Συμπτώματα άγχους και εξουθένωσης, ατονίας και χρόνιας κόπωσης … σχεδόν όλοι μας το γνωρίζουμε σε διαφορετικές περιόδους και καταστάσεις ζωής. Μια ισορροπημένη διατροφή, περισσότερος ύπνος, άσκηση και αποδεδειγμένες τεχνικές χαλάρωσης είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν. Πάνω απ ‘όλα, όμως, η φύση μας βοηθά να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και να πετύχουμε την ισορροπία που χρειαζόμαστε. Δεν εννοούμε μόνο καθαρό αέρα και βόλτες στο δάσος, αλλά και τις φυσικές θεραπείες που έχουμε σε αφθονία. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά και επί του παρόντος επίσης τα πιο καυτά από αυτά είναι τα λεγόμενα προσαρμογόνα. Τι ακριβώς είναι, τι θετικές επιπτώσεις έχουν για εμάς αυτοί οι φυσικοί θησαυροί, πώς καταναλώνονται και τι πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά, θα μάθετε παρακάτω.

Τα προσαρμογόνα βοηθούν να διατηρείται το μυαλό και το σώμα σε ισορροπία

φυσικές θεραπείες βότανα ρίζες προσαρμογόνα

Τι είναι τα προσαρμογόνα?

Τα προσαρμογόνα είναι γνωστά εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Αγιουρβέδα και στην TCM (παραδοσιακή κινεζική ιατρική). Ωστόσο, δεν λεγόταν έτσι πριν. Μόνο ο Ρώσος επιστήμονας Νικολάι Λαζάρεφ εισήγαγε τον όρο στα μέσα του 20ού αιώνα και μίλησε για την προσαρμογονική επίδραση ορισμένων φυτών.

Επειδή πρόκειται για διαφορετικά βότανα, ρίζες, μανιτάρια κλπ. Τα προσαρμογόνα (να υιοθετήσω = “προσαρμόζομαι”) έχουν κατ ‘αρχήν μη ειδική επίδραση στο σώμα, γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερη αντίσταση και αντοχή στο στρες. Αυτά μας βοηθούν να προσαρμοζόμαστε πιο εύκολα και γρήγορα στις διαφορετικές καταστάσεις της ζωής. Το νευρικό σύστημα και ο μεταβολισμός εναρμονίζονται και η απόδοση και η εγρήγορση αυξάνονται.

Επωφεληθείτε από τους πολύτιμους θησαυρούς της φύσης!

χρησιμοποιήστε προσαρμογόνα ενάντια στο στρες

Τα προσαρμογόνα γενικά λειτουργούν σε μοριακό επίπεδο και έτσι το ορμονικό σύστημα διατηρείται σε βέλτιστη ισορροπία. Χάρη στην κατάλληλη πρόσληψη προσαρμογόνου, για παράδειγμα, το επίπεδο κορτιζόλης μειώνεται μόνιμα, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερη ξεκούραση και χαλάρωση. Εν ολίγοις: τα προσαρμογόνα έχουν εξισορροπητική επίδραση στο σώμα και την ψυχή, αυξάνουν τη σωματική και ψυχολογική ανθεκτικότητα και αυξάνουν αισθητά το επίπεδο ενέργειας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο διάσημα και καλύτερα προσαρμογόνα που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, καταστήματα υγιεινής διατροφής ή στο διαδίκτυο.

9 από τα καλύτερα προσαρμογόνα στον κόσμο

Τα προσαρμογόνα συχνά αναφέρονται ως πανάκεια. Παρ ‘όλα αυτά, δεν πρόκειται για θαυματουργές θεραπείες που μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με σεβασμό και υπομονή και, εάν είναι απαραίτητο, να ζητούν συμβουλές από έμπειρους φυσιοπαθείς και γιατρούς.

Ashwagandha

ashwagandha φαρμακευτικό φυτό adapotgene

Επίσης ως Χειμερινό κεράσι, Ινδικό τζίνσενγκ ή μούρα στον ύπνο που είναι ήδη γνωστά από την ιατρική της Αγιουρβέδα. Το Ashwagandha έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα και μειώνει το άγχος. Επιπλέον, όταν λαμβάνονται τακτικά, βελτιώνεται η ικανότητα συγκέντρωσης και η μνήμη.

Panax ginseng

προσαρμογονικές ρίζες ginseng

Αυτό το φαρμακευτικό φυτό προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και θεωρείται ισχυρό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού. Το τζίνσενγκ έχει επίσης αρκετά θετική επίδραση στην πνευματική μας απόδοση και χρησιμοποιείται ακόμη και ως φυσικό αφροδισιακό για τους άνδρες στην Κίνα. Το τελευταίο αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

κουρκούμη

προσαρμογόνα υγιή αποτελέσματα κουρκούμη

Δεν είναι καθόλου ότι ο κουρκουμάς είναι το κύριο συστατικό του ποτού It, το χρυσό γάλα. Αυτό συμβαίνει γιατί πίνεται πριν πάτε για ύπνο και έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Ο κουρκουμάς είναι επίσης αντιφλεγμονώδης και αναλγητικός.

Ρίζα γλυκόριζας

πραγματική γλυκόριζα υγιή προσαρμογόνα

Αυτό το προσαρμογόνο όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και την αντοχή. Άλλα αποτελέσματα: αισθητή μείωση του λίπους και μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης και ανδρογόνων στις γυναίκες. Προσοχή: δεν είναι τόσο κατάλληλο για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση!

Μάκα

προσαρμογόνο αποτέλεσμα ρίζας maca

Η μοντέρνα υπερτροφή ήταν στην πραγματικότητα η βασική τροφή των Μάγια πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια. Αν και η ρίζα είναι πιο γνωστή ως φυσικός αφροδισιακός και παράγοντας γονιμότητας, η μάκα έχει και άλλες ευεργετικές επιδράσεις. Αυτό το προσαρμογόνο ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την χροιά και βοηθά στο άγχος.

Μανιτάρι Chaga

μανιτάρια chaga adaptogens υγιή

Αυτό το περίεργο είδος μανιταριού προέρχεται από τα δάση της Σιβηρίας και συνήθως αναπτύσσεται στο φλοιό των σημύδων. Το Chaga ήταν παραδοσιακό φάρμακο σε αυτήν την περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όπως ένα τυπικό προσαρμογόνο, ο μύκητας ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων.

Τούλσι

Ινδικό προσαρμογόνο τσάι tulsi βασιλικού

Αυτό το προσαρμογόνο φυτό ονομάζεται επίσης ιερός βασιλικός. Έχει ισχυρό αποτοξινωτικό αποτέλεσμα και συχνά διαφημίζεται ως αντιγηραντικός παράγοντας. Το Tulsi βοηθά επίσης στην ανακούφιση του στρες πιο εύκολα μειώνοντας την κορτιζόλη στο αίμα.

Ρίζα τριαντάφυλλου

προσαρμογόνα υγιούς ρίζας υγιούς δράσης

Η Rhodiola Rosea όχι μόνο έχει ενισχυτική και ισορροπητική επίδραση στον οργανισμό μας, ενισχύει επίσης σημαντικά τις γνωστικές μας ικανότητες. Έτσι μπορείτε να συγκεντρωθείτε περισσότερο και να είστε πιο παραγωγικοί. Η ρίζα του τριαντάφυλλου θεωρείται επίσης φυσικό αντικαταθλιπτικό. Έχει πολύ καλή επίδραση στο επίπεδο σεροτονίνης, η οποία έχει θετική επίδραση στο μυαλό.

Ρίζα Taiga

ρίζα taiga υγιή προσαρμογόνα

Η ρίζα της τάιγκα συχνά ονομάζεται σιβηρικό τζίνσενγκ ή θάμνος του διαβόλου. Το φυτό είναι μια πραγματική πηγή καθαρής ενέργειας ζωής. Σας βοηθά να έχετε περισσότερη αντοχή και υψηλότερη απόδοση. Ταυτόχρονα, αυτό το προσαρμογόνο προωθεί επίσης τη φάση αποκατάστασης, η οποία επιβραδύνει την πιθανή εξάντληση εκ των προτέρων.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε και παίρνετε;

Για να μην συμβιβαστείτε με την υγεία σας, θα πρέπει πάντα να αγοράζετε μόνο από καλά δοκιμασμένους και πιστοποιημένους λιανοπωλητές βιολογικών προϊόντων. Με προϊόντα από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια, μπορείτε ως επί το πλείστον να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε αυτό που λέει σε αυτό. Κατά την αγορά, θα πρέπει επίσης να προσέξετε εάν τα συσκευασμένα προσαρμογόνα περιέχουν πρόσθετα, όπως βοηθητικά ή πληρωτικά. Επειδή αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων.

Αν και τα προσαρμογόνα είναι συνήθως εντελώς ακίνδυνα και μη τοξικά, θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα άτομα με ορισμένες προϋπάρχουσες παθήσεις θα πρέπει επίσης να ζητήσουν συμβουλή από το γιατρό τους πριν τα πάρουν.

Τα προσαρμογόνα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για βιώσιμη υγεία

προσαρμογόνα βότανα από τη φύση ενάντια στο στρες

Μπορείτε να τα πάρετε μόνοι σας σε smoothies ή shakes

ιδέες για προσαρμογόνα smoothies

Τα προσαρμογόνα φυτά συχνά βοηθούν στην υγιή απώλεια βάρους

προσαρμογόνα για απώλεια βάρους

Ετοιμάστε τον εαυτό σας ένα υπέροχο, χαλαρωτικό χρυσό γάλα με κουρκουμά

μπαχαρικά και βότανα προσαρμογόνα υγιή

προσαρμογόνα χρυσού γάλακτος κατά του στρες

Εμπιστευτείτε τη φύση και μείνετε υγιείς!

φυτικά φάρμακα προσαρμογόνα αποτελέσματα