Γνωρίζετε τι είναι ακριβώς η γλυκερίνη; Είναι μια υγρή, οργανική ένωση που αποτελείται από υδρογόνο, άνθρακα και οξυγόνο. Είναι παχύ, άοσμο και άχρωμο και χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, σε καλλυντικά για προϊόντα ομορφιάς όπως ενυδατικές κρέμες, σαπούνια κ.λπ. Η γλυκερίνη χρησιμοποιείται επίσης ως γλυκαντικό στη βιομηχανία εκτύπωσης, φαρμακείο και τρόφιμα.

Όταν αγοράζετε γλυκερίνη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι γλυκερίνης. Το ένα είναι φυσικό και είναι φτιαγμένο από φυτικά έλαια. Το άλλο είναι ένα συνθετικό υλικό κατασκευασμένο από πετρέλαια.

Η φυτική γλυκερίνη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη βιομηχανία καλλυντικών, αλλά χρησιμοποιείται επίσης σε πολλούς άλλους τομείς

Φυτική γλυκερίνη Χρήση για την υγεία Οφέλη Παρενέργειες

Στο σημερινό άρθρο καλύπτουμε περισσότερα για τη φυτική γλυκερίνη, τις χρήσεις της, τα οφέλη για την υγεία και τις πιθανές παρενέργειες. Είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό;?

 Η γλυκερίνη μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία που κυμαίνονται από την υγεία του δέρματος έως την καλύτερη ενυδάτωση έως το ενισχυμένο έντερο

Χρησιμοποιώντας φυτική γλυκερίνη, η γλυκερίνη είναι επιβλαβής

Τι είναι η φυτική γλυκερίνη?

Η φυτική γλυκερίνη, επίσης γνωστή ως γλυκερίνη ή γλυκερόλη, είναι ένα διαυγές υγρό που συνήθως παράγεται από σόγια, καρύδα ή φοινικέλαια. Η γλυκερίνη είναι άοσμη και έχει ήπια, γλυκιά γεύση με σιροπιαστή σύσταση.

Στην πραγματικότητα, η γλυκερίνη είναι μια αλκοόλη ζάχαρης που παρασκευάζεται από ζωικά προϊόντα, φυτά ή πετρέλαιο. Η φυτική γλυκερίνη είναι αυτή η παραλλαγή, η οποία λαμβάνεται από φυτικά έλαια. Λέγεται ότι ανακαλύφθηκε τυχαία πριν από περισσότερους από δύο αιώνες, θερμαίνοντας ένα μείγμα ελαιολάδου και μονοξειδίου του μολύβδου. Αλλά μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να φτιάξει δυναμίτη.

Έτσι μοιάζει ο δομικός τύπος της φυτικής γλυκερίνης

Η φυτική γλυκερίνη χρησιμοποιεί δομική φόρμουλα γλυκερίνης

Η φυτική γλυκερίνη παράγεται με τη θέρμανση φυτικών λιπαρών πλούσιων σε τριγλυκερίδια – όπως φοινικέλαια, σόγια και καρύδα – υπό πίεση ή μαζί με ένα ισχυρό αλκάλιο, όπως η λύγια. Αυτό διαχωρίζει τη γλυκερίνη από τα λιπαρά οξέα και αναμειγνύεται με νερό για να σχηματίσει ένα άοσμο, γλυκιά γεύση, σιροπιαστό υγρό.

Η φυτική γλυκερίνη είναι ένα ελαφρώς γλυκό, σιροπιαστό υγρό που δημιουργείται ως υποπροϊόν

Η φυτική γλυκερίνη χρησιμοποιεί καλλυντικά Οφέλη Παρενέργειες

Χρήση φυτικής γλυκερίνης

Η φυτική γλυκερίνη χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και φαρμάκων. Για παράδειγμα, η γλυκερίνη είναι ένα συνηθισμένο συστατικό σε φάρμακα, όπως φάρμακα για την καρδιά, υπόθετα, κατασταλτικά βήχα και αναισθητικά. Μπορεί επίσης να βρεθεί στην οδοντόκρεμα καθώς εμποδίζει το στέγνωμα ή τη σκλήρυνση της οδοντόκρεμας στον σωλήνα. Η γλυκερίνη προστίθεται επίσης συχνά σε σαπούνια, κεριά, λοσιόν, αποσμητικά και μακιγιάζ.

Η φυτική γλυκερίνη έχει διάφορες χρήσεις

Χρήση φυτικής γλυκερίνης Οφέλη για τα τρόφιμα Παρενέργειες

Τα πιο δημοφιλή από αυτά είναι καλλυντικά, φαρμακευτικά προϊόντα και τρόφιμα

Γλυκερίνη λαχανικών Χρησιμοποιήστε γλυκερίνη για να φτιάξετε μόνοι σας οδοντόκρεμαΦυτική γλυκερίνη χρησιμοποιήστε σαπούνι γλυκερίνης για να φτιάξετε τον εαυτό σας

Η φυτική γλυκερίνη προβάλλεται ως προϊόν με πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορεί να λειτουργήσει ως ενυδατική κρέμα, να μειώσει τον ερεθισμό του δέρματος, να προστατεύσει από τη μόλυνση και να προωθήσει την επούλωση πληγών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και να βοηθήσει στην ενυδάτωση και τη φυσική απόδοση. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες μελέτες.

Η γλυκερίνη μπορεί να παρέχει υγρασία στο δέρμα

Φυτική γλυκερίνη χρήση κρέμα προσώπου όμορφο δέρμα

Η φυτική γλυκερίνη είναι ένα δημοφιλές προϊόν περιποίησης του δέρματος λόγω των ενυδατικών ιδιοτήτων της. Έρευνες δείχνουν ότι η εφαρμογή γλυκερίνης στο δέρμα μπορεί σταδιακά να βελτιώσει την ελαστικότητά του. Στην πραγματικότητα, η χρήση κρέμων που περιέχουν γλυκερίνη μπορεί να αυξήσει την ενυδάτωση του δέρματος σε λιγότερο από 10 ημέρες.

Η γλυκερίνη μπορεί να προάγει την υγεία του δέρματος

Φυτική γλυκερίνη Χρήση καλλυντικών Οφέλη Όμορφο δέρμα

Η φυτική γλυκερίνη μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία του δέρματος ανακουφίζοντας από τον ερεθισμό του δέρματος, προστατεύοντας από τη μόλυνση και προωθώντας την επούλωση των πληγών.

Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση προϊόντων που περιέχουν γλυκερίνη μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από ερεθιστικά και μικρόβια και να καταπρανει το φλεγμονή ή το σπασμένο δέρμα. Επιπλέον, η φυτική γλυκερίνη μπορεί να χρησιμεύσει ως φράγμα για την προστασία του δέρματος από τον άνεμο και το κρύο.

Η γλυκερίνη μπορεί να μειώσει τη δυσκοιλιότητα

Χρήση φυτικής γλυκερίνης Οφέλη Παρενέργειες

Η φυτική γλυκερίνη μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να τραβήξει νερό στα έντερα. Αυτό έχει καθαρτικό αποτέλεσμα, το οποίο βοηθά τα χωνευμένα τρόφιμα να κινούνται πιο ομαλά μέσω των εντέρων. Για το λόγο αυτό, η γλυκερίνη χρησιμοποιείται συχνά ως υπόθετο.

Η γλυκερίνη μπορεί να αυξήσει την ενυδάτωση και την αθλητική απόδοση

Φυτική γλυκερίνη Χρήση θαλάσσιων σπορ Οφέλη Οφέλη Παρενέργειες

πιθανές παρενέργειες

Η φυτική γλυκερίνη θεωρείται γενικά ακίνδυνη. Ωστόσο, η γλυκερίνη μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Συνεπώς, είναι σκόπιμο να ξεκινήσετε με μια μικρή ποσότητα για να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα στη γλυκερίνη.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν πονοκεφάλους, ζάλη, ναυτία, έμετο και υπερβολική δίψα μετά την κατάποση φυτικής γλυκερίνης.

Δεδομένου ότι η γλυκερίνη είναι μια μορφή αλκοόλης ζάχαρης, η υπερβολική κατανάλωση (μόνη ή μέσω τροφής) μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αέρια και διάρροια.

Μια αλλεργική αντίδραση, πονοκέφαλος, ναυτία είναι μερικές από τις πιθανές παρενέργειες

Χρήση φυτικής γλυκερίνης και παρενέργειες, η γλυκερίνη είναι επιβλαβής

Η φυτική γλυκερίνη είναι ένα διαυγές, άοσμο και γλυκιά γεύση υγρού που παρασκευάζεται από φυτικά λίπη. Αυτό προστίθεται σε τρόφιμα, καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα και μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία όπως ενυδατωμένο και ελαστικό δέρμα, ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, βελτιωμένη ενυδάτωση και καλύτερη φυσική απόδοση.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε φυτική γλυκερίνη, ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα για να δείτε πώς αντιδρά το σώμα σας σε αυτήν

Η φυτική γλυκερίνη χρησιμοποιεί προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν γλυκερίνη