση

Συνταγή χυμού κουρκουμά Προετοιμάστε σφηνάκια κουρκουμά με σκόνη κουρκουμά

Επιπλέον συμβουλή: Ο χυμός ή τα σφηνάκια από σκόνη κουρκουμά έχουν πιο υγρή σύσταση σε σύγκριση με το χυμό από φρέσκο ​​κουρκουμά. Μοιάζει περισσότερο με νερό σε σύγκριση με χυμό φρούτων. Μπορείτε λοιπόν να προσθέσετε λίγο γάλα καρύδας.

Απολαύστε το φρέσκο ​​χυμό κουρκουμά σας το πρωί και ξεκινήστε τη μέρα σας με χαμόγελο και γεμάτη ενέργεια!

Πίνετε χυμό κουρκουμά καθημερινά και μείνετε υγιείς

Συνταγή χυμού κουρκουμά Κουρκουμάς με φρέσκια ρίζα κουρκουμά Συνταγή χυμού κουρκουμά για να ετοιμάσετε σφηνάκια κουρκουμά Χυμός κουρκουμάς και κουρκουμάρι Λεμόνι τζίντζερ Χυμός κουρκουμά και σφηνάκια κουρκουμά με καρότα Χυμός κουρκουμά και κουρκουμά με συνταγή προετοιμασίας λεμονιού Χυμός κουρκουμά και κουρκούμη Κουρκουμά Προετοιμάστε γυάλινα γυαλιά Χυμός κουρκουμά Προετοιμάστε σφηνάκια κουρκουμά Ετοιμάστε κουρκούμη χυμό κουρκούμη Συνταγή Συνταγή φρέσκο ​​κουρκουμά Παρασκευή κουρκούμης χυμού κουρκουμά Συνταγή Προετοιμάστε Συνταγή Χυμού Κουρκουμάς Κουρκούμη