Έτσι μπορείτε να σταματήσετε το κρύο πριν αρχίσει πραγματικά!

Το φθινόπωρο ο καιρός αλλάζει αρκετά συχνά και γρήγορα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουμε μερικές φορές πραγματικά υψηλές θερμοκρασίες και το βράδυ πέφτουν σε πολύ χαμηλές τιμές. Αυτή την εποχή του χρόνου κρυώνετε πολύ γρήγορα. Πώς καταφέρνουμε να παραμένουμε υγιείς κάτω από αυτές τις συνθήκες;?

Η αναγνώριση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος μπορεί να είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε πριν η κατάστασή σας επιδεινωθεί σημαντικά.

Πώς να αποφύγετε ένα κρυολόγημα την εποχή του φθινοπώρου?

σταματήστε και αποτρέψτε τα κρυολογήματα το φθινόπωρο

Η προ -κρύα φάση έχει ένα πραγματικό όνομα – prodrome, κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης έχετε όλα τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, αλλά σε πολύ ήπια μορφή. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι δείκτες με τους οποίους μπορείτε να αναγνωρίσετε την πρώιμη φάση του κοινού κρυολογήματος.

Πώς ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια του κρυολογήματος;?

άρρωστοι στο γραφείο σταματούν και αποτρέπουν τα κρυολογήματα

Τα ακόλουθα συμπτώματα είναι κοινά: αισθάνεστε αδύναμοι, το κεφάλι σας είναι λίγο ζαλισμένο και δεν μπορείτε να κάνετε καλά τις κανονικές δραστηριότητες της ημέρας. Λόγω του αδύναμου σώματός σας, έχετε επίσης ασυνήθιστα κακή συγκέντρωση.

Εάν έχετε ήδη κρυώσει, σίγουρα γνωρίζετε τι είναι τυπικό για εσάς.

Είναι διαφορετικό για τον καθένα

Σταματήστε το κοινό κρυολόγημα και αποτρέψτε το να ζει υγιεινά

Εάν κρυώσετε σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να αποφύγετε τις πραγματικά άσχημες στιγμές. Πρώτον, πρέπει να αρχίσετε να πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Θα πρέπει να έχετε τσάι ή νερό με λεμόνι. Έτσι καθαρίζετε και θερμαίνετε το σώμα σας και το τροφοδοτείτε με μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C. Επιπλέον, θα πρέπει να μειώσετε το άγχος στο ελάχιστο – σωματικό και ψυχολογικό. Πάρτε το χρόνο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το βράδυ, ξαπλώστε κάτω από μια ζεστή κουβέρτα με ένα βιβλίο μέσα ή μπροστά από την τηλεόραση. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και κάντε τον εαυτό σας πραγματικά άνετο.

Κοιμηθείτε μερικές ώρες περισσότερο από το συνηθισμένο. Αυτό θα αναγεννήσει το σώμα σας και θα του δώσει περισσότερη δύναμη. Αυτό ενεργοποιεί τη φυσική σας άμυνα.

Μπορείτε να σταματήσετε το κρύο και να αποφύγετε τη χειρότερη φάση

σταματήστε το κρύο και αποτρέψτε περισσότερο ύπνο

Αερίστε το διαμέρισμά σας πολύ καλά, ώστε να μην παραμείνουν επιβλαβή βακτήρια και σκόνη στο δωμάτιο.

Μαγειρέψτε κάτι υγιεινό: Τα ζεστά πιάτα με πολλά λαχανικά είναι πολύ καλό φάρμακο κατά του κρυολογήματος. Αποφύγετε την κατανάλωση κρέατος ή καταναλώστε μόνο υψηλής ποιότητας και μικρές ποσότητες.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτές οι απλές πράξεις είναι αρκετές για να αποτρέψουν χειρότερα κρυολογήματα. Ωστόσο, εάν δεν έχετε χρόνο για ξεκούραση ή εάν αυτές οι θεραπείες δεν λειτουργούν πλέον για εσάς, υπάρχουν άλλες επιλογές. Υπάρχουν τα λεγόμενα φυσικά φάρμακα για το κρυολόγημα.

Πιείτε κρύο τσάι

σταματήστε και αποτρέψτε τις κρύες άκρες

σταματήστε και αποτρέψτε τα κρυολογήματα φαρμακευτικά προϊόντα

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το μοβ κουνουπίδι (Echinaceapurpurea) σταματά την παραγωγή ορισμένων ουσιών στο σώμα και έτσι προστατεύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα από τις κακές επιδράσεις. Πολλοί γιατροί συστήνουν αυτό το φυσικό φάρμακο ως προφύλαξη από το κρυολόγημα. Σως το πιο βολικό θα είναι ένα βάμμα από μοβ καπέλο ήλιου. Μπορείτε να τα προσθέσετε στο νερό ή στο τσάι.

Πορφυρό κωνοφόρο, γνωστό και ως κεφάλι σκαντζόχοιρου

echinacea purpurea σταματώντας και αποτρέποντας τα κρυολογήματα

Πίνοντας τσάι από το κεφάλι του σκαντζόχοιρου

Το τσάι echinacea purpurea σταματά και αποτρέπει τα κρυολογήματα

Όταν παίρνετε ψευδάργυρο, μπορείτε να αποδυναμώσετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος και ακόμη και να μειώσετε την περίοδο της ασθένειας σε μερικές ημέρες. 75 γραμμάρια την ημέρα θα ήταν αρκετά για αυτό το σκοπό.

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο

Σταματήστε το κοινό κρυολόγημα και αποτρέψτε το cynk

Μελέτες δείχνουν ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη ρινική συμφόρηση με τα βατόμουρα. Έχουν επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες. Εάν έχετε βήχα, μπορείτε να πιείτε χυμό από βατόμουρο και να τον θεραπεύσετε γρήγορα.

Τα βατόμουρα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα 

Διακοπή και πρόληψη της ανίχνευσης του elderberry