Το φθινόπωρο, τα κάστανα μπορούν συχνά να φανούν στο έδαφος στο πάρκο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα σημάδια ότι η φθινοπωρινή περίοδος είναι ήδη εδώ. Αυτή η εποχή του χρόνου είναι όμορφη και δεν μπορούμε μόνο να την απολαύσουμε με τα μάτια μας, αλλά και να τη γευτούμε. Η μητέρα φύση είναι εντελώς όπως είναι και μας δίνει πολλές ευκαιρίες να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι. Τα κάστανα το φθινόπωρο είναι από αυτά, τα οποία είναι αρκετά υγιεινά και νόστιμα. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια εξαιρετική θεματική φθινοπωρινή διακόσμηση. Μην περνάτε λοιπόν από τα κάστανα! Μάθετε περισσότερα για αυτό το μαγικό φρούτο ξηρών καρπών και μάθετε πώς να ετοιμάζετε γλυκά κάστανα και κάστανα.

Τα κάστανα είναι υγιεινά και μπορούν να παρασκευαστούν γρήγορα και εύκολα

Κάστανα Προετοιμασία κάστανα θρεπτικές αξίες υγιεινά astημένα κάστανα

Τα κάστανα έχουν πολλές ιδιότητες που κάνουν καλό στην υγεία μας. Είναι χωρίς χοληστερόλη, υψηλή σε φυτικές ίνες και πολύ ενεργειακά αποδοτική. Τα κάστανα και τα κάστανα είναι χωρίς γλουτένη και περιέχουν πολύτιμα συστατικά όπως σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Γ, Ε και βήτα-καροτίνη.

Τα κάστανα και τα κάστανα είναι ένα πραγματικό δώρο από τη φύση

Προετοιμασία κάστανων Συνταγές με κάστανα υγιή κάστανα φθινοπωρινή διακόσμηση

Παρασκευή κάστανου – ψητό ή βρασμένο?

Προετοιμασία κάστανα Υγιή κάστανα Ετοιμάστε κάστανα στο φούρνο

Αν και τα κάστανα βρίσκονται ελεύθερα στη φύση, πρέπει να συλλέγονται σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια που εγγυώνται την καλοσύνη τους. Αν θέλετε να συλλέξετε μόνοι σας κάστανα ή κάστανα, συλλέξτε μόνο εκείνα που έχουν ήδη πέσει από το δέντρο.

Όταν αγοράζετε κάστανα στο σούπερ μάρκετ, ελέγξτε ότι είναι άθικτα – δηλαδή, τα κάστανα έχουν σφικτή φλούδα και λείο δέρμα. Εάν το δέρμα είναι ζαρωμένο, σημαίνει ότι τα καρύδια είναι παλιά. Εάν το δέρμα έχει μικροσκοπικές τρύπες, σημαίνει ότι το κάστανο έχει μολυνθεί από παράσιτα.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα τέτοιο μπολ με κάστανα στο τραπέζι ως φθινοπωρινή διακόσμηση

Κάστανα Προετοιμασία Κάστανα Συνταγές Μαγειρική κάστανα

Τα κάστανα είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πιο εύκολα φθινοπωρινά σνακ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Μπορείτε να τα προετοιμάσετε με διαφορετικούς τρόπους. Οι δύο πιο δημοφιλείς τύποι είναι – ψημένοι και βραστοί. Τα κάστανα μπορούν να ψηθούν με τρεις διαφορετικούς τρόπους – στο τζάκι (αυτός είναι ο αυθεντικός ιταλικός τρόπος), στο φούρνο και στο τηγάνι.

Τα κάστανα δεν είναι μόνο απίστευτα νόστιμα, αλλά και πολύ υγιεινά

Κάστανα Προετοιμασία Κάστανα Συνταγές Μαγειρική κάστανα

Το ψήσιμο κάστανων στο φούρνο (ή πάνω από καυτά κάρβουνα αν αυτό προτιμάτε) είναι ίσως η πιο κοινή μέθοδος και σίγουρα η πιο γευστική. Οι ξηροί καρποί είναι ελαφρώς καφέ και μπορούν να καταναλωθούν ζεστοί εκτός φούρνου.

Υπολογίστε περίπου 1.500 γραμμάρια μη αποφλοιωμένα γλυκά κάστανα εάν θέλετε περίπου 500-700 γραμμάρια ψημένου κάστανου στο τέλος. Χωρίς αμφιβολία θα υπάρχουν κάποια κακά, οπότε προσπαθήστε να το έχετε υπόψη σας.

Η εποχή του φθινοπώρου προσφέρει πολλές φυσικές λιχουδιές

Κάστανα Προετοιμασία κάστανα υγιή Κάστανα στο φούρνο

Rationημένα κάστανα Προετοιμασία:

Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κάνετε ένα Χ στην επίπεδη πλευρά κάθε καστανιάς. Αυτό θα διευκολύνει το ξεφλούδισμα και θα επιτρέψει επίσης στον ατμό να διαφύγει ενώ τα καρύδια τηγανίζονται. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα, διαφορετικά τα κάστανα μπορούν να εκραγούν σαν μικρές χειροβομβίδες στο φούρνο ή στο ταψί σας! Βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει μόνο το κέλυφος και μόνο ελαφρά στο κρέας του καρυδιού. Υπάρχει ένα εργαλείο που ονομάζεται Μαχαίρι καστανιάς, που αναπτύχθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό. Αλλά ένα μαχαίρι καθαρισμού λειτουργεί επίσης καλά.

Μην ξεχάσετε το παρακάτω βήμα!

Κάστανα Προετοιμασία κάστανα υγιεινά Μαγειρέψτε κάστανα

Προετοιμασία κάστανων Roήστε υγιεινά κάστανα

Τοποθετήστε τους κομμένους ξηρούς καρπούς σε ένα φύλλο ψησίματος και τηγανίστε τους στους 180-200 ° C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν τα κελύφη. Ξεφλουδίστε τα πάλι εκεί που κόπηκαν. Μερικά από αυτά μπορεί να μην ανοίξουν και αυτό είναι εντάξει. Υπάρχουν πάντα λίγοι κακοί εκεί έξω, και το καρύδι εκεί είναι μάλλον κακό. Πετάξτε αυτό.

Roήνουμε κάστανα σε ένα τηγάνι σε εξωτερικούς χώρους

Κάστανα Προετοιμασία Κάστανα υγιεινά astημένα κάστανα Pfane

Κάστανα Προετοιμασία Μαγείρεμα γλυκά κάστανα υγιεινά Ξεφλουδίστε τα κάστανα

Αφήστε τα καρύδια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα ξεφλουδίσετε. Τα κελύφη ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα όταν τα καρύδια είναι ακόμα ζεστά. Τα κάστανα έχουν ένα σκληρό εξωτερικό κέλυφος και ένα εσωτερικό κέλυφος που μοιάζει με χαρτί, οπότε πρέπει να τα αφαιρέσετε και τα δύο. Αν συναντήσετε μαύρα, σκληρά ή μουχλιασμένα καρύδια, πετάξτε τα. Το κέλυφος όλων των καυτών ξηρών καρπών είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας, αλλά μην ανησυχείτε, αξίζει τον κόπο!

Ξεφλουδίστε τα κάστανα όσο είναι ακόμα ζεστά

Κάστανα Προετοιμασία Κάστανα Συνταγές Κάστανα Μαγειρεύοντας κάστανα

Μόλις ξεφλουδιστούν όλα τα κάστανα, είναι έτοιμα να φαγωθούν ή να χρησιμοποιηθούν σε συνταγή. Or μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Τέλος απολαύστε κάστανα

Κάστανα Προετοιμασία κάστανα υγιεινά astημένα κάστανα καρύδια

Βρασμένα κάστανα Προετοιμασία:

Το μαγείρεμα κάστανων είναι λίγο πιο γρήγορο από το ψήσιμο, κάνοντάς τα λίγο πιο μαλακά και ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Η γεύση τους είναι κάπως πιο ήπια σε σχέση με εκείνη των ψημένων κάστανων, αλλά ακόμα γλυκιά και νόστιμη.

Τα κάστανα μπορούν επίσης να μαγειρευτούν

Κάστανα Προετοιμασία κάστανα υγιεινά Μαγειρέψτε κάστανα

Όπως και πριν, ξεκινήστε κάνοντας ένα Χ στην επίπεδη πλευρά κάθε καστανιάς. Ενώ το κάνετε αυτό, βράστε μια κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε τα κάστανα στο νερό και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να τραβούν και να ανοίγουν οι λοβοί. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την εστία. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να τοποθετήσετε 4-5 κάστανα σε μια καθαρή πετσέτα τσαγιού, να τα δέσετε, να τα αφήσετε να ξεκουραστούν λίγο και να τα ξεφλουδίσετε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Το ξεφλούδισμα των κάστανων δεν είναι τόσο δύσκολο στην πραγματικότητα

Κάστανα Προετοιμασία κάστανα υγιή Ξεφλουδίστε τα κάστανα

Μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα ελαιόλαδο σε αυτό, έτσι ώστε τα κάστανα να ξεφλουδίζονται εύκολα. Αλλά ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε και να φάτε μαγειρεμένα κάστανα είναι να τα κόψετε στη μέση και να στύψετε τον πολτό πολτό.

Το κουτάλι είναι επίσης δυνατό

Γλυκά κάστανα Κάστανα Προετοιμασία Ξεφλουδίστε τα κάστανα

Τα κάστανα είναι υπέροχα για να τσιμπήσετε και μπορούν να προστεθούν σε διάφορες σαλάτες, για παράδειγμα. Τα κάστανα μπορούν επίσης να μαγειρευτούν με κρέας ή να τηγανιστούν με σκόρδο και λαχανικά. Αυτά τα φυσικά γλυκά καρύδια είναι επίσης εξαιρετικά για επιδόρπια. Όπως τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια, τα κάστανα συνδυάζονται τέλεια με σοκολάτα, ψήνονται σε κέικ ή γίνονται νόστιμα μους.

Τα ζαχαρωμένα κάστανα (παγωτό κάστανο), ο πουρές κάστανου, το σιρόπι καστανιάς και το αλεύρι καστανιάς είναι επίσης τυπικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά.

Ετοιμάστε μια υγιεινή και νόστιμη σαλάτα με κάστανα

Παρασκευή κάστανου Συνταγές με κάστανα μαγειρεύουν υγιή κάστανα

Συνταγές με κάστανα – μια υπέροχη φθινοπωρινή σούπα

Κάστανα Προετοιμασία Κάστανα υγιεινή Καστανόσουπα

Έτσι γεύεται το φθινόπωρο!

Συνταγές προετοιμασίας κάστανων με υγιή κάστανα Ξεφλουδίστε τα κάστανα