Η καμπούρα της χήρας μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, αλλά πήρε το ψευδώνυμό της από την ελαφρώς στρογγυλεμένη εσοχή που φαίνεται στη βάση του λαιμού μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η καμπούρα χήρας?

Καμπούρα χήρας, κύφωση, πόνος στην πλάτη, σκυμμένη πλάτη

Αυτή η κατάσταση, την οποία οι γιατροί αποκαλούν κύφωση, οφείλεται στη χρόνια κλίση προς τα εμπρός. Αυτό συμβαίνει συχνά στις μέρες μας επειδή περνάτε σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Με την πάροδο του χρόνου, η κακή στάση του σώματος μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανώμαλης καμπυλότητας των άνω σπονδύλων και μάζας ιστού στο κάτω μέρος του λαιμού.

Αυτή η κατάσταση είναι ακόμα γνωστή ως hunchback

Η καμπούρα της χήρας ασκεί την κύφωση της σπονδυλικής στήλης σκυμμένη προς τα πίσω

Η σημερινή ανάρτηση αφορά τον τρόπο αποφυγής ή ανακούφισης της διάγνωσης της κύφωσης. Διαβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε καλά για τους λόγους για την καμπούρα μιας χήρας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την πρόληψη ή την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορεί να υποφέρουν από κύφωση

Η καμπούρα της χήρας ασκεί τα συμπτώματα κύφωσης σκυμμένα πίσω

Εικόνα μέσω Χάρτης τραυματισμού

Τι προκαλεί την καμπούρα μιας χήρας?

Οι ειδικοί στη σπονδυλική στήλη εξηγούν την καμπούρα μιας χήρας ως εξής: «Η κακή στάση είναι η πιο κοινή αιτία της καμπούρας μιας χήρας. Έχετε αυξημένη καμπυλότητα στον άνω λαιμό, έτσι ώστε να πρέπει να σηκώσετε το κεφάλι σας έτσι ώστε να προεξέχει μπροστά ».

Η κακή στάση είναι η κύρια αιτία ανάπτυξης της καμπούρας της χήρας

Ο πόνος στην πλάτη της χήρας στην πλάτη κύφωση σπονδυλική στήλη σκυμμένη προς τα πίσω

Άλλες πιθανές αιτίες είναι

Εκτός από την κακή στάση του σώματος, υπάρχουν μερικοί άλλοι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν την καμπούρα μιας χήρας:

 1. Οστεοπόρωση – Ένα κάταγμα συμπίεσης προκαλεί την αυξημένη καμπύλη προς τα εμπρός. Αυτό προκαλεί το κεφάλι σας να πέσει προς τα εμπρός περισσότερο από το κανονικό και στη συνέχεια να το τραβήξετε προς τα πίσω και πάνω για να κοιτάξετε μπροστά. Αυτό προκαλεί το χτύπημα στο πάνω μέρος της πλάτης.
 2. Ένα συγγενές πρόβλημα – η σπονδυλική στήλη δεν σχηματίζεται σωστά πριν από τη γέννηση.
 3. Κύφωση Scheuermann – μια διαταραχή ανάπτυξης της σπονδυλικής στήλης των εφήβων

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη, αφήστε τον γιατρό να σας εξετάσει

Οι ασκήσεις του Wowow's hump διαγνώσουν την κύφωση των ασθενειών της σπονδυλικής στήλης

Πώς να αποφύγετε την καμπούρα μιας χήρας?

Εάν σκύβετε πάντα προς τα εμπρός, αυτό είναι ένα επιπλέον βάρος που επιβαρύνει την πλάτη σας. Αυτή η κάμψη προς τα εμπρός είναι κακή για τους δίσκους και αυξάνει τον κίνδυνο προβλημάτων δίσκου και κόπωσης στον αυχένα.

Η σωστή στάση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα. Επίσης, προσπαθήστε να αποτρέψετε την οστεοπόρωση. Αυτό εμποδίζει πραγματικά τη σπονδυλική στήλη να αναπτύξει κατάγματα συμπίεσης, τα οποία μπορούν να αυξήσουν την καμπυλότητα του άνω μέρους της πλάτης προς τα εμπρός.

Όταν πονάει η σπονδυλική στήλη …

Κύφωση χόντρας κύφωση σπονδυλική στήλη πόνος στην πλάτη σκυμμένη στην πλάτη

Στηρίξτε την πλάτη σας!

Η άκρη του Widow's hump ασκεί την κύφωση της πλάτης της σπονδυλικής στήλης

Μπορεί η καμπούρα μιας χήρας να αντιστραφεί ή να θεραπευτεί;?

Στην πραγματικότητα, οι καμπύλες της χήρας ή τα σκυλιά μπορούν συχνά να βελτιωθούν ή να αντιστραφούν ανάλογα με την ηλικία ή τη σοβαρότητα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση των μυών του άνω μέρους της πλάτης. Αυτό σας διευκολύνει να τραβήξετε τους ώμους και το κεφάλι σας προς τα πάνω.

Οι ασκήσεις πλάτης ενισχύουν τους μυς 

Οι ασκήσεις του Wpow's hump ανακουφίζουν τα συμπτώματα της κύφωσηςΑσκήσεις καμπούρας χήρας κύφωση σπονδυλική στήλη ασκήσεις καμπούρα

Ορισμένες πιθανές επιλογές θεραπείας είναι οι εξής:

 • Σωστή στάση σώματος – Τα άτομα με καμπούρα λόγω κακής στάσης του σώματος θα πρέπει να προσέχουν τη στάση τους. Για παράδειγμα, κάθεται όρθιος μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε την καμπυλότητα της σπονδυλικής σας στήλης. Η εργονομία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.
 • Κίνηση – Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών της πλάτης σας.
 • γιόγκα – Η γιόγκα κάνει καλό στην ευελιξία και ενισχύει επίσης τους μυς.
 • Ανακούφιση από τον πόνο – Τα αναλγητικά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη που σχετίζεται με την κύφωση.
 • Θεραπεία υποκείμενων ασθενειών – Εάν έχετε μια υποκείμενη πάθηση όπως η οστεοπόρωση, ο γιατρός σας θα επικεντρωθεί στη θεραπεία για να μην επιδεινωθεί η κύφωσή σας.
 • Υποστήριξη πλάτης – Η χρήση στηρίγματος πλάτης μπορεί να βοηθήσει να μην επιδεινωθεί η καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, ειδικά σε νεαρά άτομα που εξακολουθούν να μεγαλώνουν.
 • Φυσικοθεραπεία – Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να συνεργαστείτε με έναν φυσιοθεραπευτή για να κάνετε ασκήσεις και διατάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάστασή σας.
 • Χειρουργική επέμβαση – Άτομα με σοβαρή κύφωση ή επιπλοκές από κύφωση μπορεί να χρειαστούν χειρουργική επέμβαση για τη μείωση της καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης.

Είναι πολύ σημαντικό να κάθεστε σωστά στον υπολογιστή

Η καμπούρα της χήρας ασκεί την κύφωση σπονδυλική στήλη καμπούρα κάθεται σωστά

περίληψη

Η κύφωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία η σπονδυλική στήλη κάμπτεται σε διευρυμένη γωνία, δημιουργώντας μια καμπύλη ή ένα χτύπημα γύρω από το πάνω μέρος της πλάτης ή τους ώμους. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες κύφωσης, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης, της κακής στάσης του σώματος και των διαταραχών της σπονδυλικής στήλης.

Στο παρελθόν, η κύφωση ήταν γνωστή ως «καμπούρα χήρας». Ωστόσο, αυτός δεν είναι ιατρικός όρος και δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιείται. Ενώ η κύφωση είναι συχνή στους ηλικιωμένους, μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα κάθε ηλικίας.

Εάν εντοπιστεί έγκαιρα, η κύφωση μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί χωρίς χειρουργική επέμβαση. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ασυνήθιστη καμπυλότητα στο πάνω μέρος της πλάτης ή στους ώμους σας που έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Ο αθλητισμός και η άσκηση είναι πολύ σημαντικά για μια υγιή πλάτη

Η σπονδυλική στήλη κύφωσης χηρείας ενισχύει τους μυς του σκύλου