Ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο εργάζεστε, η ασφάλεια πρέπει να είναι πρώτη. Γιατί τότε τα κίνητρα και οι επιδόσεις αυξάνονται πραγματικά. Πάνω απ ‘όλα, τα εξειδικευμένα επαγγέλματα, αλλά και εκείνα της χημικής βιομηχανίας και της υγειονομικής περίθαλψης, εξαρτώνται από τη βέλτιστη επαγγελματική ασφάλεια όσον αφορά τον επαγγελματικό εξοπλισμό. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτού είναι τα παπούτσια ασφαλείας υψηλής ποιότητας. Επειδή αυτά όχι μόνο προστατεύουν τα πόδια από τυχόν τραυματισμούς, αλλά κάνουν και την πραγματική διαδικασία εργασίας ευκολότερη χάρη στην εξαιρετική άνεση στη χρήση και τη βέλτιστη σιγουριά. Θα σας πούμε παρακάτω ποια άλλα πλεονεκτήματα έχουν τα παπούτσια ασφαλείας και πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

παπούτσια εργασίας προστατευτικά ρούχα υποδήματα ασφαλείας

Αυτό που κάνει τα παπούτσια ασφαλείας τόσο ξεχωριστά?

Τα παπούτσια καθαυτά είναι θεμελιώδη για την ευημερία και τη σωστή στάση μας. Είναι άμεσα ζωτικής σημασίας για την υγεία της πλάτης και των αρθρώσεών μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παπούτσια εργασίας και ασφαλείας. Επειδή συνήθως τα φοράμε στη δουλειά πολύ περισσότερο και πιο έντονα από τα κανονικά καθημερινά παπούτσια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η άνεση και η εργονομία είναι ακόμη πιο σημαντικά εδώ. Αν ψάχνετε λοιπόν για υψηλή ποιότητα Παπούτσια ασφαλείας Εάν το αποφασίσετε, σίγουρα θα λάβετε όλη αυτή τη βέλτιστη προστασία για τα πόδια σας.

Το ιδιαίτερο με τα παπούτσια ασφαλείας είναι ότι είναι πάντα εφοδιασμένα με προστατευτικό κάλυμμα δακτύλων που μπορεί να αντέξει ενεργειακό φορτίο 200 joules. Αυτό σημαίνει ότι συμμορφώνονται με το πρότυπο EN ISO 20345 και χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες ασφαλείας ως προς αυτό, καθώς και σε άλλες πρόσθετες πτυχές ασφάλειας. Επίσης ρυθμίζεται από το νόμο ότι τα υποχρεωτικά υποδήματα ασφαλείας παρέχονται από τον εργοδότη, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής συντήρησης και αντικατάστασης.

φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια ασφαλείας

Καθορίστε την κατηγορία ασφαλείας και το σχήμα του παπουτσιού

Όταν επιλέγετε τα παπούτσια ασφαλείας σας, θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε με την κατάλληλη τάξη ασφαλείας. Αυτό συχνά καθορίζεται από τον ίδιο τον εργοδότη ή συνιστάται από έναν ειδικό κατασκευαστή ή πάροχο. Ανάλογα με τη λειτουργία και το περιβάλλον εργασίας του χρήστη, μια διαφορετική κατηγορία παπουτσιών είναι πάντα η καλύτερη εφαρμογή. Κατ ‘αρχήν υπάρχουν επτά τέτοιες κατηγορίες ασφαλείας (SB, S1, S1P, S2, S3, S4 και S5). Αυτά μπορούν επίσης να συμπληρωθούν με ειδικές πρόσθετες ταξινομήσεις. Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της εργασίας, εκτός από την προστασία διείσδυσης, μπορείτε επίσης να επιλέξετε, για παράδειγμα, κρύο ή θερμομόνωση, αντοχή στην ολίσθηση σε κεραμικά πλακίδια ή σε χαλύβδινα δάπεδα και γλυκερίνη, αντοχή στη βενζίνη και το λάδι, υψηλή αγωγιμότητα ή αντιστατική ως πρόσθετο ασφαλείας Το Από την άλλη πλευρά, το πλήθος μοντέλων και υφασμάτων μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις υψηλότερες απαιτήσεις.

Εκτός από τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλείας των παπουτσιών, το σχήμα του παπουτσιού θα μπορούσε επίσης να ποικίλει. Για ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες, αποδεικνύεται βέλτιστο να φοράτε χαμηλά παπούτσια ή ακόμα και σανδάλια ασφαλείας. Άλλοι απαιτούν απολύτως μπότες ή παπούτσια ασφαλείας με στιβαρό άξονα. Από αυτή την άποψη, πρέπει επίσης να βασίζεστε σε εξειδικευμένες, έμπειρες συμβουλές ή να ακολουθείτε τους κανονισμούς του εργοδότη.

χειροκίνητα επαγγέλματα κατάλληλα παπούτσια ασφαλείας

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος και πλάτος παπουτσιού

Εκτός από την επαγγελματική μέτρηση ποδιών, η οποία πραγματοποιείται με σύγχρονο εξοπλισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους λεγόμενους πίνακες μεγέθους για να καθορίσετε το μέγεθος και το πλάτος των παπουτσιών σας. Για να το κάνετε αυτό, σχεδιάστε το περίγραμμα του ποδιού σας με ένα μολύβι σε ένα φύλλο χαρτιού Α4 και, στη συνέχεια, μετρήστε το μήκος του (από τη φτέρνα έως το μεγαλύτερο δάκτυλο) και το πλάτος (μεταξύ των εξωτερικών άκρων της μπάλας του ποδιού). Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική, ειδικά όταν κάνετε online παραγγελίες. Εάν αγοράζετε τα παπούτσια ασφαλείας σας τοπικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παλιά καλή μέθοδο με το δάχτυλό σας. Στην πραγματικότητα, βάλτε τα παπούτσια σας, πρώτα χωρίς να δέσετε τα κορδόνια και κολλήστε τον δείκτη σας στο παπούτσι στο πίσω μέρος της φτέρνας. Εάν έχετε ακόμα αρκετό χώρο για τα δάχτυλα των ποδιών σας, τότε το μέγεθος είναι σωστό. Στη συνέχεια, φυσικά θα πρέπει σίγουρα να κάνετε ένα χαλαρό τρέξιμο. Επειδή η άνεση είναι απαραίτητη, ειδικά με παπούτσια ασφαλείας.

παπούτσια ασφαλείας παπούτσια εργασίας υψηλής ποιότητας

Συμπέρασμα:

Η εύρεση των σωστών υποδημάτων ασφαλείας είναι η μισή μάχη για τη βέλτιστη επαγγελματική σας ασφάλεια. Αυτά εξασφαλίζουν ασφαλή προστασία των ποδιών σας από διάφορους τραυματισμούς κατά τη διαδικασία της εργασίας και σας προσφέρουν τέλεια άνεση στη χρήση. Όταν επιλέγετε τα παπούτσια σας, μπορείτε να επιλέξετε από πολλά σχέδια, χρώματα και υλικά, επειδή τα παπούτσια εργασίας δεν χρειάζεται να είναι βαρετά και ατημέλητα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή πιστοποίηση και καλή σχέση τιμής-απόδοσης και φροντίστε να αγοράσετε τα παπούτσια ασφαλείας σας από εξειδικευμένους εμπόρους λιανικής πώλησης.

   ασφάλεια διείσδυσης με παπούτσια ασφαλείας  παπούτσια ασφαλείας υψηλής ποιότητας από κρύο