δισκία βιταμινών συμβουλές για υγιεινή διατροφή πολυβιταμίνες

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες πριν αγοράσετε ταμπλέτες βιταμινών την επόμενη φορά

Είναι γνωστό ότι οι ιοί είναι πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια των εποχών της μετάβασης. Είναι λοιπόν άνοιξη και φθινόπωρο. Τα δισκία βιταμινών είναι ένα κατάλληλο μέσο προστασίας από τα κρυολογήματα και τη γρίπη.

Εάν παίρνετε απλά βιταμίνες, δεν θα είναι αρκετό. Είναι πολύ σημαντικό να τα παίρνετε στη σωστή δόση.

Πολύ λίγα, όπως το πολύ, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη.

Ταμπλέτες βιταμινών ως συμπλήρωμα διατροφής 

δισκία βιταμινών υγιεινή διατροφή πολυβιταμίνες

Η αυξημένη ανάγκη για βιταμίνες πολύ συχνά έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής που ακολουθούμε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε πριν πάρουμε τα δισκία βιταμινών είναι να επιτύχουμε καλύτερη ισορροπία εδώ. Πρέπει να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να ζήσετε με λιγότερο άγχος και ένταση. Πρέπει επίσης να ασκούμε πολύ περισσότερο και να τρώμε υγιεινά. Αυτό από μόνο του θα μας έδινε αρκετές βιταμίνες.

Γιατί ο οργανισμός μας γίνεται πιο αδύναμος?

δισκία βιταμινών υγιεινή τροφή ή δισκία πολυβιταμινών

Τι σημαίνουν αυτές οι δύο εκφράσεις; Η κατανόηση αυτού είναι πολύ σημαντική για μια υγιεινή διατροφή. Οι φυσικές βιταμίνες προέρχονται από προϊόντα υγιεινής ζωής. Τα τεχνητά, από την άλλη πλευρά, όπως υποδηλώνει το όνομα, έχουν ληφθεί χημικά. Ναι, θα μπορούσαν μερικές φορές να αποτελέσουν λύση. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούνται υποκατάστατο της φυσικής διατροφής.

Οι τεχνητές και φυσικές βιταμίνες

δισκία βιταμινών ιδέες για υγιεινά τρόφιμα

Η συνήθεια κατανάλωσης τεχνητών βιταμινών αποτελεί επίσης έναν άλλο κίνδυνο. Εννοούμε την υπερδοσολογία.

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις συνέπειες μιας υπερδοσολογίας. Παρακάτω περιγράφουμε τις συνήθεις συνέπειες αυτού. Θα ήταν σκόπιμο να τα γνωρίζετε πριν αγοράσετε δισκία βιταμινών.

Υπερδοσολογία βιταμίνης Α

δισκία βιταμινών υγιεινά τρόφιμα ή δισκία βιταμινών

Εάν έχετε πολύ βιταμίνη Α στο σώμα σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ηπατικά προβλήματα. Η οστική πυκνότητα δεν θα είναι τόσο καλή και στο χειρότερο σενάριο θα μπορούσατε ακόμη και να αναπτύξετε οστεοπόρωση.

Μπορείτε να αποφύγετε αυτήν την υπερδοσολογία λαμβάνοντας δισκία βιταμινών.

Τα συμπτώματα που αποτελούν ένδειξη οστεοπόρωσης είναι: ζάλη, μειωμένη όραση, ναυτία, ξεφλουδισμένο δέρμα.

Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με αυτό, γιατί πολύ βιταμίνη Α θα μπορούσε να βλάψει τα φρούτα.

βιταμίνη Β

δισκία βιταμινών υγιεινή διατροφή βιταμίνη β

Τα συμπτώματα για υπερδοσολογία βιταμίνης Β είναι σαφείς αλλεργικές αντιδράσεις. Νευρικότητα, κατάθλιψη θα μπορούσαν επίσης να σχετίζονται με αυτό. Η ευαισθησία των χεριών και των ποδιών θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι αυτού.

Εάν έχετε τέτοια συμπτώματα, τότε είναι καλύτερο να αποφύγετε τέτοια δισκία βιταμινών.

Μερικοί άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να χάνουν τις αισθήσεις τους, να έχουν επιληπτικές κρίσεις. Η καρδιά μπορεί επίσης να υποστεί βλάβη.

Βιταμίνη Β12

Δισκία βιταμινών βιταμίνη c βιταμίνη β12

Ναι, ακόμη και τα δισκία βιταμίνης C δεν είναι εύκολο να ληφθούν χωρίς περιορισμούς. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να το κάνουν αυτό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Αν και η βιταμίνη C διαλύεται γρήγορα, μπορεί γρήγορα να συσσωρευτεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό. Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά επιζήμιο.

Η υπερβολική βιταμίνη C μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο οστικό σύστημα. Ο μεταβολισμός δεν θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει πλέον. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν επίσης αναιμία από την υπερδοσολογία τους.

βιταμίνη C

Δισκία βιταμινών βιταμίνη c πορτοκάλια και χυμός πορτοκαλιού

Το κερδίζουμε κυρίως εκθέτοντάς τον στον ήλιο. Ωστόσο, όταν δέχεστε δισκία βιταμινών, υπάρχει κίνδυνος το ασβέστιο στο αίμα να γίνει πολύ υψηλό. Αυτό μπορεί να βλάψει τα νεφρά και τα οστά σας. Αισθάνεστε πολύ αδύναμοι, θα μπορούσατε να το κάνετε πιο συχνά και να κάνετε δυσκοιλιότητα.

Τρώτε περισσότερα ψάρια και άλλα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη D..

Βιταμίνη D

δισκία βιταμινών υγιεινά δισκία πολυβιταμινών

Τα δισκία βιταμινών αυτού του τύπου είναι τα πιο γρήγορα που προκαλούν προβλήματα. Η αρτηριακή πίεση ειδικότερα θα μπορούσε να αυξηθεί ως αποτέλεσμα. Είναι καλύτερα λοιπόν να τρώτε περισσότερα φυτικά έλαια, θαλασσινά, σπόρους, ξηρούς καρπούς, μπρόκολο, βούτυρο και αυγά.

Βιταμίνη Ε.

Ταμπλέτες βιταμινών ή περισσότερα φρούτα και λαχανικά τρώνε υγιεινά τρόφιμα

Η κύρια λειτουργία αυτής της βιταμίνης είναι να προωθήσει την πάχυνση του αίματος. Στη φύση, αυτή η βιταμίνη έρχεται σε δύο μορφές – Κ1 και Κ2. Τα φυτά παράγουν το πρώτο, πολλά βακτήρια – το δεύτερο. Χρειαζόμαστε πολύ λίγα, και είναι πολύ πιθανό ότι μπορείτε να το πάρετε αρκετά μέσω της διατροφής σας. Για το λόγο αυτό, τα δισκία βιταμίνης ομάδας Κ πρέπει να λαμβάνονται μόνο ως αποτέλεσμα ιατρικής εξέτασης.

Βιταμίνη Κ

Ταμπλέτες βιταμινών βιταμίνες υγιεινά τρόφιμα φρέσκα φρούτα και λαχανικά