Από την ηλικία των 50 ετών, οι σκελετικοί μας μύες αρχίζουν να χάνουν δύναμη και μάζα. Αυτό είναι ένα πολύ γνωστό ιατρικό γεγονός. Ενώ κανείς δεν έχει βρει ένα πραγματικό σιντριβάνι νεότητας, οι Ελβετοί ερευνητές φαίνεται να το κάνουν EPFL (Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, Λωζάνη) και Ελβετικό Ινστιτούτο Βιοπληροφορικής να έχουμε φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη εναλλακτικών μέσων επιβράδυνσης της διαδικασίας γήρανσης. Η ουρολιθίνη Α (UA) είναι το όνομα αυτής της ένωσης με αντιγηραντική δράση και λαμβάνεται κυρίως από τον καρπό του ροδιού. Άρα η επίδραση του ροδιού είναι τελικά επιστημονικά αποδεδειγμένη; Ρίχνουμε μια ματιά σε αυτήν την αντιγηραντική ένωση.

Υγιεινή διατροφή για μεγάλη διάρκεια ζωής

Αποδεδειγμένη επίδραση ροδιού - η αντιγηραντική ένωση είναι ανθρώπινο πείραμα υγιές φρούτο με μια ένωση

Αποδεδειγμένο αποτέλεσμα ροδιού – έτσι λειτουργεί η νέα μέθοδος αντιγήρανσης

Ένα πρόσφατα στο εμπορικό περιοδικό Μεταβολισμός της φύσης δημοσιευμένη μελέτη δείχνει τις πολλά υποσχόμενες ιδιότητες της σύνδεσης UA. Ενώ δεν μπορεί να σταματήσει εντελώς τη διαδικασία γήρανσης, υπάρχει ελπίδα ότι θα την επιβραδύνει τουλάχιστον σημαντικά.

Η ένωση βελτιώνει πραγματικά τη λειτουργία των μιτοχονδρίων. Αυτά είναι μικρά οργανίδια που επιπλέουν ελεύθερα στα κύτταρά μας για να τους παρέχουν ενέργεια. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας χάνει φυσικά την ικανότητά του να αποβάλλει τα δυσλειτουργικά μιτοχόνδρια, γεγονός που οδηγεί σε εξασθένηση των ιστών και απώλεια σκελετικών μυών.

Τα μιτοχόνδρια παρέχουν στα κύτταρά μας μεταβολική ενέργεια

Ρόδι Αποδεδειγμένη Επίδραση - Η Αντιγήρανση της Ένωσης πέρασε τη δοκιμή των ανθρώπων Τα μιταχόνδρια παρέχουν ενέργεια

Οι επιδράσεις του ροδιού δεν τελειώνουν εδώ – τα υγιή φρούτα ενισχύουν επίσης την ανοσία σας και είναι γνωστό ως θαυματουργή θεραπεία για πολλές ασθένειες

Αποδεδειγμένο φαινόμενο ροδιού - Η αντιγήρανση σύνθεση περνά από τη δοκιμή του ανθρώπου Υγιεινό ρόδι αστείο

Έτσι δοκίμασαν οι Ελβετοί επιστήμονες τη σύνδεση UA

Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές δοκίμασαν τη σύνδεση UA σε 60 ηλικιωμένους που ζούσαν όλοι με καλή υγεία αλλά είχαν καθιστικό τρόπο ζωής. Οι συμμετέχοντες στο ανθρώπινο πείραμα χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Μια ομάδα έλαβε μόνο ένα εικονικό φάρμακο, οι άλλες δόσεις UA σε ποσότητες 250 mg, 500 mg ή 1.000 mg. Το πείραμα διήρκεσε 28 ημέρες.

Τελικά, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η σύνδεση UA διεγείρει μια διαδικασία με την οποία το σώμα αυξάνει τη μιτοχονδριακή μάζα του με τον ίδιο τρόπο όπως συμβαίνει με την τακτική άσκηση. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι η κατάποση με UA δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Στο εγγύς μέλλον, αυτό το φαινόμενο του ροδιού θα μας επέτρεπε να τεμπελιάζουμε όλη μέρα και να δείχνουμε υγιείς και νέοι; Ακούγεται σαν φαντασίωση, αλλά θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα τους επόμενους μήνες.

Παρά τα υγιή οφέλη της σύνδεσης UA, θα πρέπει να ασκείστε πολύ

Αποδεδειγμένη επίδραση ροδιού - η αντιγηραντική ένωση αποτελείται από ανθρώπινο πείραμα. Άσκηση Ηλικιωμένοι Πεζοπορία

Ρόδια χαμηλότερη χοληστερόλη και το Πίεση αίματος

Ρόδι Αποδεδειγμένη Επίδραση - Η Αντιγηραντική Ένωση Περνά Ανθρώπινη Δοκιμή Ρόδι Για Καρδιά Υγιή

Μετά από όλα, αυτή είναι μόνο η τελευταία μελέτη που δείχνει τα πιθανά οφέλη και οφέλη για την υγεία της ένωσης UA. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι μπορεί να παρατείνει τη ζωή ορισμένων σκουληκιών κατά 45%. Τα μεγαλύτερα ποντίκια έδειξαν επίσης 40% βελτίωση στην αντοχή μετά από μόνο δύο εβδομάδες θεραπείας. Έτσι, περιμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα περαιτέρω δοκιμών και σας προτείνουμε στο μεταξύ, να φας περισσότερο ρόδι.

Σας ενοχλούν οι πολλοί σπόροι; Απλά πιέστε λίγο φρέσκο ​​χυμό ροδιού!

Αποδεδειγμένη επίδραση ροδιού - η αντιγηραντική ένωση περνάει από ανθρώπινο πείραμα υγιεινό χυμό ροδιού